slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με 2.893.000 ευρώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει 139 νέους αγρότες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης


Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης των νέων αγροτών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου , εντάχθηκαν 139 νέοι γεωργοί , στο Μέτρο των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014- 2020).
Οι ενταχθέντες νέοι γεωργοί θα εισπράξουν συνολικά το ποσό των 2.893.000 ευρώ .
Η απόφαση αυτή, στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν τη διαδικασία ένταξης νέων αγροτών στο ΠΑΑ 2014 – 2020, που θα συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των

Ζαννετίδη: ''Ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης, στη δική του θητεία ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, απέδειξε την αδιαφορία του και στη νομιμότητα'' 0


Απάντηση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, στην κριτική που άσκησε ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης για την λειτουργία του Οργάνου

Στη δημόσια κριτική που άσκησε ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και η οποία επικεντρώθηκε στην ώρα σύγκλησης της έκτακτης συνεδρίασης της Τρίτης 18 Ιουλίου 2017, ωσάν να ήταν το… ξυπνητήρι του το μοναδικό του ενδιαφέρον, απαντώ τα εξής:
Ο Τζώρτζης Μακκρυωνίτης δεν είναι

Παρουσίαση του βιβλίου Nasso (Νάξος) του Franco Rampazzo

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς
Παρουσίαση του βιβλίου Nasso (Νάξος) του Franco Rampazzo
Παρουσίαση βιβλίου για τη Νάξο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 το βράδυ σε αίθουσα του εντυπωσιακά ανακαινισμένου πολυωρόφου κτιρίου της Μονής της Αγίας Ούρσουλας στο Κάστρο της Χώρας Νάξου. Το βιβλίο, μυθιστόρημα, με τίτλο Nasso (δηλ. Νάξος) συνέγραψε ο Ιταλός κ. Franco Rampazzo.
Πρόκειται (ως προς το περιεχόμενο του έργου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που
 αναφέρονται στην ανακοίνωση-πρόσκληση για την εκδήλωση) ¨για μια ιστορία αγάπης, μουσικής και μιας φιλίας όχι εύκολης¨ που είχε διαδραματιστεί στη Νάξο το 1944, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την ιστορία αυτή του παππού του ανέλαβε να ιχνηλατήσει ο εγγονός του Ιταλός Libero, ο οποίος και βρήκε τα στοιχεία που αναζητούσε σε κάποια μικρή Πανεπιστημιούπολη της Πενσυλβανίας και έλυσε το μυστήριο της ιστορίας αυτής. Πρόκειται για ένα συνδυασμό παρελθόντος και νεώτερων χρόνων. Το βιβλίο εκδόθηκε στα ιταλικά, αλλά έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά (από τη Μαρία Οικονομίδου) και κυκλοφορεί με τον τίτλο ¨Νάξος¨.
Στην εκδήλωση, την παρουσίαση του περιεχομένου του βιβλίου  έκανε ο συγγραφέας και ο κ. Antonio Cortese. Ακολούθησε διάλογος με το πολυπληθές ακροατήριο.
(Σημ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκε κέρασμα στην όμορφη καφετέρια ¨1739¨ που υπάρχει στην ταράτσα του κτιρίου της Μονής με μια υπέροχη θέα προς μεγάλο τμήμα της πόλης και του νησιού).
Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

«Μουσικές του κινηματογράφου».

Σάββατο ,22 Ιουλίου, 21:00, Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης στο Κάστρο της Νάξου.
«Μουσικές του κινηματογράφου».
Μουσική εκδήλωση από το ντουέτο «Anima». Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ένα ευρύ μουσικό φάσμα που απλώνεται από το στιλ μπαρόκ έως το σύγχρονο τανγκό και το ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο. Φλάουτο: Anne Pujolas Φωσκόλου, Κιθάρα: Μαργαρίτα Σαλταμανίκα.
Συνδιοργάνωση με την

Fwd: Παιδική Θεατρική Παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας».

Σάββατο, 29 Ιουλίου, 22:00, Μονή Αγίου Ελευθερίου-Σαγκρί.

Κυριακή, 30 Ιουλίου, 20:30, Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας».

Πρόκειται για μια αστεία ιστορία με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Οι δύο αιώνιοι εχθροί, οι γάτοι και τα ποντίκια θα ξεκαθαρίσουν μια για πάντα τους λογαριασμούς τους. Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι δύο αρχηγοί: Ο Ζεράρ, ο αρχηγός των γάτων και ο Μήτσος, ο αρχηγός των ποντικών. Τι γίνεται όμως όταν οι λαοί ζητάνε πόλεμο και οι ηγέτες δε θέλουν; Οι γάτοι και τα ποντίκια μαζεύουν με μανία όλα τα φαγητά της περιοχής και αντί να τα φάνε, τα χρησιμοποιούν ως πολεμικό υλικό, για να χτυπήσουν τους εχθρούς. Και μόνο όταν τελειώνουν όλα τα φαγητά και κάνει την εμφάνισή της η πείνα, συνειδητοποιούν το λάθος που έκαναν. Όπως και στη ζωή, έτσι και εδώ οι δυσκολίες φέρνουν τους ήρωες πιο κοντά και τους κάνουν να σκεφτούν πως «όσο διαφορετικοί κι αν είναι οι άλλοι, κάποιες φορές είναι ίδιοι με σένα».

 

 

Ειρήνη Φύτρου

Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού

Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Γραφείο Υποστηρικτικών Υπηρεσιών

Τ.Κ. 84 300 Νάξος

Τηλ. (+30) 22853 60178

Φαξ (+30) 22850 29249

E-mail: efitrou@naxos.gov.gr

noppapppa@naxos.gov.gr

 


ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017

Σάββατο 29 Ιουλίου
19:00: Δημοτικό Σχολείο Σαγκρίου
Ζωγραφική για παιδιά. Ζωγραφίζουμε παρέα και φτιάχνουμε τη δική μας έκθεση ζωγραφικής.
22:00: Μονή Αγίου Ελευθερίου
Παιδική Θεατρική Παράσταση «Θα φάμε τα μουστάκια μας».

Κυριακή 30 Ιουλίου
19:00: Δημοτικό Σχολείο Σαγκρίου
Κατασκευή χειροποίητων σαπουνιών.
21:30: Πλατεία Σαγκρίου
Ομιλία του οδοντιάτρου Βερνίκου Νικολάου από το σύλλογο «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».
22:30: Πλατεία Σαγκρίου
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Π.Ν.Ο.Ε.Σ.

Δευτέρα 31 Ιουλίου
19:00: Δημοτικό Σχολείο Σαγκρίου
Αναβίωση παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών για παιδιά
21:00: Δημοτικό Σχολείο Σαγκρίου
«Σεργιάνι στα αστέρια» Ομιλία και περιήγηση στους αστερισμούς από τον

«Μουσικοχορευτική βραδιά».

Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 21:00, Χώρα-Παραλία.
«Μουσικοχορευτική βραδιά».                                    
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων. Συμμετέχει το χορευτικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο χορευτικός όμιλος Μοσχάτου - Ταύρου.
Στο τραγούδι

Μουσικοχορευτικό συναπάντημα στις Τρίποδες


Με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από συλλόγους της Κρήτης, της Θεσσαλονίκης και της Νάξου πραγματοποιήθηκε χθες το μουσικοχορευτικό συναπάντημα στις Τρίποδες, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Τριπόδων.

Τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, προσφέροντας όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πλατεία των Τριπόδων.

Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τον δάκο


Από τις 19 Ιουλίου θα ξεκινήσουν κι εφέτος οι δολωματικοί ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Οι ψεκασμοί θα διαρκέσουν 8 ημέρες και ολοκληρώνονται στις 26 Ιουλίου 2017, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαριώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε

"Οι άσσοι του γηπέδου" σήμερα στο θέατρο Καμπανέλλη!


Η ταινία ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη και σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα προβληθεί σήμερα στο θεατρικό Μουσείο της Γρόττας στις 21:00, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017 και της προβολής των κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.

Επισκέψιμοι 8 Βυζαντινοί Ναοί στη ΝάξοΟκτώ Βυζαντινές Εκκλησίες της Νάξου ανοίγουν τις πύλες τους στους επισκέπτες το φετινό καλοκαίρι και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το άνοιγμα των Ναών αποτελεί πρωτοβουλία και συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, της Μητρόπολης Παροναξίας και εθελοντών! Άγιος Γεώργιος στις Μέλανες, Δροσιανή στη Μονή,Ταξιάρχης και Διασορίτης στο Χαλκί, Φωτοδότης στο Δανακό, Άγιος Νικόλαος και Άγιος Ελευθέριος στο Σαγγρί, και Άγιος Γεώργιος-Νικόλαος στου Λαθρίνου θα είναι πλέον επισκέψιμοι τις εξής ημέρες κ ώρες:

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύει σε Κόρωνο και Φιλώτι


Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ έχει ξεκινήσει το ταξίδι του πανελλαδικά. Αυτό το μήνα ταξιδεύει και στη Νάξο, με τις προφεστιβαλικές του εκδηλώσεις στην Κόρωνο και στο Φιλώτι.
Ειδικότερα, στην Κόρωνο οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιούλη και ώρα 8μμ στην αυλή της εκκλησίας του χωριού και στο Φιλώτι την Κυριακή 23 Ιούλη , ώρα 8μμ στην αίθουσα του Συλλόγου Φιλωτιτών .

Ενημέρωση για το ΚΕΓΕ Νάξου μετά από αίτημα του συνόλου της μειοψηφίαςΣυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 14:00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση επί του θέματος ανέγερσης Γεωργικής Σχολής στη Νάξο..:
Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου
Η συνεδρίαση για το θέμα συγκαλείται κατόπιν αιτήσεως του συνόλου των μελών της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατά το οριζόμενα στο άρθρο 67 παρ. 2 του Ν. 3852/2010.