slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξεπουλημένα καθάρματα η ώρα των δικαστών ... πλησιάζει!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σε προχθεσινό μου άρθρο με τίτλο “H μισή αλήθεια είναι προσπάθεια συγκάλυψης της άλλης μισής!” είχα γράψει (ομολογώ χωρίς να το πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο σύντομα) να βγουν κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί να μας πουν αν δέχτηκαν ή δέχονται πιέσεις από τους πολιτικούς ...

Παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων με καταγγελίες που σοκάρουν

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Αμφότεροι είχαν αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων, στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ζητώντας την αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής τους.

«Με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας», υποστηρίζουν στην ίδια επιστολή και υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά:

«Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ή ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥΜΠΕΚΙ;;;

Πετάει - πετάει ...ο ΠΑΣΟΚος Διευθύνων Σύμβουλος Καλαμπόκης

Ο Διεύθυνων Σύμβουλος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης μετακινηθήκε για  υπηρεσιακούς λόγους στην ιδιαίτερή του πατρίδα τη Κρήτη (διαμένει μόνιμα  η οικογένεια του και ο ιδιος διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση)...
4 φορές  το Μάιο, 4 φορές τον Ιούνιο, 3 φορές τον Ιούλιο και 1 μόνο φορά τον  Αύγουστο. Το αξιοπερίεργο από τη μελέτη των υπηρεσιακών σημειωμάτων  είναι πως οι μετακινήσεις αυτές του κ. Καλαμπόκη πραγματοποιήθηκαν μέσα σε Σαββατοκύριακα.
Tο κόστος βέβαια των υπηρεσιακών αυτών μετακινήσεων επιβάρυνε φυσικά το δημόσιο.
Τους πρώτους 3 μήνες της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ ο κ.  Καλαμπόκης επισκέπτηκε τη Κρήτη για λόγους φυσικά υπηρεσιακούς 12  φορές.

Ερώτηση Γιάννη Βρούτση προς τον υπουργό Οικονομικών για το αλαλούμ του Τ.Π.Δ με το «Χρεωστικό υπόλοιπο πρώην Δήμων Νάξου και Δρυμαλίας»

Με την υπ’ αριθμ. 144020/13.12.2011 ηλεκτρονική αλληλογραφία που λήφθηκε στις 16.12.2011, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.Δ.) ενημέρωσε το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ότι φέρεται να εμφανίζει χρεωστικό άνοιγμα 2.778.501,72 €, το οποίο αφορά τους πρώην δήμους Νάξου και Δρυμαλίας.


Στη συνέχεια, το Τ.Π.Δ. απέστειλε το ανωτέρω έγγραφο στο Δήμο Νάξου με ορθή επανάληψη στις 19.12.2011, ενημερώνοντας πλέον ότι το χρεωστικό άνοιγμα των πρώην Δήμων Νάξου και Δρυμαλίας στις 31.12.2010 δεν είναι 2.778.501,72 €, αλλά 966.615,50 € ! Δηλαδή, το χρέος των πρώην Δήμων μειώθηκε σε μόλις τρεις ημέρες κατά 1.811.886,2 € !

Μελέτες- Εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Η εταιρεία Eco Friendly Solutions δραστηριοποιείται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, αιολική, γεωθερμική, υδροηλεκτρική, βιομάζα), στον βιοκλιματικό – ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων, στην ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων & εγκαταστάσεων, στην ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων και γενικότερα στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
Ηλιακή Ενέργεια & Φωτοβολταϊκά συστήματα
Φωτοβολταϊκό είναι το σύστημα που έχει τη δυνατότητα συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας μέσω των πλαισίων, την ηλεκτρονική διαχείριση της και την μετατροπή της σε ηλεκτρική.
Τα φωτοβολταϊκά συστήματα, ειδικά στην.....

Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, ο Καραμανλής έβαζε τις φωτιές

Μια επίσκεψη στο φύλλο της 30-8-2007 της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ,

θα σας πείσει και θα σας θυμίσει πόσα "ρέστα" μπορεί

να δώσουν οι ευλύγιστοι έλληνες δημοσιογράφοι όταν τους

το ζητά η πρεσβεία. Ολόκληρη η εφημερίδα

εδώ (pdf, 8mb)

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Χαράλαμπος Κόκκινος

*Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος, συνοδευόμενος από στελέχη  του συνδυασμού ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ΄΄, θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 08.30 π.μ. , το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή κο Μιχάλη Κόκκινο καθώς και με εκπροσώπους του στελεχιακού δυναμικού του Νοσοκομείου.

*Την ίδια μέρα (Τετάρτη 28-12-2011) και ώρα 09.30 π.μ. ,στο χώρο του Γ.Ν.Ρ και αφού ολοκληρωθούν οι διαδοχικές επαφές με τον διοικητή και το προσωπικό του Νοσοκομείου, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων

[Για να μαθαίνουν αυτοί που θέλουν να πάρουν την εκκλησιαστική περιουσία και να τη μασήσουν...]

Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων, αλλά και των πακέτων με τρόφιμα που παρέχουν σε σπίτια ευπαθών συμπολιτών μας η Αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Στο μεταξύ, περισσότεροι από 150 τόνοι τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα προϊόντα συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής από πρόσφορες πολιτών για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ.

Μία εβδομάδα από την έναρξη της δράσης, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν αφήσει την προσφορά τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας.

Η δράση γίνεται με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Γαλαξίας, Δούκας, Θανόπουλος, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Σκλαβενίτης.

Γ. Παπανδρέου :«Μαζί συναποφασίζαμε δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα»

«Δεν θα είμαι εξιλαστήριο θύμα»

H μισή αλήθεια είναι προσπάθεια συγκάλυψης της άλλης μισής!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Οι εγχώριοι υπηρέτες των ΜερκοΣαρκοζί και των τραπεζιτών έκαναν πάλι το θαύμα τους πετώντας μας για άλλη μια φορά την μπανανόφλουδα του αποπροσανατολισμού από τα σημαντικά και τα μεγάλα που γίνονται ερήμην μας μια και δεν μας επιτρέπουν εδώ και καιρό να πάμε σε εκλογές για να στείλουμε πολλούς από αυτούς στον “διάολο” κι ακόμα παραπέρα!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

             Ακαδημίας 60, 10679 Αθήνα

                 Τηλ. 210-33.98.270, 71                                                             Αθήνα, 27-12-2011
Η ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση που δεν επιτρέπεται να τίθεται υπό αμφισβήτηση, ούτε....

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας και την έκτακτη εισφορά

Η παράταση δίνεται εξαιτίας και της απεργίας των εφοριακών την Πέμπτη και την Παρασκευή...
Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2012 αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Η παράταση αναμένεται να έχει δεκαήμερη διάρκεια (έως και τις 10 Ιανουαρίου) ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των άλλων φορολογικών υποχρεώσεων, όπως των δόσεων του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα δοθεί προθεσμία τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου.