slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιουαπό 17/3 έως 19/3 στην Άνδρο



...

Την Παρασκευή το πρωΐ, προσκεκλημένος από τον Δήμο Άνδρου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος κομποστοποίησης SIRCLES, στο συνεδριακό κέντρο «Γιάννης Γλυνός» στον Όρμο Κορθίου. Το πρόγραμμα αυτό είναι συνεργασία του Δήμου, του ΕΜΠ και της ΜΚΟ «ΓΗ» που αναπτύσσεται σε 7 ευρωμεσογειακές χώρες όπως, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία (Καταλωνία), Ιορδανία, Παλαιστίνη, Τυνησία και Λίβανος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, παρουσία του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη και του καθηγητή του ΕΜΠ Γερ. Λυμπεράτου, τόνισε τρία σημεία: α) το πρόγραμμα κομποστοποίησης είναι καινοτόμο, εντάσσεται στη διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης των

Επίσκεψη της Μαρίας Χανιώτη στην Αντίπαρο

Η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κυκλάδων, Μαρία Χανιώτη, βρέθηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (19 Μαρτίου 2023), στα εγκαίνια και τον αγιασμό της Αντιπαριώτικης Λαϊκής Κατοικίας, που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Αντιπάρου...
Η Μαρία Χανιώτη απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, εξήρε τη δραστηριότητα του εδώ και 40 χρόνια λειτουργίας συλλόγου των γυναικών και έδωσε συγχαρητήρια για την εκδήλωση προς τιμή της «λαογράφου της Αντιπάρου» αείμνηστης Μαρουσώς Φαρούπου.

ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα η επιστροφή Πολάκη

 Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Νίκος Ανδρουλάκης: Πέντε προτάσεις για ασφαλή και σύγχρονο σιδηρόδρομο

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου δεκάδες συνάνθρωποι μας έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή τους, χάραξε μια κόκκινη γραμμή, ένα «ως εδώ», στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού.
Η φράση «πάρε με όταν φτάσεις», που έγινε σύνθημα των διαδηλώσεων, αποτελεί την έκφραση της αγωνίας μιας κοινωνίας, που βλέπει και πάλι την αδυναμία της πολιτείας να της διασφαλίσει τα αυτονόητα.

Μητσοτάκη : Επανέρχομαι σήμερα στην Κυριακάτικη συνάντησή μας, όμως θέλω να ξεκινήσω λέγοντας, με το χέρι στην καρδιά, ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη στα Τέμπη και γιατί συνέβη.

Ανέλαβα και αναλάβαμε ως κυβέρνηση τις ευθύνες μας για το τραγικό δυστύχημα. Αυτό δεν αλλάζει το παρελθόν, όμως μπορεί να αλλάξει το μέλλον. Γιατί αισθάνομαι ότι πλέον είναι προσωπικό μου στοίχημα να βρούμε τη λύση για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ.

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου

 
Την Κυριακή 26/03 στις 11π.μ. στο καφέ Μέλι & Κανέλα (Χώρα, Νάξος), η Λένα Βλασταρά και η Ληδα Βαρβαρούση θα παρουσιάσουν το παιδικό παραμύθι: "Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου", για παιδιά ηλικίας 3 - 8 ετών. 

Η Λήδα Βαρβαρούση είναι από τις πιο γνωστές εικονογράφους παιδικών παραμυθιών στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Εκτός από τις εικονογραφήσεις της είναι γνωστή και για τις διάσημες Ζωγραφηγήσεις, έναν ξεχωριστό τρόπο να παρουσιάζει τα βιβλία της. Στις Ζωγραφηγήσεις η Λήδα αφηγείται το παραμύθι και ταυτόχρονα με την αφήγηση το ζωγραφίζει στον τοίχο, σ' εναν τεράστιο καμβά. Με αυτό τον τρόπο κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών τα οποία συμμετέχουν και αυτά ενεργά στην εξέλιξη της ζωγραφιάς. 

Στην παρουσίαση του βιβλίου "Τα γενέθλια του δράκου Κυριάκου" η Λένα Βλασταρά, η συγγραφέας του βιβλίου, θα αφηγείται την ιστορία ενώ η Λήδα Βαρβαρούση θα την ζωγραφίζει. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που υμνεί την φιλια και πραγματεύεται θέματα όπως η διαφορετικότητα, τα συναισθηματα του θυμού, του φόβου, της λύπης, της αγάπης και της αποδοχής.

Όλα τα ρουσφέτια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

 Της Σοφίας Βούλτεψη Πρόκειται για μια εξαιρετικά σουρεαλιστική κατάσταση: Τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησαν εγγράφως ότι δεν έκαναν τη δουλειά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ δια της κυρίας Τσαπανίδου βγήκε να καταγγείλει τα… ρουσφέτια! Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους ΑΝΕΛ διόρισαν το 2017 στη ΡΑΣ δύο πρόσωπα άσχετα με το αντικείμενο, τάχα σοκάρεται από το κατόπιν τραγωδίας πόρισμά τους. Στην πραγματικότητα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η επιτομή του νεποτισμού, της κομματοκρατίας και της ευνοιοκρατίας.