slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα φάση προσλήψεων 6.629 εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας


Την πρόσληψη 6.629 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας.


Ειδικότερα, προσλαμβάνονται 2.573 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια ειδική αγωγή και εκπαίδευση και γενική εκπαίδευση, 3.737 στη δευτεροβάθμια ειδική αγωγή και εκπαίδευση και γενική εκπαίδευση, και 319 ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ) και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ), για την εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη (παράλληλη).

Ακολουθούν αναλυτικά, οι αριθμοί που ανακοίνωσε το υπουργείο:

Όλα έτοιμα για το Διεθνές Συμπόσιο Καγιάκ στη Νάξο


Τέσσερις μέρες πριν από την ολοκλήρωση των συμμετοχών για το Διεθνές Συμπόσιο Καγιάκ που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 22 Νοεμβρίου και η Νάξος περιμένει να υποδεχτεί συμμετέχοντες από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία!

Η ελληνική κοινότητα του καγιάκ θα δώσει το παρών και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με λάτρεις του σπορ από όλη την Ευρώπη!

Ένας κρυμμένος θησαυρός αποκαλύπτεται στην Κέρο


Η νέα σχολική χρονία, μόλις στις αρχές της, μας επιφύλαξε μια ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή. Πριν λίγες ημέρες οι μαθητές της Β΄Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Νάξου αφήσαμε πίσω το γνώριμο σχολικό περιβάλλον και ταξιδέψαμε στο Άνω Κουφονήσι, για να επισκεφτούμε την περιοδική αρχαιολογική έκθεση « Δες απέναντι...»

Όλα ήταν με το μέρος μας: Οι αξιαγάπητοι καθηγητές μας δεινοί διοργανωτές και εξαιρετικοί συνοδοί, ο καιρός υπέροχος, η θάλασσα καταγάλανη, το πλοίο μας υπερσύγχρονο και η παρέα να...

Ν. Μανιός : Σημαντική Κατάκτηση Για Τους Κτηνοτρόφους Η Αναγνώριση Του “Αρσενικού Νάξου” Ως ΠΟΠ By Αίθουσα Σύνταξης On Νοέ 6, 2019 Ο τ. βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Μανιός, ενημερώνει, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέτασε την αίτηση για την προστασία της ονομασίας «Αρσενικό Νάξου» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι όροι που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΕ. Όπως σημειώνει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος στο Κόκκινο 105,4 , η ανάδειξη του Αρσενικού ως ΠΟΠ, αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τους κτηνοτρόφους της ορεινής Νάξου, αβαντάζ για τα ναξιώτικα προίόντα που αποκτούν πιστοποίηση, κάνοντας τα γνωστά σε όλο τον κόσμο . Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ : ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ- τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ο τ. βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Μανιός, ενημερώνει, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέτασε την αίτηση για την προστασία της ονομασίας «Αρσενικό Νάξου» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι όροι που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΕ.

Όπως σημειώνει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος στο Κόκκινο 105,4 , η ανάδειξη του Αρσενικού ως ΠΟΠ, αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τους κτηνοτρόφους της ορεινής Νάξου, αβαντάζ για τα ναξιώτικα προίόντα που αποκτούν πιστοποίηση, κάνοντας τα γνωστά σε όλο τον κόσμο .
Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

Το μεγαλύτερο «εργατικό ατύχημα» της Ορεινής Νάξου είναι το κλείσιμο των σμυριδωρυχείων


Του Μάνου  Σταυριανου . 

Πολιτευτή  Κυκλάδων του ΜέΡΑ25

Αιωρούνταν πολλές προεκλογικές υποσχέσεις στο θέμα των σμυριδωρυχείων και μείναμε όλοι ήσυχοι…
Και ρωτάω: Γιατί μείναμε ήσυχοι; Δε βλέπαμε; Δεν γνωρίζαμε;
Τα πράγματα για εμένα, είναι πολύ απλά!
Η ΝΔ εκλέχτηκε με καθαρή πλειοψηφία από τον ελληνικό λαό, με σημαία τις ιδιωτικοποιήσεις. Με υπερηφάνεια το τόνισε άλλωστε, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κος Γεωργιάδης, το οποίο και διατράνωσε μέσα στη Βουλή. Αυτό και μόνο τα λέει όλα!!!

Ο.ΝΑ.Σ. : την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019,η παρουσίαση του 8ου τόμου της Επετηρίδας Ναξιακά,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Ο.ΝΑ.Σ.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του 8ου τόμου της Επετηρίδας Ναξιακά, την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γεωργίου Γενναδίου 8, πλησίον του ναού της Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας, τηλ. 210. 38 34 559), στις 6.45 μ.μ.
Τον τόμο θα παρουσιάσουν:

Γιάννης Κωνσταντάκης πρόεδρος Κορώνου ζητούμε Αποκατάσταση: Α) Του εναερίου. Β) Των σταθμών Πηγής – Στραβολαγκάδας. Γ) Ολοκλήρωση Μουσείου Σμύριδας- Εναερίου εις θέση Σαραντάρα. Δ) Επισκέψιμα ορυχεία.


     
Θέματα: Αποκατάσταση: Α) Του εναερίου. Β) Των σταθμών Πηγής – Στραβολαγκάδας.  Γ) Ολοκλήρωση Μουσείου Σμύριδας- Εναερίου εις θέση Σαραντάρα. Δ) Επισκέψιμα ορυχεία.                                                                                                                                            Αξιότιμοι, κύριοι υπουργοί και κύριε περιφερειάρχη, έχουμε την τιμή να απευθυνόμαστε σε σας για σπουδαία και μοναδικά έργα μεγάλης κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας και ωφέλειας: Στο να γίνει αποκατάσταση των ζημιών του εναερίου και αυτών που προκλήθηκαν την βραδιά της φωτιάς 25/7/2019 και από τις οποίες βρίσκεται πεσμένο συρματόσχοινο σε τρεις αυτοκινητόδρομους και υπάρχει

Εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν οι Αλέκος Φλωράκης και Γεώργιος Αμιραλής

φωτο: tinostoday
Τα Διοικητική Συμβούλια της Ένωσης Κυκλαδίτικου Τύπου και της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, σας προσκαλούν την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων (Ασημάκη Φωτήλα 40 και Λεωφ. Αλεξάνδρας, τηλ: 210 8217361) σε εκδήλωση κατά την οποία θα τιμηθούν ο κ. Αλέκος Φλωράκης (Διεθνολόγος - Λαογράφος)  και ο κ. Γεώργιος Αμιραλής (Εκπαιδευτικός - Φιλόλογος) για την πολυτιμότατη συμβολή του στην καλλιέργεια και προβολή του Κυκλαδίτικου Πολιτισμού.

Για το έργο τους θα μιλήσουν ο κ. Εμμανουήλ Σέργης, ο κ. Λάζαρος Θεόφιλος και ο κ. Μάνθος Ποτήρης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι πρόεδροι των Διοικ. Συμβουλίων και θα συντονίσει ο κ. Αντώνιο Τζιώτης.