slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μικρότερο κράτος με... περισσότερες προσλήψεις


ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ
«Ταυτόχρονα, προχωράμε και στον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης στον δημόσιο τομέα και στον περιορισμό προνομίων υπουργών αλλά και βουλευτών. Διότι εμείς δεν ήρθαμε για να καταλάβουμε δομές εξουσίας και προνόμια εξουσίας. Εμείς ήρθαμε για να καταργήσουμε προνόμια και να περάσουμε την εξουσία εκεί από όπου πηγάζει, δηλαδή στον ελληνικό λαό. Αμεσα λοιπόν αποσυμφορούμε τη δημόσια διοίκηση από τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών».
Τάδε έφη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις της πρώτης κυβέρνησής του στις 8 Φεβρουαρίου 2015. Ο Δεκέμβριος του 2015, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη της

Στα 15.3 δισ. ευρώ τα χρέη προς τα Tαμεία – Στάλθηκαν 262 χιλιάδες ραβασάκια



Αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την 4η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Έτσι, στο τέλος του 2015 οι βεβαιωμένες προς είσπραξη οφειλές έφτασαν τα 15,3 δισ. ευρώ, από 14,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

Προβληματισμό προκαλεί δε, το γεγονός ότι το ποσοστό των

ΝΔ: Νέες τοποθετήσεις - Ποιοι αναλαμβάνουν κομματικές θέσεις


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται:

• Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Θεσσαλονίκης ο κ. Μηνάς Σαμαντζίδης.

• Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Θεόδωρος Παπαφιλίππου, προκειμένου να επικουρεί ή και να αναπληρώνει το έργο του Γραμματέα Οργανωτικού στην περιοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Περιφερειακές Οργανώσεις Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Αττικής, Πειραιώς & Νήσων).

• Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, ο κ. Στέργιος Χυτούδης, προκειμένου να επικουρεί ή και

Fwd: Με την βαλίτσα στο χέρι ο Σουκουλίνι




Μόνο τα απολύτως… τυπικά φαίνεται πως απομένουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μπρούνο Σουκουλίνι. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς μετά από συνεχείς επαφές από το πρωί με τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Σίτι, φαίνεται πως έφτασε τελικά σε συμφωνία για τον δανεισμό του Αργεντινού μέσου. Και μάλιστα το πιθανότερο είναι πως μέχρι το βράδυ... 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ 

Έρμαιο στα κύματα του Ατλαντικού βρέθηκε φορτηγό πλοίο (ΒΙΝΤΕΟ)



Παραλίγο να πάει… άπατο φορτηγό πλοίο που μετέφερε 3,600 τόνους ξυλείας από την Γκαμπόν στη Γαλλία.

Το πλοίο που ονομάζεται Modern Express, βρισκόταν στα ανοιχτά της Γαλλίας όταν βρέθηκε εν μέσω θαλασσοταραχής και πήρε πολύ γρήγορα επικίνδυνη κλίση.

Το πλήρωμα όπως ήταν αναμενόμενο εξέπεμψε sos και ενημέρωσε εγκαίρως τις αρχές, που με ελικόπτερα και πλωτά μέσα επενέβη για την διάσωση των 22 ναυτικών.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ» Αδωνις: Δεν θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα κανάλια - Παππάς: Μην κάνετε όνειρα

Λέω στους εργαζόμενους στα κανάλια να μην φοβούνται ότι θα πέσει μαύρο διότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να εγκαθιδρυθεί μία νέα χούντα στην Ελλάδα, είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα κανάλια, αν δεν αλλάξει ο νόμος και δεν μεταφερθεί και πάλι στο Συμβούλιο ο καθορισμός του αριθμού των αδειών ξεκαθάρισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Λέω στους

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από αύριο -Νέα 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Φεβρουαρίου


Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους, και νέα 48ωρη απεργία για την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Έτσι τα πλοία θα αναχωρήσουν κανονικά από

Από τον υπουργό με… αγάπη – Δωράκι 25.000 ευρώ σε υπερωρίες



Μπορεί οι αγρότες να είναι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη… σταύρωση τους για το «κοινό καλό» αλλά ουπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει… large.

Ειδικότερα έκανε…

Νέοι κανόνες στην ενημέρωση της ΝΔ


Νέους κανόνες στην ενημέρωση της Ν.Δ. φέρνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος. «Θεμελιώδης αρχή μας είναι ότι, σε μια σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία, η ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση είναι υποχρέωση κάθε πολιτικής ηγεσίας και δικαίωμα κάθε πολίτη. Από αυτήν τη θεμελιώδη αρχή -αν θέλετε από αυτή τη θεμελιώδη παραδοχή- ξεκινούν τρεις κατευθυντήριες γραμμές: Ουσιαστική ενημέρωση, αλήθεια, χωρίς αποκλεισμούς», είναι το στίγμα που θα υπηρετήσει ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας την ανάγκη της θεσμικής ενημέρωσης και όχι της γκρίζας και απρόσωπης. Οπως είπε, η Ν.Δ. θα παρέχει ενημέρωση με μια

Με κομματικά κριτήρια η επιλογή 116 διευθυντών εκπαίδευσης Πέρασαν από συνέντευξη στην… Κουμουνδούρου!


Παρά τις καταγγελίες υποψηφίων ότι ο εν λόγω νόμος άνοιξε τον δρόμο για «ημετέρους», ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έκανε λόγο για «αδιάβλητη και αντικειμενική» διαδικασία.
Ο κομματικός μηχανισμός λειτούργησε για ακόμα μία φορά στην Παιδεία, με την ανακοίνωση των ονομάτων των 116 διευθυντών Εκπαίδευσης. Κι ενώ οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες είναι

Έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου συνεχίζετε η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων




Δεν κάνουν βήμα πίσω οι δικηγόροι. Μεγάλη ταλαιπωρία στα δικαστήρια, εξαιτίας των αναβολών.
Την παράταση πανελλαδικής αποχής αποφάσισαν οι δικηγόροιέως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ώρα η ταλαιπωρία για χιλιάδες κόσμου στα δικαστήρια της χώρας είναι τεράστια εξαιτίας των αναβολών από την αποχή των

ΝΔ: Κάποιοι θερίζουν τις θύελλες από τους ανέμους που έσπερναν επί χρόνια

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, έκανε την εξής δήλωση: «Κάποιοι, με επιλεκτικές ‘ευαισθησίες’ και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή τη νέα εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη.Ο κ. Κουμουτσάκος συμπλήρωσε: «Όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ’ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη».
ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακαλέσει η ΝΔ

Να ανακαλέσει την δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την δήλωσή του για την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπός της κος Κουμουτσάκος αφού επί επτά μήνες στοχοποίησαν αναίτια και δίχως κανένα στοιχείο τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα μετά την δεύτερη στη σειρά εγκληματική επίθεση εναντίον του προβαίνουν σε μια ακόμη απίστευτη αθλιότητα.

Αντί να καταδικάσουν απερίφραστα, επιχαίρουν και δικαιολογούν τις επιθέσεις μιλώντας για "θύελλες που θερίζουν όσοι σπέρνουν ανέμους".

Το ελάχιστο που αναμένουμε από τον κ. Κουμουτσάκο είναι να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Επικρατείας», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ωστόσο, η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος εξέδωσε νέα ανακοίνωση απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρει: «Η καταδικαστική δήλωσή μου για την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη είναι πολύ σαφής για να μην την κατανοεί ή για να την παραποιεί η κυρία Γεροβασίλη. Ας την ξαναδιαβάσει. Αλήθεια, στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κάνουν μια απλή δήλωση που να λέει: “Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απ΄όπου και εάν προέρχεται”. Μαζί με όλους τους Έλληνες την περιμένουμε χρόνια τώρα».

Οι Κυκλάδες στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016


Στις 7 σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθούν από τον περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τα εγκαίνια της έκθεσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016» που θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Στο πλευρό του βρίσκονται μάλιστα και οι αντιπεριφερειάρχες Αθλητισμού κος Μαργαρίτης και ο αρμόδιος του Πρωτογενή τομέα Φιλήμωνα Ζαννετίδη.
Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και στους παραγωγούς της χώρας μας, και είναι καλεσμένοι διακεκριμένοι σεφ που θα μαγειρέψουν παραδοσιακά εδέσματα.
Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έχει ενοικιάσει χώρο στην....

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης εφαρμοστε επιτέλους το Νόμο (βλ άρθρο 25 του Ν. 4256/2014)

Η  προηγούμενη κυβέρνηση των καων Σαμαροβενιζελων είχε ψηφίσει Νόμο (βλ  άρθρο 25 του Ν. 4256/2014) που έδινε το δικαίωμα στον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να δρομολογήσει πλοίο ασφαλείας ώστε να πάρουν ανάσα οι νησιώτες και να μην ειναι  για 3 μέρα  αποκομμένη από την ηπειρωτική, αναμένεται να είναι για πολλες  ακόμη ώρες καθώς υπάρχει ο φόβος για παράταση… Ορθώς λοιπόν  ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με ανοιχτή επιστολή του ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας κο Θοδωρή Δρίτσα να πάρει αποφάσεις και να εφαρόσει το νόμο για να διασφαλίσει την εξυπηρέτηση των νησιών και των κατοίκων τους…

ΓΙΔΙΑ ΤΡΩΤΕ ΣΑΝΟ->Γερμανούς συμβούλους είχε προσλάβει ο Τσίπρας -Μυστική συνεργασία με το Μαξίμου


Τεχνογνωσία από Γερμανούς συμβούλους για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας είχε λάβει την άνοιξη του 2015 η πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Βασική θέση της «GoetzPartners» ήταν η ανάγκη ενεργοποίησης ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίαςΠρόκειται για την εταιρεία «GoetzPartners» η οποία παρείχε συμβουλές στο Υπουργείο Οικονομικών, προτείνοντας μεταξύ άλλων να χρησιμοποιηθεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως όχημα για την