slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το απίστευτο τρολάρισμα του Χάλαρη στον κ. Τσίπρα και στους 153 Βουλευτές που θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο 3+



Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο FACEBOOK και στο twitter, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, σχολίασε τη "διγλωσσία" του κ. Τσίπρα  και των Βουλευτών του.

Ο κ. Χάλαρης σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής: "«Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας», και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα μα πόσες λέξεις έχει αυτό το άρθρο που χρειάζονται πάνω από 7000 σελίδες; ..."

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ Aπίστευτο: Μεγαλώνουν κι άλλο το κράτος -Οι νέοι φορείς Δημοσίου που ιδρύονται με το πολυνομοσχέδιο





Εκτός από τη φοροκαταιγίδα και τον βαρύ λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι με το πολυνομοσχέδιο, μάλλον αυξάνεται παρά μειώνεται το κράτος, αφού προβλέπεται η ίδρυση νέων φορέων, γραμματειών και θεσμών.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου μπορεί να μην φέρνουν αντιρρήσεις στην ίδρυση των νέων φορέων αλλά εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μειώνεται ούτε το κράτος ούτε η γραφειοκρατία που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκόμματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει ότι αίτημα της αγοράς είναι οι νέοι θεσμοί να συνεργάζονται όσο γίνεται συχνότερα με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς προκειμένου να εκμεταλλευτούν την πείρα τους, ώστε να είναι αποτελεσματικότεροι στην εκτέλεση του έργου τους. Οι νέοι Φορείς και Θεσμοί που ιδρύονται, όπως τους κωδικοποίησε η ΕΣΕΕ, είναι:

Δηλώσεις Μανώλη Κεφαλογιάννη στο περιθώριο της συνάντησης της Επιτροπής Νήσων της Ευρώπης στη Ρόδο


"Ήταν μία ανεύθυνη αντιπολίτευση. Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση"

Δηλώσεις Μανώλη Κεφαλογιάννη στο περιθώριο της συνάντησης της Επιτροπής Νήσων της Ευρώπης στη Ρόδο.

ΝΔ: Πέντε ηχηρά "όχι" σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

του Δημήτρη Γκάτσιου

Με πέντε εμφατικά "όχι" σε πρωταγωνιστικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου-φωτιά, που έρχεται προς ψήφιση το απόγευμα της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετείται η Νέα Δημοκρατία. Στον απόηχο της από το Παρίσι τοποθέτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία η παράταξη "θα δώσει στήριξη στις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις", η λεωφόρος Συγγρού οδεύει πλέον προς μία σκληρή 48ωρη σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη διάρκεια της

«ΟΧΙ» επί της Αρχής στο πολυνομοσχέδιο-φωτιά από τη ΝΔ


Της Άντζελας Πεΐτση

Ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Κοινοβουλευτικού Έργου της ΝΔ, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στη Βουλή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr το κόμμα της

ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ :Επιτέλους οι κυβερνητικοί βουλευτές ας τηρήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Παρά τις έντονες αντιδράσεις, από 1.10.2015 έχει τεθεί σε εφαρμογή η κατάργηση της μείωσης των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου κατά 30%, ενώ από 1η του Ιούνη καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά πλην των πολύ μικρών, στα οποία αυτό θα γίνει από 1.1.2017.
Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, σημαντική αύξηση του