slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα χαριεντίσματα των Συριζαίων με τον Κουφοντίνα αφήνουν έκθετο τον Τσίπρα

Έκθετη και υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται δηλώσεις συμπαράστασης πρώην βουλευτών και στελεχών του στον καταδικασμένο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα περιστατικά φλερτ ενός μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οργανώσεις καταδικασμένες για τρομοκρατία συνιστά ένα διαχρονικό φαινόμενο το οποίο ουδείς δημοκρατικός πολίτης σ' αυτή τη χώρα μπορεί με λογικά επιχειρήματα να εξηγήσει, ενώ αποτελεί όνειδος για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται προοδευτικό και που φιλοδοξεί να επιστρέψει ξανά στην εξουσία.

Ψηφιακή Εκδήλωση του ΜΠΣ Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΜΠΣ Ιονίων Νήσων με θέμα τον εμβολιασμό.

 

Την Δευτέρα 18/01/21 το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ, στο Νότιο Αιγαίο πραγματοποίησε ειδική ψηφιακή εκδήλωση από κοινού με το Μητρώου Πολιτικών Στελεχών των Ιονίων Νήσων με θέμα: “ Εμβολιασμός: Το όπλο μας κατά του Covid-19 ”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές και απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων οι κ.κ. Δρ. Νικήτας Μόσχος – Συντονιστής - Δ/ντής Καρδιολογικής Κλινικής και Αιμοδυναμικού ΓΝΡ, Διδάκτωρ Ε.Κ.Π.Α και μέλος του ΜΠΣ Νοτίου Αιγαίου, Δαμιανός Ασλάνογλου – Διευθηντής Παθολογίας Ε.Σ.Υ, Αλεξία Συνετού – Ειδικευόμενη Ψυχιατρικής, Π.Ν Κολωνίας και Δημήτρης Δημούλιος – Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν Ληξουρίου

Ολοκληρώνεται και παραδίδεται ο δρόμος προς το λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη

Γ. Χατζημάρκος: ««Άλλο ένα δύσκολο έργο, παραδίδεται. Για την Περιφέρειά  μας, ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα,  κίνητρο απόδοσης»


Ένα από τα πιο δύσκολα έργα που κλήθηκε να υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και παραδίδεται, λίγους μήνες μετά από την έναρξη των εργασιών, τον περασμένο Ιούνιο. 


Ο δρόμος υπέστη σοβαρές βλάβες από τις κατολισθήσεις βράχων, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις τον Μάρτιο του 2019, αλλά και λόγω της παλαιότητας κατασκευής του.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΤΣΗΜΑΤΑ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΤΣΗΜΑΤΑ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ


Θετική ενέργεια βλέπει κανείς στα πρώτα χαμόγελα που συναντά στην είσοδο των καταστημάτων από επαγγελματίες και εργαζομένους. Το άνοιγμα των καταστημάτων αποτελεί εξ αντικειμένου ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα και στην «αναζωογόνηση» της τοπικής οικονομίας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ο χώρος της επιχειρηματικότητας και ο εμπορικός κόσμος με προσμονή ανέμενε το άνοιγμα. Αυτό ας κρατήσουμε όλοι, χωρίς να εστιάσουμε στον προβληματισμό αρκετών συμπολιτών μας για τυχόν μελλοντικό lockdown με νέα περιοριστικά μέτρα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βλέπουμε «μπροστά» με ελπίδα και είναι βέβαιο ότι απευχόμαστε μια τέτοια εξέλιξη. 

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης Τέσσερις προτάσεις στον νέο Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

     Η ενίσχυση της Δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόλυτη προτεραιότητα του νέου Προέδρου.

  •      Η προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή, ευκαιρία και όχι πρόβλημα για Ευρώπη και Αμερική.
  •      Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας  ΕΕ-ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωσης αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ.
  •      Νέα εμπορική συμφωνία. Η διοίκηση Τραμπ τορπίλισε την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ. (TTIP)

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συμμετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα τις νέες προοπτικές στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.

Στην παρέμβασή του τόνισε μεταξύ άλλων:

Ο νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ

 

Xαράλαμπος Κόκκινος : "Ψευδώς θετικά rapid tests που στάλθηκαν από την ηγεσία της Π.Ν.Α. και στην Πάτμο

 

Ψευδώς θετικά rapid  tests  διαπιστώθηκαν και στην Πάτμο σε ποσότητες που στάλθηκαν από την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου . Θυμίζουμε οτι το ίδιο είχε συμβεί και στους Λειψους δημιουργώντας ταραχή, σύγχυση και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση μέχρι τελικά να αποδειχθεί σε νέα εξέταση  ότι οι συμπολίτες μας  ήταν-ευτυχως- αρνητικοί στον covid/19!!!
  
Σε ανακοίνωση της -που δεν διαψεύστηκε από κανένα φορέα- η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου - Νοσοκομείου  Λέρου , Κ.Υ. Πάτμου-Π.Π.Ι.Λειψών και Αγαθονησίου(δηλαδή" οι ήρωες πίσω απο τις μάσκες" ) επισημαινει  ότι το πρόβλημα με τα rapid test της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν και στους Λειψους και στην Πάτμο και ελπίζουμε το " γαϊτανάκι " των προβλημάτων που δημιουργούν να μην υπάρξει και σε αλλά νησιά !

Η προάσπιση της  δημόσιας υγείας  πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα   και όχι με λαϊκισμό και επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Οι εικόνες παράδοσης υγειονομικού  υλικού και τα "διθυραμβικα" δελτία τυπου αντικαταστάθηκαν  με  ....τη σιωπή από την ηγεσία της Π.Ν.Α. 

Με δεδομένο ότι -μετα τις αναφορές  και την ανάδειξη του προβλήματος - δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία  ενέργεια   για διευθέτηση του   από τον κ.Χατζημαρκο και τους συνεργάτες του στην Π.Ν.Α. καλούμε:

- τις ηγεσίες  του Υπουργείου Υγείας και   της  Υ.ΠΕ.  Πειραιώς και Νήσων  να  ασχοληθούν   και να διερευνήσουν  το θέμα, ακούγοντας τις απόψεις των ιατρών (που είναι στην πρωτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας) και από αυτούς/ες  που  αγωνιούμε  και αγωνιζομαστε  για το δημόσιο συμφέρον και δεν είμαστε "υποταγμένοι" σε οικονομικά  συμφέροντα και στον" ωχαδερφισμό".

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "- Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε.Ροδου/ Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.
ΑπάντησηΠροώθηση

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ

Απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου, επιφανειακή και όχι ουσιαστική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων αλλά ταυτόχρονα και αδιαφορία για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ, με αποτέλεσμα την επιδείνωσή τους, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Ο κ. Τσίπρας με αφορμή τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο για «υποβάθμιση αντί για αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων», καταγγέλλοντας «προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων».

Πρωθυπουργός για εκλογικό σύστημα ΟΤΑ: Υπάρχει “ώριμο” Ν/Σ, εγκρίνεται στο επόμενο Υπουργικό, ψηφίζεται “πολύ σύντομα”

Τι κι αν οι επόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα γίνουν το 2023, τι κι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, τι κι αν η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μόλις ανέλαβε και ακόμα ενημερώνεται για τα βασικά.
Ο Πρωθυπουργός, στη σημερινή επίσκεψή του στο Υπουργείο ανακοίνωσε ότι το Νομοσχέδιο που αλλάζει το εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης, είναι “ώριμο”, θα μπει προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο εντός Ιανουαρίου και εν συνεχεία θα νομοθετηθεί “πολύ σύντομα”.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύψους 0,8 εκατ. ευρώ στο νησί της Άνδρου, για την τριετία 2021 - 2023


 

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των  νησιών της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  μέσω της  σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ΤΕΒΑ


Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου του 2020, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα τις δράσεις των συνοδευτικών μέτρων της 1ης Πράξης του προγράμματος ΤΕΒΑ, που υλοποιεί το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα νησιά Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο.