slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, και ώρα 12.00-20.00 διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, και ώρα 12.00-20.00 διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο προβολής και οικονομικής υποστήριξης του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "Φλόγα".

Έκπληξη Βασίλη Βρούτση στην έκπληξη του Δημάρχου

"Με έκπληξη διάβασα, ότι ο Δήμαρχος με έκπληξη διάβασε την αίτηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αναγκαιότητα χωροθέτησης και κατασκευής νέου λιμανιού, "χρωματίζοντας" την έκπληξή του με ειρωνικά σχόλια.

Κόκκινος: "Η θυσία του σμηναγού Κωστα Ηλιάκη αποτελεί διαχρονικό μήνυμα αντίστασης στον εχθρό και διαφύλαξης των εθνικών μας ιδανικών "

                                                         
                                                    Συμπληρώνονται δεκατέσσερα (14) χρόνια (23.5.06-23.5.20) όταν ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης υπερασπιζόμενος τον  εθνικό μας εναέριο χώρο   με αυταπάρνηση απώλεσε τη ζωή του σε αερομαχία με τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη επάνω από το  Καρπάθιο Πελαγος.Η θυσία του αποτελεί διαχρονικό μήνυμα αντίστασης στον εχθρό και διαφύλαξης των εθνικών μας ιδανικών.Είναι έντονο, επίκαιρο και δυνατό αυτό το μήνυμα  με δεδομένο οτι η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και την αμφισβήτηση της εθνικής ανεξαρτησίας καιτης εδαφικήςμας  ακεραιότητας . Τα νησιά του Αιγαίου και ο Έβρος ζουν σχεδόν

Έβρος: Fake η περιοχή που παρουσίασε ως επίμαχο σημείο τουρκικής “κατάληψης” η αγγλική “The Sun” – Τι ισχύει


Σε μια Fake περιοχή που παρουσίασαν ως επίμαχο σημείο στην περοχή Μελισσοκομείου Φερών και είναι ξεκάθαρο πως “κατέβασαν” από χάρτη της google, βασίστηκε το θέμα που δημοσίευσε η γνωστή σκανδαλοθηρική αγγλική εφημερίδα “The Sun”, μιλώντας για κατάληψη του συγκεκριμένου ελληνικού εδάφους από τουρκικά στρατεύματα.


Κι επειδή μιλάμε για μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, με χιλιάδες αναγνώστες, έγινε αναπαραγωγή όσων έγραψε στην χώρα μας κυρίως από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει έκταση πάνω από 200 χιλιόμετρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ με το σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί η ένταση, με την παρουσία Τούρκων Στρατοφυλάκων αρχικά και στρατιωτών στη συνέχεια. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Λοβέρδος για Εβρο: Να μας πει η κυβέρνηση στα «πόσα δεκάδες μέτρα» υπάρχει ζήτημα


Προβολή εικόνας στο TwitterΤην αντίθεσή του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα που προέκυψε στον Έβρο, εκφράζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής σημειώνει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών «δεν αποτελούν έκφραση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».
Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Ανακοίνωση με την οποία ζητά απαντήσεις αναφορικά με τα όσα έγιναν στον Έβρο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση κρίσιμων εθνικών θεμάτων και τονίζει ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα».

ΥΠΕΞ: Καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος


Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, καθιστά σαφές με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και κάνει λόγο για διασπορά fake news, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Επίσης, το ΥΠΕΞ διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

H ανακοίνωση του υπουργείου αφορά τις εξελίξεις στον νότιο Εβρο και δημοσιεύματα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για «κατοχή» από τουρκικά στρατεύματα ελληνικών εδαφών στην περιοχή. Σχετικό

Το heavens cafe είναι έτοιμο και σας περιμένει



Μετά από 2,5 μήνες υποχρεωτικού lockdown επιστρέφουμε σε μια καινούρια κανονικότητα σε μια νέα εποχή με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες Κάνουμε μια νέα αρχή με πίστη και αισιοδοξία ότι για μια ακόμη φορά θα τα καταφέρουμε
Το heavens cafe είναι έτοιμο ,και αυτό το καλοκαίρι, να σας ταξιδέψει σε ένα υπέροχο κόσμο γεύσεων και εμπειριών προσφέροντας σας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες
Τηρούμε με συνέπεια τα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής που υπαγορεύουν οι ειδικοί και η πολιτεία και...... Μένουμε ασφαλείς ...........

Δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός : ευχαριστώ την Αντιπολίτευση που έστω και τώρα θέλουν να συμφωνήσουν με το τεχνικό πρόγραμμα


Με έκπληξη διάβασα ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αιτήθηκαν τη διεξαγωγή κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου επιβατικού λιμένα».
Στις 13 Δεκεμβρίου 2019, όταν ήρθε προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά περιλάμβανε τη «Σύνταξη φακέλου δημόσιας σύμβασης χωροθέτησης νέου επιβατικού λιμένα Νάξου», παρακάλεσα τα μέλη της αντιπολίτευσης όπως το...

Συνάντηση εργασίας του Δήμαρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Σε συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός ενημερώθηκε από αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τις απαραίτητες διαδικασίες επίσπευσης των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Ηφαιστίωνας» στον Λιμένα του Απόλλωνα της Νάξου.
Ο Δήμαρχος έθεσε, επίσης, το ζήτημα της

Η Υγεία δεν είναι ζήτημα κόστους οφέλους - Τοποθέτηση Ν. Καΐλη στη ΠΕΔ


Τοποθέτηση Νικόλα Καΐλη στο Θέμα 4ο «Προτάσεις για την ενίσχυση δομών υγείας στα νησιά, για την αντιμετώπιση του COVID-19, μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων»
Για εμάς το ζήτημα της υγείας δεν είναι ζήτημα κόστους οφέλους. Η αντιμετώπισή του γίνεται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που υπάρχουν στο πληθυσμό των νησιών μας.
Με τις διαπιστώσεις που γίνονται εισηγητικά δεν θα διαφωνήσουμε.
Όμως, τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημόσιο σύστημα υγείας δεν εμφανίστηκαν τώρα, υπάρχουν εδώ και χρόνια, ακριβώς επειδή όσοι έχουν κυβερνήσει κοιτάνε το κόστος λειτουργίας των δομών υγείας, συνυπολογίζοντας πως δεν τους αποφέρει οικονομικό κέρδος. Γι’ αυτό και τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) υπολειτουργούν, έχει μειωθεί δραματικά η κρατική χρηματοδότηση στην υγεία και φτάσαμε εν μέσω πανδημίας το 66% της συνολικής χρηματοδότησης του ΕΣΥ να προέρχεται από χορηγίες.

Αίτηση Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου από την αντιπολίτευση Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Αίτηση του συνόλου των συμβούλων της αντιπολίτευσης προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη «Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας χωροθέτησης και κατασκευής νέου επιβατικού λιμένα Νάξου και έναρξης της απαιτούμενης διαδικασίας για την ανάθεση σχετικής μελέτης». 

Ανοίγει η πλατφόρμα εκπαίδευσης στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Τουρισμού από το Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

  
Από σήμερα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, από όλα τα νησιά της Περιφέρεια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr

Συνάντηση εργασίας συγκάλεσε, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για την οργάνωση και τον προγραμματισμό των σεμιναρίων δωρεάν εκπαίδευσης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση για τον τουριστικό κλάδο, τα οποία θα καλύψουν τους ενδιαφερόμενους από όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Χαρούλα Γιασιράνη, ο Εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κ.Ε.Κ. Βάνα Αγγελοπούλου Μανωλάκη και ο Διευθυντής Κώστας Χατζηδάκης
Κατά την σύσκεψη, αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα: