slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λίστα Λαγκάρντ ή Λίστα Ανάπτυξης;

 Toυ
 Γιώργου  Βακόνδιου
Πολιτευτή  Κυκλάδων Ν.Δ

Αυτές τις μέρες γίνεται  μεγάλη συζήτηση σε όλα τα ΜΜΕ αλλά και από το σύνολο των θεσμικών φορέων του πολιτικού συστήματος για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ ή Φαλτσιάνι.
Φοβάμαι ότι η συζήτηση αυτή αναδεικνύει  για άλλη μια φορά τις παθογένειες της πολιτικής μας ζωής.
Προσωπικά πριν από τρεις μήνες  αποκάλεσα δημόσια τη σχετική  λίστα «Λίστα της ντροπής» και  προέβλεψα τις πολιτικές και  διοικητικές ευθύνες των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Καπελέρη και.......

Εκτός ΤΤ ο πρόεδρος Κλέων Παπαδόπουλος, αναλαμβάνει ο Χ. Σιγανός τη διοίκηση της «καλής» τράπεζας

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΤ


 αντικατάσταση του μέχρι σήμερα προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέονα Παπαδόπουλου προχωρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης του οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέχρι τώρα νούμερο 2 της τράπεζας Χάρης Σιγανός θα είναι o επικεφαλής του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που θα προκύψει μετά τη....

"Επίθεση" Ντόρας στην κυβέρνηση για το φορολογικό (video)

Άθροισμα εισπρακτικών μέτρων που κάνουν θολό και ασταθές το τοπίο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η Μπακογιάννη

Επίθεση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «άθροισμα εισπρακτικών μέτρων που κάνουν θολό και ασταθές το τοπίο».

«Αυτές είναι αντιαναπτυξιακές πρακτικές» είπε και ....

Τσίπρας: "Υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αλλάζουμε στάση"... δηλ. θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους κουκουλοφόρους

 
Στη διαπίστωση ότι υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ερωτώμενος για την τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ κατά 0,5%, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ΣΥΡΙΖΑ και λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία και «όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο, τότε υπάρχει κάμψη στη δυναμική του κόμματος».
Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι οι δημοσκοπήσει αποτυπώνουν μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πολλές φορές έχουν διαψευστεί στην κάλπη, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια μαγική εικόνα δίνοντας την εντύπωση ότι ο Αντώνης Σαμαράς «είναι πρωθυπουργός μίας άλλης χώρας, πιθανότατα βορειοευρωπαϊκής». Παράλληλα, σημείωσε ότι έτσι όπως πάμε, «το πρώτο κόμμα θα είναι πολύ σύντομα η ανεργία που ήδη έφθασε σχεδόν στο 27%».

«Αστείο να ακούγεται ότι ο Σόιμπλε ζήτησε άδεια από το Σαμαρά για να με δει»

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι επιθυμία του είναι οι φυσιολογικές σχέσεις με κυβερνήσεις ισχυρών κρατών στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αστεία όσα ακούστηκαν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε άδεια από τον Αντώνη Σαμαρά για συναντήσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για τις κατηγορίες σχετικά με τη βίλα Αμαλία

Για τις επιθέσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα νέα περιστατικά στη βίλα Αμαλία και τη σύνδεση που του αποδίδουν κάποιοι με ακραία στοιχεία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Τελικά ποιό είναι το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ; Θα γίνει ΠΑΣΟΚ, θα συνεργάζεται με κουκουλοφόρους, με ακραίες φωνές, Τι απ' όλα; Ας αποφασίσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποιες κατηγορίες θα μας προσάψουν».

Δεν ανοίξαμε εμείς τη συζήτηση περί δραχμής

«Κανείς δε θα επενδύσει σε μια χώρα που το νόμισμα της δε θα είναι βέβαιο και την επόμενη μέρα» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η συζήτηση για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα δεν άνοιξε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συζήτηση αυτή δεν άνοιξε από εμάς. Υπάρχουν βέβαια και μειοψηφικές φωνές στην Αριστερά που μιλούν για δραχμή. Όπως υπάρχουν παντού μειοψηφικές φωνές. Η συζήτηση αυτή, όμως, άνοιξε από το ίδιο το μνημόνιο» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Κάλπη και για τον Βενιζέλο βάσει κοινής λογικής»

Αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ζητήθηκε κάλπη και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο βάσει κοινής λογικής: «Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε ποινικολόγος. Όταν, όμως, 2 εισαγγελείς διαβιβάζουν έναν φάκελο διότι προέκυψαν ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης, είναι αυτονόητη η υποχρέωση ενός πολιτικού κόμματος να εντοπίσει τις ευθύνες. Με την κοινή λογική, οι δύο πιθανότεροι "ύποπτοι" είναι οι δύο υπουργοί Οικονομικών που διαχειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο αυτό».

Όσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε: «Μέχρι στιγμής δεν τεκμαίρεται από πουθενά ότι διαχειρίστηκε τη λίστα ο κ. Παπανδρέου. Μπορεί να προκύψει, δεν το αποκλείω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει». Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ίδιος ο πρωθυππυργός θα έπρεπε να θέλει την πληρη διαλεύκανση της υπόθεσης, από την οποία -όπως εκτίμησε ο κ. Τσίπρας- θα είχε και πολιτικό όφελος. «Εκτός σν φοβάται ότι η ντουλάπα κρύβει και άλους σκελετούς» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν γνωστή στις γαλλικές και τις ελληνικές αρχές πριν ακόμη μπει η Ελλάδα στο Μνημόνιο (άνοιξη του 2010), πολύ καιρό πριν δηλαδή τον Οκτώβριο του 2010 που ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι την έκαβε από τη Γαλλία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπόνοιες, «χωρίς να έχω υποδείξεις» όπως είπε χαρακτηριστικά, για πολιτικές πιέσεις που προέκυψαν από το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.
 


Φόροι πολλών ταχυτήτων με αδικίες και ανισότητες - Παραδείγματα που... βγάζουν μάτι!

Μεγάλες αδικίες και άνιση φορολογική μεταχείριση σε φυσικά πρόσωπα με ίδιο εισόδημα προκαλούν οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, αφού προβλέπουν φορολόγηση κάθε πηγής εισοδήματος με διαφορετικό τρόπο.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά στο....

Ο μεγαλοφειλέτης του δημοσίου και καταδικασμένος συνεργάτης του Νικολάκη ανέβασε φωτογραφία με Τσίπρα και Χατζηνικολάου [εικόνα]

Μια φωτογραφία από το στούντιο του Real όπου βρίσκεται για συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στο twitter o Ανδρέας Κουρής.

Μετά την προ ημερών καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια με τριετή αναστολή για χρέη εκ ευρώ στο δημόσιο, ο Ανδρέας Κουρής επανέρχεται στον ρυθμό της καθημερινότητας και στις αναρτήσεις του στο twitter.

Δημοσκόπηση Public Issue: Για πρώτη φορά μπροστά η Νέα Δημοκρατία


Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά 0,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει, για πρώτη φορά έπειτα από καιρό, η δημοσκόπηση της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό...
29% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 10%, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, ΔΗΜΑΡ με 7% και ΚΚΕ με 5,5%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με....

Ανοιχτή συνάντηση για γονείς στο Φιλώτι

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
Το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει ανοιχτές συναντήσεις για γονείς με στόχο: να μοιραστούν απόψεις, εμπειρίες, προβληματισμούς σε σχέση με τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των παιδιών τους, να κατανοήσουν τους λόγους που κάνουν το έργο του γονιού τόσο δύσκολο σήμερα, να αναζητήσουν λύσεις και πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών στην οικογένεια.
Επόμενη συνάντηση: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου & ώρα 6.00 – 8.00 μ.μ.
Τόπος συνάντησης: Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εθελοντική για κάθε γονιό. Δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής.
Υπεύθυνη του προγράμματος: Θεοδωροπούλου Φωτεινή, ψυχολόγος – στέλεχος πρόληψης.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. στο 22840 24745, καθημερινά, 9.00 – 14.00

Αναδιπλώθηκε ο φλούφλης μετά τα γκάζια Τσίπρα


Το παρασκήνιο γύρω από την αναδίπλωση του -ελευθεριακού- βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Εντύπωση προκάλεσε η σημερινή αναδίπλωση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ο οποίος το πρωί δήλωσε ραδιοφωνικά οτι αυτοπροσδιορίζεται στον ελευθεριακό χώρο και μετά από λίγη ώρα βγήκε και δήλωσε οτι πρώτα απ' όλα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου πήραν φωτιά καθώς οι επιτελείς του ....

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»

Κυρίες και κύριοι,

Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση, όπως και οι συνάδελφοι Υπουργοί, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τους οποίους καλωσορίζω στο υπουργείο Εργασίας, να σας παρουσιάσουμε μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων. Ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο, που.......

Η νησιωτικότητα στο απόσπασμα... Η κατάργηση των ΔΟΥ σε πολλά νησιά, έτσι, χωρίς ...προγραμμα και εναλλακτικές λύσεις!

Σημαντικότατο πρόβλημα παρουσιάζεται στους κατοίκους πολλών νησιών με την κατάργηση των τοπικών ΔΟΥ με τη διαδικασία της συγχώνευσης και της υπαγωγής τους  στην αντίστοιχη ΔΟΥ που βρίσκεται στην έδρα των Νομών. Από τη ρύθμιση αυτή πλήττονται αρκετά νησιά με πάνω από 10.000 κατοίκους,όπως η Άνδρος, η Κάλυμνος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Λήμνος και άλλα που προσεγγίζουν αυτόν τον πληθυσμό (Μύκονος,Τήνος,Μήλος,Ικαρία,Λέρος). Η κατάργησή τους πλήττει τη συναλλαγή των κατοίκων με τις οικονομικές αρχές, αφού είναι γνωστό ότι πολλές εκ του Νόμου υποχρεώσεις τους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά. 

ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ

Άρθρο του Ιωάννη Αρκουλή

Αριστεροδεξιά πολιτική ονόμασε ένας πολύ καλός μου φίλος την ανάλγητη πολιτική η οποία ασκείται στον δύσμοιρο τούτο τόπο αν όχι απ’ τα πρώτα βήματα της εικονικής ελευθερίας του, τουλάχιστον, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. «Αριστεροδεξιόστροφη» θα πρότεινα εγώ, αφού στην ουσία ούτε καν αυτή την αμιγώς αριστερή η την αμιγώς δεξιά πολιτική δεν ξέρουν ή, πιθανότατα, αγνοούν παντελώς τους τρόπους και τις μεθόδους εφαρμογής της. Όμως η ελληνική κοινωνία δεν είναι....