slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδηλώσεις για συναίνεση των νησιωτών στις «πράσινες» επιδιώξεις των επιχειρηματιώνΣε «πράσινες» περιοδείες στα νησιά (Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη) έχουν επιδοθεί τελευταία, 
 παράγοντες οργανισμών της κυβέρνησης που έχουν σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) σε συνεργασία με δήμους και διάφορους άλλους φορείς. Ο σκοπός τους είναι από τη μια να εμπεδωθεί το αφήγημα ότι, η «πράσινη ανάπτυξη» έχει κριτήριο τις ανάγκες του λαού και τη προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη επιδιώκουν να προετοιμάσουν το έδαφος για συναίνεση των νησιωτών στην «πράσινη» έφοδο των επιχειρηματικών ομίλων, σε βουνοκορφές και όχι μόνο των νησιών για «πράσινες» μπίζνες.

Ολα αυτά οδηγούν στην εξής αντίφαση:

Εξι κρούσματα στην Νάξο ανακοινώνει αύριο ΕΟΔΥ την Πέμπτη στη Νάξο κλιμάκια του ΕΟΔΥ

 Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τους έξι συμπολίτες μας που διαγνώσθηκαν σήμερα θετικοί στον Covid-19, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν , προκειμένου να διενεργήσουν εντατικούς ελέγχους και τεστ.

Για μια ακόμη φορά εφιστώ την προσοχή όλων όχι μόνο στην αυστηρή ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ αλλά και της ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις στενές επαφές τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΣΥΡΙΖΑ : Ρήγμα προκαλεί η σκληρή γραμμή Τσίπρα στα ελληνοτουρκικά

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να αιφνιδιάσει με την πρόταση για τα 12 ναυτικά μίλια, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ελήφθη άλλη απόφαση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δημιούργησε ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος

Εσωκομματικούς τριγμούς προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η σκληρή γραμμή που επιλέγει στα ελληνοτουρκικά ο Αλέξης Τσίπρας και κυρίως η πρότασή του για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, αρχικά από την Κρήτη.
Η ένταση περισσεύει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αναδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό και η σύγκρουση των προεδρικών και των πασοκογενών τόσο με τους «53+» όσο και με τους εκσυγχρονιστές – μεταρρυθμιστές που συμπλέουν στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και στα θέματα δικαιωμάτων.
Η κίνηση του πρώην Πρωθυπουργού να αιφνιδιάσει με την πρόταση για τα 12 ναυτικά μίλια, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ελήφθη άλλη απόφαση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δημιούργησε ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος.
Γκρεμίζονται οι γέφυρες με τους μεταρρυθμιστές

Η Ε.Α.Σ. Νάξου στο global meeting του Greek Taste Beyond Borders!Τον περασμένο Αύγουστο ο οργανισμός Greek Taste Beyond Borders, ο οποίος αναδεικνύει την Ελλάδα και τα προϊόντα της σε όλο τον πλανήτη μέσω του πληρέστερου και πιο επιτυχημένου παγκόσμιου business network, πιστοποίησε/βράβευσε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με το σήμα ποιότητας-βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης – Authentic Taste of Greece Gold Award για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, η «Ένωση» να μην συμμετάσχει στο live διαδικτυακό global meeting που διοργάνωσε ο Greek Taste Beyond Borders την Δευτέρα 19/10 και στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι υπόλοιποι πιστοποιημένοι κάτοχοι του σήματος ποιότητας Authentic Taste of Greece! Ο οργανισμός Greek Taste Beyond Borders συνδέθηκε με τα κεντρικά γραφεία της «Ένωσης», ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οποίας, Γιώργος Σέργης, αναφέρθηκε στην ιστορία και στα προϊόντα της Ε.Α.Σ., τονίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντικό είναι για εκείνη το γεγονός ότι είναι πλέον μέλος του δικτύου του οργανισμού Greek Taste Beyond Borders. Παρών στη σύνδεση ήταν και ο καταξιωμένος και βραβευμένος Ναξιώτης σεφ και επίσης πιστοποιημένο μέλος του Greek Taste Beyond Borders, Στέλιος Κορρές, που υπογράμμισε τη μεγάλη αξία και ποιότητα των ναξιώτικων προϊόντων, την οποία, άλλωστε, τόσο καλά γνωρίζει και συνεχώς αναδεικνύει.

Δείτε το βίντεο:

Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ύψους 0,6 εκατ. €, η κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίαςΟ Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση


Με σκοπό την απόκτηση, επικαιροποίηση και διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων ανέργων, την  απόκτηση σχετικής πιστοποίησης ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της προοπτικής για ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση με τίτλο «Αναβάθμιση προσόντων και υποστήριξη της ένταξης στην αγορά εργασίας ανέργων με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» για την υποβολή προτάσεων έργων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».


Δυνητικοί δικαιούχοι της παραπάνω πρόσκλησης, συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης  600.000,00 €, είναι:

Η τεράστια απήχηση της επιστολής της ΕΛΛΕΤ στον Πρωθυπουργό

n

 

Αγαπητοί Φίλοι,

 

Η επιστολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στον Πρωθυπουργό αναφορικά με τα θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, είχε τεράστια απήχηση ενώ τμήμα της δημοσιεύθηκε ως άρθρο στην ελληνική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την International New York Times / αγγλική έκδοση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ καθώς και στο site της εφημερίδας.  

 

Για όσους δεν μπόρεσαν να διαβάσουν το κείμενο παραθέτουμε τους σχετικούς συνδέσμους:

Ερώτηση 51 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Οι καθυστερήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο υπονομεύουν τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή προοπτική» Την ερώτηση συνυπογράφει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

19/10/2020

 

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Οι καθυστερήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο υπονομεύουν τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή προοπτική»

 

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο., Αλέξη Χαρίτση και της βουλεύτριας Μαγνησίας και αναπληρώτριας τομεάρχη Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον Αναπτυξιακό Νόμο.

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δήλωση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Δήλωση του Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

  

Πόσο υπερήφανη είναι η Δημοκρατία, όταν οι Αρχές φορτώνουν κακουργήματα σε 14χρονα παιδιά; Όταν τα φυλακίζουν και τα απομονώνουν για τέσσερις μέρες από τις οικογένειές τους; Όταν η νεολαία αντιμετωπίζεται ως εχθρός; Ντροπή!

Αποκλειστικό: Εφάπαξ επίδομα έως 400 ευρώ για τους δικηγόρους

Κώστας Κατίκος
Εφάπαξ επίδομα που μπορεί να φτάνει ως τα 300 με 400 ευρώ σκοπεύει να καταβάλει το υπουργείο Εργασίας στους δικηγόρους όλης της χώρας με εισοδηματικά κριτήρια και με πόρους από τις εισφορές τους για τον κλάδο ανεργίας.
Η σχετική διάταξη, την οποία αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.», περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση εργασιακό νομοσχέδιο. Το επίδομα θα το λάβουν πριν από το τέλος του 2020 οι δικηγόροι-μέλη των ομώνυμων συλλόγων τους και εξετάζεται να χορηγηθεί με εισοδηματικά κριτήρια.
Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ.
Η ενίσχυση αποτελεί συνέχεια της στήριξης που είχε παρασχεθεί στους επιστήμονες τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : «Μπερδεψε το Oruc Reis με το Βlue Star ο κ.Χατζημαρκος και Περιφερειακή Αρχη Νοτίου Αιγαίου;»

 
Με απαράδεκτη πρακτική- που αποδεικνύει και τον τρόπο λειτουργίας της  για ακόμη μια φορά- η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου " έθαψε" ψήφισμα που είχε καταθέσει η παράταξη μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτιου Αιγαίου στην τελευταία  συνεδρίαση του στις 30.9.20. Ζητουσαμε να καταγγείλουμε  την τουρκική επιθετικότητα που εκφράζεται με τρόπο συνεχή και  προκλητικό για τα νησιά μας και την χώρα μας(το ερευνητικό  Oruc Reis   μαζί με πολεμικά τουρκικά πλοία πλέει στο Αιγαίο, τουρκικός χάρτης με "γαλάζια" πατρίδα,απαίτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, μετατροπή της Αγία Σοφίας και εκκλησιών σε τζαμιά κτλ) και να ευχαριστήσουμε  τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσους επαγρυπνουν για την εθνική μας ανεξαρτησία και ασφάλεια και να καλέσουμε το λαό μας σε ενότητα.

Συνεδρίαση Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη...
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Δημήτρης Ήμελλος
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου, ευχαριστούμε την οικογένεια Ιωάννου Δημ. Μαγγιώρου

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ               

    Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, θερμά
ευχαριστεί την οικογένεια Ιωάννου Δημ. Μαγγιώρου, που το ενίσχυσε οικονομικά, για την περαιτέρω βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.           

3η απολύμανση στους χώρους του λιμανιού θα πραγματοποιήσει το Λ.Τ. Νάξου


Στα πλαίσια των κανόνων ασφαλείας έναντι του ιού COVID19 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου θα διενεργήσει την τρίτηαπολύμανση στους χώρους του λιμένα Νάξου. Συγκεκριμένα στον χώρο αναμονής επιβατών και κατά μήκος όλης της χερσαίας ζώνης, από το χώρο κάτω από το Δημαρχείο μέχρι και το Βίντσι. Η απολύμανση θα διενεργηθεί από ειδικευμένο συνεργείο από τις 04:00 π.μ. έως τις

Σοβαρές επιφυλάξεις για τις διατάξεις περί δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, στο υπό κατάρτιση χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο

 


Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ διατυπώνει τις σοβαρές επιφυλάξεις της, με επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα, για τις προωθούμενες αλλαγές στο ζήτημα των εκτός σχεδίου περιοχών στο υπό κατάρτιση χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο.

Καθώς το ΤΕΕ, παγίως, δεν τοποθετείται κατά το στάδιο της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης αλλά εκφράζει τις επιστημονικές και θεσμικές του απόψεις με κάθε τρόπο και σε κάθε χρόνο, ενώ τοποθετείται και στις διαδικασίες της Βουλής, όταν καλείται, η ΔΕ ΤΕΕ, μετά από συνεχείς συνεδριάσεις, εκτεταμένο διάλογο και πολύωρες συζητήσεις, λόγω της .....

βαρύτητας και της σημασίας του θέματος, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου, σημειώνει με έμφαση προς την Πολιτεία τα εξής:

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις στο Ν. Αιγαίο- Δυναμικές επιδόσεις καταγράφονται και τον Οκτώβρη


 


 

Επεκτείνεται η τουριστική σεζόν με 130.614 αφιχθέντες από διεθνείς πτήσεις από 1-15/10 ενώ η Ρόδος για πρώτη φορά σπάει το ημερήσιο υψηλό του Δεκαπενταύγουστου.  

 

Πέραν των αναμενόμενων προσδοκιών εξελίσσονται οι επιδόσεις των διεθνών αφίξεων στα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου κατά το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου καταγράφοντας 130.614 διεθνείς επισκέπτες. Σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Μεσογείου, οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών 

προς τα νησιά της Ρόδου, της Κω και των Κυκλάδων, αναπτύσσουν μια ανταγωνιστική δυναμική και τον τέταρτο μήνα αυτής της ιδιότυπης σεζόν κατά την οποία ο τουρισμός κινείται στις ράγες της πανδημίας Covid-19. 

Τρέχει κάτι με τον ΕΟΔΥ;

 Ανεμοδείκτης Από τον Άγγελο Κωβαίο
Η δημοσιογραφική διαχείριση των πληροφοριών και των πραγματικών περιστατικών σχετικά με την πανδημία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή (ειδικά από τις τηλεοράσεις), καθώς κυριαρχείται από τρομολαγνικές προσεγγίσεις και μία προσπάθεια καλλιέργειας πανικού.

Παρά ταύτα όμως, φαίνεται ότι κάποια προβλήματα έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.