slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος: Απαντάμε στο μηδενισμό και τη μιζέρια με σοβαρότητα και έργο . Απευθύνω έκκληση να αφήσουν το νησί να προχωρήσει μπροστά και όταν έρθουν οι εκλογές θα κριθούμε όλοι.


Με σοβαρότητα και έργο απαντάμε στο μηδενισμό και τη μιζέρια
Ο καθένας κάνει στη ζωή του επιλογές και λειτουργεί με βάση τις προσωπικές του αρχές και αξίες.
Οι φιλοδοξίες, θεμιτές. Οι διαφορές, σεβαστές.
Όμως κάποια στιγμή πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ο μηδενισμός, η μιζέρια και η συνειδητή υπονόμευση του “καλού” του νησιού δεν βοηθάει κανέναν.
Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου : «ΣΤΗΝ 9η ΈΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ (MEDITERRANEAN EXHIBITION CENTER) ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ, 4-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023»


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στην 9η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί 4-6 Φεβρουαρίου 2023 στο Mediterranean Exhibition Center (MEC Παιανίας), στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέχει τη δυνατότητα σύναψης των πλέον συμφερουσών συμφωνιών για τους παραγωγούς της, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και τους επιχειρηματίες του χώρου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν τοπικά αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., να το δηλώσουν έως την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα (https://www.pnai.gov.gr/archives/16744)

Διευκρινίζεται πως μετά τις 15/11/2022 καμία Δήλωση δεν θα γίνει δεκτή.

Η συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην φυσική έκθεση, θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε εφόσον αυτά απαιτηθούν.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που θα προκύψουν βάσει των εξελίξεων της πανδημίας του Covid-19 και προκειμένου να

συμβάλει στη στήριξη του τομέα της υγείας, διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής της στην εν λόγω Έκθεση και σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα μη συμμετοχής.

Η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάση κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι απαιτούμενες προδιαγραφές της συμμετοχής. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν, ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ Π.Σ. ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

Έγκριση ολιγομελών τμημάτων μαθητείας ΕΠΑΛ/ΠΕΠΑΛ Σύρου


Nov.3,2022

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή/αίτημα του Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ Σύρου – Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Σύρου, σχετικά με τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων Μαθητείας του σχολείου, με βάση την Απόφαση 135223/K5/1-11-2022 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΑΔΑ 9ΜΟ046ΜΤΛΗ-51Σ), με την οποία ζητούν την επανεξέταση της ανωτέρω απόφασης όσον αφορά το σχολείο τους.
Το ΕΠΑ.Λ Σύρου, είναι το μοναδικό ΕΠΑ.Λ στις Κυκλάδες που υλοποιεί το πρόγραμμα του μεταλυκειακού έτους ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ. Όπως αναφέρεται στην επιστολή / αίτημα «Η μη έγκριση του θεσμού της Μαθητείας στο σχολείο μας, δυστυχώς θα ακυρώσει την όλη προσπάθεια που έχει γίνει από το σχολείο να επικοινωνήσει, να προβάλει και να λειτουργήσει το θεσμό τα τελευταία χρόνια, με ότι αυτό σημαίνει για την εδραίωση του θεσμού και την ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο νησί.»
Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

2022-11-03_ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ_ΠΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ

Νίκος Συρμαλένιος

Το CNN Βραζιλίας αποθεώνει τη Νάξο!

Εκτενές αφιέρωμα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων δημοσίευσε το CNN Βραζιλίας μετά από προγραμματισμένη δημοσιογραφική αποστολή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων https://viagemegastronomia.cnnbrasil.com.br/destinos/naxos-a-ilha-dos-deuses-gregos-ainda-pouco-conhecida-pelos-brasileiros/. «Η Νάξος είναι εκείνο το είδος του τόπου που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας κατά τη διάρκεια των διακοπών, προσφέροντας ταυτόχρονα μαθήματα ιστορίας, μυθολογίας και μεσογειακής κουζίνας. Είναι μοναδικό το αίσθημα να αναπνέει κανείς την ιστορία χιλιάδων ετών και ταυτόχρονα να απολαμβάνει όλες τις σύγχρονες τάσεις διασκέδασης σαν να είναι στην Ίμπιζα», τονίζεται στο άρθρο που «ταξιδεύει» τους εκατομμύρια αναγνώστες του CNN από όλη την Αμερική στα γαλαζοπράσινα νερά, τους αρχαίους ναούς, τα παραδοσιακά χωριά, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα κάστρα του νησιού της Αριάδνης. 

Ψήφισμα Δήμου Νάξου για τον θάνατο του Στέφανου Στρατούρη

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του αγαπητού και εκλεκτού συνδημότη μας, επί σειρά ετών αντιπροέδρου και συμβούλου της Κοινότητας Σαγκρίου και ασχολούμενου με τα κοινά, σπουδαίου ανθρώπου και οικογενειάρχη Στέφανου Στρατούρη, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Γ. Χατζημάρκος: Είμαστε πάνω από κάθε έργο και παραδίδουμε όλα όσα δεν έγιναν στα εύκολα χρόνια - Στην Κω ο Περιφερειάρχης για τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια

Στην Κω ο Περιφερειάρχης για όλα τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Γ. Χατζημάρκος: Είμαστε πάνω από κάθε έργο και παραδίδουμε όλα όσα δεν έγιναν στα εύκολα χρόνια
Στην Κω βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για να επιβλέψει και να παρακολουθήσει την πορεία των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί.

Από το Δημαρχείο ξεκίνησε την περιοδεία του ο Περιφερειάρχης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά και τους συνεργάτες του για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στην τακτική δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες παραπέμπει τον Πάτση η Βουλή

Την παραπομπή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση στην τακτική δικαιοσύνη με βαρύτατες κατηγορίες αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.
Συγκεκριμένα, ο φάκελος Πάτση αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ώρες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τον περαιτέρω έλεγχο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Πάτση να έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Σύμφωνα με την εισήγηση που δέχθηκαν τα μέλη της επιτροπής πόθεν έσχες του κοινοβουλίου από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Παππαδά που ερεύνησε τον φάκελο διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις που αφορούν:

Χαφτάρ: Επαίσχυντη η συμφωνία της Τρίπολης με την Τουρκία


Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλιφά Χαφτάρ, εξαπέλυσε επίθεση στην Τουρκία για τον ρόλο της στη χώρα του και τις επιδιώξεις της μέσω του συμφώνου της με την κυβέρνηση της Τρίπολης, απειλώντας την με τη διεξαγωγή «ενός αποφασιστικού πολέμου για την απελευθέρωση της χώρας» από την στρατιωτική παρουσία της.

Προεδρική επιθεώρηση στο Βρεφονηπιακό σταθμό Φιλωτίου

«Όλα έχουν επιδοτηθεί, στον πρωτογενή τομέα τίποτα!» | Ο Δ. Καπούνης στις «Πρωινές Διαδρομές»

 Στον «αέρα» της εκπομπής «Πρωινές διαδρομές» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης
Αρχικά, κατήγγειλε γι' άλλη μια φορά τα παράνομα «βαπτίσματα» του θησαυρού της ναξιώτικης γης που τόσο κακό κάνουν στον παραγωγό και στο προϊόν και για τα οποία οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιηθούν.
Κατόπιν, στάθηκε στο γεγονός ότι η ακρίβεια έχει επηρεάσει (και) την παραγωγή της πατάτας, κάτι που άμεσα επηρεάζει την τελική τιμή του προϊόντος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το 2021 το κόστος ανά κιλό του παραγωγού για την πατάτα ήταν 18-22 λεπτά, αλλά φέτος ήταν 36-40. Τα λιπάσματα, το πετρέλαιο, το ρεύμα, όλα έχουν ανέβει».