slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ

Όπου και να πάει ο κερατ@@ ο Παπακωνσταντίνου έχει καρφωμένο στο νου του να μας ξεσκίζει!!! 9,2% η αύξηση στη ΔΕΗ.
 
Σε αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ι. Βρούτσης-ΝΔ: «Εμείς δεν ψηφίσαμε τα επαχθή τεκμήρια διαβίωσης»

Αποτυχία στην κυβέρνηση Παπανδρέου να θεσμοθετήσει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα καταλογίζει ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων τεκμηρίων διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση Παπαδήμου μοιράζει τις μπίζνες των σκουπιδιών στους στυλοβάτες της

Κυβέρνηση για τα σκουπίδια, τον τζόγο, τους εργολάβους και την Ζήμενς είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου γράψαμε προχθές. Και ιδού μια ακόμα επιβεβαίωση:
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη για το θέμα. Τα τέσσερα εργοστάσια σε Γραμματικό, Φυλή, Κερατέα και Άνω Λιόσια θα κατασκευαστούν φυσικά από ιδιώτες που αναλαμβάνουν τα χρυσοφόρα σκουπίδια.
Σήμερα Πέμπτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θα γίνει υπουργικό συμβούλιο με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και διαχείρισης των αποβλήτων. Συγκεκριμένα στο υπουργικό θα συζητηθεί το Σχέδιο Νόμου: Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ «Ρύθμιση θεμάτων περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής» με εισηγητή τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στη μάχη των απορριμμάτων θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς και εγχωρίου επιχειρηματικού κατεστημένου. Αυτού που έχει συνηθίσει να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις ή να επιβάλει σχήματα που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μοιράσουν την πίτα. Ακριβώς όπως έγινε πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια με την “οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα” που μοίρασε στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και θεσμοποίησε την διαπλοκή.........................................

Ο Εφραίμ, οι φυσικοί αυτουργοί και η ζημιά του ΔημοσίουΤρεις λόγους που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρούς» επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του Εφραίμ και τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα που έκρινε πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ…ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του κο Παλλά και κο Καραταπάνη, o επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος , επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 28 -12-2011 το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου είχε συνάντηση με το Διοικητή κο Μιχ.Κόκκινο και τον υποδιοικητή κο Καρνάβα καθώς και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κο Κινού. Αντικείμενο των επαφών ήταν τα μεγάλα και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού και η ελπίδα που φέρνει η νέα χρονιά, εύχομαι να θερμάνουν τις καρδιές μας, ώστε να υποδεχτούμε το 2012 με περισσότερη αισιοδοξία και να το περάσουμε με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες όπου επιθυμεί ο καθένας μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας, θέλοντας να τιμήσει και να επιβραβεύσει τους νέους και τις νέες, που εισήχθησαν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και κατάγονται από το νησί της Νάξου, θα πραγματοποιήσει επίκαιρη εόρτια εκδήλωση την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στις 6 μ.μ. στην κάτωθι του Ιερού Ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου Αίθουσα εκδηλώσεων και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
α) Επίκαιρη ομιλία του.........

«Ναυτικός της Χρονιάς» ο Ναξιώτης πλοίαρχος Στ. Περιστεράκης της ANEK LINES στα Greek Shipping Awards 2011

Φυσικά και καμαρώνουμε εμείς οι Ναξιώτες όταν διακρίνονται οι δικοί μας άνθρωποι. Συγχαρητήρια λοιπόν και εις ανώτερα στο φίλο συμπατριώτη Στέλιο. Καλά ταξίδια στις πονεμένες Κυκλάδες μας.
"Η σπουδαία διάκριση «Ναυτικός της Χρονιάς» απονεμήθηκε στον καπετάνιο του «ΑΡΤΕΜΙΣ» Στυλιανό Περιστεράκη σε εκδήλωση για τα Greek Shipping Awards 2011, που διοργάνωσαν πρόσφατα η Lloyd’s List.
Η βράβευση του καπετάνιου της ΑΝΕΚ LINES, ήρθε ως επάξια αναγνώριση της έγκαιρης και επιτυχημένης παρέμβασης του «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τη διάσωση συμπατριωτών μας στο Αιγαίο. Η διάκριση αναδεικνύει τις ικανότητες και το ήθος των Ελλήνων ναυτικών που.........

Συντονισμένες προσπάθειες για την επίλυση προβλημάτων των νησιών από τον Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα

Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς των νησιών, ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή σημαντικών έργων και την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που αφορούν νησιά των Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα:
1. Ανταποκρινόμενος στην βούληση των φορέων και των πολιτών της Σαντορίνης για την άμεση λειτουργία του νεότευκτου Νοσοκομείου του νησιού, προκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Θήρας, της Επιτροπής Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας που έχουν συγκροτήσει πολίτες του νησιού και των Βουλευτών των Κυκλάδων.

Εορταστικές ευχές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο


Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος κατ΄ ἐφαρμογήν τοῦ ὑπ΄ ἀριθμ. πρωτ. 6675/2954/16-11-2011 Ἐγκυκλίου Σημειώματος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου πρός τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, διά τοῦ ὁποίου συνιστᾶ καί προτείνει τήν ἀποφυγήν ἀποστολῆς ἑορτίων εὐχῶν (μέσῳ ταχυδρομείων) λόγῳ τῆς συνεχῶς ἐπιδεινουμένης οἰκονομικῆς κρίσεως, πού πλήττει τόν λαόν μας, δέν θά ἀποστείλει γραπτῶς εὐχάς ἐπ΄ εὐκαιρία τῶν ἑορτῶν τοῦ Ἁγίου Δωδεκαημέρου, εὔχεται ὅμως μέσῳ τοῦ Διαδικτύου μετά βαθυτάτου σεβασμοῦ καί.........

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ-ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη- κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 29 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα: 13.00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αίτημα προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για υπαγωγή στη ρύθμιση της παρ γ’ αρ.49 Ν. 3943/2011 της φερόμενης οφειλής του..........