slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κικίλιας: Άνοιξαν 109 ΜΕΘ-COVID τις τελευταίες 10 ημέρες

Το τελευταίο δεκαήμερο, άνοιξαν 109 κλίνες ΜΕΘ-COVID και συνολικά λειτουργούν στη χώρα 1.046 ΜΕΘ, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ALPHA, κάνοντας λόγο για μια «συνεχόμενη, μόνιμη και κοπιώδη προσπάθεια».

«Η οργανωμένη Πολιτεία και η Κυβέρνηση, με επιστημονικά στοιχεία, παρεμβαίνουν εκεί που πιστεύουν ότι πρέπει να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία», είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι «η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες ζορίζονται» και Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ σε επικοινωνία που είχαν μίλησε για «δύσκολο χειμώνα για την Ευρώπη».

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα


06.11.2020


Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα

 

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ («iEidiseis»): Στην πιο μεγάλη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, κ. Πρόεδρε, δεν χρειάζεται πολιτική συναίνεση αλλά και ενότητα; Αν ήσασταν εσείς στη θέση του κ. Μητσοτάκη και η κατάσταση σας είχε ξεπεράσει, τι θα κάνατε;

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Καφέ-Εστιατόρων Πάρου

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΦΕ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΠΑΡΟΥ


Το «θωρακισμένο» και «πανέτοιμο» σύστημα Υγείας, που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες, απορρίπτοντας και λοιδορώντας τα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης, κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα - ομολογία της χτεσινής ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν.

Άνοιξαν το καλοκαίρι τον Τουρισμό χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από εκεί ο νέος κύκλος έξαρσης της πανδημίας.

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα

 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο πρώην στενός φίλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσας αυτή τη φορά εκτός από τους συνθηματικούς χαρακτηρισμούς είπε κι ονόματα. Με τη χθεσινή κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα είχε μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε "μαγαζί", με εξωθεσμική και παράνομη δραστηριότητα. 

Εκτενείς έλεγχοι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον περιορισμό της διασποράς του ιού


 

Περισσότεροι από 500 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες το τελευταίο δίμηνο. Μεγάλο μέρος επικεντρώθηκε στις σχολικές μονάδες

 

 

Αδιάλειπτα συνεχίστηκαν και τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων με πρωταρχικό γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια.  

Αντιπλημμυρικά έργα σε Σίφνο, Σέριφο, Ηρακλειά και Πάρο - Αντίπαρο. Υπεγράφησαν οι συμβάσεις.

Υπεγράφησαν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τέσσερις ακόμη συμβάσεις που αφορούν σε έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Σίφνου, της Σερίφου, της Ηρακλειάς και της Πάρου - Αντιπάρου. 


Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα, με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.


Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Για τη Σίφνο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία "Μπουρνάζος Α. - Τζογάνης Δ. Ο.Ε. δ. τ. ΕΓΕΚΑ Ο.Ε." προβλέπει εργασίες καθαρισμού της εκβολής των ρεμάτων και τμημάτων αυτών, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή κατασκευές νέων λιθόδμητων τοίχων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλή απορροή των ομβρίων υδάτων.

Ποιοι πυροβολούν τον «Σωτήρη»

Της Σοφίας  Γιαννακά

 Κανείς δεν είναι ευτυχής που μπαίνουμε σε δεύτερη καραντίνα, αλλά με την κορωνοκαπηλεία κοντεύουμε πια να χάσουμε και τη λίγη κοινή λογική που μας απέμεινε.

Με το που ανακοινώθηκε το lockdown άρχισαν οι τουφεκιές στον αέρα από την αντιπολίτευση. Φταίει ο Μητσοτάκης, φταίει ο Πέτσας, φταίει ο Χατζηπετρής. «Έγκλημα» το αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «αποτυχία κυβέρνησης» η Φώφη. Άλλοι τα 'βαλαν με τον Τσιόδρα. Ειρωνεύονται σήμερα τον άνθρωπο στα social media γιατί ο πρωθυπουργός τον αποκάλεσε «Σωτήρη» στην κοινή τους συνέντευξη τύπου! Ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν μέρος, επώνυμα, στο πογκρόμ κατά Τσιόδρα. Αμφισβητούν τις προβλέψεις και τις μεθόδους του, ακόμη και το καλοπροαίρετο, μετριοπαθές ύφος του τους ενοχλεί. Λύσσαξαν με την πρωθυπουργική οικειότητα για τον «Σωτήρη». Τόσο μένος εναντίον των γιατρών και της επιστήμης ούτε ο Τραμπ με τον Φάουτσι.

Κορωνοϊός-Πανελλαδικό lockdown-Χαρδαλιάς: Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από 7 Νοεμβρίου



Σε «κρίσιμο και σημαντικό σταυροδρόμι» βρισκόμαστε, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, το απόγευμα της Πέμπτης.

Αντιμετωπίζουμε «ακόμα μια δύσκολη συγκυρία», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε «μια δοκιμασία που όλοι έχουμε ξαναζήσει και θα θέλαμε να μην ξαναζήσουμε» καλώντας τους πολίτες «να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε, το εθνικό σύστημα υγείας, την ίδια μας την πατρίδα».