slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η άμμεση αλλαγή πορείας είναι μονόδρομος

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΛΙΓΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε τροχιά ελεγχόμενης πτώχευσης και ξένης κατοχής .Η κατάσταση αυτή επιβαρύνεται καθημερινώς από τη βαθειά ύφεση ,τον πληθωρισμό, την καλπάζουσα ανεργία και τον άκρατο δανεισμό . Η χαοτική αυτή εικόνα συμπληρώνεται από την...κατάργηση των συνόρων από τις συνεχείς παραβιάσεις των γειτόνων και την επέλαση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, οι οποίοι περιβάλλονται από σειρά ευεργετημάτων, όπως στεγαστικά δάνεια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο ,επιδοτούμενα ενοίκια κατοικίας από τους δήμους ,δωρεάν παιδεία ,υγειονομική περίθαλψη και ταχύρρυθμες ελληνοποιήσεις , προς αλλοίωση του εκλογικού σώματος και της επιβίωσης των ελλήνων.H σημερινή κυβέρνηση ,συνεχίζει με όλες της τις δυνάμεις το ξεπούλημα της χώρας, στην υπηρεσία της παγκοσμιοποιήσεως και Νέας Τάξης πραγμάτων, με την βοήθεια των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης και συνδικάτων. Ο συνεχής δανεισμός , η φτώχεια και η υποτέλεια, μας επεβλήθη ως τρόπος ζωής,χωρίς κανείς από τους κυβερνώντες , να προτρέπει στην παραγωγή και την δημιουργία πλούτου .Η σημερινή κυβέρνηση είναι αδύνατο να πραγματοποιήσει την ανάταξη της οικονομίας μας ,την οικονομική ανάπτυξη ,την δημιουργία πλεονάσματος για την αποπληρωμή του ψευδοχρέους μας, διότι τα εργαλεία της δημοσιονομικής (φόροι ημόσιες δαπάνες)και νομισματικής πολιτικής(εκδοτικό προνόμιο)βρίσκονται στα χέρια των ξένων κατακτητών μας (ΤΡΟΙΚΑ). Είναι όμως απολύτως βέβαιο, ότι [Περισσότερα...] θα επιτύχει την πλήρη αφαίμαξη της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των ελλήνων γράφοντας θλιβερό επίλογο με τα συντρίμμια που θα αφήσει και την πιθανή απώλεια ,μέρους του εθνικού μας κορμού.<<Εάν ο Θεός της Ελλάδος το βράδυ σβήσει το χρέος, και άγγελοι εγκατασταθούν στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των δημοσίων οργανισμών για την τάξη και τηνευρυθμία, την επόμενη ημέρα θα αρχίσει ξανά ο δανεισμός>>. Η βαθειά ύφεση της χώρας , δεν θεραπεύεται με φορολογικές αφαιμάξεις κάθε ίχνους ρευστότητας, ούτε δημιουργεί την ανάπτυξη σε καθεστώς ξένης κηδεμονίας και ξένου νομίσματος, αντιθέτως θα οδηγήσει στο απέραντο τέλμα. Θα προκαλέσει τον σπινθήρα για καλπάζουσα ανεργία και ανεξέλεγκτες λαϊκές εξεγέρσεις. Πρακτικώς, είναι αδύνατο, 27 χώρες με διαφορετική οικονομία, γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα να γίνουν ένα, και να διοικηθούν .Είναι αδύνατο αυτή η ένωση να πραγματοποιήσει ενιαίο βηματισμό και ανάπτυξη, φορώντας όλοι το ίδιο μέγεθος παπουτσιών, σε όρους επιτοκίων, πληθωρισμού, ελλειμμάτων και χρέους. Τα ελληνικά , επιτόκια, πληθωρισμός, ελλείμματα, χρέος, μισθοί, ανάπτυξη, ουδεμία σχέση έχουν με τα αντίστοιχα της Γερμανίας ή άλλων εταίρων. Καμία Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην του Λουξεμβούργου, τηρεί το 3% του ελλείμματος του Συμφώνου Σταθερότητας.

<< Μοιάζει σαν κάποιοι να θέλουν, να διατάξουν όλα τα λουλούδια να γίνουν κόκκινα, καταργώντας την ομορφιά της αντιθέσεως, την σοφία της δημιουργίας και της συνθέσεως>>.

Η Ελλάδα από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία της, βρίσκεται υπό πτώχευση, χωρίς να έχει προηγηθεί πόλεμος ή άλλη εθνική συμφορά.

Η άμμεση αλλαγή πορείας είναι μονόδρομος και επιτάσσει :

1.- Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μείωση των δημοσίων δαπανών και της γραφειοκρατίας. Δημιουργία κλίματος ασφαλείας στην οικονομία, μετά σταθερού φορολογικού πλαισίου και φοροαπαλλαγών, για την προσέλκυση επενδυτών και την λειτουργία της εξαγωγικής μας μηχανής.

2.- Ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας για την δημιουργία εσόδων.

3.- Αναδιοργάνωση των τομέων Ναυτιλίας, Τουρισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Αλιείας, Κτηνοτροφίας, Γεωργίας, Αρχαίο-Ελληνικού Πολιτισμού, και όλων εκείνων των τομέων της εθνικής οικονομίας που διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Πρέπει άμεσα να αυξηθεί η παραγωγή, προκειμένου να εξασφαλισθεί η διατροφή του πληθυσμού, και να διασωθούν οι παραγωγικές θέσεις εργασίας.

4.- Επαναφορά του Εθνικού Νομίσματος και τα συνοδεύοντα αυτό εργαλεία ασκήσεως δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Είναι γνωστό ότι από τον 7ον αιώνα π.Χ.., η εκχώρηση του Εθνικού Νομίσματος μίας χώρας συνεπάγεται την υποτέλεια και την πτώχευση αυτής.Με το εθνικό νόμισμα, το εσωτερικό χρέος και μεγάλο μέρος του κόστους των επενδύσεων μιας χώρας είναι μηδέν .Αντιθέτως ,χωρίς αυτό δημιουργούνται μεγάλα κονδύλια δανεισμού ,που προστίθενται στο εξωτερικό χρέος και μαζί με τους τόκους το αυξάνουν κατά γεωμετρική πρόοδο. Αποτέλεσμα τούτου είναι η παρούσα κατάσταση της υποταγής μας στον επαναλαμβανόμενο δανεισμό και την διαρκή πτώχευση. Η Ελλάδα πρέπει να σπάσει τα δεσμά της Ευρωποιήσεως και Παγκοσμιοποιήσεως. Πρέπει να ανακτήσει ξανά την ελευθερία της, για να σταματήσει άμεσα, ο διεθνής διασυρμός της. Τούτο περνάει υποχρεωτικά από την Νέα Δραχμή. Χωρίς αυτήν, δεν υπάρχει πιθανότητα, ασκήσεως Εθνικής Πολιτικής, και ανάταξη της οικονομίας, αλλιώς, αναμένει η υποτέλεια, η εξαθλίωση και ο αφανισμός.

5.- Στήριξη των Ελλήνων Πολυτέκνων και επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος.

6.- Επαναφορά της πειθαρχίας και της αξιοκρατίας στις 'Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

7.- Αποκατάσταση της πραγματικής Δημοκρατίας και των Πυλώνων αυτής που είναι το ήθος, η απολογία και η δίκη. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι για να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας και να πορευθούμε προς την εθνική ανεξαρτησία ,οικονομική ανάπτυξη και πραγματική δημοκρατία .

Η ελευθερία απαιτεί αρετή και ανδρεία.

Η υπεράσπιση του Έθνους, είναι ένα χρέος, πού επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων


Η "Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων" του Νικόλα Μαράκη προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων των Μελάνων

Τυρινή Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011
* Συγκέντρωση το πρωί στο καφενείο του Γιάννη Ανεβλαβή (Έμπορα).
* Αναχώρηση στις 10:00 για το δημοτικό σχολείο Μελάνων και στη συνέχεια για τον Κυνίδαρο και το μαγαζί του Μάκη Τσελέντη (Σιντριβάνι).
* Αναχώρηση στις 17:00 για τις Μέλανες και το μαγαζί του Γιώργου Ξενάκη.
Τυρινή Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
* Συγκέντρωση το πρωί στο..... καφενείο του Γιάννη Ανεβλαβή (Έμπορα).
* Αναχώρηση στις 10:00 για τις Εγγαρές και το μαγαζί του Νίκου Καπετανάκη.
* Αναχώρηση στις 14:00 για τη Γαλήνη και το μαγαζί του Γιάννη Γκούφα (Λοστρόμος).
* Αναχώρηση στις 17:00 για τις Μέλανες και το μαγαζί του Βασίλη Ξενάκη.
Bookmark and Share

Αποκριάτικο ξεφάντωμα με το Πανναξιακό!!

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΏΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΏΝ ΝΑΞΟΥ

Ο Σύλλογος Απολλωνιατών Νάξου τίμησε τον τ. Νομάρχη Κυκλάδων και τον τ. Έπαρχο Νάξου

Στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση για τον τ. Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα και τον τ. Έπαρχο Νάξου κ. Βασίλη Κορρέ, η βράβευση των νέων φοιτητών και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ανδρής. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Απολλωνιατών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, κ. Αντώνης Χωριανόπουλος. Ο κ. Χωριανόπουλος αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωφελές έργο που έχει επιτελέσει ο Σύλλογος στον Απόλλωνα. Αναφέρθηκε στα τιμώμενα πρόσωπα και υπογράμμισε ότι το Δ.Σ του συλλόγου υιοθέτησε ομόφωνα την πρότασή του, να τιμηθούν για την προσφορά τους στο Νομό Κυκλάδων, στη Νάξο και τον Απόλλωνα κατά την διάρκεια των 16 χρόνων που υπηρέτησαν την.....

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Μεγάλη υπήρξε, άλλωστε, η συμβολή τους για το αλιευτικό καταφύγιο του οικισμού.


Για τη σπουδαία διαδρομή των δύο πολιτικών ανδρών μίλησε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο τ. Αντινομάρχης Κυκλάδων, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και στενός συνεργάτης τους κ. Λάζαρος Θεόφιλος. Ο κ. Θεόφιλος στάθηκε στους πολυετείς αγώνες τους για την ανάπτυξη των νησιών, στη συνεχή αγωνία τους για την αναβάθμιση της ζωής των νησιωτών και ολοκλήρωσε χαρακτηριστικά: ''το όμορφο ταξίδι προσφοράς, μέσα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ολοκληρώθηκε, η αναγνώριση, η αγάπη και η ανθρωπιά μένουν. Οι Κυκλάδες έχουν δυσκολίες, μα κι ωραίους ανθρώπους...''. Επίσης, για τους τιμώμενους μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Προμπονάς και ο π. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων και επίτιμος δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, κ .Γεώργιος Πούλιος.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο π. Πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος έκανε και τις τιμητικές απονομές. Ο κ. Χωριανόπουλος, προσφωνώντας τον π. Πρόεδρο της βουλής και καλώντας τον στο βήμα, τον αποκάλεσε κορυφαία πολιτική προσωπικότητα της χώρας μας και εγγυητή των δημοκρατικών μας θεσμών. Ο κ. Κακλαμάνης εξήρε την προσωπικότητα των τιμωμένων, το ήθος και το έργο που προσέφεραν στο νομό, κατά την πολυετή θητεία τους. Επιπλέον, συνεχάρη το σύλλογο για την πρωτοβουλία να τιμήσει τους δύο πολιτικούς του νομού και αποκάλεσε τον κ. Χωριανόπουλο χειμαρρώδη ρήτορα.


Έπειτα, τον λόγο πήραν οι κ.κ. Δημήτρης Μπάιλας και Βασίλης Κορρές, αναφερόμενοι στους αγώνες τους για τα νησιά μας, όλα αυτά τα χρόνια της δεκαεξάχρονης θητείας τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης ευχαρίστησαν τον σύλλογο και το Δ.Σ. για την τιμή που τους απέδωσαν.


Ακολούθησε η βράβευση των φοιτητών και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε ο πατέρας Χρήστος Λογαράς.


Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιώργος Παπαμανώλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαλατσίου κ.κ. Μανιάτης και Σιδερής, ο ιατρός κ. Νικόλαος Πούλιος, ο υποστράτηγος της Ε.Α κ.Δημήτρης Χωριανόπουλος, ο υποναύρχος Π.Ν. κ. Αντώνης Φιλιππουπολίτης, οι Αντιπρόεδροι της Ο.ΝΑ.Σ κ. Μανώλης Καλαϊτζής και Γιώργος Δημητροκάλλης, ο Γεν. Γραμματέας της Ο.ΝΑ.Σ κ. Πέτρος Καραπάτης, ο Ταμίας της Ο.ΝΑ.Σ κ. Σταύρος Κονδύλης, τα μέλη του Δ.Σ της Ο.ΝΑ.Σ. κ. Ιάκωβος Γιακουμής και κ. Στέλιος Στρούβαλης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Κορωνιδιατών κ. Αντώνης Παπακωνσταντής, η Γεν. Γραμματέας, ο Ταμίας, η Ειδική Γραμματέας και το Μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Κορωνίδας κ. Σοφία Κορρέ, κ.Στέφανος Ανδρής, κ. Σία Κρητικού και κ. Αθανασία Ψαρρά αντίσοιχα, ο Ταμίας του Συλλόγου Απεραθιτών κ. Πρωτοπαππάς, ο Ταμίας του συλλόγου Μελανιτών, κ. Βασιλάκης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του Κυκλαδικού Τύπου.


Μηνύματα απέστειλαν οι π. υπουργοί, κ.κ. Βάσω Παπανδρέου και Χρήστος Πρωτόπαππας, ο βουλευτής Κυκλάδων κ.Ιωάννης Βρούτσης, ο π. πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας κ. Αντώνης Αλιμπέρτης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορωνίδας κ. Ιάκωβος Μπαρδής, ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Παν.Ρήγας και η οικογένεια του Φάνη Γαβαλά από την Ηρακλειά, η οποία επισημάνε την προσφορά των δύο πολιτικών της Αυτοδιοίκησης προς το μικρό νησί τους.


Βίντεο από την πορεία και τα επεισόδια

Δείτε τα:


Οι συγκεντρώσεις στη Νάξο

Δυο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα της Νάξου σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας. Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το Σωματείο των Εργαζομένων στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση, ο Εμπροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 11:00, έξω από το Κ.Υ.-Νοσοκομείο Νάξου. Την ίδια ώρα, η Τοπική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ, είχε συγκέντρωση στην Παραλία της Χώρας Νάξου, στο παλιό Δημαρχείο. Εξ’ άλλου, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σημερινής κινητοποίησης ήταν η μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων, που έκλεισαν τα καταστήματά τους, συμμετέχοντας στη σημερινή απεργία.
απο naxos news

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ : ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

Αυταρχικά ο Σηφουνάκης αποφάσισε να "διώξει" και τους εναπομείναντες νησιώτες

Με μια αιφνιστική κίνηση ο Υφ. Σηφουνάκης, θέλοντας δήθεν να προστατεύσει το περιβάλλον και στα βήματα της αφεντικίνας του, χωρίς να συζητήσει με κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, αποφάσισε να φέρει στη Βουλή τροπολογία που απαγορεύει τη δόμηση σε όλο το Αιγαίο σε περιοχές με κλίση πάνω από 35% λες και τα νησιά είναι κοιλάδες και κάμποι.

Σε σύσκεψη φορέων που έγινε χθες και στην οποία παρέστησαν βουλευτές όλων ων κομμάτων αποφασίστηκε να αντιδράσουν δυναμικά στον αυταρχισμό και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκαν να μην ψηφίσουν την τροπολογία Σηφουνάκη μπροστά στις αντιδράσεις του κόσμου.

Παρών από τη ΝΔ, ήταν ο βουλευτής Κυκλάδων, Ι. Βρούτσης, που οργάνωσε και τη σύσκεψη. Αργότερα έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από την κυβέρνηση, σχετικά με την απαγόρευση της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση αιφνιδιάζει, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση λειτουργεί με απόλυτη προχειρότητα, αγνοώντας τους θεσμούς, το σύνταγμα και τους νησιώτες.

Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της απαγόρευσης της δόμησης στα μικρά νησιά του Αιγαίου, ήρθε στη Βουλή τροπολογία νύχτα, χωρίς την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη, χωρίς την αναγκαία διαβούλευση με θεσμικούς φορείς (Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι, κλπ) των νησιών.

Τέτοιες μεθοδεύσεις, προσβάλλουν τη νοημοσύνη των νησιωτών, περισσότερο δε όταν κάποιοι προσπαθούν να τους πείσουν ότι νοιάζονται για εκείνους χωρίς εκείνους.

Περιβαλλοντική ευαισθησία, διαθέτουμε όλοι, όμως αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία να προσπαθούν κάποιοι να φανούν περισσότερο ευαίσθητοι.

Αυταρχικές αντιλήψεις που εισάγουν οριζόντια, αδιάκριτα και χωρίς διάλογο τέτοια άδικα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Aγανάκτηση στην Κύθνο για το 35%

Στον πάγο µπαίνει η οικοδοµή στο Αιγαίο µε τη ρύθµιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία προβλέπει την απαγόρευση της δόµησης στα εκτός σχεδίου αγροτεµάχια µε κλίση µεγαλύτερη από 35%.

Περισσοτερα...
 

Ο Παπαμανώλης στη Νάξο
Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011 10:16

Το νησί της Νάξου επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος  Παπαμανώλης, όπου παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας της Τ.Ο. του Πα.Σο.Κ.

 Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση επέλεξε μεν ένα δύσκολο και ανεπιθύμητο για όλους μας δρόμο, αυτού του μνημονίου, αλλά από την άλλη υπήρχε η επιλογή της χρεοκοπίας, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που θα είχε ειδικότερα στα χαμηλά οικονομικά στρώματα του Λαού μας.
Επέρριψε ευθύνες στην οικονομική πολιτική που άσκησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια της με αποτέλεσμα ουσιαστικά την χρεωκοπία της Χώρας και δήλωσε αισιόδοξος για την αναπτυξιακή πορεία της Χώρας από το 2012.

Το νέο Δ.Σ της Ε.Κ.Υ.Τ

Νέα εποχή για την Εταιρία Κυκλαδικών Μελετών. Στις 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών η Γενική Συνέλευση της Εταιρίας κατά την οποία έγινε απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Ήμελο και οικονομικός απολογισμός από τον ταμία κ. Εμμανουήλ Λιγνό, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης.
Περισσοτερα... 

Γιάννης Βρούτσης: τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν πανηγυρικά την κυβέρνηση.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά   με τα οριστικά στοιχεία για την πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού, για το μήνα Ιανουάριο 2011 ο   Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση

 «Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα Καθαρά Έσοδα για το μήνα Ιανουάριο ανήλθαν στα 5.090 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 5.361 εκατ. €.

Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το μήνα Ιανουάριο κατά – 5,05% ή 271 εκατ. €.

Επίσης, Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, μειώθηκαν κατά 9% (δηλαδή 503 εκατ. €)

Αν συνεκτιμηθεί, ότι στα έσοδα του Ιανουαρίου 2011 συμπεριλαμβάνονται ακόμη και μέτρα προσωρινού εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων, η περαίωση, η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, τότε η κατάσταση για την πορεία των εσόδων καθίσταται περισσότερο δραματική.

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι τα έσοδα του Ιανουαρίου κινούνται εντός των προβλεπόμενων στόχων του Προϋπολογισμού, τα επίσημα στοιχεία τη διαψεύδουν πανηγυρικά.

Συγκεκριμένα:

·        Τα τακτικά έσοδα, μειώθηκαν κατά 9,2% (δηλαδή 543 εκατ. €)

·        Τα έσοδα από τους Άμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 14,6% (δηλαδή 331 εκατ. €)

·        Τα έσοδα από Έμμεσους Φόρους μειώθηκαν κατά 7,3% (δηλαδή 255 εκατ. €)

Όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται, ότι η δημοσιονομική εξυγίανση και η ανάκαμψη απαιτούν τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων, τόσο η ύφεση θα βαθαίνει και η πολυπόθητη αύξηση των εσόδων θα παραμένει ένας άπιαστος στόχος».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ

http://www.papandreou.gr/papandreou/media/images/photos/GAP-apergia1423.jpghttp://voices.gr/wp-content/uploads/gap.jpg

Σύντροφε Μάκη o χρόνος και όχι οι φωνές θα δώσουν την απάντηση


 Σύντροφε  Μάκη Μπαρδή,

Tην ίδια αγωνία με εσένα έχουμε σαν Τ.Ο του πρωην Καποδιστριακου Δήμου Νάξου.
Μόνο που βλέπουμε τα αποτελέσματα και των περιφερειακών εκλογών και των Δημοτικών.
Την ίδια μέρα για την περιφέρεια που το ψηφοδέλτιο φτιάχτηκε στην οργάνωση η Νάξος ψήφισε 51,5%, και για τις Δημοτικές 42,5%. Έτσι έκρινε η λαϊκή ετυμηγορια. Εξάλλου σύμφωνα με τον πρόεδρο μας Γ. Παπανδρέου το πολιτικό μήνυμα είναι στις Περιφερειακές εκλογές. Ο χρόνος και όχι οι φωνές θα δώσουν την απάντηση.
Όσον αφορά την κοπή της πίτας είναι ένα απλό εθιμοτυπικό γεγονός. Η αναφορά μου στους απόντες ήταν για αυτούς που πήραν γραπτή πρόσκληση και για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Η ενημέρωση των Μελών και φίλων για την κοπή της πίτας έγινε με όλους τους πρόσφορους τρόπους. Διαδίκτυο, που πιστεύουμε ότι χρησιμοποιείς, ΜΜΕ, τηλεφωνήματα, προσωπικές επαφές και γραπτή πρόσκληση στους θεσμικούς 
 
Για τη συνέλευση του Νησιού
 
Από τον Αύγουστο του 2008 έχουμε κάνει γραπτή οργανωτική πρόταση τόσο στην Ν.Ε όσο και στα Κεντρικά για ένα οργανωτικό σχήμα με Δευτεροβάθμιο όργανο (Γραφείο Νησιού). Για να έχει τον συντονισμό του Νησιού και για πραγματικά Καταστατική και Δημοκρατική λειτουργία.
Περιμένουμε στις 4 Μάρτη στο Εθνικό Συμβούλιο να δοθεί λύση.
 
                                                                                  Συντροφικά
 
                                                                               Μανώλης Σεργης
 
                                                                               Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ
                                                                                      Δήμου   Νάξου
 
 
 

Τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης...Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Σας παραθέτω ένα σχόλιο που έγραψε ένας ανώνυμος αναγνώστης μου σε κείμενο μου στο διαδίκτυο για την αυριανή απεργία:
ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΟΛΙΣ "ΞΥΠΝΑΕΙ" Ο ΛΑΟΣ. ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΟΥΝ.
Πραγματικά είναι άξιο λόγου το πως τον τελευταίο καιρό τα ΜΜΕ καλύπτουν τα γεγονότα της επικαιρότητας!!!
Η διαπλοκή και η εγκάρδια σχέσεις τους με την εξουσία έχει ξεφύγει από τον απλό εναγκαλισμό και έχει γίνει “σφιχταγκάλιασμα” με εκατέρωθεν εξυπηρετήσεις!!!
Η εξουσία κάνει τα στραβά μάτια στην ταχτοποίηση των συχνοτήτων που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να τους έχει δώσει για να είναι νόμιμοι και φυσικά απαιτώντας την εφαρμογή των νόμων που...
αφορούν ποσοστιαία μεγέθη για το περιεχόμενο αλλά και την ποιότητα των προγραμμάτων.
Επίσης καθυστερεί σκανδαλωδώς να εισπράξει τους φόρους που χρωστάνε με πιθανότερη εξέλιξη στο άμεσο μέλλον να τους τα χαρίσει!!!
Βέβαια η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη σχέση τους, έχει να κάνει με τις αναθέσεις και τα πάρε δώσε με τους καναλαρχοεργολάβους που λυμαίνονται με αδιαφανείς και ύποπτες συμβάσεις τα μεγάλα έργα της χώρας μας!!!
Από την μεριά τους οι εν λόγω κύριοι σε ανταπόδοση όλων των παραπάνω βλέπουμε το πως λειτουργούν αποκρύπτοντας ή παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό για μεγάλα και σημαντικά γεγονότα.
Θεωρώ λοιπόν ότι σκοπίμως μέχρι στιγμή οι ηγεσίες τους επιλέγουν να κάνουν απεργία την ίδια μέρα που απεργεί η πλειονότητα του λαού. Σίγουρα σε τέτοιες μεγάλες απεργίες υπάρχει η ανάγκη της πραγματικής ενημέρωσης με εικόνα και ήχο για να μη γίνετε διασπορά ειδήσεων εκφοβιστικών και μεθοδευμένων από τους κρατούντες.
Δεν δίνουν λοιπόν εικόνα για το τι γίνεται στις προσυγκεντρώσεις με σκοπό να μην ενθαρρύνουν κάποιους συμπατριώτες μας που αμφιταλαντεύονται ή και φοβούνται να συμμετάσχουν.
Η “ύποπτη” αποχή τους εκτός την υποβάθμιση του γεγονότος δημιουργεί και το οπτικουακουστικό κενό που δίνει την ευκαιρία να δρουν ανεξέλεγκτα οι γνωστοί άγνωστοι προβοκάτορες οι οποίοι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να δίνουν “αιτίες” στην αστυνομία για επεμβάσεις με χημικά και άλλα μέσα με τα οποία διαλύουν με ανορθόδοξο και βίαιο τρόπο τις μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις!!!
Κύριοι δημοσιογράφοι σίγουρα όπως όλοι μας έχετε το δικαίωμα να απεργείτε και να διεκδικείτε, όμως μη το κάνετε τις μέρες που ο λαός είναι στους δρόμους και χρειάζεται την άμεση και σωστή πληροφόρηση. Μη πέφτετε στην παγίδα των αφεντικών σας και των μεγαλοδημοσιογράφων που έχουν κάνει την μπάζα τους εδώ και χρόνια και τώρα μας το παίζουν ανεξάρτητοι, προφεσόροι και ξερόλες.
Οι περισσότεροι από εσάς αν και παίρνετε ψύχουλα έχετε το μεράκι για αυτό που κάνετε και δεν σας αξίζει να είστε στο ίδιο τσουβάλι με όλους αυτούς που θέλουν να σας χρησιμοποιούν για ιδίων όφελος αλλά και ως “κυματοθραύστη” της όλο και διογκούμενης οργής των πολιτών!!!

Βαρύτατο κοινωνικό πλήγμα οι συγχωνεύσεις των σχολείων


Η Άννα της Παιδείας και της Διά βίου Αμάθειας, κτύπησε πάλι! Έτσι και την αφήσουμε να διαχειριστεί τα της Παιδείας μας για κάμποσο καιρό ακόμα, θα πάμε πολλά χρόνια πίσω.

Θέλει λέει να κάνει εξορθολογισμό στην κατανομή του μαθητικού δυναμικού της χώρας, για να είναι λέει τα σχολειά μας «βιώσιμα»! Τί είναι εν τέλει το ελληνικό σχολείο; Η επιχείρηση που πρέπει να είναι κερδοφόρα και που γι αυτό επιβάλλεται να ελέγχεται η βιωσιμότητά της;

Η Παιδεία βεβαίως και είναι Επένδυση, αλλά όχι για την κερδοφορία της σε χρήμα και υλικά αγαθά, αλλά ως η σημαντικότερη Επένδυση στην Ποιότητα του Ανθρώπου που παιδεύεται και που αυτός θα είναι ο αυριανός πολίτης! Και τι σκέφτηκε; Σκέφθηκε με περίσσια «σοφία», να κάνει συνενώσεις σχολείων για να εξοικονομήσει προσωπικό και κτήρια. Βρήκε σαν αφορμή, το αναντίρρητο πρόβλημα στην εκπαίδευση των παιδιών της αραιοκατοικημένης ελληνικής επαρχίας και το κατέστησε καθολικό, για ολόκληρη τη χώρα. Το έφερε και στην Αττική, που ως γνωστόν στεγάζει τη μισή Ελλάδα, χώρια τους μετανάστες της.

Ναι, προτίθεται να στοιβάξει ξανά τα παιδιά σε τμήματα που ο αριθμός των μαθητών θα είναι «εναρμονισμένος» με το νόμο και να συγχωνεύσει, να συνενώσει σχολεία, δηλαδή στην ουσία να καταργήσει σχολεία! H συγχώνευση σχολείων είναι στην ουσία κατάργηση και η κατάργηση σχολείου επιφέρει βαρύτατο κοινωνικό κτύπημα.

Εντελώς φαρισαϊκά και αφού έχει διαβουλευτεί καιρό τώρα με τους διευθυντές της Α/βάθμιας και της Β/βάμιας Εκπαίδευσης και έχει ήδη στα χέρια της τις προτάσεις τους, θυμήθηκε ότι υπάρχει και μια αιρετή Τοπική Αυτοδιοίκηση και την καλεί τάχα σε διαβούλευση, με καθυστέρηση δύο τουλάχιστον μηνών. Άνοιξε υποτίθεται και έναν διάλογο με τους πολίτες, μέσω του opengov του υπουργείου της, για μόνον τέσσερις μερούλες και ήσυχη πια πως ο διάλογος ολοκληρώθηκε στο τετραήμερο, συνεχίζει ακάθεκτη το φιλεκπαιδευτικό της έργο! Δεν είδε, ή μάλλον δεν της είπαν οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί της, πως υπάρχει ένας νόμος ο γνωστός 1566, ο οποίος είναι εν ισχύ ακόμα και ο οποίος καθορίζει πως στις μεταβολές των σχολείων συμμετέχει και έχει καθοριστικό λόγο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το γιατί είναι αυτονόητο! Πέρα από τη Σχολική Μέριμνα, την οποία έχει ήδη ως αρμοδιότητα εδώ και πολλά χρόνια, είναι και η κατ’ εξοχήν εξουσία, η πλησιέστερη προς τον πολίτη και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ασχετόπουλο της κεντρικής εξουσίας, τα του οίκου της.

Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση του μνημονίου, δεν είπε ποτέ την αλήθεια στον ελληνικό λαό και επειδή πρόσφατα ο ίδιος ο Στρος Καν ξεμπρόστιασε κανονικότατα τον πρωθυπουργό, είναι καιρός να μάθουμε και όλοι εμείς, πως απ’ όπου πέρασε το ΔΝΤ, πέρα από τα γνωστά κτυπήματα που επέφερε, κτύπησε αλύπητα και την Παιδεία και έκλεισε σχολεία. Το αν άνοιξε φυλακές δεν το ξέρουμε, αλλά κι αν άνοιξε θα μας το λέγανε;

Καλούνται την προσεχή Δευτέρα 28/2 οι δήμαρχοι, να πάνε με τις προτάσεις τους για να επικυρώσουν τις ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης, που φρόντισε πριν καλά-καλά ορκιστεί, να απαλείψει από τον τίτλο του υπουργείου τον ορισμό της Παιδείας ως «Εθνική», που ακολουθεί πιστά τις εντολές του ΔΝΤ και μιας υπουργού που «εκτιμά» ιδιαιτέρως πολύ, το δημόσιο σχολείο. Γι αυτό και δεν του εμπιστεύθηκε το δικό της παιδί, για καμιά από τις βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

Επειδή όμως εμείς, δεν είμαστε και τόσο πολύ «σοσιαληστές» σαν αυτούς που μας κυβερνάνε, ζητάμε από τους τοπικούς άρχοντες να εναρμονίσουν τις προτάσεις τους, όχι με τα σχέδια της υπουργού αλλά με το κοινό αίσθημα των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου τους και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το Δημόσιο Σχολείο. Τους ζητάμε να πουν το μεγάλο όχι, σε αυτήν την επιχειρούμενη υποβάθμισή του και να προτάξουν τα αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα, που προβάλουν οι τοπικές κοινωνίες, τόσο σε επίπεδο γονιών όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικών. Οφείλουν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και να αντισταθούν στην όποια υποβάθμισή της επιχειρηθεί, για τα σχολεία του Δήμου τους.

Τα επιχειρήματά τους πολλά! Τα σημαντικότερα όμως συνοψίζονται:

1.Στο ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια των μαθητών, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να βαδίζουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ σπιτιού και σχολείου και προπαντός να μην διασχίζουν δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.

2.Στο ενδιαφέρον τους να μην χαθεί το σχολείο της γειτονιάς, η απόκτηση του οποίου αποτέλεσε μια κατάκτηση τα τελευταία χρόνια, μετά το αποτυχημένο μοντέλο των τεράστιων και απρόσωπων διδακτηρίων, τύπου Γκράβας. Για να διαφυλαχθεί όμως αυτή η κατάκτηση, οι όποιες συγχωνεύσεις πρόκειται να γίνουν με το πρόσχημα του δήθεν «εξορθολογισμού», δεν πρέπει να επιτρέψουν μετακινήσεις παιδιών και την επαναδημιουργία μεγάλων σχολικών μονάδων.

3.Στην ιδιαίτερη γνώση τους για τη δυναμική ανάπτυξης, που παρουσιάζουν οι Δήμοι τους τα τελευταία χρόνια και βάσει της οποίας κάποιοι Δήμοι θα έπρεπε να προβλέπουν και να μεριμνούν για απόκτηση νέων σχολικών κτηρίων και όχι να καταργούνται τα ήδη λειτουργούντα σχολεία. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά θα γίνει η απογραφή από τη στατιστική υπηρεσία, που διενεργείται κάθε 10ετία, από τα στοιχεία της οποίας θα αντληθούν σημαντικά συμπεράσματα.

4. Στην πίστη τους πως η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα είναι στην ουσία πισωγύρισμα, που θα δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις και κυρίως στη εφαρμογή του προγράμματος του Νέου Σχολείου, που ευαγγελίζεται η υπουργός. Διότι κάθε αύξηση του αριθμού μαθητών στην τάξη , μπορεί προσωρινά να επιφέρει ευημερία στον αριθμό των αιθουσών που ενδεχομένως θα εξοικονομηθούν, αλλά θα αποβεί εις βάρος των ίδιων των μαθητών. Το κέρδος από την εξοικονόμηση των χώρων είναι άνευ σημασίας, όταν συγκρίνεται με τη ζημιά που θα επιφέρει στη διαδικασία της μάθησης. Αναμφισβήτητα η αύξηση του αριθμού των μαθητών θα ταυτιστεί απολύτως με την αύξηση των μαθησιακών ελλειμμάτων.

5.Στην πεποίθησή τους ότι οι συγχωνεύσεις θα δημιουργήσουν επιπλέον και εργασιακά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς, κάποιοι εκ των οποίων θα ξαναγυρίσουν στην «ομηρία» του παρελθόντος, με την υπαγωγή τους στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ και με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αυτή η εργασιακή ανασφάλεια, θα έχει αντίκτυπο δυστυχώς και στην απόδοση του εκπαιδευτικού τους έργου και κατ’ επέκταση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί όμως αποτελούν βασικότατο μοχλό της σχολικής κοινότητας, μαζί με τους μαθητές τους και τους γονείς των και τους αξίζει καλύτερη μεταχείριση.

Με γνώμονα πάντα, πως η χρηματοδότηση της Παιδείας δεν πρέπει να θεωρείται ως Δαπάνη, ώστε να υπόκειται σε αυξομειώσεις ανάλογα με την οικονομική κατάσταση, αλλά ως η σοβαρότερη και επικερδέστερη Επένδυση για το αύριο της Πατρίδας, ελπίζουμε πως τουλάχιστον η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα επιτρέψει να δοθεί το τελειωτικό κτύπημα στο Εκπαιδευτικό μας Σύστημα. Γιατί η Παιδεία είναι δικαίωμα για τους πολλούς και όχι προνόμιο για τους λίγους.


Το ναυάγιο της συνάντησης με την Μέρκελ επιδεινώνει το κυβερνητικό κώμα


Δεν ξέρουμε αν στην Αθήνα περίμεναν από τη Μέρκελ να ανακοινώσει το σχέδιο διάσωσης και να βγουν στην Ομόνοια να πανηγυρίσουν (όπως κάνει ο… ΠΑΟ όταν παίρνει κάπου – κάπου κανένα τίτλο), αλλά μάλλον θα έχουν απογοητευθεί σφόδρα από τα αποτελέσματα της συνάντησης. Όλες αυτές τις ημέρες οι παπαγάλοι της ενημέρωσης μας έλεγαν πόσο κρίσιμη είναι η συνάντηση και πόσα συμπεράσματα μπορούν να βγουν από αυτή. Και πράγματι, όλοι περιμέναμε καρφωμένοι στην τηλεόραση να ακούσουμε αν η Μέρκελ θα μας σώσει κι όταν άρχισε να μιλά περί ανέμων και υδάτων, κάπως ξινίσαμε. Για φανταστείτε ορισμένους στην κυβέρνηση που νόμιζαν ότι σήμερα θα γραφτεί μια ακόμη ημέρα στην ένδοξη ιστορία ή υστερία του νεοπαπανδρεϊσμού. Θα απογοητεύτηκαν σφόδρα.

Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για βαριά συννεφιά, για πολύ άσχημο κλίμα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που πόνταραν σε μια καλή κουβέντα, σε ένα αχνό σχέδιο από τη Μέρκελ, για να το χρησιμοποιήσουν και επικοινωνιακά. Για σκεφτείτε τι θα βγουν να πουν από αύριο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δε θα έχουν στα χέρια τους τίποτε χειροπιαστό. Αν κάποιοι χαρακτηρίζουν μέτρια τα αποτελέσματα της συνάντησης εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε ότι δυστυχώς ήταν ναυάγιο. Και αυτό το άσχημο κλίμα καλείται από την τετάρτη να διαχειριστεί ο κ. Παπανδρέου την ίδια στιγμή που τα συνδικάτα επιχειρούν να βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο με τη γενική απεργία.

Στην Αθήνα ήλπιζαν ότι η Γερμανία θα δώσει δυνατές εγγυήσεις ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα, όμως πήρε μόνο γενικόλογες υποσχέσεις και μετάθεση των τελικών αποφάσεων για το μέλλον.

Δυστυχώς για τη χώρα, η μια μετά την άλλη οι λύσεις χάνονται οι καθυστερούν. Χάθηκε το ευρωομόλογο, δεν γίνεται καμιά αναφορά στην επιμήκυνση, δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση για την επαναγορά ομολόγων.

Τα βλέπει όλα αυτά η κυβέρνηση και έχει πέσει σε κώμα. Σκέφτεται πώς θα πάει η κατάσταση με τη λαϊκή δυσαρέσκεια να διογκώνεται και να μην υπάρχει διέξοδος. Από την άλλη, οι ξένοι πιέζουν διαρκώς με δημοσιεύματα και δηλώσεις για χρεοκοπία και ακόμη και παραδοσιακοί σύμμαχοί μας όπως η ΕΚΤ μας αδειάζουν βγάζοντας εκθέσεις που ταυτίζονται με τη σκληρή γραμμή των Γερμανών γερακιών (Buba, Βέμπερ κ.λπ.).

Όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κυβέρνηση και μετά το ναυάγιο του Βερολίνου θα ενταθούν και οι εσωκομματικές πιέσεις. Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει και φωνάζουν πιο είναι το «σχέδιο Β» για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν τρέξει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης. Υπάρχει τέτοιο ή πάμε κατευθείαν στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ;

Η τοποθέτηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, χθες, στη Βουλή, ήταν κάτι παραπάνω από ενδεικτική του κλίματος. Ο κ. Προβόπουλος προειδοποίησε ότι αναδιάρθρωση χρέους θα σημάνει μειώσεις συντάξεων διότι θα “κουρευτούν” ομόλογα 75 δισ που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Μήπως μας προετοιμάζουν για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου;

Επίσης, πόσο τυχαίες ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου ο οποίος προανήγγειλε την αποχώρησή του από το πολιτικό σκηνικό; Μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε: «δεν θα ήθελα να αναλάβω υπουργός Οικονομικών και να βάζω φόρους, τώρα, στο τέλος της ζωής μου».

Όλα αυτά δείχνουν ένα κόμμα και μια κυβέρνηση σε πλήρες αδιέξοδο. Δεν ξέρει πώς να πορευτεί και τι να περιμένει. Τα deals που σχεδίαζε στις τράπεζες προς το παρόν δεν της βγαίνουν, η Μέρκελ κρατάει άμυνα και δεν μας αφήνει περιθώρια ελπίδας, τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν συναινούν σε νέα επώδυνα μέτρα, και πώς άλλωστε να το κάνουν, συνένοχοι δεν μπορούν να γίνουν. Ίσως ο κ. Παπανδρέου έχει τώρα μπροστά του τρεις λύσεις:

1.Η πρώτη είναι να ζητήσει από τα κόμματα, και ιδίως από τον κ. Σαμαρά να συναινέσει σε μια πορεία που οδηγεί προς την χειροτέρευση της οικονομικής ζωής του κάθε πολίτη. Που οδηγεί σε συνθήκες ανέχειας, ανεργίας, διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Θα ήταν τρελός να το δεχθεί αυτό οποιοσδήποτε.

  1. Η δεύτερη είναι ο ανασχηματισμός ώστε να δείξει νέο ξεκίνημα η κυβέρνηση. Είναι όμως, η αλλαγή προσώπων και θέσεων η διέξοδος ή λειτουργεί μόνο επικοινωνιακά και αποπροσανατολιστικά; Μήπως η κυβέρνηση έτσι θα θελήσει να κερδίσει χρόνο; Μάλλον το χαρτί του ανασχηματισμού είναι καμένο από την ίδια την οικονομική κατάσταση και την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
  2. Η τρίτη λύση είναι οι εκλογές. Κανείς στην κυβέρνηση δεν τις ξεχνά καθώς τα αδιέξοδα μόνο με προσφυγή στις κάλπες λύνονται. Προσωρινά πάντα. Ωστόσο, θα εντείνονται όλο και περισσότερο οι φήμες για πρόωρες εκλογές όσο δεν υπάρχουν σαφείς και σίγουρες λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα.

Καλύτερα να ανοίξει μπακάλικο ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Μπορεί κανείς οικονομολόγος να μας εξηγήσει πώς η οικονομία πάει καλά, πώς η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη, πώς οι ξένοι δανειστές μας μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή όταν ακόμη και τα νούμερα είναι τραγικά;

Μετά τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα για το τεράστιο χρέος που συσσώρευσε μέσα σε 13 μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήλθαν και τα στοιχεία για τα έσοδα Ιανουαρίου τα οποία είναι μειωμένα κατά 9%. Σύμφωνα με το υπουργείο τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού εμφανίζουν μείωση κατά 9,0% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, αλλά και στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 551 εκατ. ευρώ.

Με λίγα λόγια, όποτε δεν προκύπτει κανένα έκτακτο γεγονός για να εισπράττει το κράτος, τα έσοδα θα βουτάνε. Αν δεν επιβάλλεται καμιά έκτακτη εισφορά, αν δεν υπάρχει καμιά περαίωση ή κανένας ημιυπαίθριος ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μετράει το ταμείο και θα είναι μείον.

Αλλά από που να εισπράξει όταν μόνο από το λουκέτο σε 65.000 επιχειρήσεις του εμπορίου το κράτος θα χάσει 8 δισ. φορολογικά έσοδα. Ή ποιος θα καταβάλλει ΦΠΑ όταν στο μαγαζί του δεν πατάει άνθρωπος;

Με όλα αυτά, τα καθαρά έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση 271 εκατ. Ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου καθώς έφτασαν τα 5,09 δισ έναντι στόχου 5,361 δισ. ευρώ

Όπως μας ανακοινώνουν επίσης, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 2,5%. Οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν μείωση 2,6% και οι τόκοι 2,2%.
Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 63,3% και οι δαπάνες 14,7%.
Όταν δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί, κόβουν από το ΠΔΕ λεφτά, δηλαδή από την ανάπτυξη για την οποία τόσο κόπτονται. Έτσι, όμως δεν κάνεις οικονομική πολιτική. Καλύτερα να ανοίξει μπακάλικο ο κ. Παπακωνσταντίνου.


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΑΞΟΥ


Νάξος 21/02/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι επιχειρηματίες καταστημάτων καφέ, καφέ-μπαρ, μπαρ, Ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων κλπ κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα (21.02.2011) από όλες τις περιοχές του διευρυμένου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας «Φιλοξενία» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε διαδήλωση, στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας Νάξου, προκειμένου να δηλώσουμε την αντίδρασή μας σε συγκεκριμένα προβλήματα του κλάδου μας . Στην Διαδήλωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες επαγγελματίες απ’ όλο τον διευρυμένο Δήμο, οι οποίοι έκλεισαν και τα καταστήματά τους (24ωρο), μαζί τους εργαζόμενοι, πελάτες αλλά και απλοί πολίτες επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
• Αντιδρούμε στις συνεχείς αυξήσεις ΦΠΑ και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στην περιοχή μας. Απαιτούμε μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο μας (όπως έγινε σε άλλον συναφή τουριστικό κλάδο) ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των εποχιακών και άλλων επιχειρήσεων.
• Αντιδρούμε στις υψηλές απαιτήσεις του ασφαλιστικού μας φορέα. Ζητάμε ουσιαστική ρύθμιση των υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ρυθμίσεων που να δύναται να καλύψει ο επαγγελματίας όχι ρυθμίσεις για την δημιουργία εντυπώσεων. Ζητάμε συνυπολογισμό της εποχικότητας στις εισφορές να μην πληρώνουν τα ίδια οι επιχειρήσεις που λειτουργούν 5 μήνες μ’ αυτές που λειτουργούν 12.
• Αντιδρούμε στην διατήρηση Δημοτικού Φόρου 5% στα μπαρ και στα κέντρα Διασκέδασης και Ζητάμε την κατάργησή του ολοσχερώς από όλους τους κλάδους Εστίασης αφού εξ’ ορισμού είναι και παράνομος.
• Αντιδρούμε στις δυσβάσταχτες μισθώσεις επαγγελματικών χώρων και ζητάμε πάγωμα των αυξήσεων , και των εξώσεων. Ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων όπως κάνει το Δημόσιο στα ακίνητα που νοικιάζει εκείνο, προχωρώντας σε μειώσεις μέχρι και 30%.
• Αντιδρούμε στις απαιτήσεις των εταιρειών Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων. Ζητάμε σαφή κριτήρια για τον καθορισμό του ύψους των οφειλομένων δικαιωμάτων.
• Αντιδρούμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ακτοπλοΐα. Ζητάμε εφαρμογή του «Μεταφορικού Ισοδυνάμου» και «κατάργηση των εισφορών προς τρίτους» που επιβαρύνουν το εισιτήριο σε ποσοστό 35%.
• Αντιδρούμε στην εφαρμογή αυτού του Αντικαπνιστικού νόμου που προέκυψε χωρίς διαβούλευση και επιβάλλεται φασιστικά. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι:
• Στη Χώρα μας το ποσοστό των καπνιστών είναι υψηλό, κατά πολύ υψηλότερο αυτού των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι δε πελάτες των καταστημάτων μας είναι σε συντριπτικό ποσοστό καπνιστές. Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι εκ μέρους της Κυβέρνησης υποκριτική και ανελεύθερη διότι:
• αν υποθέσουμε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η προστασία του πληθυσμού από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, τότε θα έπρεπε η κυβέρνηση και η εξ ίσου υποκριτική ΕΕ, να απαγορεύσει την καλλιέργεια, την μεταποίηση και την εμπορία των προϊόντων καπνού, και όχι απλά να ποινικοποιήσει το κάπνισμα στα καταστήματά μας
• η κυβέρνηση, ως Μεγάλος Αδελφός, λαμβάνει μέτρα για την υγεία μας, μετατρέποντας τους πολίτες σε άβουλα όντα και παραβιάζοντας στοιχειώδεις ελευθερίες τους. Και οι καπνιστές, όπως και οι μη καπνιστές, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα αναζητήσουν την έξοδο, τη χαλάρωση, τη διασκέδαση, σε χώρους καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων.
Τα καταστήματά μας βιώνουν ήδη τις καταστροφικές συνέπειες της απαγόρευσης, καθώς οι πελάτες τους (καπνιστές στο μεγαλύτερο μέρος τους), έχουν πλέον ως αντικίνητρο την απαγόρευση του καπνίσματος. Μη μπορώντας να βγουν για καφέ ή για ποτό, που κατά παράδοση συνοδεύεται από ένα τσιγάρο, μένουν σπίτι τους ή συχνάζουν σε όσα καταστήματα διαθέτουν μεγάλους υπαίθριους χώρους. ΄Ετσι, εκτός από την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης, είμαστε αντιμέτωποι με τον αθέμιτο ανταγωνισμό των καταστημάτων αυτών, αφού δεν έχουν όλα τα καταστήματα τη δυνατότητα να διαθέτουν υπαίθριους χώρους.
Μ’ άλλα λόγια, με την απαγόρευση αυτή η κυβέρνηση:
 πλήττει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεων σε όλη τη Χώρα, σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης.
 συμβάλλει στην περαιτέρω καθίζηση της Αγοράς, στο κλείσιμο καταστημάτων και στην κατάργηση θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα στη μείωση των εσόδων του Δημοσίου από φόρους.
 επιδεινώνει την ψυχολογία του πληθυσμού, κόβοντάς του, είτε το θέλει είτε όχι, μια συνήθεια, που «λειτουργεί» ως παρηγοριά και ανάσα στα δύσκολα.
 δεν διδάσκεται από τις ακραίες συνέπειες, που παρατηρήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και που ήδη τους υπαγορεύουν την επάνοδο σε καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας καπνίσματος (π.χ. Ολλανδία, Αυστρία )
Αποφασίζουμε να επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε ένα σύστημα ελεύθερης επιλογής και για τον επιχειρηματία και για τον πελάτη : στον ελεύθερο εκ μέρους του επιχειρηματία χαρακτηρισμό του καταστήματός του σε «καπνιζόντων» και «μη καπνιζόντων», με τρόπο εμφανή, και με βάση αυστηρών προδιαγραφών ώστε ο πελάτης να μπορεί να κάνει την επιλογή του και να το προτιμήσει ή όχι. Να δοθούν κίνητρα από την Πολιτεία για την δημιουργία καταστημάτων μη καπνιζόντων.
Τέλος Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την μέριμνα για όλες τις περιοχές του Δήμου. Απαιτούμε Διαβούλευση και συμμετοχή των Επαγγελματιών μαζί με τους απλούς Πολίτες στις αποφάσεις. Απαιτούμε την ουσιαστική βοήθεια του Δήμου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε μια προσπάθεια προστασίας και ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα.ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

• Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους τοπικούς Βουλευτές και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Το Προεδρείο του Σωματείου
Της Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων « Φιλοξενία »


Υιοθετούμε ανεπιφύλακτα το περιεχόμενο του ψηφίσματος της 21.02.2011 των επιχειρηματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το συνυπογράφουμε, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίησηΓ. Μιχελάκης για συνάντηση ΓΑΠ - Μέρκελ, επαφές ΓΑΠ με το ΔΝΤ, ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, πρόωρες εκλογές, Καραϊσκάκη

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/18281_lp_-1.jpgΓια πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής του μνημονίου κάνει λόγο η ΝΔ, κάτι που όπως τονίζει, επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και την ανάγκη διαβουλεύσεων του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος του κόμματος υπενθύμισε πως "η ΝΔ σταθερά και ξεκάθαρα υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής λύσης", τονίζοντας πως χρειάζονται κινήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος χωρίς πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

"Θεωρούμε αυτονόητη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Αυτό άλλωστε επιβάλλουν και λόγοι ισότιμης αντιμετώπισης σε σχέση με την Ιρλανδία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει οποιαδήποτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, καθώς όπως επεσήμανε η επιμήκυνση έχει αποφασιστεί από τις 28 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Eurogroup".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει επίσης ταχθεί υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου ενώ έχει ζητήσει και τη μείωση του επιτοκίου.

Για τις δηλώσεις του Στρος Καν

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέφερε το θέμα των δηλώσεων του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, επικρίνοντας την κυβέρνηση πως αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Απάντηση δεν πήραμε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως "μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί σιωπά η κυβέρνηση και προσπαθεί να αλλάξει συζήτηση. Όπως καταλαβαίνει πολύ καλά και τι πραγματικά έχει συμβεί".

Για λάθη κυβέρνησης Καραμανλή

"Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει κάνει λάθη. Εμείς έχουμε κάνει σκληρή αυτοκριτική. Η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορείται για πράγματα που δεν έκανε, αυτή η κυβέρνηση κατηγορείται για πράγματα που έκανε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

Για πρόωρες εκλογές

"Η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης κατηγορώντας πάντως το ΠΑΣΟΚ πως διακινεί κατά βάση αυτά τα σενάρια. "Αυτοί βγαίνουν, αυτοί τα διαρρέουν, αυτοί τα μαζεύουν, αυτοί τα ξαναβγάζουν. Τώρα ξεκινούν τις διαρροές για ανασχηματισμό. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει προ αδιεξόδου" ανέφερε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τις τελικές διατυπώσεις και την πλήρη εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται συμψηφισμός των χρεών, αναμένει η Νέα Δημοκρατία για να τοποθετηθεί και επίσημα, αν και εμφανίζεται "δικαιωμένη" για το γεγονός ότι στο θέμα του συμψηφισμού, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος, "η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, έρχεται κοντά στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Ο Αντώνης Σαμαράς από τις 7 Ιουλίου είχε τονίσει την ανάγκη για άμεσο συμψηφισμό ανάμεσα στις οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και στις οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος", δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη "όταν το κράτος ζητεί από τους πολίτες να είναι συνεπείς, οφείλει να είναι συνεπές πρώτα από όλους το ίδιο".

Η ΝΔ, πάντως, διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για "επικοινωνιακή πιρουέτα του ΠΑΣΟΚ" και στο θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου.

Για συγχωνεύσεις τραπεζών

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος τάσσεται η ΝΔ. Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Μιχελάκης δήλωσε πως στη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι παρεμβάσεις της πολιτείας και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των τραπεζών θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας και της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της αγοράς.

"Έτσι είναι σκόπιμη πράγματι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από συγχωνεύσεις και εξαγορές", είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος και υπενθύμισε πως ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει πως αυτές οι εξαγορές είναι αναγκαίες για να αντέξουν την κρίση οι τράπεζες, αρκεί βέβαια να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον.

Για την κατάσταση στην αγορά

Κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ με αφορμή τα στοιχεία μελέτης που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για το δημοσιονομικό και κοινωνικοοικονομικό κόστος από το κλείσιμο μιας επιχείρησης.

Σύμφωνα με την μελέτη μέχρι το τέλους του έτους αναμένεται να βάλουν "λουκέτο" 220.000 επιχειρήσεις και το κοινωνικό κόστος θα εκτιναχθεί, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. " Η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε στραγγαλισμό την αγορά. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι παγιδευμένη στην αδιέξοδη πολιτική της. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ έχουν προτείνει άλλο μείγμα πολιτικής που θα βασίζεται στην αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας" δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη

Στην έντονη καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται προχώρησε η ΝΔ με αφορμή και τα τελευταία επεισόδια στο γήπεδο Καραϊσκάκη και όσα ακολούθησαν. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η ΝΔ έχει ξεκάθαρη και πάγια θέση. "Καταδικάζουμε τη βία με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται, σε όποιο χώρο και αν συμβαίνει, όποια και αν είναι η αιτία, όποια και αν είναι η πρόφαση", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Για τους μετανάστες στο Μέγαρο Υπατία

Την έντονη ανησυχία της ΝΔ για τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να παραμένουν στο Μέγαρο Υπατία, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος, επικρίνοντας την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο για το τι θα γίνει και εκφράζοντας την αγωνία του για το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα. "Ελπίζουμε οι όποιες εξελίξεις να μην χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κοινωνική αναταραχή", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.