slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ.Τ. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15.05.2019

Υπονόμευσαν την πατρίδα, για να γίνουν κυβέρνηση""Δεν πληρώνω τίποτα μέχρι να καταρρεύσουν! 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία μου στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΓΚΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

«Δελτίο Τύπου του Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Αντώνη Χατζηιωάννου με τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»
«Τεράστιο ζήτημα ασφάλειας για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς της περιοχής ΚΑΝΑΜΑΤ από την λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΡΟΔΟΓΚΑΖ»
«Οι πολίτες απαιτούν ενημέρωση για τις ενέργειες της ΡΟΔΟΓΚΑΖ και τις ενδεχόμενες παραλείψεις της Περιφερειακής αρχής»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Την Κυριακή 19/5 η πολιτική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας" στην Αθήνα


Την Κυριακή, 19 Μαΐου στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65, Αθήνα), η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας" και ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσουν πολιτική συγκέντρωση ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και

Πατώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο. Στις 14 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο (εκλογικές περιφέρειες Δωδεκανήσων και Κυκλάδων), δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 11:30 π.μ., στη Νάξο



Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση πραγματοποιεί  Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  στη Νάξο, την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 11:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Νάξου, με θέμα: «Ήρθε η ώρα των πολλών – Έχουμε τη δύναμη».

Νάξος - Ποδηλατάδα: Μία καταπληκτική εμπειρία, 132 συμμετοχές και .. .του χρόνου

 naxospress.gr 
Το Γυμνάσιο Βίβλου μας ξάφνιασε ευχάριστα την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε την επιθυμία ποδηλατάδας, στα πλαίσια του μαθήματος «κυκλοφοριακής αγωγής». Και χαρήκαμε ακόμη περισσότερο όταν είδαμε 130 και πλέον ποδηλάτες όλων των ηλικιών να δίνουν το παρών στην βόλτα που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου από τις Τρίποδες και κατέληξε στην κεντρική πλατεία «Μανδηλαρά» στη χερσαία ζώνη της Χώρας Νάξου. Χαμόγελα, καλή διάθεση παρά τη κούραση και επιθυμία η δράση αυτή να έχει συνέχεια. Αυτό μας είπε ο Δημήτρης Θεοδοσίου, ο Γυμνασιάρχης στη Βίβλο και όπως τόνισε «τον προσεχή Οκτώβριο θα έχουμε συνέχεια. Το ζήτησαν οι μαθητές και θα το κάνουμε, εάν όλα πάνε καλά. Και θα υπάρχουν διάφορα ακόμη happening ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι». Όμως, οι δράσεις του Γυμνασίου Βίβλου δεν σταματούν Πριν από δύο ημέρες τα παιδιά γύρισαν από τη Σύρο όπου γνώρισαν το κυκλοφοριακό πάρκο που έχει δημιουργηθεί εκεί και ετοιμάζονται για μία ακόμη εκδήλωση, αυτή που έχει σχέση με την ανάδειξη της σημασίας των λωρίδων διέλευσης. Αυτές που οι περισσότεροι από εμάς τις αγνοούμε επιδεικτικά…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» στο Χαλκί

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
στην ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» στο Χαλκί

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στις 19:30, στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Τραγαίας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε». 

Θα μιλήσει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμπεράσματα 11ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων


Το μήνυμα της ενότητας και της δύναμης που απορρέει από αυτήν, έστειλαν οι γυναίκες των Κυκλάδων, από τη Μήλο, όπου το 11οΠανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, με τη συμμετοχή 80 γυναικών – εκπρoσώπων και μέλη των 17 Συλλόγων από 13 νησιά.
Στο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 120 άτομα, με θέμα τον Εθελοντισμό , παρουσιάσθηκαν ομιλίες από πανεπιστημιακούς,επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους τοπικών, περιφερειακών και διεθνών οργανώσεων εθελοντών. Τις διάφορες μορφές και διαστάσεις του εθελοντισμού, καθώς και σημαντικές πρωτοβουλίες στις Κυκλάδες ανέπτυξαν οι κάτωθι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΕΑΣ (βιντεο φωυογραφίες)


Στη φιλόξενη αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) και ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κείων διοργάνωσαν στις 13 Μαΐου μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε η ιστορική μελέτη του Στέφανου Λέπουρα «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΕΑΣ».

Το ακροατήριο, αποτελούμενο από εκλεκτούς προσκεκλημένους, δημοσιογράφους των Κυκλάδων και απόδημους από το νησί της Κέας

Με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου υποψήφιος ο Θανάσης Κωτσάκης (από το Φιλώτι)


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Athanasios Kotsakis, , τα οποία χαμογελούν, κείμενοΟνομάζομαι Αθανάσιος Κωτσάκης και είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» υπό τον κ. Λεονάρδο Χατζηανδρέου. Είμαι διδάκτωρ της Ιστορίας του Πολιτισμού του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ως Ναξιώτης από την πλευρά της μητέρας μου (από το Φιλώτι) έχω δραστηριοποιηθεί στην έρευνα περί την Ιστορία και την Αρχαιολογία της Νάξου, με δεκάδες μελέτες και δημοσιεύσεις αναφορικά με τα μεσαιωνικά και νεώτερα μνημεία του νησιού και την ιστορία τους, με τη διδακτορική μου διατριβή να έχει ως θέμα την ιστορία και τα μνημεία της Νάξου από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Με έχουν απασχολήσει επίσης ζητήματα διαχείρισης του