slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι της ΑΔΑ στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου | Σύρος | Κοινωνία | 26.11.2012, 17:34

Κοινοποίηση Απόφασης  της  Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

Σας κοινοποιούμε την απόφαση και τα ψηφίσματα της Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης  του Συλλόγου μας  που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στην Σύρο, Ρόδο και Πειραιά την Δευτέρα  26 Νοέμβρη 2012 .

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ
(AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος



Απεβίωσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.
«Ένας ευπατρίδης της πολιτικής μας ζωής, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, ο Θόδωρος Αναγνωστόπουλος, έφυγε, σήμερα, από τη ζωή» δήλωσε για τον θάνατο του πρώην υπουργού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Η προσφορά του στη Χώρα και τη Νέα Δημοκρατία θα κρατά αιώνια τη μνήμη του» πρόσθεσε και εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του «για τη μεγάλη απώλεια και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».
Τη θλίψη του εξέφρασε και ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και έκανε λόγο για ....

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

«Ο βασικός μισθός των 586 ευρώ δεν συνδέεται με το ποσοστό ανεργίας 10%»
 «Τον επόμενο μήνα ξεκινάμε πρόγραμμα 55.000 θέσεων για νέους ανέργους»
 «Η στάση και παρουσία του Φώτη Κουβέλη συνέβαλε θετικά στην διαπραγμάτευση για τα εργασιακά»
 «Οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται με νομοθετήματα και υπουργικές αποφάσεις. Μόνο με ανάπτυξη και.....

Kροντηράς: ο αποκλεισμός της Τήνου από τη Σύρο και τον Πειραιά αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον Δήμο Τήνου


Ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, απέστειλε σήμερα κατεπείγον έγγραφο προς σειρά παραληπτών, αρχής γενομένης από τον κ. Πρωθυπουργό της Χώρας, με την οποία εξέφρασε την βαθιά αγανάκτησή του και δι αυτού, όλων των συμπατριωτών του, για την άδικη και ανέντιμη αντιμετώπιση του νησιού μας με τον επικείμενο αποκλεισμό του από τη Σύρο και τον Πειραιά. Παραθέτουμε το κείμενο του εγγράφου, αυτολεξεί:

Τι χρωστάνε ακριβώς οι νταβατζήδες των ΜΜΕ


Στη δυσκολότερη θέση από την ίδρυσή τους βρίσκονται τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ. Τα ελλείμματα πολλαπλασιάζονται, οι τζίροι συρρικνώνονται και τα χρέη τους είναι πλέον μη εξυπηρετήσιμα.
Η Αυγή της Κυριακής παρουσίασε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με στοιχεία. Αποδεικνύει ότι η κραυγή αγωνίας της εφημερίδας το Βήμα, η υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Καθημερινή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στην Καθημερινή, πληροφορίες .....

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ : Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ: - ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ - ΜΟΧΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ

Ο κος  Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου 2012 στη Σύρο,στο θέμα που αφορά την "Ακτοπλοία  στο Νότιο Αιγαίο",  αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής διαβούλευσης, την κατάθεση ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων και άμεσων λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την ακτοπλοΐα. Τόνισε τη δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης και των αρνητικών οικονομικών μεγεθών που εμφανίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, την αύξηση της τιμής των καυσίμων και των τιμών των εισητηρίων.
Απαιτείται άμεσα , η κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις όπως:

Φήμες περί δήθεν μηνύματος Σαμαρά στο Eurogroup, διαψεύδει η κυβέρνηση


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά «φήμες» περί δήθεν μηνύματος του πρωθυπουργού στο Eurogroup, οι οποίες ξεκίνησαν από τον βρετανικό Guardian και έκαναν γρήγορα το γύρο του Διαδικτύου.

Στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας, και συγκεκριμένα στο ζωντανό ιστολόγιο που καλύπτει τα γεγονότα σχετικά με την κρίση στην Ευρωζώνη, συντάκτης του Guardian ανέφερε φήμες ότι ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε -προφανώς μέσω του υπουργού Οικονομικών- στο Eurogroup ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταρρεύσει αν δεν εγκριθεί η δόση.

Το αγγλικό κείμενο: «And to ratchet up the pressure on the eurogroup, Greek prime minister Antonis Samaras has reportedly said the country's government may collapse if it does not get a decision on the ¤31.5bn loan tranche today» (3.30 GMT).

«Πολλοί καλοθελητές βάζουν στο στόμα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών λόγια που ποτέ δεν έχουν ειπωθεί. Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες πρέπει ο καθένας να προσέχει τι λέει και το γράφει» αναφέρει στην απάντηση o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Newsroom ΔΟΛ

Για να μην ξεχνιόμαστε: Τι έδινε η PULSE πριν τις εκολές του Ιουνίου;



Σήμερα η δημοασκόπηση της PULSE, που παρήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη φυλλάδα "6 Μέρες" δίνει 23,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και 19 στη ΝΔ... Για να ξέρουμε για τι μιλάμε δείτε και τι έδινε η συγκεκριμένη εταιρία σε δημοσκόπηση για τον Δελατόλα πριν τις εκλογές του Ιουνίου:

16 Μαίου 2012

 

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Βουλή εμφανίζεται επτακομματική με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 22% στην πρόθεση ψήφου, τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,5%


Τιμητική Εκδήλωση από τον ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Ελληνικό μπάσκετ, ο ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, βράβευσε στην αίθουσα του Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής στο Άσπρο χωριό τους Αλιπράντη Νικήτα, Δενδρινό Μάκη και Χριστοδούλου Φάνη

 

Το περιφερειακό συμβούλιο καταγγέλλει την ακτοπλοϊκή παρακμή των νησιών

perifereiako syros aktoploia
spilanis maxairidhs
Επισυνάπτεται η εισήγηση του Περιφερειάρχη 
στη σημερινή συνεδρίαση 
του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Ακτοπλοϊκό. 
Τα προβλήματα και οι προτάσεις για την
 ακτοπλοΐα συζητήθηκαν σήμερα - μεταξύ άλλων - στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στη Σύρο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Σπιλάνη. Μετά τις τοποθετήσεις όλων των παριστάμενων, εκδόθηκε κοινό ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων, εκφράστηκε η διαφωνία του περιφερειακού συμβουλίου με τις μειώσεις δρομολογίων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί για Τήνο και Μύκονο μετά την αποδρομολόγηση του Blue Star Ithaki. Επίσης, το περιφερειακό συμβούλιο ζητά να υπάρξει κοινωνική μέριμνα για μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτήριών και να χαραχθεί εθνική στρατηγική για το ναυπιγοεπισκευαστικό κλάδο με μέριμνα στο ναυπηγείο του Νεωρίου. 
«Είναι εύθραυστο το οικοδόμημα της ελληνικής ακτοπλοΐας»
Ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, επεσήμανε πως η συζήτηση για το ακτοπλοϊκό των νησιών μας γίνεται.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΚΟΠΕΙΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την 28η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σε συνέχεια της από 16 Οκτωβρίου 2012 διακοπείσας συνεδρίασης με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Χρυσή Αυγή: Να πάψουν οι παράνομες αντισυγκεντρώσεις που υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή τις αντισυγκεντρώσεις που οργανώνονται εναντίον του κόμματος.

"Να πάψουν επιτέλους τα μέσα ενημέρωσης να παραποιούν τα λεγόμενά μας.
Να πάψουν άμεσα και οι παράνομες αντισυγκεντρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, που υποκινεί ο Σύριζα, με 30 άπλυτους που καταστρέφουν τις περιουσίες του κόσμου.

Αυτό είναι ένα σχέδιο της κυβέρνησης που ανέχεται την παρανομία, με στόχο να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό με μία δήθεν διαμάχη των άκρων, η οποία δεν υφίσταται.

Η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη πολιτικής ευθύνης, η μόνη ικανή να επαναφέρει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

news247.gr

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 11/26/2012 01:44:00 μ.μ.

Με τρέλα και κορδέλα θέλει χρίσμα για δήμαρχος Πειραιά ο Ανδρουλάκης

Όπως γράφει η  εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" ο γυρολόγος ενδιαφέρετε  για τον Δήμο Πειραιά.

Και το ΚΚΕ στη λίστα Λαγκάρντ;

Έγκυρες πληροφορίες του moneypro αναφέρουν πως μέσα στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκονται δύο ονόματα πρώην ανθρώπων του ΚΚΕ (ο ένας είναι πρώην μέλος της οικονομικής Επιτροπής και ο άλλος στέλεχος με πρόσβάσεις σε οικονομικά αρχεία) καθώς και πρώην στέλεχος του κομμουνιστικού κόμματος που μετακόμισε στην ανανεωτική Αριστερά και σήμερα στηρίζει τη ΔΗΜΑΡ. Τη Δευτέρα περισσότερες πληροφορίες σε ένα ρεπορτάζ που θα σπάσει κόκκαλα! Σε ένα ρεπορτάζ που ξανανοίγει παλιές ξεχασμένες υποθέσεις από την περίοδο της πτώσης της πρώην ΕΣΣΔ καιτης χρηματοδότησης του Περισσού.
www.moneypro.gr

Υπερταχεία ο Πανναξιακός πέρασε με 3-0 σετ από τα Ιλίσια



Μετά την μεγάλη  νίκη στο ντέρμπι της  πρεμιέρας ο   Πανναξιακός    πέρασε νικηφόρα και από το γήπεδο των Ιλισίων επικρατώντας με  3-0 σετ επί του  Ηλισιακου και φιγουράρει πλεον μόνος πρώτος με 6 βαθμούς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Και σ' αυτό το  παιχνίδι η απόδοση της ομάδας της Νάξου  κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και έτσι  η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα  με τον προπονητή  Γιώργο Δερμάτη να χρησιμοποιεί   περισσότερες παίκτριες από τον πάγκο(Σέργη, Φάρκωνα, Γκολφινοπούλου)
Ο Πανναξιακός  ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι ήταν..............
συγκεντρωμένος και με αποτελεσματικές επιθέσεις και καλό μπλοκ έφτασε γρήγορα στο 19-25
Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενοι  φρόντισαν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να πάρουν από την αρχή μεγάλη διαφορά και να ελέξουν τη ροή του παιχνιδιού ( 8-14, 10-18,10-19, 14-24, 14-25) 
Ο Ηλυσιακός  προσπάθησε να αντιδράσει στο τρίτο σετ καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει μικρό προβάδισμα έως τα μισά(1-0, 2-0, 2-1, 4-1, 5-1, 6-3, 8-4, 9-5, 10-7, 12-8, 13-12).
Παρόλα αυτά δεν άντεξε στην αντεπίθεση του Πανναξιακού που πήρε και αυτό το σετ με 18-25  διαμορφώνοντας το τελικό  το τελικο  0-3
Από την  ομάδα της Νάξου   ξεχώρισαν οι Χατζηνικολάου, Μουτζουρίδου, Λαγουδάκη,  Καρπουζά, Σιώρη και Καγκουράτου.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πρέπει  να αναφερθεί  η συγκλονιστική παρουσία των φιλάθλων  του Πανναξιακού στις εξέδρες οι οποίοι  δημιούργησαν  μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και έκαναν τη ομάδα μας να νιώθει σαν στο σπίτι της
Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο 1/ 12  στις 19.00 στο ΔΑΚ Νάξου  με αντίπαλο τον Νηρέα Χίου 
Διαιτητές: Χαρακίδας – Ευαγγέλου
Τα σετ: 0-3 (19-25, 14-25, 18-25)
ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ(Λιώσης): Μιχαήλ, Ράγκου, Δασκαλοπούλου, Μπέμπη, Κουτουζίδου, Χαρίση, Πασχάλη (λ.), Στέφου, Σφυρή, Μάρκου.
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Δερμάτης - Τουρσούγκας): Μουτζουρίδου, Καρπουζά, Εμμανουηλίδου, Σιώρη, Λαγουδάκη, Χατζηνικολάου, Κακουράτου (λ.), Φαρκωνά, Σέργη, Γκολφινοπούλου, Σκούνα, Λαΐου

OMAΔA
ΑΓ
N
H
ΣΕΤ
B
1
ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
2
2
0
6
0
6
2
ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
2
1
1
5
4
4
3
ΑΟ ΑΚΡΙΤΑΣ
1
1
0
3
0
3
4
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
2
1
1
3
3
3
5
ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
1
1
1
3
0
3
6
ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΟΝ
2
1
1
3
3
3
7
ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
2
1
1
3
5
2
8
ΑΣ ΝΗΡΕΑΣ
2
0
2
1
6
0
9
ΓΣ ΛΑΜΙΑΣ
2
0
2
0
6
0

Βύρωνας - Λαμία 3-0 (25-15, 25-12, 25-13)

Ζηρίνειος ΑΟΝ - ΓΣ Ηλιούπολης 3-0 (25-21, 25-22, 25-17)
Νηρέας Χίου - Πανιώνιος: 1-3 (14-25, 15-25, 25-23, 17-25)
Ρεπό ο Ακρίτας Καλαμάτας

Ψυχάρης αφηνιασμένος ενόψει γερμανικού ελέγχου στα θαλασσοδάνεια: «Οταν γαυγίζουν τα κομματόσκυλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»

Για «κομματόσκυλα», «πολιτικούς μεταπράτες», «περιτρίμματα της πολιτικής διαδικασίας» «λαθρεπιβάτες της δημόσιας ζωής», για «σκυλιά που γαυγίζουν» έκανε λόγο στο κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής ο Σταύρος Ψυχάρης, απαντώντας έτσι σε όσους τον κατηγόρησαν ότι η εφημερίδα έκανε πολιτική στροφή.

Λίγες ημέρες μετά το εμπρηστικό του άρθρο στο οποίο έκανε λόγο για κουκουλοφόρους οι οποίοι δίνουν γην και ύδωρ στην Τρόικα και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία ο Σταύρος Ψυχάρης επανήλθε χθες επιτιθέμενος εναντίον όσων τον κατηγορούν ότι το Βήμα έκανε πολιτική στροφή. Με τίτλο «Οταν γαυγίζουν τα κομματόσκυλα» το άρθρο του εκδότη αναφέρει:
«Το Βήμα» δεν κρύβει τα λόγια του. Δημοσιεύει ειδήσεις, καταγράφει πληροφορίες και διατυπώνει γνώμες για τα τρέχοντα (και τα χρονίζοντα) προβλήματα της χώρας.
Η δημοσιογραφία που ασκεί «Το Βήμα» στηρίζεται σε δύο άξονες. Πρώτον, δεχόμαστε ότι η μια μέρα δεν είναι η ίδια με την άλλη, δεχόμαστε ότι ζούμε σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Και στον κόσμο που αλλάζει, μια εφημερίδα γνώμης έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να ασκεί πολιτική.

Η εφημερίδα, δεύτερον, γράφεται και κυκλοφορεί για να προβάλλει τις ιδέες και τις θέσεις εκείνων που την εκδίδουν· προβάλλει και υποστηρίζει τις πολιτικές θέσεις που εκτιμά ότι ταιριάζουν με την ιδεολογία των συντακτών και των αναγνωστών της. Τιμά εκείνους που συμπορεύονται πολιτικά μαζί της, αλλά και όσους ευκαιριακά τη διαβάζουν.

Το γεγονός ότι Το Βήμα εξεδόθη πριν από 90 χρόνια για να υποστηρίξει την πολιτική τού υπό τον Ελευθέριον Βενιζέλο κόμματος των Φιλελευθέρων δεν σημαίνει ότι υπήρξε, είναι ή μπορεί να γίνει κομματικό όργανο. Αντιθέτως, αρκετές φορές στάθηκε σταθερά στις θέσεις της Δημοκρατικής Παρατάξεως όταν ορισμένοι έγερναν αριστερότερα ή δεξιότερα! Κατέστη εκ των πραγμάτων μια ακλόνητος σταθερά του πολιτικού βίου.

Είναι ευεξήγητον, λοιπόν, γιατί κρώζουν κόρακες τινές της πολιτικής ζωής. Τους ενοχλεί Το Βήμα όταν γράφει ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Τους φέρνει σε κατάσταση αμόκ η αποκαλυπτική, άμεση και επιθετική, όταν χρειάζεται, δημοσιογραφία. Και... γνωμοδοτούν, διαβλέποντες... πολιτική στροφή!

Κομματόσκυλα που κρώζουν μη δυνάμενα να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους. Συνειδητοί πολιτικοί μεταπράτες, τα περιτρίμματα της πολιτικής διαδικασίας που περιφέρονται από αφεντικό σε αφεντικό, λαθρεπιβάτες της δημόσιας ζωής, που επιβιώνουν από συμφέροντα που λάθρα εγεννήθησαν, λείχοντα ανεπτύχθησαν και προκλητικώς αναμειγνύονται στον πολιτικό βίο.

Δεν θα τους περάσει. Τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρεί.

Κάποια λαμόγια όμως (πού χρωστάνε σε δάνεια τα μαλλιοκέφαλά του και χωρίς να πληρώνουν συνεχίζουν να δανειοδοτούνται) οι Γερμανοί (αφού δεν μπορούν οι Έλληνες πολιτικοί)  θα τα κατεβάσουν από τις καμήλες και θα τους στείλουν να περάσουν με τα πόδια την έρημο... κι αν αντέξουν, που δεν θα αντέξουν...
 

«Εάν θέλετε να πέσει η κυβέρνηση, πείτε το»

«Εάν θέλετε να πέσει η κυβέρνηση, πείτε το». Με αυτή τη δραματική φράση μεταφέρθηκε το μήνυμα του Αντ. Σαμαρά προς τους εταίρους δια στόματος Γ. Στουρνάρα ενόψει Eurogroup.

Η οικονομική και πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας διακυβεύεται στο σημερινό Eurogroup με την Αθήνα να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς εταίρους και δανειστές μέσω του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Οι πληροφορίες του Real.gr αναφέρουν πως στις συζητήσεις των τελευταίων ωρών ο υπουργός Οικονομικών ανάμεσα στις δεκάδες διαβουλεύσεις για τα τεχνικά θέματα που αφορούν στις λύσεις οι οποίες εξετάζονται για τη μείωση του χρέους, μετέφερε στους ομολόγους του μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά: «Εάν θέλετε να πέσει η κυβέρνηση, πείτε το» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, λίγες ώρες πριν το σημερινό Eurogroup.

Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος και χθες μέχρι αργά το βράδυ είχε από το Μέγαρο Μαξίμου συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ομολόγους του, εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για τη σημερινή συνεδρίαση, έχοντας, ωστόσο, καταστήσει σαφές προς τους συνομιλητές του πως εάν η Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οδηγηθεί στο απόλυτο αδιέξοδο, τότε αυτό θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς το τέλος της ευρωζώνης όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ώρες αποφεύγει τις συζητήσεις ακόμη και με τους ποιο στενούς του συνεργάτες. Δεν θέλει να δημιουργηθεί κλίμα υψηλών προσδοκιών όπως πριν το περασμένο άκαρπο για την Ελλάδα Eurogroup και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα προς την κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Την ισχυρή γυναίκα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία αν και εκφράζει έναν διακαή πόθο της ελληνικής κυβέρνησης για κούρεμα του χρέους, εν τούτοις επιμένει στη γραμμή του… 120% για το χρέος με ορίζοντα το 2020 δημιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο. Από την άλλη, η Άνγκελα Μέρκελ που μέχρι σήμερα μονότονα παρέπεμπε στην έκθεση της τρόικας δεν συζητά καμία λύση που εκτιμά ότι θα της κοστίσει αρνητικά στο δικό της εσωτερικό ακροατήριο.

Η κυβέρνηση δεν παραγνωρίζει τη δυσκολία των συζητήσεων καθώς σε αυτές εμπλέκονται ετερόκλητες οικονομίες χωρών που καλούνται να πείσουν το εσωτερικό τους κοινό για την ανάγκη διάσωσης της Ελλάδας σε μία ιδιαιτέρως αρνητική συγκυρία για την ευρωζώνη.

Ωστόσο, ουδείς από το επιτελείο του Μαξίμου ή του Γ. Στουρνάρα μπαίνει στη συζήτηση ενός ενδεχομένου μη λήψης απόφασης και στη σημερινή συνεδρίαση καθώς σε αυτήν την περίπτωση η επόμενη μέρα για την κυβέρνηση και τη χώρα συνολικά θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

Πηγή: Real.gr

Δημοσκόπιση PULSE για τον ΣΥΡΙΖΑ: Προηγείται... φυσικά ΠΕΣΜΕΝΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5^

Δημοσκοπική καθίζηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα στη νέα φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ «6 μέρες» καθώς η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο 6% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 3,5%.


Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της εφημερίδας «6 μέρες» τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης, λίγο μετά την ψήφιση των μέτρων. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ με 19%, το ΠΑΣΟΚ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5 % συγκεντρώνουν συνολικά μόλις 28,5% των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% αυξάνει τη διαφορά από τη ΝΔ, και προσβλέπει στην αδιευκρίνιστη ψήφο (19%) για αυτοδυναμία (εδώ γελάμε με τις μαλακί@@ της φυλλάδα του Δελατόλα).

Με την αναγωγή, χωρίς να υπολογίζονται αποχή, λευκό ή άκυρο τα κόμματα λαμβάνουν (σε παρένθεση τα ποσοστά τους από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 30 Οκτωβρίου):
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26% (25,5)
  • ΝΔ: 21,5% (22)
  • Χρυσή Αυγή: 13,5% (13)
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5% (7)
  • ΠΑΣΟΚ: 6,5% (7)
  • ΚΚΕ: 5,5% (5,5)
  • ΔΗΜΑΡ: 4% (4)
  • Άλλο: 2,5% (2)
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,5% (1,5)
  • Δημιουργία Ξανά: 1% (1,5)
  • Οικολόγοι: 1% (1)
  • Αναποφάσιστοι: 9,5% (9,5)

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 26% και έπεται Αλέξης Τσίπρας με 23,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 47%.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε επαρκώς στο πρόσφατο Eurogroup (20 Νοεμβρίου) το 42+23=65% απαντα «Όχι» και «μάλλον όχι» έναντι 16+12=28% που απαντά «μάλλον ναι» και «ναι». Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 29% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε επαρκώς. Το ποσοστό του «όχι/μάλλον όχι» ανεβαίνει στο 56% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στο 82% ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ.

Στο ερώτημα «Γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε επαρκώς» (τέθηκε σε όσους έδωσαν τέτοια απάντηση), το 76% δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη, ενώ το 19% ότι δεν της άφησαν περιθώρια.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία θεωρεί ότι με την έλευση της δόσης, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε η αβεβαιότητα θα εκλείψει. Το 84% δηλώνει ότι θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το άγχος για νέα μέτρα, έναντι μόνο 10% που θεωρεί ότι η χώρα θα σωθεί και θα σταματήσει η αβεβαιότητα.

Ταυτότητα

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Pulse RC τηλεφωνικά με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 1212 ενηλίκων στο χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Νοεμβρίου. π.μ.

Ραχήλ συμμαχούμε ακόμα και με το διάβολο αρκεί να κυβερνήσουμε

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Ζούγκλας "Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" η ωραία Ραχήλ Μακρή, βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δείχνει έτοιμη για όλα.

Κι όταν λέω όλα, εννοώ μέχρι συμμαχία με τον διάβολο!

"Εμείς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Ναι, συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι θα συμμαχούσε ακόμη και με το διάβολο για να φύγει τούτη η κυβέρνηση".

Όπως καταλαβαίνετε, η επόμενη συγκυβέρνηση είναι προ των πυλών...

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Eκδήλωση με θέμα την Εθνική Αντίσταση διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείριση

    Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η)  θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στην Εθνική Αντίσταση με τίτλο: «Η Εθνική Αντίσταση χθες και σήμερα»,  τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παντανάσσης Χώρας Νάξου.

    Ομιλητές θα είναι:

η κα Θέκλα Κίζη, ο κ. Ιωάννης Μαργαρίτης και ο κ. Χρήστος Δημέας.

    Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης


Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος

 



Πού έγκειται η αλήθεια με τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα και που η προπαγάνδα

[Ξαναλέμε: κάθε απώλεια ζωή είναι τραγική... αλλά κάποιοι επενδύουν στην αδυναμία κάποιων και μιλάνε για 2.000 και 3.000 αυτοκτονίες το χρόνο...]
...
Σε ποιο βαθμό έχει συμβάλλει η οικονομική κρίση στην αύξηση των ποσοστών των αυτοκτονιών στη χώρα μας; Οι αναφορές των ΜΜΕ αντικατοπτρίζουν όντως τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος ή «προσθέτουν» δραματικότητα στον ούτως ή άλλως τραγικό χαρακτήρα του;

Αυτό το εξαιρετικά πολύπλοκο και λεπτό θέμα επιχειρεί να διερευνήσει εκτενές δημοσίευμα της Λίνας Γιάνναρου στην εφημερίδα «Καθημερινή», βασιζόμενο σε στατιστικά και άλλα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ελλείψει στοιχείων που να αφορούν το 2011, τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Κατά την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2008 σημειώθηκαν 373 αυτοκτονίες, το 2009 391 και το 2010 377.

Μέσα στο 2010 η γραμμή 1018 του Κέντρου Πρόληψης της Κλίμακας δέχτηκε 2.500 τηλεφωνήματα, ενώ το 2011 τα τηλεφωνήματα έφτασαν τα 3.200. Το 63% των καλούντων είναι από την Αττική και το 54% εξ αυτών είναι γυναίκες.

Επισημαίνοντας τη μεγάλη δυσκολία λεπτομερούς καταγραφής του συνόλου των παραγόντων και των υπο-παραγόντων που ωθούν στην πράξη της αυτοκτονίας (ψυχολογικοί, θρησκευτικοί, οικονομικοί και άλλοι), το δημοσίευμα υπογραμμίζει επίσης ότι δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστωθεί εάν ένας βίαιος θάνατος οφείλεται σε αυτοκτονία (πτώσεις από ύψος, τροχαία, πνιγμοί), ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η σκόπιμη μη συμπλήρωση του σχετικού πεδίου στα πιστοποιητικά θανάτου λόγω του φόβου άρνησης ταφής από την Εκκλησία.

Σημαντική συμβολή στην αποσαφήνιση της εικόνας αποτελεί και η παράθεση στο δημοσίευμα της άποψης της ψυχιάτρου Ελένης Μπεκιάρη, σύμφωνα με την οποία «η οικονομική κρίση δεν αποτελεί την "αιτία" των αυτοκτονιών με αυστηρούς όρους. Είναι όμως ο εκλυτικός παράγοντας σε ευάλωτους ανθρώπους. [...] Η κρίση είναι ισχυρός στρεσογόνος παράγοντας, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να σε φέρει στα όρια».

iefimerida.gr

το νέο ζωντανό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων

Mε ανανεωμένο ζωντανό πρόγραμμα ξεκινάει την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3, που μας καλεί να αγαπήσουμε ξανά το Αληθινό Ραδιόφωνο. 

8:30 – 10:00 «Σημεία και Τέρατα»

Η δημοφιλής και αγαπημένη εκπομπή που σχολιάζει την επικαιρότητα της ημέρας με μεγάλες δόσεις χιούμορ, δίνοντας παράλληλα και τις απαραίτητες «πρωινές» ειδήσεις και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Κανένας δε γλιτώνει από το καυστικό χιούμορ του Γιώργου Καμβύση

10:00 – 12:00 «Καλημέρα Κυκλάδες»

Η Πόπη Αλιμπέρτη και ο Νικόδημος Λιανός στο πιο γρήγορο, ανατρεπτικό, πιπεράτο, επίκαιρο, ενδιαφέρον, προκλητικό, έγκυρο, άμεσο, ζωντανό, πρωινό magazino που ακούσατε ποτέ!!!!!

12:00 -13:00 «Άρωμα Γυναίκας» και «Αιγαίο Έρωτας Τραγούδι»