slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στη Βίβλο Νάξου

 
Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ...

Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή Αι Γιάννη Χώρας της Δ.Κ. ΝάξουΑντικατάσταση τμήματος παλαιού αγωγού αποχέτευσης στην περιοχή Αι Γιάννη Χώρας της Δ.Κ. Νάξου
Στα πλαίσια κατασκευής του έργου του θέματος, απαιτείται η διακοπήτης κυκλοφορίαςεπί των παράλληλων δημοτικών οδών «Χρήστου Ραπτόπουλου» και «Στεκούλη Νάξιου Φιλικού» και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση με την κάθετη κεντρική δημοτική οδό «Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου» έως την διασταύρωση με την επίσης κάθετη δημοτική οδό «Ν. Σκουφά» (θέση ΙΚΑ), στην περιοχή Αι Γιάννη Χώρας της Δ.Κ. Νάξου, προκειμένου να ολοκληρωθεί τμήμα του έργου.
Οι βασικές εργασίες εκσκαφών και αντικατάστασης του ....

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου


Προσθήκη λεζάντας
Προς : Τακτικά μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου Νάξου        
  Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου   την Παρασκευή 21  Φεβρουαρίου  2020  και ώρα 13:00 μμ σε τακτική   συνεδρίαση   ,  για να συζητήσουμε τα κάτωθι  θέματα  :

Τη Νάξο και την Πάρο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος το Σαββατοκύριακο 15 – 16/2.

Στη Νάξο μαζί με το μέλος της Ν.Ε. Λευτέρη Βερύκοκκο, επισκέφθηκε τα χωριά Κόρωνο και Κωμιακή, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Γιάννη Κωνσταντάκη και Αντώνη Αλιμπέρτη, καθώς και με κατοίκους των δύο χωριών. Στην Κόρωνο το κύριο θέμα της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από την υπόθεση της σμύριδας, όπου ακόμη δεν έχουν καταβληθεί τα ασφάλιστρα του 2019, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για την προοπτική, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν φανεί ξεκάθαρα οι προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Στην Κωμιακή συζητήθηκαν τα προβλήματα του Απόλλωνα, όπου σε ότι αφορά το έργο του βιολογικού, φαίνεται ότι έστω και με αργούς ρυθμούς θα προχωρήσει η μετεγκατάσταση σε άλλη τοποθεσία, ενώ σε ότι αφορά το λιμενικό έργο, ο πρόεδρος θα πάρει την πρωτοβουλία, πέραν της επισκευής του σημερινού προβλήτα, να επανεκινήσει στο .....

Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Για αναβάθμιση των σπουδών των Μουσικών ΣχολείωνΟι προτάσεις για επιπλέον αναβάθμιση  των μουσικών σπουδών  σύμφωνα με την Α  ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου είναι οι παρακάτω:
·         Πιστοποίηση σπουδών των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων, όπως προβλέπεται από την υπ.αριθ. Γ2/7323/08-12-1997 απόφαση του ΥΠΕΠΘ. Η απόφαση αυτή αφορούσε  την χορήγηση τίτλων μουσικής ειδικότητας  στους αποφοίτους των Μουσικών Σχολείων  μετά  από εξετάσεις, ισότιμο και αντίστοιχο με τους τίτλους που χορηγούνται από αναγνωρισμένα από το Κράτος (ΥΠ.ΠΟ) Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Ωδεία - Μουσικές Σχολές).
·         Στελέχωση από την έναρξη του σχολικού έτους με μεγαλύτερο εύρος μουσικών ειδικοτήτων.
·         Βελτίωση και επέκταση υπαρχουσών κτιριακών υποδομών και απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού και μουσικών οργάνων.
·         Συγγραφή διδακτικών βιβλίων για τη μελέτη των......

Η εθνική ντροπή της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους (από την κυβέρνηση Σημίτη)

Του Περικλή Αθηναίου
Το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου του 1999 δεν θα το ξεχάσει κανείς. Από εκείνους που το έζησαν, αλλά και από όσους είχαν την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα, να διαβάσουν, να ακούσουν να συγκρίνουν και να κρίνουν.

Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, τρία χρόνια μετά το “γκριζάρισμα” του Αιγαίου με την εθνική ταπείνωση των Ιμίων, και τα αποκρουστικά “ευχαριστώ” προς τους Αμερικανούς, πρωταγωνιστεί σε ακόμη μια εθνική ντροπή.

Mega δελτίο με αντιπολιτευτικούς τόνους

«Απέναντι» στην κυβέρνηση θα βρεθεί το δελτίο ειδήσεων του Mega. Η πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει το νέο κανάλι, έναντι του ανταγωνισμού είναι η ουδέτερη ή και επικριτική απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Στόχος είναι η διαφοροποίηση έναντι των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών διεκδικώντας το κεντροαριστερό προφίλ των τηλεθεατών του Mega.
Υπάρχει και άνοιγμα και προς το ΣΥΡΙΖΑ με τη συνέντευξη του προέδρου του Α. Τσίπρα πριν από λίγο καιρός το «Βήμα» και με την πρόσληψη προσώπων που θα μεταφέρουν την πολιτική γραμμή από το κόμμα της

AYTA EINAI Διαφήμιση στο Documento του Βαξεβάνη έδωσε το MEGA
Αυτό δεν είναι είδηση! Ειναι η εθνική συμφιλίωση προσωποποιημένη με τις μορφές του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Κώστα Βαξεβάνη!

Λέρος: Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν παράνομα γη κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις


Για παράνομη αγορά ακίνητης περιουσίας στο νησί της Λέρου ελέγχονται Τούρκοι επιχειρηματίες. Πέτυχαν να γίνουν ιδιοκτήτες γης στο ακριτικό νησί κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας. Ιδιαίτερη εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι αποκτήθηκε έκταση κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πολλά ερωτηματικά “γεννά” η παράνομη απόκτηση ακινήτων από Τούρκους επιχειρηματίες σε περιοχές της Λέρου και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις κοντά σε εγκαταστάσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Αναρτώνται οι συντεταγμένες ΑΟΖ, Τουρκίας και Λιβύης από τον ΟΗΕΕν αναμονή της επικείμενης ανάρτησης από τον ΟΗΕ των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2019 από την Αγκυρα και την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ στην Τρίπολη βρίσκεται η Αθήνα.
Η σχετική, απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη προκαλεί ευλόγως ανησυχία στην Αθήνα, η οποία και προετοιμάζεται για τις επιπτώσεις που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει.
Αξιωματούχοι της Αγκυρας έχουν δηλώσει δημοσίως ότι μετά την ανάρτηση στην αρμόδια διεύθυνση του ΟΗΕ ανοίγει ο δρόμος για έρευνες σε περιοχή που περιλαμβάνει τα νότια της Κρήτης.

Ποιοί εκλέγονται πρόεδροι στις ΟΝΝΕΔ όλης της χώρας (ονόματα)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών και Συμβουλίων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα.

Το μήνυμα εξωστρέφειας και μαζικότητας της ΟΝΝΕΔ γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό καθώς με την καθοδήγηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αύξηση του αριθμού των μελών σε σχέση με το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τα οποία πλέον προσεγγίζουν τα 80.000, την ενδυνάμωση των οργανώσεων της περιφέρειας και τη δημιουργία νέων σε όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η αυξημένη συμμετοχή γυναικών στη διαδικασία, καθώς και το γεγονός ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός αυτών που ανέλαβαν την προεδρία σε Νομαρχιακές Επιτροπές και Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα:

Ψηφοφορία για τα νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ -Πύρρειος νίκη Τσίπρα


Σε ψηφοφορία μετά από τροπολογία που κατέθεσαν οι 53+ μπήκε το ζήτημα του τρόπου εγγραφής των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόταση Τσίπρα για εγγραφή από την πλατφόρμα isyriza και το δικαίωμα ψηφοφορίας στις προσυνεδριακές διαδικασίες χωρίς προηγουμένως να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις εγκρίθηκε με 55 ψήφους.