slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φωτογραφική Έκθεση - Photo Exhibition


Αγαπητοί συν+Αξιοι
Φωτογραφική Έκθεση Άνθρωποι & Χρώματα της Πόλης
10 εως 26 Ιουλίου Ωρες Λειτουργιάς 19:00-22:00
Σχολή Ουρσουλινων – Κάστρο Χώρας Νάξου
Μάρα Ανθή – Julien Masson.

Photo Exhibition

People & Color’s of Istanbul
10 to 26 July. Open Hours 19:00 – 22:00
Cultural center of Oursoulines school Castle Chora Naxos
Mara Anthi – Julien Masson

συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Πάλι κοιτάμε την Πάρο από ...μακριά!Ποιοι συνέβαλαν ώστε η Πάρος να ενισχύσει τα ακτοπλοϊκά της δρομολόγια από και προς Πειραιά με τα πλοία " Blue Star Ιθάκη" και " Διαγόρας" και μάλιστα με μειωμένο εισιτήριο;
Στη Νάξο τι κάνουμε; Περιμένουμε, ως συνήθως, να ενδιαφερθούν κάποιοι άλλοι και εμείς να δρέψουμε τους καρπούς; Μάλλον αυτά μας ...τελειώσανε!
Διαβάζουμε στα Παριανά Μ.Μ.Ε.:
"... η Blue Star, για να καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες της καλοκαιρινής  περιόδου για τη γραμμή της Πάρου, ανακοίνωσε 40 έκτακτες προσεγγίσεις στο νησί μας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τα πλοία της  "Ιθάκη" και " Διαγόρας" κάθε Κυριακη - Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή και τις Τετάρτες του Αυγούστου το Ιθάκη θ’ αναχωρεί στις 21.00 μ.μ. από Πειραιά για Πάρο και θα επιστρέφει το ίδιο βράδυ στον Πειραιά και το Διαγόρας θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα στις 3.00 μ.μ. από Πειραιά για Πάρο και κάθε Κυριακή στις 18.30 από Πάρο για Πειραιά, αυξάνοντας σημαντικά τη διαθέσιμη χωρητικότητα σε επιβάτες  και οχήματα". 
Να σημειωθεί ότι ο ναύλος επιβατών και οχημάτων στα δύο αυτά  πλοία, θα είναι μειωμένος κατά 20%. Ενδεικτικά το απλό εισιτήριο θα στοιχίζει 24,5 ευρώ και το Ι.Χ. 65 ευρώ.
Μπράβο στους Παριανούς!
Εμείς πότε θα σταματήσουμε  την κακοπροαίρετη κριτική και τα παράπονα, θα "σηκώσουμε μανίκια" και θα εργαστούμε όλοι από κοινού για το συμφέρον του νησιού μας και των κατοίκων του;
Πρέπει να δοθεί βαρύτητα όχι μόνο στη διαφήμιση του νησιού αλλά και στα μέσα που μεταφέρονται οι επισκέπτες και στο κόστος της μεταφοράς τους
.
Τα πλοία που πηγαινοέρχονται στο λιμάνι της Νάξου θα καλύψουν τις ανάγκες της φετινής τουριστικής περιόδου;
Για φέτος περιμέναμε το νέο πλοίο της Blue Star "Δήλος" να ξεκινούσε δρομολόγια αλλά το Ναυπηγείο   Daewoo που το κατασκευάζει  ανακοίνωσε ότι μεταθέτει την ημερομηνία παράδοσής του, για το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου  2011. Έτσι, το πλοίο θα μπορεί ν’ αρχίσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή Παραου – Νάξου – Ίου - Σαντορίνη, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, καθώς χρειάζεται περίπου 20 ημέρες να ταξιδέψει από τη Νότια Κορέα μέχρι τον Πειραιά.

Γ. Μιχελάκης για δηλώσεις Κατσέλη ότι η πορεία της οικονομίας θα ήταν καλύτερη αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο!!


Ενδιαφέρον έχει τελικά τι ανακαλύπτει ένας βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν παύει να είναι υπουργός. Για παράδειγμα, σας αναφέρω την κα Λούκα Κατσέλη πρώην υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και στην συνέχεια υπουργό Εργασίας, η οποία με συνεντεύξεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» και χθες στο «ALTER», αμφισβήτησε επιλογές τις οποίες όμως έχει στηρίξει ως υπουργός. Έτσι, ακούσαμε την κα Κατσέλη να δηλώνει ότι:
* Δεν είναι σίγουρη ότι ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα το 2010 ήταν μονόδρομος.
* Να παραδέχεται ότι η λιτότητα μειώνει την αγοραστική δύναμη, της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, με αποτέλεσμα η ύφεση να γίνεται βαθύτερη.
* Να υποστηρίζει ότι η πορεία της οικονομίας θα ήταν καλύτερη αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο όσο αυξήθηκε τώρα.
Προφανώς, τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., άλλη αντίληψη έχουν όσο βρίσκονται σε καρέκλες υπουργείων και άλλη χωρίς αυτές.
Αυτό βέβαια, επιβεβαιώνεται και ανάποδα. Δηλαδή, από τους βουλευτές (όπως οι κ.κ. Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος) που όσο δεν είχαν καρέκλα υπουργού διαφωνούσαν με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκαν έγιναν από πολέμιοι του Μνημονίου, πρωτεργάτες στην εφαρμογή του.

Μ. Κεφαλογιάννης (απ' τους καλύτερους της ΝΔ) : Το χρέος έχει πατέρα και τον λένε Αντρέα (βίντεο)

Ομιλία Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Βουλή την 19-12-2010 για τον προϋπολογισμό του 2011. (από τα πρακτικά της Βουλής)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κάποια στιγμή σε αυτήν την Αίθουσα, τουλάχιστον οι οικονομολόγοι, πρέπει να συνεννοηθούμε για το χρέος. Δεν μπορεί ο καθένας –και ιδιαίτερα όταν κατέχει ένα πτυχίο Οικονομικών Επιστημών- να λέει ό,τι θέλει. Σε αυτό το μίνιμουμ που πρέπει να συνεννοηθούμε, είναι ότι το χρέος δημιουργείται από τα πρωτογενή ελλείμματα, που δημιουργεί κάθε χρόνο η κάθε Κυβέρνηση.


Εάν αυτό είναι η πραγματικότητα, τότε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα σας πω για άλλη μία φορά και θα καταθέσω από του Βήματος της Βουλής τα στοιχεία όλων των προϋπολογισμών από το 1981, από τον πρώτο Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλη Δρεττάκη, μέχρι όλων των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και τον σημερινό Υπουργό. Εάν εγώ κάνω, κύριε Υπουργέ, κύριε Παπακωνσταντίνου, ένα ευρώ λάθος σε αυτά τα στοιχεία τα οποία σας καταθέτω, παραιτούμαι από Βουλευτής. Σας το έχω πει πολλές φορές, εάν δεν βρείτε εσείς ένα λάθος, παραιτηθείτε από Υπουργός, για να τελειώσει αυτό το θέμα Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μέχρι το 1981 η Ελλάδα θεωρήθηκε πρότυπο, φαινόμενο οικονομικής ανάπτυξης με ρυθμούς τουλάχιστον διπλάσιους από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ και της τότε ΕΟΚ. Όλες οι Κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και του Γεωργίου Παπανδρέου και του Πλαστήρα και του Παπάγου κληροδότησαν, σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο Μανώλης Δρεττάκης στον πρώτο Προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ, χρέος στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι.....

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ


Ο Πανναξιακός ΑΟ και η DK advertising καλούν όλους τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες της Νάξου να στηρίξουν τον πρώτο Τουριστικό και Επαγγελματικό οδηγό της Νάξου.
Μπείτε στις σελίδες του, προβάλετε την επιχείρησή σας και στηρίξτε τον

di-font-weight: normal;">ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ
!!Αφήστε 10.000 δωρεάν αντίτυπα να σας κάνουν γνωστούς παντού!!
Ο Τουριστικός-Επαγγελματικός οδηγός της Νάξου θα πάει σε ΟΛΕΣ τις Πανελλήνιες εκθέσεις (FILOXENIA,METRO,ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ,ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ...)αλλά και σε κάθε γωνιά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων..
Θα γίνει το πιο χρήσιμο εργαλείο της επιχείρησής σας !!
Με τις πιο συμφέρουσες τιμές.. ΣΤΗΡΙΞΕ τον τόπο σου, την ομάδα σου και την επιχείρησή σου!!!!!
Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στον Πανναξιακό ΑΟ με την ευγενική χορηγία του Δημήτρη Καρούση.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:6938 366 370 & 2285022945

Έκραξαν την Γκερέκου. ΟΠΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ....


Συνθήματα και διαμαρτυρίες για τη στήριξη του μεσοπρόθεσμου από δεκάδες αγανακτισμένους ανάγκασαν την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου να αποχωρήσει από την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας σήμερα το βράδυ. Το επεισόδιο έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου. Δεκάδες αγανακτισμένοι μετέφεραν τη συγκέντρωσή τους από την Πλατεία Δημαρχείου στην είσοδο των Ανακτόρων, δίπλα από το αίθριο στο οποίο εκείνη την ώρα είχε ήδη ξεκινήσει η μουσική εκδήλωση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της βουλευτού, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του μνημονίου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φωνές ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων, προφανώς προκειμένου να αποφύγει να οξύνει περισσότερο τα πνεύματα και να δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στη συνεχιζόμενη εκδήλωση του φεστιβάλ η διοργάνωση του οποίου ήταν δική της πρωτοβουλία.
Ας σημειωθεί ότι στα Ανάκτορα βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία, ωστόσο, δεν χρειάστηκε α επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές και οι αγανακτισμένοι δεν επιχείρησαν να μπουν μέσα στο συναυλιακό χώρο.

ΠΗΓΗ corfupress.com

ΥΓ Φήμες ότι στα επεισόδια πρωτοστάτησε ο Τσίπρας, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.....