slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου, στην οποία οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει νέα περιστατικά στις συρρικνωμένες, μετά την έναρξη λειτουργίας της κλινικής covid, κλινικές (παθολογική και χειρουργική) διότι είναι  γεμάτες.

Σε λειτουργία το daktylios.gov.gr για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2021

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών

 

Ψηφιακά μέσω του daktylios.gov.gr μπορούν οι πολίτες να εκδίδουν το ειδικό σήμα για την ελεύθερη κυκλοφορία στον δακτύλιο της Αθήνας για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα, σύμφωνα με τα κριτήρια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η νέα υπηρεσία που σχεδίασαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών και υλοποίησε το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποσκοπεί στη διευκόλυνση των οδηγών και την διασφάλιση της γνησιότητας των σχετικών αδειών. Έτσι, τα νέα ειδικά σήματα εκδίδονται ψηφιακά, γρήγορα, εύκολα και με απόλυτη διαφάνεια.

 

Σύμφωνα με την υπ' αρ. οικ-289738/Φ.911 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B' 4860/20-10-2021), οι κατηγορίες των οχημάτων που εξαιρούνται από την εκ περιτροπής κυκλοφορία των αυτοκινήτων εντός του μικρού δακτυλίου (μονά – ζυγά) και για τις οποίες εκδίδεται το ειδικό σήμα είναι οι εξής:

Νότιο Αιγαίο: ο πιο πολύτιμος παίκτης Τουρισμού στην Ευρώπη


Νότιο Αιγαίο:

Ο πιο πολύτιμος παίκτης στον αγώνα για ανάκαμψη του Τουρισμού στην Ευρώπη
Ο Οκτώβριος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε υψηλότερα του 2019 επίπεδα
Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:
Ο πιο πολύτιμος παίκτης στον αγώνα για την ανάκαμψη του Τουρισμού στην Ευρώπη αναδεικνύεται το Νότιο Αιγαίο, σημειώνοντας πολύ υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας, ενώ, τουλάχιστον για τον Οκτώβριο του 2021, αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τις επιδόσεις του 2019, της τελευταίας χρονιάς ρεκόρ.

Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα Αεροδρόμια της Χώρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα Αεροδρόμια της Χώρας

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στα ελληνικά αεροδρόμια.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, το πρόσφατο περιστατικό με το κλείσιμο του κρατικού αερολιμένα της Μήλου λόγω ασθένειας του μοναδικού εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου του πύργου ελέγχου δεν είναι πρωτόγνωρο. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον αερολιμένα της Ικαρίας στις αρχές του Αυγούστου. Στην κορύφωση της καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου ένα νησί του Αιγαίου έμεινε ξαφνικά χωρίς αεροπορική σύνδεση.

Καθολικό το αίτημα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ




Κοινή Δήλωση

Μαρίας Χατζηγιάννη, περιφερειακής συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Νίκου Καΐλη, δημοτικoύ συμβούλου Σύρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλους της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Καθολικό και δίκαιο το αίτημα των νησιωτών για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

Επιτόπιος έλεγχος επικινδυνότητας από Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του Ε.Α.Γ.Μ.Ε.

 Επιτόπιος έλεγχος επικινδυνότητας 

από Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης του Ε.Α.Γ.Μ.Ε.



    Από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 επισκέφθηκε τη Νάξο εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του Ε.Α.Γ.Μ.Ε. για τον επιτόπιο έλεγχο επικινδυνότητας πρόκλησης κατολισθήσεων στην περιοχή της ορεινής Νάξου.

    Υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου υπέδειξαν  περιοχές στα ορεινά του νησιού και σε ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Εγγαρών – Μελάνων. 

    Κατόπιν των αυτοψιών αναμένεται να συνταχθεί σχετική έκθεση με τις προτεινόμενες επεμβάσεις στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο.