slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην plastic free εποχή οδεύουν οι επιχειρήσεις της Ρόδου μέσω του «The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination»

Στην plastic free εποχή οδεύουν οι επιχειρήσεις της Ρόδου μέσω του «The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination» Μνημόνιο Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για συλλογική δράση και τοπική συμμετοχή στην επίτευξη του σκοπού 
Γ. Χατζημάρκος-Γ. Πάππου:
Κηρύττουμε τον πόλεμο στα πλαστικά μιας χρήσης

Ένα αποφασιστικό βήμα στην κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στο νησί της Ρόδου επιχειρεί το «The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination», η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ομίλου Tui μαζί με το ίδρυμα Tui Care, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Ρόδου, ο αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας «Κ2» και συνολικά όλοι οι παραγωγικοί φορείς και

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού


 


Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού


Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού με σκοπό την επαγρύπνηση απέναντι σε ένα πρόβλημα που επηρεάζει ιδιαίτερα σημαντικά τους μαθητές μας. Τα σχολεία μας αποτελούν μια μικρογραφία της κοινωνίας μας και οφείλουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων από τα σχολεία αλλά και συνολικά από την κοινωνία. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τραυματίζουν την ψυχική υγεία των μαθητών μας.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια, η Ελλάδα μεγάλωσε.

Η Ενσωμάτωση διαμόρφωσε τα σύνορα του σύγχρονου ελληνικού Κράτους, αποτέλεσε δικαίωση των οραμάτων των Ελλήνων των Δωδεκανήσων και σηματοδότησε το τέλος της δικής τους δοκιμασίας.

Προηγήθηκαν έξι αιώνες υπό τον ζυγό ξένου κατακτητή. Περισσότερα από εξακόσια ολόκληρα χρόνια όμως δεν στάθηκαν αρκετά για να ξεχάσουν οι Δωδεκανήσιοι ποιοι ήταν.

Ο δωδεκανήσιος ελληνισμός παρέμεινε ζωντανός και οι Δωδεκανήσιοι πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Στις φωτεινές ιδέες της ελληνικής παιδείας. Στην ελευθερία. Την πρόοδο. Την πρωτοπορία.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ: «8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών»

Η «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών», έχει καθιερωθεί να τιμάται, στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, ως υπενθύμιση του συνεχούς αγώνα για την προώθηση και την πραγμάτωση της ισότητας των φύλων παγκοσμίως. Αυτή η ημέρα δεν αποτελεί μόνον έναν επετειακό εορτασμό των επιτευγμάτων και των αγώνων διεκδίκησης των γυναικών, αλλά και μια έκκληση για ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν. 

Δήμος Θήρας: Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων Δημοτικής Αστυνομίας

Σας ενημερώνουμε πως η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προκήρυξη 1κ/2024 που αφορά 1213 νέες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία αρχίζει αύριο στις 7 Μαρτίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει στις 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00.
Για τον Δήμο Θήρας προβλέπονται 10 θέσεις: 2 Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), 3 Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και 5 Δ.Ε. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου «Φιλοξενία» « Η Εστίαση στη Νέα Εποχή»

       Πλήθος επαγγελματιών συμμετείχε στην ενημερωτική ημερίδα « Η Εστίαση στη Νέα Εποχή» που διοργάνωσε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Οι ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για 5 ώρες που διήρκησε η εκδήλωση. 

Vaggelis Katsaras Αντιδήμαρχος Οικονομικών - Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «παρών» στην ITB, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο.

Από σήμερα 5 Μαρτίου, πραγματοποιούμε προγραμματισμένες επαφές με δημοσιογράφους, bloggers,τηλεοπτικές παραγωγές και επαγγελματίες από αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού. Αναδεικνύουμε διαφορετικές διαστάσεις των προορισμών μας με έμφαση στο φυσικό κάλλος, την ιστορία, τις παραδόσεις, τις εναλλακτικές δραστηριότητες, τη γαστρονομία και τις τουριστικές υπηρεσίες.

Μη κρατικά ΑΕΙ: Ένταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, πυρά από Κωνσταντινόπουλο-Γιαννακοπούλου, κομματική πειθαρχία βάζει ο Ανδρουλάκης

 


Ένταση επικράτησε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ν/σ για τα μη κρατικά ΑΕΙ, καθώς ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αλλά και η Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησαν κριτική στη στάση του κόμματος.

Επιβεβαιώνοντας το ρήγμα που υπάρχει στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αρχικά υπονόησε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, παραπέμποντας σε πρόσφατη συνέντευξή του.