slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιστολή Α. Κοντού στην Προανακριτική Επιτροπής για την υπόθεση της Ι. Μ. Βατοπαιδίου

Αθήνα 11-10-2010

Κύριε Πρόεδρε,

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε θεατές μίας ακόμη απόπειρας χειραγώγησης της κοινής γνώμης, καταπάτησης κάθε έννοιας Δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας της Επιτροπής σας μέσα από δηλώσεις και "διαρροές" μελών της, που προαναγγέλλουν την έκδοση παραπεμπτικού πορίσματος για κάποια από τα εμπλεκόμενα σε αυτή πολιτικά πρόσωπα, προφανώς χωρίς να έχουν διερευνηθεί διεξοδικά όλες οι πτυχές της υπόθεσης και χωρίς να έχουν ληφθεί ούτε κατ΄ ελάχιστον υπόψη τα όσα αναλυτικά κατέθεσαν οι πρώην Υπουργοί, για τους οποίους διερευνάτε την ύπαρξη ή μη ποινικών τους ευθυνών.

Προσωπικά εμφανίζομαι , με ευθύνη όσων μελών της Επιτροπής διοχετεύουν τέτοιου είδους πληροφορίες στα Μ.Μ.Ε. να βρίσκομαι ένα βήμα πριν το Δικαστικό Συμβούλιο, πολλές ημέρες πριν ακόμη λήξουν οι εργασίες της Επιτροπής σας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, δε, έγιναν από μέλη της Επιτροπής - κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων τους - σωρεία δηλώσεων, αβάσιμων σε αρκετές περιπτώσεις, σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση.

Είναι προφανές ότι ορισμένα μέλη της Επιτροπής είτε αγνοούν, είτε σκόπιμα παραβλέπουν ότι σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από την παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν 3126/2003 η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση, δήλωση ή "διαρροή" από την συγκεκριμένη θέση ευθύνης τους, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους ορισμούς των άρθρων 31 και 241 Κ.Π.Δ, τα οποία ορίζουν ότι η προανακριτική έρευνα διέπεται από την αρχή της μυστικότητας της προδικασίας και σαφώς και βρίσκουν πεδίο εφαρμογής στην προκειμένη περίπτωση.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης και με δεδομένη την "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" που τεχνηέντως δημιουργείται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, σας ζητώ :

Α. Να ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά την κατάρτιση των πορισμάτων σας τα όσα εγγράφως κατέθεσα στην Επιτροπή σας. Ειδικότερα, τα εξής σημεία που με αφορούν:

* Κατά τους ελέγχους που έως τώρα έγιναν στις κινήσεις των λογαριασμών της Μονής δεν προέκυψε διαδρομή "μαύρου" πολιτικού χρήματος που να αφορά στο πρόσωπό μου ούτε κατ' ελάχιστον, ενώ σε κανένα σημείο της διερεύνησης της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και τις Επιτροπές της Βουλής δεν απεδείχθη αξιόποινη ή παράτυπη ενέργεια μου που να οδηγεί στην συναγωγή συμπεράσματος περί δόλιας συμπεριφοράς από μέρους μου.

* Παραπέμφθηκα στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, για αναζήτηση ποινικών ευθυνών μου στην εν λόγω υπόθεση, με αυθαίρετα και άνευ λογικής βάσης συμπεράσματα, όπως αυτά απροκάλυπτα αναγράφονταν στο πόρισμα της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (1. Δηλώσεις της κατηγορούμενης Στ. Μαντέλη, 2. Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που όχι μόνο δεν απέκρυπτε αλλά δημοσιοποιούσε την κυβερνητική απόφαση περί των ανταλλαγών, 3. Υπόθεση Ουρανούπολης, την οποία γνωρίζετε ότι χειρίστηκε αποκλειστικά ο Υφυπουργός κ. Κιλτίδης, όπως επιβεβαιώνει και η επιστολή προς την 2η Εξεταστική Επιτροπή της Ειδικής Εφέτου Ανακρίτριας κ. Καλού, αλλά κυρίως όλα τα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας και οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων για το θέμα στη Δικαιοσύνη και στις Εξεταστικές Επιτροπές 4.Τη συμμετοχή μου σε συναντήσεις φορέων της περιοχής με πολιτικά πρόσωπα που κινούμασταν κατά των διεκδικήσεων της Μονής, 5. Τη συμμετοχή μου σε συσκέψεις φορέων της περιοχής μου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ξάνθης για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα).

*Κατηγορούμαι, επίσης, διότι ενέγραψα ένα "συμφωνώ" στην απολύτως σύννομη Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναδέλφων μου κου Μπασιάκου και κου Δούκα, το οποίο όμως σύμφωνα με όλα τα νομικά δεδομένα δεν παρήγαγε ούτε μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα. Παρότι η εν λόγω καθ' όλα νόμιμη Απόφαση δεν αφορούσε θέματα αρμοδιότητάς μου, είναι γνωστό ότι έδινε λύση σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα της περιοχής μου της Θράκης, στη λύση του οποίου επιθυμούσα, όπως είναι ευνόητο και λογικό, να έχω συμμετοχή.

Πέραν αυτού, γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως υπογραφή μου σε οποιοδήποτε έγγραφο που έχει σχέση με την υπόθεση, ότι δε ζήτησα και δεν έκανα αποδεκτή με υπογραφή μου καμία σχετική Γνωμοδότηση και ότι ουδείς κατέθεσε ότι έλαβε εντολή από εμένα για διενέργεια αξιόποινων πράξεων.

*Επίσης, γνωρίζετε από τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι αντιτάχθηκα στις αξιώσεις που ήγειρε η Ιερά Μονή και ουδέποτε παρέκκλινα, ούτε κατ' ελάχιστον, της πορείας μου αυτής. Ουδείς μάρτυρας κατέθεσε ότι είχα οποιαδήποτε σχέση ή συνάντηση ή κάθε άλλου τύπου επαφή με τους εκπροσώπους της Μονής, ενώ και οι ίδιοι οι Εφραίμ και Αρσένιος, καταθέτοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, έχουν δηλώσει ότι ούτε τυχαία δεν ήθελαν να με συναντήσουν, πόσο μάλλον να προχωρήσω σε πράξεις που θα ευνοούσαν τα συμφέροντα τους.

Β) Να εγκαταλείψετε τη σπουδή που επιδεικνύετε στην έκδοση πορίσματος, πριν ακόμη πραγματοποιηθεί αξιόπιστη επανεκτίμηση των ακινήτων που αντηλλάγησαν, εφόσον η Επιτροπή αρνείται να λάβει υπόψη τις τέσσερις εκτιμήσεις που έχει στη διάθεσή της (χωρίς όμως και ανοιχτά να τις αμφισβητήσει) και οι οποίες αποδεικνύουν ότι από τις ανταλλαγές δεν προέκυψε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο.

Προκαλεί εξ άλλου εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι, όπως πληροφορούμαι, ακόμη δεν ανατέθηκαν οι επανεκτιμήσεις στους διεθνείς και ελληνικούς Εκτιμητικούς Οίκους, που η Επιτροπή επέλεξε.

Ωστόσο, μέλη της Επιτροπής σας συνεχίζουν να επικαλούνται δημοσίως "εκτιμήσεις" των - εντελώς αναρμόδιων με βάση το νόμο - επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι σαφώς - όπως και οι ίδιοι αναφέρουν στο πόρισμα τους - δεν έχουν την τεχνογνωσία, αλλά ούτε την αρμοδιότητα σύμφωνα με το Ν2753/1999 παρ. 3αρ.22, να προσδιορίζουν ζημία από τις ανταλλαγές.

Σας υπενθυμίζω ότι πριν μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε (λόγω μη αρμοδιότητας) να προχωρήσει σε επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων που αντηλλάγησαν, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της προηγούμενης Εξεταστικής κ. Μπετενιώτη. Ως εκ τούτου, είναι επιστημονικά, μεθοδολογικά απαράδεκτη και μετά βεβαιότητας καταλήγουσα σε εσφαλμένα συμπεράσματα και παράνομη κάθε απόπειρα "αξιολόγησης" της ορθότητας των εκτιμήσεων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΟΕ, δια της μεθόδου των συγκρίσεων των εκτιμήσεων, με τις εκάστοτε ισχύουσες «αντικειμενικές αξίες» ή με μεθόδους προσδιορισμού αξιών άλλων από αυτές που επιβάλλει η εκτιμητική επιστήμη και τα διεθνώς επιβαλλόμενα και τιθέμενα πρότυπα αυτής.

Σας υπενθυμίζω ότι η πρακτική αυτή υιοθετήθηκε από την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στα συμπεράσματά της, με βάση τα οποία τελικά παραπέμφθηκαν στην Επιτροπή σας για διερεύνηση ποινικών ευθυνών πρώην Υπουργοί.

Η παραπομπή έγινε με το αυθαίρετο, παράνομο (Ν2753/1999 παρ.3 αρ. 22) και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση συμπέρασμα περί ύπαρξης ζημίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου της τάξης του 1 δισ. Ευρώ.

Γ) Τις τελευταίες ημέρες μέλη της Επιτροπής σας υιοθετούν δημοσίως την εξίσου αυθαίρετη εκτίμηση, που προσδιορίζει ζημία της τάξης των 110 εκατ. Ευρώ και η οποία υπολογίζεται με βάση τον πρωτάκουστο ισχυρισμό ότι η Λίμνη Βιστωνίδα ανήκε στο Ελληνικό δημόσιο, όταν έγιναν οι ανταλλαγές.

Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι μόλις πρόσφατα το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταθέσει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή του κατά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, με την οποία αιτείται μεταξύ άλλων ν' αναγνωριστεί ότι ουδέποτε η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου είχε την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας.

Η αγωγή αυτή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 18.01.2011 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συνεπώς σε ποια κυριότητα του ελληνικού δημοσίου στηρίζεται το παραπάνω συμπέρασμα, όταν τώρα το Δημόσιο ξεκίνησε να διεκδικεί την κυριότητα δικαστικά;

Αν το Δημόσιο είχε κυριότητα επί της λίμνης, ποιος ο λόγος να κάνει αγωγή για να την διεκδικήσει;

Ο συλλογισμός αυτός είναι αυθαίρετος, δεδομένου ότι η Λίμνη είχε κατοχυρωθεί υπέρ της Μονής με Γνωμοδοτήσεις που απεδέχθησαν οι Υπουργοί, Δρυς και Φωτιάδης και μάλιστα το 2003 μεταβιβάστηκε από το Ελληνικό δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου με Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής, βάσει του οποίου έγινε και η μεταγραφή της δικαιοπραξίας και της παραχώρησης της Λίμνης στην Μονή, στα οικεία Υποθηκοφυλακεία.

Σας υπενθυμίζω ειδικότερα:

Με την υπ' αριθ. 26/1998 γνωμοδότησή του το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων δέχεται, για πρώτη φορά, ότι το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλλει δικαιώματα κυριότητας επί της νησίδας Μπουρού στη λίμνη Βιστωνίδα. Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, που εκδόθηκε την 5η Φεβρουαρίου 1999, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων γίνεται δεκτή.

Με την υπ' αριθ. 17/2002 γνωμοδότηση του το Γνωμοδοτικό ΣΔΚ, γνωμοδοτεί ότι το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλλει δικαιώματα κυριότητας επί των παραλίμνιων εκτάσεων 25.000 στρεμμάτων, επί των νησίδων Αγίου Νικολάου και Παναγίας Παντανάσσης στη λίμνη Μπουρού, οι οποίες -ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ οριστικά ότι «ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Μονή Βατοπεδίου».

Η γνωμοδότηση γίνεται δεκτή με την από 5-8-2002 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη.

Με νέα γνωμοδότηση του και δη την υπ' αριθ. 46/2002 το πιο πάνω Γνωμοδοτικό Συμβούλιο επεκτείνει και άλλο τις γαίες της Μονής Βατοπεδίου. Αποφαίνεται ότι το Δημόσιο δεν δικαιούται να προβάλλει δικαιώματα κυριότητας επί της λίμνης Βιστωνίδας και στις όχθες της (παραλίμνια), οι οποίες «ανήκουν εξ ολοκλήρου στη Μονή Βατοπεδίου.

Ο ίδιος Υφυπουργός (Απ. Φωτιάδης) με την από 4-6-2003 απόφαση του κάνει δεκτή και τη νέα γνωμοδότηση.

Με δύο πρωτόκολλα παραδόσεως που υπογράφηκαν στις 11-12-2002 και 25-06-2003 μεταξύ της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης και της Μονής παραδόθηκαν στη Μονή μέρος των παραλίμνιων εκτάσεων, καθώς και η λίμνη Βιστωνίδα.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, αναπέμπει στις 30-10-2003 το θέμα στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο και ζητά την επανεξέταση του, χωρίς να ανακαλεί την προηγούμενη απόφαση του και χωρίς να προσβάλλει την εκχώρηση της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων στην Μονή.

Επί της αναπομπής του κου Φωτιάδη, ακολούθησε η έκδοση της υπ' αριθμόν 26/2004 ομόφωνης γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, η οποία εξεδόθη συνεπεία της κατά τα ανωτέρω από 30.10.03 αιτήσεως επανεξέτασης του κ. Φωτιάδη.

Με την εν λόγω γνωμοδότηση εγένετο δεκτό ότι δεν συνέτρεχε λόγος επανεξετάσεως των προηγούμενων τριών γνωμοδοτήσεων ελλείψει νεώτερων στοιχείων.

Κατόπιν όλων αυτών,

Σας καλώ με το Πόρισμά σας να διαφυλάξετε τη δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση της υπόθεσης και να κρίνετε με βάση την συνείδηση σας και, κυρίως, με βάση το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά την διάρκεια της συνολικής διερεύνησης της, αποτινάσσοντας κάθε δέσμευση που σας δημιουργεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ή η κομματική σκοπιμότητα.

Επίσης, σας ζητώ να αποτρέψετε δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις, δια των οποίων δημοσιοποιούνται απαραδέκτως και παρανόμως αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν στην διάρκεια της προκαταρκτικής (ανακριτικής) διαδικασίας και των οποίων λάβατε γνώση ως εκ της ιδιότητας σας ως μελών της Επιτροπής, καθώς και την δημόσια ερμηνεία και αξιολόγηση των στοιχείων αυτών, αλλά και την συναγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων τα οποία εξυπηρετούν σκοπιμότητες μη συνάδουσες με το καθήκον της Επιτροπής.

Θεωρώ ότι η τυχόν παραπομπή μου σε Δικαστικό Συμβούλιο χωρίς ίχνος ενδείξεων για αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προφανώς όλως αβάσιμα μου αποδίδονται, συνιστά εμφανέστατη πολιτική δίωξη εις βάρος μου και ως εκ τούτου ρητώς επιφυλάσσομαι παντός νομίμου σχετικού δικαιώματός μου.

Aλέξανδρος Κοντός

Ι Βρούτσης για ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής των συντάξεων από το ΙΚΑ και την αυξημένη ανάγκη καταβολής επιδομάτων ανεργίας

«Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους και στους ανέργους, τα όσα αναφέρονται για ενδεχόμενη αδυναμία του ΙΚΑ να καταβάλει το επόμενο διάστημα συντάξεις και Επιδόματα Ανεργίας, μέσω του ΟΑΕΔ..

Η αλήθεια είναι ότι οι πολυδιαφημισμένες πολιτικές της κυβέρνησης για έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και για μείωση των υπερβολικά υψηλών δαπανών υγείας, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα.

Ακόμη και η ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ, στην οποία κατέφυγε το Υπουργείο Εργασίας – αφού προηγουμένως την είχαν καταγγείλει ως αντιπολίτευση σε υψηλούς τόνους πριν από δυο χρόνια - λίγες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, έχει πενιχρά αποτελέσματα.

Όσο η ύφεση βαθαίνει, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και η ανεργία κλιμακώνεται επικίνδυνα, τα έσοδα από εισφορές θα μειώνονται και η ανάγκη για καταβολή επιδομάτων θα αυξάνεται.

Συγκεκριμένα, τον επόμενο χρόνο η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί, στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011, αύξηση της Ανεργίας στο 14,5% και πάνω από 15% για το 2012. Δηλαδή, 300.000 επιπλέον νέοι Άνεργοι για το διάστημα 2010-2012. Αυτό σημαίνει περίπου 1,8 δισ. € επιπλέον για Επιδόματα Ανεργίας και αντίστοιχη μείωση των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Την ίδια στιγμή, όμως, το Μνημόνιο επιβάλλει περικοπές 500 εκατ. €, από τα Επιδόματα Ανεργίας. Η πιο σοβαρή, όμως, ανησυχία προέρχεται από την δημόσια υποχρηματοδότηση του ΙΚΑ, που έχει επιβάλει, επίσης, η πολιτική του Μνημονίου και που αποτυπώνεται με σαφήνεια στο Νέο Ασφαλιστικό Νόμο.

Χαρακτηριστικά, για το 2010, το κράτος δεν θα καταβάλλει ούτε την προβλεπόμενη και θεσμοθετημένη συμμετοχή του στο ΙΚΑ (4 δισ. € το 2009 – 2,3 δισ. € το 2010).

Δηλαδή, 1,7 δισ. € λιγότερα, σε σχέση με τη χρηματοδότηση του 2009.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα χρηματοδοτικής επάρκειας του ΙΚΑ, «παρασύρουν» και τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Οι μειωμένες εισφορές και η περικοπή της δημόσιας χρηματοδότησης ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, υπονομεύουν και τη δυνατότητα καταβολής των Επιδομάτων Ανεργίας. Δυστυχώς, από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, για αύξηση του Επιδόματος Ανεργίας στο 70% του κατώτατου μισθού, φτάσαμε σήμερα στην δυσχέρεια χορήγησης αυτού.

Η αγωνία Ανέργων και Συνταξιούχων δικαιολογημένα εντείνεται.

Η αποτυχία των πολιτικών της κυβέρνησης για τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και τον περιορισμό των Δαπανών Υγείας, καθώς και η δημόσια υποχρηματοδότηση που επιβάλλει το Μνημόνιο, υπονομεύουν την προοπτική, αυξάνουν την αβεβαιότητα και περιορίζουν την ελπίδα για συντάξεις και επιδόματα Ανεργίας.

Οι χλιαρές και επικοινωνιακού τύπου διαβεβαιώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ, ότι οι συντάξεις του ΙΚΑ θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, καθώς και ότι θα χρηματοδοτηθούν στην ανάγκη με ομόλογα ή δανεισμό, δεν αρκούν. Αντίθετα, επιδεινώνουν περαιτέρω το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας.

Καλούμε την κυβέρνηση να δεσμευτεί με απόλυτο, κατηγορηματικό, αλλά κυρίως συγκεκριμένο τρόπο, για την εγγύηση των Συντάξεων και των Επιδομάτων Ανεργίας.

Είναι δίκαιη η απαίτηση όλων των Συνταξιούχων και των Ανέργων, για την καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους στο ΙΚΑ.

Οι Συντάξεις και τα Επιδόματα Ανεργίας, πρέπει να διασφαλιστούν.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο Μνημόνιο, οφείλουν να εξαιρέσουν τους Συνταξιούχους και τους Ανέργους απ’ τις άδικες περικοπές και μειώσεις.

Είναι θέμα στοιχειώδους Κοινωνικής και Πολιτικής Ευαισθησίας ».

Επιστροφή στην περίληψη...

Η Ντόρα έδωσε την πρέπουσα απάντηση στον κ. ΤΙΠΟΤΑ

Αιχμές άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά του αντιπρόεδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον τομέα της υγείας, ως υπουργός, με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει το 2008 στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την οικονομία.

«Εγώ δεν είχα την αίσθηση ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ούτε ήταν αυτά τα στοιχεία, τα οποία ήξερα εγώ, περί χρεοκοπίας της χώρας. Για να είμαι ξεκάθαρη. Τώρα τί έγραψε ο κ. Αβραμόπουλος στην επιστολή του δεν το ξέρω, αν, όμως, είχε τέτοιες μεγάλες ανησυχίες, φαντάζομαι ο πρώτος μεγάλος τομέας, στον οποίο θα έπρεπε κανένας να στρίψει, να δει με πολλή μεγάλη προσοχή, είναι ο κατεξοχήν τομέας, τον οποίο διαχειρίστηκε ο κ. Αβραμόπουλος, που είναι ο τομέας της υγείας. Διότι για την μαύρη τρύπα στην υγεία, στις ΔΕΚΟ και στην αυτοδιοίκηση μιλάμε. Αυτές είναι οι τρεις μεγάλες μαύρες τρύπες της χώρας, οι οποίες είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο», είπε η κα. Μπακογιάννη στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ».

Αν χαριζόταν ξενοδοχείο στην οικογένεια Καραμανλή, θα είχαν ξηλωθεί τα έδρανα»

Ο Νικολόπουλος παρομοιάζει με τον Κουτσόγιωργα τον Παπακωνσταντίνου!

Σκληρό ροκ από το βουλευτή της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήλεψε τη δόξα του Μένιου Κουτσογιώργα, λέγοντας: « Όταν έχουμε ομολογία στελεχών σας ότι το κόμμα σας λειτουργεί με μαύρο χρήμα, έρχεστε εσείς να μας κάνετε μαθήματα διαφθοράς. Έλεος!».Ο βουλευτής Αχαίας ανέβασε στο κόκκινο την αντιπαράθεση καλώντας την οικογένεια Παπανδρέου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο το Ξενία Καλεντζίου, το οποίο όπως είπε έχει παραχωρηθεί στο Ίδρυμα Παπανδρέου. «Πού ακούστηκε αυτό; Αν χαριζόταν ξενοδοχείο στην οικογένεια Καραμανλή, θα είχαν ξηλωθεί τα έδρανα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ

(T)Ο νούμερο 1, ''αρχι-ΨΕΥΤΗΣ'' υπουργός όλων των εποχών

Τι πρωθυπουργός GAP, τι πρωθυπουργοί στο παρελθόν, τι υπουργοί κλπ. Μόνο ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έγραψε ιστορία στην Ουάσιγκτον και άφησε ακόμα και τον GAP τρίτον και καταϊδρωμένο. Ουδέποτε στην ιστορία συνόδευσαν 'Ελληνα πολιτικό στην αμερικάνικη πρωτεύουσα τόσοι πολλοί 'Ελληνες δημοσιογράφοι:

40 από Ελλάδα -έστω λαμόγια- χώρια οι μόνιμοι ανταποκριτές στις ΗΠΑ. Kαι το σημαντικό: Δεν πληρώθηκαν από το υπουργείο τα έξοδά τους, όπως γινόταν παλαιότερα με την Ντόρα, που στην καλύτερη περίπτωση είχε μόνο 19 μαζί της.

Μάλιστα, η δήλωσή του στους 'Ελληνες ''δημοσιοκάφρους'' στην Ουάσιγκτον (9 Οκτ. '10), «ο κ. Γιούνκερ ΔΕΝ αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιόν αναφέρεται», τον καθιέρωσε και ως τον ''νούμερο 1 'Ελληνα αρχι-παπάρα υπουργό όλων των εποχών'', που έγραψε ιστορία (και) στις ΗΠΑ (διασύροντας την πατρίδα σε ξένο έδαφος).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-Travel: ''Λεφτά υπάρχουν'' γιά 8 ημέρες ταξίδι 35-40 ''δημοσιοκάφρων'' σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη

Μετά την 4ήμερη παραμονή στην Ουάσιγκτον, συνεχίζουν -γιά 4 ημέρες- τον τουρισμό και τα...ψώνια στη Νέα Υόρκη, οι 35-40 ''μαϊντανοί'' ΜΜΕ των ''νταβατζήδων'', δηλ. του ''μπράβο'' και ''ζήτω'' (γιά όσους, κρατούντες και μη, τους ταίζουν)... Του ''αγήματος'' των ''δημοσιογράφων'' ηγείται o της ''αρπαχτής'', υμνητής των...Τραπεζών, Χρ. Κώνστας του Alter, με ''υπαρχηγό'' τον Δημητρομανωλάκη (Θέμα) και ''βοηθούς'' τους Φελέκη (Επενδυτής), Σπυρόπουλο (ΕΞΠΡΕΣ), Παπαδογιάννη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)... Τα ίδια δηλαδή, όπως και στο Μουντιάλ το καλοκαίρι στη Νότια Αφρική, που πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς... 'Ολα τα έξοδα, γιά 4 ημέρες ταξίδι στην Ουάσιγκτον και 4 στη Νέα Υόρκη, 35-40 Ελλήνων δημοσιογράφων, με αφορμή την σύνοδο του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και 1 ώρας εκδήλωση στο ''Ωνάσσειο'' στη Νέα Υόρκη (με τον υπουργό Paul Geroulanos), πλήρωσε η -φοροφυγάς- ''Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος'' (μαζί και το -''μεγάλο φαγοπότι''- το ''Ωνάσσειο'';), σε καιρούς πολύ δύσκολους, γιά την...τράπεζα -η μετοχή της κατρακυλάει- και την πατρίδα μας!.. Στην Ουάσιγκτον, διαμονή στο ξενοδοχείο, Willard Ιntercontinental. H Τράπεζα παρέθεσε και μεγάλη δεξίωση προς... τιμήν τους, στο εστιατόριο ''Sequoia'' (3000 K Street), 8 Οκτωβρίου, με την παρουσία του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. Φυσικά, έκαναν και τις συνηθισμένες...επιδρομές στα καταστήματα.

Ο Δήμος Νάξου και το Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Ουρσουλινών σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Νάξου



Ανακοίνωση του Δήμου Νάξου για την 66η επέτειο αο την απελευθέρωση της Νάξου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ

Νάξος 12/10/2010

Ο Δήμος Νάξου τιμώντας την 66η επέτειο της απελευθέρωσης της Νάξου από τους Γερμανούς κατακτητές ενημερώνει ότι την Παρασκευή 15/10/10 και 10:00 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Χώρας Νάξου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο φιλόλογος καθηγητής κ. Γιάννης Λογαράς.

Θ’ ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Ιερολοχίτη) στα Απλώματα της Γρόττας, από αντιπροσωπεία των Επισήμων μ’ επικεφαλή το Δήμαρχο Νάξου κ. Νικόλαο Μαράκη.

Από το Δήμο Νάξου

Yποψήφιος δήμαρχος ΠΑΡΟΥ ο Μανώλης Γλέζος

Το Σοσιαλιστικό ξύλο στον Μανώλη Γλέζο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάρος 11/10/2
Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2010 , ημέρα Δευτέρα συνήλθε στην τακτική της συνεδρίαση η εκλογική επιτροπή της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ».Ανταποκρινόμενη στην εκφρασμένη βούληση των πολιτών της Πάρου ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Γλέζο και προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πάρου.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αντιπολίτευση Δήμου Νάξου : Δεν νομιμοποιήσουμε παράνομες αποφάσεις


ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Νάξος 12-10-2010

Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Νάξου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Πλειοψηφία αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού στην λειτουργία του ανώτατου οργάνου του Δήμου Νάξου, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Φωτογραφία είναι από την Κυκλαδική
Προσπαθώντας άρον άρον να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος (βλέπε Πολιτιστικό κλπ) προσδιόρισαν εντελώς παράνομα και αυθαίρετα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, για σήμερα Τρίτη 12-10-2010, με θέμα την έγκριση απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2009, ενώ....

γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Ειδικότερα όπως ορίζεται ρητά στο άρθρο 93 παρ.5 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων «Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών (δηλαδή από 07-10-2010) και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».

Μάλιστα όσον αφορά το θέμα της έγκρισης του απολογισμού και του ισολογισμού, ο νομοθέτης το αναγάγει σε σημαντικό θέμα και στο άρθρο 163 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προβλέπει την διαδικασία για την σύνταξη τους και την έγκριση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ειδική μάλιστα συνεδρίαση αυτού.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου σαφώς είναι παράνομη, και βεβαίως ουδόλως εμείς θα συμμετάσχουμε σε αυτήν και να νομιμοποιήσουμε παράνομες αποφάσεις.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Νάξου Νικόλαος Βενιέρης, Φώτιος Μαυρομμάτης ,Μιχαήλ Μαργαρίτης, Εμμανουήλ Πολυκρέτης , Κωνσταντίνος Καπίρης

Ανακοίνωση της Ν.Δ. με αφορμή την αποψινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη




NΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση.

Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη…».

Δεν φταίει ο Παπακωνσταντίνου…η ερώτηση ήταν σε λάθος βάση !!!!

To ακούσαμε και αυτό…

Δεν φταίει ο Παπακωνσταντίνου…η ερώτηση ήταν σε λάθος βάση !!!!

Φταίνε οι δημοσιογράφοι…

Η ερώτηση ήταν σε λάθος βάση, γιατί προφανώς κάποιοι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι του είπαν ότι ο κ. Γιούνκερ έκανε αυτή τη δήλωση. Άρα, η ερώτηση ήταν σε λάθος βάση.

Αυτά και άλλα πολλά είπε, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πεταλωτής

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_7602.html