slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστήριο για δωρεά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παραλάβαμε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου δύο συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης θετικής πίεσης δύο επιπέδων (BIBAP) και 3 στοματορινικές μάσκες. Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το ΓΝ-ΚΥ Νάξου, κατόπιν συνεννοήσεως με το Νοσοκομείο,
Η Διοίκηση και το σύνολο του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου ευχαριστεί θερμά για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξή της την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.  Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

   ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Να μη περάσει το «περιβαλλοντοκτόνο» νομοσχέδιο


                                                                                           

 


  Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία, την απαγόρευση συναθροίσεων και τη δυσκολία κινητοποιήσεων, νομοθετεί, το νέο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο. Ό,τι δεν πρόλαβε, λόγω των εκλογών, να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το έφερε  η κυβέρνηση της ΝΔ, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη. Οι συνέπειες  για το νησιά μας και για το περιβάλλον ολόκληρης της Ελλάδας θα είναι ολέθριες με την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο - τερατούργημα που κατέθεσε άρον άρον στη Βουλή η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.
Το νομοσχέδιο αυτό, έρχεται να αποτελειώσει τα όποια στοιχειώδη μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος στέκονταν ακόμα όρθια. Μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:

«Στήριξη νέων επιχειρηματιών με ΚΑΔ τουριστικών επαγγελμάτων»


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ερώτηση για τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών που ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.  Όπως αναφέρει στην ερώτηση, οι νέοι ηλικιακά επιχειρηματίες με αυξημένα προσόντα κλήθηκαν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος κατά την διάρκεια της πολύχρονης οικονομικής κρίσης των μνημονίων. Πρόκειται για εκπροσώπους της γενιάς εκείνης που κατά μεγάλο ποσοστό αναγκάστηκε να ξενιτευτεί στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μιλάει πλέον για τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία του brain drain («διαρροή εγκεφάλων»).

Για την στοχοποίηση του κ. Τσιόδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με σακάκι, γραβάτα και σιέλ πουκάμισο

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr)   Ενότητα "Σχολιάζουμε, Ρωτάμε"
Για την στοχοποίηση του κ. Τσιόδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ 
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου  
(1)          Εδώ και καιρό ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
(α) Στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (https://www.syriza.gr/) στις 30 Απριλίου,  παρουσιαζόταν ο κ. Τσιόρδας, σε φωτογραφία, να «δείχνει» ένα πλαίσιο όπου γραφόταν:
«Δηλώσεις Τσιόδρα για σχολεία
ΠΡΙΝ:
Τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά αλλά γι' αυτό μεταδίδουν πολύ.
ΧΘΕΣ:
Τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο από τους ενήλικες.
ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν ξέρουμε πόσο μεταδίδουν, άλλοι λένε έτσι, άλλοι αλλιώς.
Γίνονται μελέτες, ανοίγουμε τα σχολεία με μέγιστη επιφύλαξη.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
[Σημ. Το «Παρατηρητήριο» δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ (Left.gr/1.4.2020)].  
(β) Η παρουσίαση αυτή έγινε την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έλεγε στη Βουλή:

Η ΕΡΤ έρχεται Νάξο και Μικρές Κυκλάδες!


Συνεχίζεται η πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για προβολή του νησιού μας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία!

Σε συνέχεια της παρουσίας του Alpha στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες η ΕΡΤ έρχεται στη μικρή μας γειτονιά, προσκεκλημένη κι εκείνη της «Ένωσης»!

Κι αφού η κρατική τηλεόραση βρεθεί στα (ευτυχώς ανέγγιχτα από τον κορονοϊό) νησιά μας, μέσω των συνεχών ρεπορτάζ από πολλά και διαφορετικά σημεία που θα κάνει η νέα καθημερινότητα και οι αγωνίες των κατοίκων, η κατάσταση και τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, οι ετοιμασίες εν όψει του (από κάθε άποψη... περίεργου) καλοκαιριού που πλησιάζει και, βεβαίως, οι εκπληκτικές ομορφιές του ευλογημένου μας τόπου θα μπουν και πάλι σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα!