slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοινό Τηνίων - Βαλεντίνα Γαβριελάτου, μια γελαστή αγωνίστρια





Φίλη, δασκάλα, συντρόφισσα και συναγωνίστρια, η Βαλεντίνα πορεύτηκε μαζί μας και εμείς με εκείνη σε πολλά μονοπάτια, άλλοτε όμορφα κι άλλοτε δύσβατα.

Κρατικός Προϋπολογισμός 2023: Σημαντικά κονδύλια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

 



Σημαντικά κονδύλια θα διατεθούν από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) για τη χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα με τον κατατεθειμένο Κρατικό Προϋπολογισμό 2023.

Το σύνολο των δαπανών του Υπ. Εσωτερικών στο ΠΔΕ έτους 2023, προβλέπεται στα 215 εκατ. ευρώ.

Συλλυπητήριο κατευόδιο Αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Βαλεντίνα





 



Συλλυπητήριο κατευόδιο

Αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Βαλεντίνα


Με βαθιά θλίψη και οδύνη, αποχαιρετούμε τη φίλη μας, τη συντρόφισσα μας Βαλεντίνα Γαβριελάτου, συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.


Μέχρι χθες ήταν αδύνατον να διανοηθούμε ότι ένα ατύχημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτό το αιφνίδιο και άδικο τέλος και να βυθίσει στο πένθος τα αγαπημένα παιδιά της και τον άντρα της το Βαγγέλη. Ποιος φταίει; ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όμως πρέπει εμείς να το πούμε, ότι εκείνη υπηρέτησε με πάθος το ΕΣΥ και μάλιστα από την άμισθη θέση του προέδρου του Κ.Υ. Τήνου, το οποίο υπηρέτησε στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Τη γνώρισα κάπου 30 χρόνια πριν, μια εκρηκτική Κεφαλονίτισσα που έπιασε λιμάνι στην Τήνο. Προερχόμενη από αριστερή οικογένεια, συμπορεύτηκε μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και μετέπειτα στο ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια αυταπάρνηση και πάθος που αναδεικνύουν οι αγωνιστές της Αριστεράς. Από τους πρώτους πολίτες στην πολιτική, στα κοινά του νησιού, στην αλληλεγγύη προς τους φτωχούς και καταφρονεμένους. Και όλα αυτά μέσα σε δύσκολες επαγγελματικές επιλογές και αναζητήσεις, της καθηγήτριας αγγλικών αλλά και της ξεναγού, ανάμεσα σε διαδοχικές εποχές κρίσης. Και ταυτόχρονα μαζί με το Βαγγέλη μεγάλωσαν τα δυό τους παιδιά.


Πάντα πρωτοπόρα και δραστήρια στην κομματική ζωή, παρά τις δυσκολίες ενίοτε που δημιουργούνταν λόγω του εκρηκτικού και δυναμικού της χαρακτήρα, που εκ των πραγμάτων παρήγαγαν και αντιθέσεις. Από το Φεβρουάριο του 2021 εκλέχθηκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή και μετέπειτα συντονίστρια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην υπέρβαση προβλημάτων πολιτικών αλλά και προσωπικών διαφορών που η ζωή αναδεικνύει για να παιδεύει τους ανθρώπους.


Προσωπικά χάνω μια αληθινή συντρόφισσα και φίλη.


Βαλεντίνα μας θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένεια, στα παιδιά της και στο σύντροφο της Βαγγέλη.


Νίκος Συρμαλένιος



«Πρώτη πιλοτική εφαρμογή εποπτείας ασφάλειας υδατοδρομίου στην Ελλάδα με την χρήση Drone»

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Αρχής

Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), Δρ. Τσίτουρα Χρήστου με παρουσία του κου Διαμαντάκου

Κωνσταντίνου, προϊσταμένου του Τμήματος Γενικής Αεροπορίας & Drones, και

αντιπροσωπίας της Κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου 5D–AeroSafe την οποία συντονίζει

η «Airbus» και συμμετέχει το Eurocontrol. Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας αποτελούμενη

Ξεκινούν αύριο στη Ρόδο οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Για πρώτη φορά, κοινή συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ και
Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής, σήμερα το βράδυ, στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
Το νησί της Ρόδου φιλοξενεί φέτος το υβριδικό Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών
Ελλάδας, που θα διεξαχθεί το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου, με θέμα "Περιφερειακή
διακυβέρνηση-Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας" και με στόχο να αναδείξει τον ρόλο
και την συμβολή των 13 Περιφερειών στην διαμόρφωση της Ελλάδας του μέλλοντος και

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Διημερίδα με θέμα τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Ένωση Κυκλαδικού Τύπου(Ε.ΚΥ.Τ.) και την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.),οργανώνει διημερίδα με τίτλο «1922 - 2022: ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ιστορικά, λογοτεχνικά και λαογραφικά αποτυπώματάτης από τις Κυκλάδες», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στη Γρόττα,στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2022.