slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Μικρών Δήμων συνέστησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Εμπράκτως και όχι μόνο ως ευχολόγιο, η Π.Ν.ΑΙ. γίνεται αρωγός των μικρών δήμων του Νοτίου Αιγαίου, με τη σύσταση Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Μικρών Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την οποίαν ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη.
Η νέα δομή, η οποία αποτελεί διαχρονικό αίτημα των μικρών νησιωτικών Δήμων, υλοποιείται 30 μόλις ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής και τίθεται πλέον στην εξυπηρέτηση των αναγκών των μικρών Δήμων καθιστώντας τους με

Γ. Χατζημάρκος: Για μία νέα πορεία χωρίς διαγκωνισμούς και περιττές αντιπαλότητες


Η ομιλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Κυρίες και Κύριοι,

Στην αρχή μιας νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για τον τόπο μας, επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω αυτό το βήμα για να καταθέσω πέντε βασικές σκέψεις για αυτό που έχουμε ή πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας.
Τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη.
Ξεκινώ από τα βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσες και έμπρακτες απαντήσεις.

"Όποιος διαφωνεί και έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή"

Σχετικά με την προέγκριση αδειοδότησης λειτουργίας πολυκαταστημάτων στο νησί της Νάξου και τη διαμαρτυρία του Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων,  αποσαφηνίζει τα εξής:

Φορείς Φιλωτίου: «Ας δείξουμε την ανθρωπιά μας»


Οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Ναξιώτες ενωμένοι έχουμε πετύχει πολλά.Ήρθε και πάλι η στιγμή να δείξουμε την καλοσύνη, την αλληλεγγύη, την αγάπη, την συμπαράσταση που μας χαρακτηρίζει ως λαό, ως κοινωνία, ως νησί, ως χωριό, απέναντι σε έναν συνάνθρωπο μας που πραγματικά η ζωή του κρέμεται από τις δικές μας ενέργειες.
Πρόκειται για τον 50χρονο Αντώνη Ι. Μουστάκη (Κόρακας), ο οποίος με.......

Προληπτική Ιατρική και προαγωγή υγείας στη Νάξο (8/10/2014 & 9/10/2014)

Η Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υλοποιούν το σχέδιο δράσης προληπτικής ιατρικής και προαγωγής υγείας, με σκοπό την πληρέστερη και αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Κλιμάκια αποτελούμενα από επαγγελματίες υγείας, όπως Παιδίατρος, Χειρουργός, Γυναικολόγος κλπ θα επισκεφθούν τη Νάξο, την Τετάρτη 8/10/2014 και Πέμπτη 9/10/2014 και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς εξυπηρέτηση των κατοίκων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Δονούσα, Ηράκλεια, Κουφονησίων) και των κατοίκων του Δήμου Αμοργού.

Στις 9 Νοεμβρίου οι εκλογές του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Οκτώβρη η γενικη συνέλευση των μελών του Απεραθίτικου Συλλλόγου Νάξου στο Γαλάτσι κατά την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών που αποφασίσθηκε να διεξαχθούν στις 9 Νοέμβρη 2014...

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει μισθούς στους 30 εργαζόμενους ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, αλλά θα επαναφέρει τους μισθούς όλων των Ελλήνων

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας προκήρυξε την Παρασκευή, 48ωρη απεργία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» από.. τις 05.00 το πρωί της Δευτέρας έως και τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης και αργά το βράδυ της Κυριακής την...

Σοκαριστικό βίντεο από την καραμπόλα στην Εγνατία -Οι πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία


Οσοι έζησαν την τραγωδία, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην Εγνατία οδό το πρωί της Κυριακής. Εικόνες σοκαριστικές, από την καραμπόλα που στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.
Ενα βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, από τις

Στη Σαντορίνη η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού


Τη Σαντορίνη ως πρώτο σταθμό της περιοδείας της επέλεξε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου
Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου. Κατά την παραμονή της στο νησί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο και στο πλαίσιο της έναρξης των περιοδειών της στα νησιά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, πραγματοποίησε μια σειρά επαφών με τοπικούς τουριστικούς παράγοντες. Επ΄ ευκαιρίας της παρουσίας της εκεί, απεύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο Thalatta που

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Αγαπητά μέλη,
Μετά από την ενημέρωση του  κ. Φλωρά, 
μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αθηνών 
θεωρώ πολύ σημαντική την συμμετοχή σας - που αφορά τους οφειλέτες στον ΟΑΕΕ.- στην δημοσκόπηση αυτή.
.

Μανολης Βασαλακης
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ

---------------------------
​ ​
Αξιότιμες κυρίες, κύριοι

Διήμερες φέτος οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νάξου με τη συμμετοχή του Ιερολοχίτη (Αντ/γου ε.α.) Κων/νου Κόρκα

Συνεδρίασε εκτάκτως και με αρκετές απουσίες, το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να αποφασίσει μεταξύ άλλων σχετικά με την έγκριση του 2.500 € για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την συμπλήρωση 70 ετών από την απελευθέρωση της Νάξου.
Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος εκτελεστικός γραμματέας της Π.Ν. Αιγαίου Δημήτρης Σκιαδάς

Καθήκοντα εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει από σήμερα Δευτέρα ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μιου Μακεδονίας.

Από τα εμπειρότερα στελέχη σε θέματα δημόσιας διοίκησης στη χώρα, με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε εθνικούς οργανισμούς, ο κ. Σκιαδάς εντάσσεται στην υψηλότατων προδιαγραφών ομάδα διοίκησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη μεταμόρφωση και προαγωγή ενός βαρέως και δαιδαλώδους οργανισμού, σε έναν