slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε κατά 3 μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος και δεν αποκλείει περαιτέρω υποβάθμισή της

ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service ανακοίνωσε σήμερα πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, σε Β1 από το Ba1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεοκοπίας της.
Η Moody's αποδίδει την απόφασή της σε τρείς λόγους
Πρώτον, στο γεγονός ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για την σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα και ανοικτά σε σημαντικούς κινδύνους εφαρμογής, παρά την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί.

Δεύτερον, στο γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στη συλλογή εσόδων.

Τρίτον, στο γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύσουν τη συνέχιση παροχής στήριξης από επίσημες πηγές μετά το 2013 να αντικατοπτρίσουν κριτήρια ρευστότητας που η χώρα δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει και να οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση του υφιστάμενου χρέους.

Επιπρόσθετα, ο κίνδυνος μιας αναδιάρθρωσης μετά το 2013 μπορεί να οδηγήσει τις ελληνικές Αρχές και τους επενδυτές να συμμετάσχουν σε επίπονους όρους ανταλλαγής χρέους ακόμη και νωρίτερα.

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΠΑΜΕ ΦΙΛΩΤΙ

Οι φορείς του χωριού - Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου , Α.Μ.Σ. Φιλωτίου και Συλλόγου Γυναικών Φιλωτίου - διοργανώνουν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα το Σαρακοστιανό τραπέζι με ήχους από τζαμπουνοτούμπακα και κουδούνια και αναβίωση παλιών εθίμων (γεροντίστικος χορός) και παραδοσιακές μασκαριές. Όλοι σήμερα είμαστε ΚΑΛΕΣΜΈΝΟΙ από τις 10:00 το πρωί στο ΦΙΛΩΤΙ.