slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να επιλυθούν προβλήματα και να προχωρήσουν έργα στη Νάξο ζητά η ΟΝΑΣ

Για τα προβλήματα της Νάξου συζήτησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση μετά από πρόταση μελών της και συζήτηση ζητά με ψήφισμά της να προχωρήσουν έργα στο νησί όπως η επέκταση του αεροδρομίου, ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου λιμανιού και παράλληλα η δημιουργία νέου εμπορικού λιμανιού, το ΚΕΓΕ κ.ά.
Αναλυτικότερα -όπως ομόφωνα αποφασίστηκε- ζητά:

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17-12-2017 στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων

ο Μανώλης Καλαϊτζής
Με τη συμμετοχή 76 αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκλογές της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων στην Αθήνα, για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Οι υποψήφιοι θα συμμετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο, καθώς ήταν ισάριθμοι των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεπώς εκλέγονται όλοι στο 21μελές Δ.Σ., το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα πιθανότατα την Τρίτη το βράδυ.
Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο Μανόλης Καλαϊτζής (50 ψήφους), ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου και ακολούθησε ο Χρήστος Τσελέντης με 38 και η Ευανθία Ζιούλη με 37.
Αναλυτικά έλαβαν:

Ξεκινάει τη Δευτέρα το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

 Από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Νάξου, τα οποία εφέτος θα παραμείνουν ανοικτά και τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους. Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο που δημοσιοποίησε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών τα καταστήματα θα έχουν συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3ΗΣ "ΑΝΟΙΧΤΗΣ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


HΈνωση Ξενοδόχων Νάξου σας προσκαλεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου, για την 3η "ανοιχτή" συνάντηση ομάδας εργασίας και φορέων, για το σχεδιασμό ανάπτυξης των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού, με θέματα:

Για δύο άρθρα του κ. Πάσχου Μανδραβέλη για την αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης με τους δικαστές


Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Για δύο άρθρα του κ. Πάσχου Μανδραβέλη για  την αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης με τους δικαστές 
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

              Μας εξέπληξε ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης με τα δύο άρθρα του στην "Καθημερινή" (12 και 13 Δεκεμβρίου) για την πρόσφατη αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης με τους δικαστικούς λειτουργούς:

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» 

 «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί όλοι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», τονίζει ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», στο δημοσιογράφο κ. Απόστολο Χονδρόπουλο. Και προσθέτει: «Είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε την πατρίδα μας όχι σε μια άτακτη και αβέβαιη έξοδο από την κρίση, αλλά σε μια συντεταγμένη επιστροφή στην κανονικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όραμα, αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει, με σίγουρα, στέρεα και γρήγορα βήματα, στην Ελλάδα που αξίζουμε».

 

Βλέπει ταυτόχρονα ότι το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών και τονίζει: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Τσίπρας και Καμμένος είναι αποφασισμένοι να κρατηθούν έστω και μια μέρα παραπάνω στην εξουσία. Δεν πρόκειται, όμως, να αντέξουν. Όχι μόνο γιατί βυθίζονται σε σκάνδαλα, αλλά και διότι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Ένας στους δυο πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους. Οι κατασχέσεις φτάνουν τις 1.000 κάθε ημέρα και ακολουθούν μέσα στο χρόνο 18.000 πλειστηριασμοί. Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει επιπλέον μέτρα λιτότητας - αυξήσεις φόρων και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων - που φτάνουν το 1,9 δις ευρώ, ενώ για το 2019 και το 2020 έχουν ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ πρόσθετα μέτρα 5,1 δις. Η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει αυτά που δρομολογούνται και θα θελήσει να προλάβει όσα επέβαλε στα επόμενα χρόνια. Το 2018 είναι εκλογικό έτος».

 

Απατώντας στην απόπειρα της Κυβέρνησης να στείλει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της οικονομίας, επισημαίνει: «Όπως προκύπτει - και από το συμπληρωματικό Μνημόνιο - η Κυβέρνηση περιέκοψε εκ των προτέρων κοινωνικές δαπάνες για να δώσει κοινωνικό μέρισμα. Πήρε πολλά από πολλούς για να δώσει λίγα σε λίγους. Την ίδια στιγμή έφερε έναν προϋπολογισμό, υπερβολικής λιτότητας με μέτρα 1,9 δις ευρώ, περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Είναι ενδεικτικό ότι 140.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ και 2.000.000 πολίτες χάνουν την έκπτωση από ιατρικές δαπάνες.   Το αφήγημα Τσίπρα διαψεύδεται από την καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που σε δύο χρόνια, υπέγραψε δύο Μνημόνια. Αποδέχθηκε αξιώσεις – όπως η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά – που δεν αποδεχόταν η Νέα Δημοκρατία. Έβαλε τέλος στη δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση. Κάνει, στο τέλος της ημέρας, όλα όσα απέκλειε το πρωί. "Διεκπεραιωτής" των επιταγών των δανειστών μπορεί να έγινε. Αυτό προφανώς του αναγνωρίζουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμόσει όσα χρειάζεται ο τόπος. Δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα. Δεν έχει εθνικό σχέδιο».

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΩ-ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ιώαννης Σιώτης: Αυτός ο 40άρης είναι ο νέος δήμαρχος Τήνου [εικόνα]

Ο Ιώαννης Σιώτος είναι ο νέος δήμαρχος Τήνου, ύστερα από το θάνατο του Σίμου Ορφανού, δημάρχου του νησιού που έφυγε πριν από μια εβδομάδα από τη ζωή.           Μετά το χαμό του Σίμου Ορφανού πραγματοποιήθηκαν  εκλογές μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης "Τήνος - Δημιουργική Πορεία", κατά τις οποίες αναδείχθηκε παμψηφεί  ως νέος Δήμαρχος της Τήνου* ο Ιωάννης Α. Σιώτος, ο οποίος έως τώρα κατείχε τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το νεότερο δήμαρχο του δήμου Τήνου.
Ποιος είναι ο Ιωάννης Σιώτος
Γεννηθείς το 1977 ο Ιώαννης Σιώτος, 40 ετών σήμερα, είναι ο νεότερος δήμαρχος που είχε ποτέ το νησί. Πτυχιούχος Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο στη Βρετανία και υποψήφιος διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Εργασιακό Δίκαιο, ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Τήνο από το 2004. 
Συμμετείχε για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2014, όπου ο τηνιακός λαός τον τίμησε δεόντως, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στην εκλογική περιφέρεια της Τήνου. Με την εκλογή του ανέλαβε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εδώ και μερικές ημέρες δήμαρχος του νησιού. 


Πηγή: Ιώαννης Σιώτης: Αυτός ο 40άρης είναι ο νέος δήμαρχος Τήνου [εικόνα] | iefimerida.gr