slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ενημερώνουμε  τους δικαιούχους του προγράμματος Ε.Ε. 2012, της δωρεάν διανομής τροφίμων  του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι θα διανεμηθούν η φέτα, η γραβιέρα και το ρύζι τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου από 9 π.μ. έως 2 μ.μ..
   Η φέτα και  η γραβιέρα θα διανεμηθούν στους χώρους της Ένωσης Aγροτικών Συνεταιρισμών (Περιοχή Καζανόβα), ενώ το ρύζι θα διανεμηθεί στον.....

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ -ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φαρμάκων θα παρέχουν δωρεάν έλεγχο μέτρησης οστικής μάζας, μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου για την δωρεάν παροχή προληπτικών υγειονομικών ελέγχων στους κατοίκους του νησιού. 
Το μηχάνημα θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Απλήρωτοι παραμένουν οι αξιολογητές-σχεδιαστές του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010.

Ερώτηση
Προς
Το Υπουργείο
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού 
Στην με αριθμ. πρωτ. 2702/ 13 Σεπτεμβρίου 2010 ερώτησή μας είχαμε θέσει το θέμα των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, οι οποίοι είχαν μείνει απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση του.
Σήμερα, εν έτει πλέον 2013 και ενώ όλοι οι παράγοντες του προγράμματος έχουν πληρωθεί, το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να χρωστά τα δεδουλευμένα του προγράμματος, για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010, στους αξιολογητές-σχεδιαστές.

Σκοπιανό: Ευπρόσδεκτη η «Δημοκρατία του Βαρδάρη»

(Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων)

Το βουλγαρικό περιοδικό «ΦΟΚΟΥΣ» και η σκοπιανή εφημερίδα «ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ» δημοσίευσαν πληροφορίες, συμφώνως προς τις οποίες ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς πρότεινε στην κυβέρνηση της ΦΥΡΟΜ δύο εναλλακτικές λύσεις για το ζήτημα του ονόματος: Τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και τη «Δημοκρατία του Βαρδάρη». Αν όντως αυτό αληθεύει, έχουμε ένα θετικό βήμα ως προς τα εθνικά μας θέματα. Η δεύτερη πρόταση, η «Δημοκρατία του Βαρδάρη», είναι η πρώτη πρόταση από τότε που ασχολείται ο.....

«Πέρασε» η τροπολογία για τους ιμάμηδες

Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την βουλευτική τροπολογία για τους ιμάμηδες, που προκάλεσε έντονη αναστάτωση στην Βουλή και σκέψεις να μπει στο «ψυγείο» από την κυβέρνηση.
Νωρίτερα, ο υφυπουργός, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πίεση προς την κυβέρνηση για την τροπολογία», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος κατήγγειλε το υπουργείο ότι υποχωρεί «υπό τις απειλές του.....

Γιατί το ΛΑΟΣ πήρε 1,2 εκατ. ευρώ ενώ δεν είναι στη Βουλή-Πόσα πήραν οι υπόλοιποι

Αλλάζει από το 2013 η κατανομή της τακτικής επιχορήγησης των κομμάτων από το κράτος, η οποία, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, οδήγησε στο φαινόμενο να λαμβάνουν χρήματα ακόμα και κόμματα που δεν είναι....

Τουρνουά για ξύλινο ποδοσφαιράκι 1-2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στη Νάξο

 

Απολογισμός Μαχαιρίδη για το 2012

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιανουαρίου 2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με θέμα:
«Απολογισμός από τον κ. Περιφερειάρχη των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής έτους 2012 σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας, σε εφαρμογή των διατάξεων του...

Στην τελική της φάση η κολοτούμπα: Μια χαρά η συνάντηση Τσίπρα-Φούχτελ


Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον εντεταλμένο της γερμανίδας καγκελαρίου, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, την Τρίτη στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο κ. Τσίπρας έθεσε υπόψη του γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του....

Γελάει ο κόσμος με την "παρακολούθηση" Καμμένου που τελικά αποδείχθηκε γκομενοδουλειά...

Το θέμα έπαιξε κυρίως στην Τατιάνα... για να καταλάβετε τη γραφικότητα μερικών που χθες έσπευσαν να βγάλουν "συμπεράσματα"

Γνωστός κοσμηματοπώλης έβαλε αστυνομικό να παρακολουθεί τη σύζυγό του. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν η φρουρά του Πάνου Καμένου ακινητοποίησε τον 45χρονο αρχιφύλακα, καθώς θεώρησε ότι παρακολουθούσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο γνωστός κοσμηματοπώλης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής "Μίλα" και εξήγησε ότι προέβη σε τέτοια πράξη για να προστατέψει την οικογένεια του.

Δείτε το βίντεο από το STAR

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ 2013

•Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας έχει ο σύλλογος Μελάνων Νάξου "Κούρος ο Έλληνας"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου κοινότητας Μελάνων Νάξου
«ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»
σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει
την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00
στου «Γιώργη», στις Μέλανες.
Θα πραγματοποιηθεί τακτική συνέλευση και απολογισμός του 2012.

Με ενιαίο Οργανισμό τα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νάξου και μιλούν για υπογραφή- καταδίκη του Νοσοκομείου και της Νάξου

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3499 που υπογράφηκε από τους Χρήστο Σταϊκούρα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μανιτάκη, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανδρέα Λυκουρέντζο, Υπουργό Υγείας το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και το Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ Νάξου, αποτελούν από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 αυτοτελές και Ενιαίο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο»- Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ Νάξου» και έδρα τη Σύρο με ενιαίο Οργανισμό και δυναμικότητα 180 κλινών συνολικά. Η διοίκηση του νέου Ενιαίου Νομικού Πρόσωπου Δημοσίου Δικαίου θα είναι όπως ισχύει και σήμερα με διοικητή και διοικητικό συμβούλιο και θα υπόκειται στην εποπτεία και τον έλεγχο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου. Το Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα υγείας νομού Κυκλάδων σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αποδέκτες μεταξύ άλλων τους βουλευτές του νομού, το Περιφερειακό και Δημοτικό συμβούλιο σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι η υπογραφή της παραπάνω απόφασης είναι η καταδίκη του Νοσοκομείου Νάξου και του Ναξιακού λαού. Διαβάστε την ανακοίνωση του Σ.Ε.Τ.Υ. Νο.Κ.:

Φράγμα Τσικαλαριού: Έλεος η συνηθισμένη μειοψηφία αντιδραστικών προσέφυγε στο ΥΠΕΚΑ για να σταματήσει το έργο

naxosnow.gr
Συνηθισμένο πλέον είναι το φαινόμενο στη Νάξο… όταν πάει να γίνει ένα έργο να προσβάλλεται από κατοίκους του νησιού…

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε ότι στο σύνολό τους σχεδόν τα έργα που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν, σέρνουν κι από μία ιστορία ή μια προσφυγή αρμοδίως, προκειμένου να σταματήσουν. Για κάποια έργα έχει κατορθωθεί (Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Δικαστικό Μέγαρο κ.λ.π)… για κάποια άλλα όχι (δρόμος Καλαμουριών)…
Να μου πεις όταν.....

Πνιγμός 66χρονου Ναξιώτη σε πηγάδι στο Αγερσανί

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου το μεσημέρι βρέθηκε σε αγροτική περιοχή του Αγίου
Αρσενίου Νάξου, σε πηγάδι περίπου 8 μέτρων, το πτώμα του 66χρονου Ναξιώτη Μ. Ν. του Γ. , για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από συγγενικό του πρόσωπο, τις πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας.
O 66χρονος είχε φύγει από το σπίτι του το Σάββατο το απόγευμα και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.
Το πτώμα εντοπίστηκε, από Αστυνομικούς του....

AΝ Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου για νομική βοήθεια σε νέους

Σας  γνωστοποιούμε  ότι  ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου,  προέβη στη σύναψη και υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης  με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υλοποίηση  του προγράμματος΄΄ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ΄΄ μέχρι το τέλος του έτους 2013.
Στα πλαίσια  της υλοποίησης του προγράμματος αυτού, αποδέχθηκε τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την........

Συμπαράσταση στο υπό δίωξη τηνιακό blog "ΞΑΝΕΜΟ" και τον διαχειριστή του Παναγιώτη Αλικάρη

Σε καιρούς που η δημοκρατία και οι ελευθερίες που αυτή διασφαλίζει  και προστατεύει, δοκιμάζονται σε πολλά  επίπεδα, θεσμικά και μη, η ποινική δίωξη του διαχειριστή του τηνιακού ιστότοπου (blog) Ξάνεμο, Παναγιώτη Αλικάρη, επειδή δημοσίευσε επιστολή δημοτικού συμβούλου που αναφερόταν σε προσβλητικές φήμες που κυκλοφορούσαν στο νησί για ιερωμένο, ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια φίμωσης του ελεύθερου λόγου και.....

«Κάλεσμα στην αντιφασιστική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μήλου στις 19/1/2013»

ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Τ.Ε. ΜΗΛΟΥ

 Στις 19 Ιανουαρίου, ο Σύριζα Μήλου οργανώνει εκδήλωση ενάντια στο φασισμό, στην αίθουσα του Δημαρχείου, στις 6 μμ.
 Η εκδήλωση δεν αναφέρεται μόνο στον ιστορικό φασισμό του μεσοπολέμου αλλά και στην ανάδυση του ναζισμού ως κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική δύναμη και στις τάσεις εκφασισμού του Κράτους στην.......
σύγχρονη Ελλάδα. Στόχος της εκδήλωσης είναι να δείξει στους νεότερους την ιστορική συνέχεια και τη συγγένεια που υπάρχει μεταξύ του παλιού και του νέου ναζισμού, να θυμίσει στους παλιότερους τη φασιστική βαρβαρότητα, να δείξει με ποιο τρόπο η σημερινή ιστορική συγκυρία ευνοεί την διάδοση των ναζιστικών ιδεών και να καταδείξει πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη για την Αριστερά να αναχαιτίσει τη διαδικασία του εκφασισμού.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες, ζωντανή μουσική και προβολή ντοκιμαντέρ.