slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Ναξιώτης Σταματης (ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ) Δημητροκάλλης νέος πρόεδρος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων


Ο Στ.Δημητροκάλλης νέος πρόεδρος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΚυκλάδωνΠραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκλογές Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, νέος πρόεδρος της Νεολαίας αναδείχτηκε  ο  Σταμάτιος (ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ) Δημητροκάλλης               Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται:

Τουρνουά μπάσκετ διοργανώνει η ΚΝΕ Νάξου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Στην Παναγιά Παρθένα στη Μικρή Βίγλα τση Πληθερής

ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το τρόπαιο του πρωταθλητή στην κωλοτούμπα.

ΟΘέλει να το πάρει από τα χέρια των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων: Σαμαρά, Βενιζέλου και …ουρές!!!
Έχουμε αναλύσει λεπτομερώς τις καιροσκοπικές μεταστροφές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα οι κολωτούμπες του ξεπερνούν σε ταχύτερα και το βλέμμα του διαβάσματος.
Έτσι μας διέφυγε η πρόσφατη που αφορά την Τουρκία.
Δεν παρατηρήσαμε ούτε το χθεσινό σχόλιο, πολύ...

ΦΩΤΟ-Οι διάσημοι στον Κορυδαλλό



Στιγμιότυπα από την 6η πτέρυγα  ων φυλακών Κορυδαλλού, όπου «συγκατοικούν» Γαβαλάς, Τσοχατζόπουλος και άλλοι «λαμπεροί» κρατούμενοι....

Ντροπή σου Πάνο που θα διαγράψεις μόνο το 50% και όχι το 100% των στεγαστικών δανείων ο Παναρας

ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ 
Η εξαγγελία Καμμένου είναι στα πλαίσια της προσέγγισης του Καμμένου με το ΠΑΣΟΚ, "λεφτά υπάρχουν" κ.λπ; 
Τη δέσμευση πως όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας «οι υπεύθυνοι για την υπαγωγή στο Μνημόνιο θα πληρώσουν», ανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στην ομιλία του σήμερα στο....

Υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα( ΒΙΝΤΕΟ) τον Καραμανλή


Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε πριν από λίγο στο Μακεδονία Παλλάς ο Κώστας Καραμανλής. Κομματικά στελέχη και απλοί πολίτες βρέθηκαν εκεί για να υποδεχθούν τον πρώην Πρωθυπουργό...Ο ίδιος ήταν ευδιάθετος και.....

Ο Σαμαράς απέναντι στην... κυβέρνησή του


Το φαινόμενο να… τραβάει η κυβέρνηση το χαλί στον Πρωθυπουργό της, καταγράφει η δημοσκόπηση της "MRB" για τη "Real News", που δείχνει ότι οι πολίτες είναι σφόδρα απογοητευμένοι από το έργο, την αποτελεσματικότητα και τις προοπτικές της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, την ώρα που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης και εκτίμησης.

Την ώρα λοιπόν που το 39,1% αποτιμά θετικά τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά, η γενική εικόνα για την κυβέρνηση είναι άκρως απογοητευτική: Το 63% θεωρεί ότι η πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν καθόλου οφέλη για τη χώρα, το 73,2% σημειώνει ότι η πορεία της κυβέρνησης είναι κακή, και σίγουρα χειρότερη από αυτήν που προσδοκούσε, το 75,3% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης για το άμεσο μέλλον, και το 90,1% εγκαλεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα της ανεργίας.

Απ' την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς είναι δημοφιλέστερος από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, με 23,1%, και προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργική καταλληλότητα με +19,5% (43,2%-23,7%), παρουσιάζοντας αυξητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τον Μάρτιο.

ysterografa.gr

Σε φάση αποσύνθεσης το Πασοκ Νάξου

Λέτε να ψάχνει  υποψήφιους γραμματείς 
Υποτίθεται ότι αύριο  Κυριακή στις τοπικές οργανώσεις του  ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα ΨΗΦΙΖΟΥΝ  για  Γραμματείς και μέλη των Συντονιστικών  Επιτροπών.                 
 Στις  Κυκλάδες  με   εξαίρεση την  Σαντορίνη στην Δημοτική Οργάνωση  της οποίας υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα θα είναι ο πρώην γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων κ. Γιάννης Λιγνός  σύμφωνα  με ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ
ούτε  στη  Δημοτική Οργάνωση  Νάξου ούτε και στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων εμφανίστηκαν υποψήφιοι ούτε για τη θέση του......

Δεν δεχόμαστε να είμαστε δημότες δεύτερης κατηγορίας.

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής, με θέματα 1) τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων και 2) την τιμολόγηση του νερού.

Δημοσκόπηση MRB: Τη σκόνη της ΝΔ βλέπει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να αυξάνεται εντυπωσιακά


Ακόμα και ο ΚΑΝΕΝΑΣ θεωρείται καταλληλότερος από τον Αλέξη...

Προβάδισμα 1,8% (2,3% μετά από αναγωγή) καταγράφει δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα "Real News", όταν πριν δύο μήνες δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας για την ίδια εταιρία, έδειχνε τη διαφορά στο 0,4% υπερ της ΝΔ.

To κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 22,1% έναντι 20,3% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να κερδίζει 0,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 1,2% (!!), ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% και το ΚΚΕ με 4,6%.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι καταγράφονται στο 1,2%, ενώ η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου 1%, και το Σχέδιο Β' του Αλέκου Αλαβάνου 0,8%.

Στην εκτίμηση ψήφου: ΝΔ 27,9%, ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 25,6%, ΠΑΣΟΚ 6,4%, ΑΝΕΛ 6,9%, Xρυσή Αυγή 13,4%, ΔΗΜΑΡ 6,2%, ΚΚΕ 5,8%, Οικολόγοι - Πράσινοι 1,5%, Άλλο κόμμα 6,3%.

Στην ικανότητα διακυβέρνησης το 38,5% δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 31,6% δηλώνει ότι η ΝΔ είναι καταλληλότερη και το 21,1% αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Α Σαμαρά έναντι 23,7% που συγκεντρώνει ο Αλ. Τσίπρας και 31,2 % που αναφέρουν κανένας από τους δύο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%.

Δείτε τι έδινε η προηγούμενη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News στις 30 Μαρτίου


.

Οι μαρμαρόστρωτες ρύμνες τ' Απεράθου.

TOY MANΩΛΗ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ 

Στ Απεράθου οι δρόμοι του χωριού, οι ρύμνες (αρχαία ρύμη-ρύμνη) είναι μαρμαροστρωμένοι.
 Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται, μάλιστα, τόσο πολύ ώστε λένε: το μάρμαρο δεν είναι για να το πατάμε, αλλά για να ντύνουμε τους τοίχους. Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι το μάρμαρο στ Απεράθου χρησιμοποιείται και ως επένδυση τοίχων, και ως πλαίσιο στις θύρες και στα παράθυρα, σε τραπέζια και σε στήλες, σε σκάλες και ως πέτρα χτισίματος, χρησιμοποιείται κατά κανόνα για την μαρμαρόστρωση της ρύμνης.
Το χωριό τ Απεράθου όπως είναι χτισμένο πάνω σε ασβεστολιθικά και αμφιβολιτικά πετρώματα (σιδεροπασπάρες) δεν είχε ανάγκη από λιθόστρωση ούτε από μαρμαρόστρωση. Το ερώτημα είναι μήπως με την μαρμαρόστρωση ενώνεται το ένα σπίτι με το άλλο το αντικρινό. Η ρύμνη δηλαδή δεν.....