slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιδού τα δισεκατομμύρια που εισέπραξαν οι ΜΚΟ

Εκατομμύρια μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών στις ΜΚΟ το 2010 την ώρα που ο Παπανδρέου μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν λεφτά η χώρα ασφυκτιούσε από το Μνημόνιο και ο ελληνικός λαός πλήρωνε με αίμα την λιτότητα που επέβαλαν ο ίδιος και το ΔΝΤ (που το έφερε ο ίδιος).
Δείτε στη συνέχεια τις χρηματοδοτήσεις για το 2010. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΠΑΡΟΝ από το 2000 έως το 2010 κατασπαταλήθηκαν σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) 115.388.814 ευρώ (κάπου τέσσερα δις. δραχμές) δημοσίου χρήματος. Τα περισσότερα δόθηκαν το 2003, ήτοι 18.095.076 ευρώ! Ο ΓΑΠ ήταν υπουργός Εξωτερικών από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον....

Το νέο 9μελες της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων


ekloges_epsk_2011


Τα 9 νέα μέλη που εκλέχθηκαν από την διαδικασία των χτεσινών εκλογών που διεξήχθησαν στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων είναι οι:
Για τον συνδυασμό...

4,5% παίρνει το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσ/νίκης, Πέμπτο κόμμα, πίσω κι απ΄το ΛΑ.Ο.Σ.


Διαλύεται το ΠΑΣΟΚ, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ.
Παίρνει 4,5 % στην πρόθεση ψήφου, την ώρα που ο ΛΑ.Ο.Σ. παίρνει 5,3, ο Κουβέλης 7,1% και το ΚΚΕ 9,1%.
Το ΠΑΣΟΚ την Α΄Θεσαλονίκης, πληρώνει την .....

Ο μεταβατικός που θέλει να γίνει…μόνιμος!

Του Κώστα Ροδινού

Αν κρίνω από τη σημερινή δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος», έτσι και ο κ. Παπαδήμος αποφασίσει να ..κατέλθει στην πολιτική θα …σαρώσει! Απορώ γιατί το σκέφτεται ακόμη! Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ποιοι θέλουν συγκυβέρνηση

«Όταν πλέον κατέστη βεβαιότητα ότι το Μνημόνιο είναι μια καταστροφική συνταγή και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί τα πράγματα, έβαλαν μπροστά το σενάριο της …

Η Goldman Sachs (των Σημίτη – Παπαδήμου) υπονομεύει το “κούρεμα” και πυροδοτεί τα CDS


Ύποπτο χτύπημα στην ελληνική οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες, κατάφερε η Goldman Sachs, συμβουλεύοντας τους πελάτες της να μην ανταλλάξουν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χέρια τους και να μην συμβάλουν έτσι στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, οδηγώντας πιθανώς τη χώρα μας σε χρεοκοπία. Ο «ντίλερ» της εισόδου μας στο ευρώ γίνεται τώρα «άγγελος» της χρεοκοπίας, αποδεικνύοντας τον ύπουλο και αδίστακτο ρόλο που διαδραματίζει στις διεθνείς αγορές.
Εμπιστευτική έκθεση, που έστειλε την Τετάρτη η αμερικανική τράπεζα σε επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αποκαλύπτει σήμερα η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” υπονομεύει το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους, το περίφημο PSI, το οποίο χαρακτηρίζει ευθύς εξαρχής «μη ελκυστικό». Η έκθεση επιβεβαιώνει τον βρόμικο ρόλο ενός οργανισμού, που η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» πρόσφατα χαρακτήρισε «πανευρωπαϊκή κυβέρνηση», προβάλλοντας τους δεσμούς που έχουν με την τράπεζα ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ), ο Μάριο Μόντι (Ιταλία) και ο Λουκάς Παπαδήμος.
Ο βασικότερος ίσως λόγος σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Παπαδήμο ήταν η έναρξη και η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του PSI, της συμμετοχής δηλαδή των ιδιωτών στη μείωση του δημόσιου χρέους, με «κούρεμα» της τάξης του 50% των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους. Τώρα, έρχεται η Goldman Sachs να αμφισβητήσει αυτή τη διαδικασία, λέγοντας κατ’ ουσίαν στους ιδιώτες ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι προς όφελός τους. Η ίδια τράπεζα, που συμμετείχε στο μαγείρεμα των στοιχείων για να μπούμε στην ευρωζώνη με το επίμαχο swap χρέους που πραγματοποίησε για λογαριασμό της Ελλάδας το 2001, τώρα παίζει το αντίστροφο παιχνίδι και στρώνει το έδαφος για την έξοδό μας από αυτή.......

κ. Παπαρήγα, κ. Τσίπρα, κ. Κουβέλη και λοιποί ….. Τολμήστε το!


e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Σαν λαός και σαν έθνος ζούμε πλέον στην εποχή της απόλυτης ξεφτίλας όπου επιτρέπουμε σε μια χούφτα πολιτικών “αληταράδων” να μας εκβιάζουν, να μας απειλούν αλλά το κυριότερο να “ευνουχίζουν” τα οράματα και τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.
Νταβατζιλίδικα μας επέβαλαν έναν “μη εκλεγμένο” πρωθυπουργό ο οποίος ...

Προωθούν ως πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο και για μετά τις εκλογές!

Μια δημοσκόπηση που επιβάλλει ως πρωθυπουργό και της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές τον... Λουκά Παπαδήμο εμφανίζει η εταιρεία Marc, στην εφημερίδα "'Eθνος της Κυριακής" και καταδεικνύει πλέον με σαφήνεια τον σχεδιασμό που υπάρχει σε κάποιους κύκλους, να κυβερνά ο Λουκάς Παπαδήμος μόνιμα, χωρίς κόμμα και χωρίς ποτέ να κριθεί ο ίδιος από τον ελληνικό λαό σε εκλογές!
 Συγκεκριμένα, αφού στην δημοσκόπηση (χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων) η Ν.Δ. κερδίζει την προτίμηση του 20,7%, και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει την γνωστή εικόνα κατάρρευσης με 13%, έρχεται το κρίσιμο ερώτημα-παγίδα: Ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό: Τον Λουκά Παπαδήμο ή τον Αντώνη Σαμαρά;
 Και, ως εκ θαύματος: Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 54,3% έναντι 21,7% για τον πρόεδρο της ΝΔ!

Μιχελάκης: Φιάσκο η εφεδρεία όπως την εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ

«Ο Γ.Ραγκούσης είναι υπόλογος, όπως και οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ για το φιάσκο της δήθεν εφεδρείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας στις πρωινές αντιπολιτευτικές κορώνες του Ραγκούση

Κυριακάτικες Εφημερίδες


18-12-11