slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάμε Σύρο έχουμε αγώνα


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ-PANNAXIAKOS ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ σας προσκαλεί  τη εκδρομή που  διοργανώνουμε στην Σύρο  την Πέμπτη 17/3 και ώρα 18 15 για τον τελικό κυπέλου μεταξύ των ομάδων Πανναξιακος Α.Ο. και Α.Ο. Μυκόνου στο ουδέτερο γήπεδο της Σύρου. Η ώρα αναχώρησης 14 45 με το Άρτεμης και ώρα επιστροφής 21 25 με το blue star. τιμή εισιτήριου 20 ευρώ κατά άτομο. Για ενημέρωση σας μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2285023592

Αντιδρούν στο κλείσιμο και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Γλιναδο η συγχώνευση του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου (με 28 μαθητές), με το 5θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου (με 60 μαθητές) δημιουργώντας το νέο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Αρσένιο.
Οι Γλιναδιώτες απόψε (Δευτέρα) έχουν αποφασίσει ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με την παρουσία δυο δημοτικών συμβούλων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου Φώτη Μαυρομάτη και του Δημήτρη Καπούνη και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.Οι κάτοικοι του Γλινάδου θεωρούν πως το Δημοτικό Σχολείο του Γλινάδου είχε προοπτική από 2θέσιο να γίνει 3θέσιο και όχι να οδηγηθεί στο κλείσιμο και τα παιδιά τους να μεταφέρονται στο Αγερσανί.

Υπάρχουν και αυτοί οι ΗΓΕΤΕΣ που λένε ΟΧΙ

Δείτε τι είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ΕΝΤΑ ΚΕΝΥ, για τις πιέσεις που δέχτηκε να αυξήσει τον ΦΠΑ, από 12,5 % που είναι σήμερα (ο χαμηλότερος στην Ε.Ε), στο πλαίσιο ενιαίας φορολόγησης επιχειρήσεων.


Το έκανα απόλυτα σαφές σε πολλές ευκαιρίες ότι, δεν μπορώ να πάρω τέτοια απόφαση..  


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/03/blog-post_5165.html

Μπράβο στον Μανώλη! Τρεις ολόκληρους μήνες άντεξε η ΔΑΚΕ εκτός ΓΣΕΕ... σήμερα επέστρεψαν στις καρέκλες

http://x.pstatic.gr/media/n/i/4/4011/16369.jpgΜετά απο τρεις μήνες "επανάστασης", αφού είχαν αποχωρήσει από το Προεδρείο το Δεκέμβριο, οι προστατευόμενοι του Μανώλη, επέστρεψαν και στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες της ΓΣΕΕ... Ο Σαμαράς τρέχει να πείσει ότι είναι εναντίον του μνημονίου και την ίδια ώρα οι συνδικαλισταράδες γίνονται δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ του Παναγόπουλου και του μνημονίου... δηλ. ότι πιο σάπιου έχει να δείξει η χώρα... Φαντάζομαι ότι αφού συμμετέχουν πλέον στη ΓΣΕΕ θα συμφωνούν και με την σημερινή δήλωση Παναγόπουλου που χαρακτήρισε "θετικές για την Ελλάδα τις αποφάσεις των Βρυξελλών"...

Διαβάστε και την είδηση:

Θετικές για την Ελλάδα, χαρακτήρισε τις αποφάσεις του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η πίστωση χρόνου που πήρε η χώρα δίνει μια ανάσα αλλά δεν λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν την δύσκολη κατάσταση "που έχει διαμορφώσει η σκληρή λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερης αντίληψης διαρθρωτικές αλλαγές".

Θετικές για την Ελλάδα οι αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής εκτιμά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Επανήλθε η ΔΑΚΕ στο προεδρείο της Συνομοσπονδίας. Ο κ. Νίκος Κουτσιούκης εξελέγη Γενικός Γραμματέας, ενώ παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Μπουζούλας.
Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα

Θετικές για την Ελλάδα, χαρακτήρισε τις αποφάσεις του άτυπου Συμβουλίου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Παναγόπουλος, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι η πίστωση χρόνου που πήρε η χώρα δίνει μια ανάσα αλλά δεν λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν την δύσκολη κατάσταση "που έχει διαμορφώσει η σκληρή λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερης αντίληψης διαρθρωτικές αλλαγές".

Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας έγιναν αρχαιρεσίες για την πλήρωση των δυο θέσεων στην Εκτελεστική γραμματεία της ΓΣΕΕ του παραιτηθέντος κ. Βαγγέλη Μπουζούλα και του Νίκου Γιαννόπουλου πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με ψήφους 32 υπέρ και 6 λευκά εξελέγησαν στην Εκτελεστική Γραμματεία ο κ. Νίκος Κουτσιούκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ και πρώην πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, και η κ. Μεταξία Στεκουλέα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Με τους ίδιους ψήφους εξελέγη στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, ο Ευθύµιος Θεοχάρης. Πρόεδρος της Οµοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χηµικής Βιοµηχανίας Ελλάδος (ΔΑΚΕ), στη θέση του κ. Μανώλη Πεπόνη (ΔΑΚΕ), που παραιτήθηκε.

Ο κ. Κουτσιούκης ανέλαβε την θέση του Γραμματέα της ΓΣΕΕ και έτσι η ΔΑΚΕ επανήλθε στο προεδρείο της Συνομοσπονδίας από το οποίο είχε αποχωρήσει τον Δεκέμβριο του 2010. Στην ομιλία του ο κ. Κουτσιούκης, είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος συνενόησης ανάμεσα στις συνδικαλιστικές παρατάξεις παρά τις διαφωνίες οι οποίες υπάρχουν ώστε να καταστεί δυνατή η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής την οποία χαρακτήρισε "νεοφιλελεύθερη" ενώ κράτησε αποστάσεις από τις προτάσεις του κ. Παναγόπουλου για ευρωπαϊκή συνεργασία των συνδικάτων και τόνισε ότι οι αγώνες πρέπει να ξεκινήσουν σε εθνικό επίπεδο.

Ι Βρούτσης για την αναδρομική ισχύ των ποινών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCkWIKXK5W2aGLR9UklzWNtlMcwMrGCgVp1SdbXeFnqvk16HYdI0Lzy_K_V4HnRXMDwdjqbqeOBTCXQQZCt5P10-0r3CK05gY694I49rx2if7O8cf3FyYuAOPIENatosgNNhO2K49uONI/s1600/%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg«Η λήψη μέτρων -από τη κυβέρνηση- για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξαντλείται στην υπέρμετρη αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων ποινών. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η προσθήκη που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι εξοντωτικές ποινές αποκτούν αναδρομική ισχύ και για τις ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Οι εξοντωτικές αυτές ποινές παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) και επιβάλλονται αδιάκριτα ενοχοποιώντας την αποτυχία στην επιχειρηματικότητα.

Αποτυχία, την οποία εξισώνουν με τους κατά συνείδηση φοροφυγάδες.

Η κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει ένα αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, με πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, γεμάτο αντιφάσεις, πολύπλοκο και γραφειοκρατικό.

Αγνοεί, τη συρρίκνωση της οικονομίας, την υψηλή ανεργία, την ύφεση και τα «λουκέτα» και προσπαθεί με άδικο τρόπο να εφαρμόσει επαχθή μέτρα αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει, όσες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να προωθήσει κατά τη χάραξη της φορολογικής πολιτικής, τα αποτελέσματά τους εφόσον δεν θα ενσωματώνουν την αναπτυξιακή διάσταση, δεν θα επιτυγχάνουν τους επιδιωκόμενους στόχους.

Γεγονός, που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη κατάρρευση των εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2011».

Θεσσαλονίκη: Νέα ιστοσελίδα της ΔΕ νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Τη νέα ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ παρουσίασε,σε συνέντευξη Τύπου,ο πρόεδρός της Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Όπως δήλωσε, με την νέα ιστοσελίδα επιχειρείται μια πιο δυναμική επικοινωνία της Διοικούσας Επιτροπής με τα μέλη του κόμματος, τις Τοπικές Επιτροπές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως και των δραστηριοτήτων της ΔΕ και των κομματικών οργανώσεων.

Για τις δραστηριότητες των βουλευτών του νομού θα υπάρχει ειδικός χώρος και όσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα θα ενημερώνονται και για τη γενικότερη επικαιρότητα.

Η ιστοσελίδα αποτελεί κομμάτι του κεντρικού portal της ΝΔ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληκτρολογούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: ndthessaloniki.gr.

Η Δυναμική παρουσία της Νάξου στο χώρο των διεθνών εκθέσεων συνεχίστηκε και στο Βερολίνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ ITB 2011
Η Δυναμική παρουσία της Νάξου στο χώρο των διεθνών εκθέσεων συνεχίστηκε και στην ITB, η οποία έκλεισε τις πύλες της χτες 13 Μαρτίου. Το ενδιαφέρον του Γερμανικού κοινού για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Νάξο ήταν αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια, η οποία είχε συνοδευτεί και από την συγκυρία της δημοσίευσης πολλών αρνητικών σχολίων σε πρωτοσέλιδα Γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών. Φέτος, τα πράγματα έδειχναν αρκετά αλλαγμένα προς το καλύτερο, με την Ελλάδα να προσπαθεί να διασφαλίσει και να επανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της.
Η αποστολή της Νάξου , φέτος, ήταν στην ευχάριστη θέση, με τα από πολλά χρόνια, να έχει την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παρουσία του δημάρχου, κ .Μαργαρίτη Μανώλη, γεγονός που διευκόλυνε εξαιρετικά το σύνολο των διαπραγματεύσεων που τέθηκαν στα τραπέζια των συζητήσεων. Ο δήμαρχος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της Νάξου, τον επικεφαλή της τουριστικής επιτροπής, κο Μαργαρίτη Ιωάννη, κο Λαπαναίτη Βασίλη (μέλος της τουριστικής επιτροπής), τον κο Κάβουρα Ευάγγελο (ξενοδόχος), και τον κο Κατσαρά Ευάγγελο (ταμία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου) , είχαν πληθώρα συναντήσεων , προεξεχομένων αυτών, τη συνάντηση με τον υπουργό πολιτισμού και Τουρισμού, κο Γερουλάνο καθώς και τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΤ, κο Κανελλόπουλο ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να συζητήσει με το Βραζιλιάνο πρέσβη για τη διεξαγωγή ενός διεθνούς φεστιβάλ τζαζ στην Ελλάδα και όπως είπε στους εκπροσώπους της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, σκέφτεται να προτείνει τη διεξαγωγή του στη Νάξο.

Το stand της Νάξου, ευρισκόμενο σε αρκετα πλεονεκτική θέση εφέτος (μέσα στον κεντρικο χώρο του ΕΟΤ και όχι εκτός , όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια), έγινε σημείο προσέλκυσης πολλών Γερμανών, είτε επαγγελματιών είτε πολιτών που ενδιαφέρονταν για επίσκεψη στα νησιά μας. Η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη μίας πρώτης επαφής με τη τοπική γαστρονομία μας, δειγματίζοντας τη γευστική γραβιέρα μας και το κίτρο στους επισκέπτες, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία άκρως θετικών σχολίων για όλους του επισκέπτες του stand.
Σχετικα, τώρα, με τις συναντήσεις και τα αποτελέσματα αυτών , από τον δήμαρχο Ναξου και των υπολοίπων μελών της αποστολής της Νάξου παραθέτονται αναλυτικά τα κάτωθι:
- Συνάντηση και δείπνο με τον προστάμενο του ΕΟΤ στη Γερμανία, κο Σκορδά, ο οποίος τυγχάνει να είναι διευθυντής του ΕΟΤ και για τις περιοχές της Αυστρίας, Ελβετίας, Ουγγαρίας. Ο κος Σκορδάς, σε συνέχεια αιτήματος απο τον δήμαρχο μας κο Μαργαρίτη, υποσχέθηκε την ανάληψη από μέρους του της προσπάθειας οργάνωσης διεξαγωγής ενός press trip (ταξιδι εργασίας) σημαντικών Γερμανών δημοσιογράφων στη Νάξο, καθώς και προσπάθεια για την έλευση κάποιου δημοφιλούς Γερμανου καλλιτέχνη star στη Ναξο, με σκοπό τη διαφημιστική προβολή του γεγονότος αυτού. Σημαντική ήταν επίσης και η συναντηση με την κα Johanna Wech δημοσιογράφο στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Βερολίνου- Berliner Morgenpost- και η οποία προσκλήθηκε επίσημα στη



Νάξο και τις Μικρές Κυκλαδες το ερχόμενο καλοκαίρι με σκόπη τη συγγραφή ενός άρθρου αποκλειστικα για τη Ναξο και το οποιο θα λειτουργήσει ως publi (έμμεση διαφήμιση)
- Συνάντηση με τον υπουργό πολιτισμού του Dubai, κο Saleh Mohammed Al Geziry ο οποίος και απηύθυνε ιδιαίτερη πρόσκληση στον δημαρχο Νάξου, προκειμενου η Ναξος να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση των Αραβικών χωρών, Arabian Travel Market (ATM). Επίσης, δεσμέυτηκε ότι η πιθανη συμμετοχή μας θα συνοδευτει και με την αμέριστη υποστήριξή του, προκειμενου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα μεγαλύτερα τουριστικα γραφεια των χωρών αυτών. Η συναντηση αυτή δημοσιεύθηκε και σε Αραβικα μεσα ενημέρωσης, κάνοντας αναφορά και στα συγκριτικα πλεονεκτήματα που μπορει να προσφερει η Νάξος και οι Μικρες Κυκλάδες στον Αραβα επισκέπτη. Στα πλαίσια της συναντησης αυτής εντάσσεται και η πρόσκληση στου πρέσβη του Dubai στη Γερμανια κο Mohammed A. Al Mahmood στη Ναξο στο μεγάλο event που διοργανωθηκε στην επίσημη οικία του στο Βερολίνο.
- Συναντηση με τον επικεφαλή της Kuoni travel LTD, κο Taki Filippopoulo (Director of Scandinavia), και συζητήσεις για το άνοιγμα νέων αγορών για τα νησιά μας και συμμετοχή μας στα προγράμματα τους (Να σημειωθεί η Kuoni travel LTD φέρνει 10 Αεροπλάνα charter κέθε εβδομάδα στη Σαντορίνη).
- Παρουσία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων στο επίσημο event που διοργάνωσε το μεγαλύτερο παγκόσμιο τουριστικο περιοδικο, Conde Nast Traveler, συναντηση με τον επικεφαλή του περιοδικου, κο John Hillock, καθώς και πρόσκλησή του, σε συνέχεια του τελευταίου κολακευτικου και εξαιρετικα σημαντικου αφιερώματος για τις Μικρές Κυκλαδες, να επισκεφθεί ο ίδιος προσωπικα καθώς και δημοσιογραφοι του περιοδικου, τη Ναξο το ερχομενο καλοκαιρι.
- Συνέντευξη του προέδρου της τουριστικής επιτροπής Δήμου Ναξου και Μικρών Κυκλάδων, κου Μαργαρίτη Ιωαννή, στο τοπικό τηλεοπτικο κανάλι , Hellenic TV
- Συμφωνία με τον γνωστό εκδοτικο οίκο reisereporter ο οποίος εκδίδει βιβλια για διαφορες περιοχές του κόσμου, για έκδοση αντίστοιχου βιβλίου για τη Ναξο και Μικρες Κυκλαδες, το οποίο θα διανέμεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Γερμανιας. Στο πλαίσιο αυτό, ο συγγραφές και φωτογραφος κος Thomas Haltner θα παρεβρεθει στη Νάξο τον ερχόμενο Μάιο.
- Συνάντηση και συμφωνία με τους εκδότες του γαστρονομικου περιοδικου Gurmet reise για αφιέρωναστο πλουσιο γαστρονομικο προιόν της Ναξου , σε ένα από τα προσεχή τεύχη τους.
- Συναντηση με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου (Tourias) , για τη δημιουργία εφαρμογής (application) αποκλειστικα για τη Ναξο, ετσι ωστε να μπορει ο κάθε κα΄τοχος συσκευής iPhone ή αλλου smartphone, να αναζητα και να κατεβάζει πληροφορίες για το νησί μας.
- Συναντηση με τον γνωστό Έλληνα καλλιτεχνη της Γερμανίας, κο Παπαναστασίου, ιδιαίτερα αγαπητο στη Γερμανία, και συζήτηση για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με την παρουσία του στη Ναξο το καλοκαιρι του 2011.
- ,
Το αποτελεσμα της συμμετοχής της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη μεγάλη αυτή έκθεση, με επικεφαλή τον δήμαρχο Κο Μαργαρίτη, κρίνεται απόλυτα επιτυχημενο, και αυτό που απομένει τώρα είναι η συνέχιση της παρακολούθησης των ιδιαίτερων αυτών συναντήσεων-επαφών και η υλοποίηση των ενεργειών που συμφωνήθηκαν, κάτι το οποίο θα βοηθήσει τη Ναξο και τις Μικρες Κυκλαδες να κερδισουν μεριδιο στη μεγαλη και παραδοσιακη Γερμανικη αγορα.

Ο υπουργός Πολιτισμού  Παύλος Γερουλάνος με τον Γιάννη  Μαργαρίτη     και τον  Βαγγέλη  Κατσαρά ταμία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου

ΕΝΑΡΞΗ
Ο πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής, κ. Γιάννης Μαργαρίτης και η δημοσιογράφος  Johanna Wech 
Συνάντηση  του δήμαρχου  Νάξου με τον υπουργό πολιτισμού του Dubai, κο Saleh Mohammed Al Geziry

Συνάντηση Γιάννη Μαργαρίτη με  γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη της Γερμανίας, τον κ.  Παπαναστασίου και τον προϊστάμενο του ΕΟΤ στη Γερμανία, κ. Σκορδά

-          Συνέντευξη του προέδρου της τουριστικής επιτροπής  Δήμου Ναξου και Μικρών Κυκλάδων, Του Γιάννη Μαργαρίτη , στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι , Hellenic TV







ΔΕΞΙΩΣΗ
Μαργαρίτης -  Παπαναστασίου

Προσθήκη λεζάντας
ΕΝΑΡΞΗ
ΕΝΑΡΞΗ

Μνημόνιο διάρκειας δεκαετιών...

Από την πολιτική του μνημονίου, που ήταν φανερό ότι θα οδηγούσε στη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας και στην πρωτοφανή υπερχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, περνάμε, με βάση τις αποφάσεις των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα εξωπραγματικό μνημόνιο διάρκειας 20-30 ετών. Η συζήτηση αναπτύσσεται γύρω από τη λεγόμενη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και όλοι οι πρωταγωνιστές προσπερνούν την πολιτική και κοινωνική βιωσιμότητα της στρατηγικής που πρόκειται να εφαρμοστεί.
Νέα μέτρα

Η αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην....

επιβολή νέων μέτρων, που θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζουν ήδη προτάσεις για νέα «έκτακτη» φορολογία των υψηλών εισοδημάτων και για μαζική μετάταξη καταναλωτικών ειδών και υπηρεσιών από το χαμηλό και μεσαίο συντελεστή του ΦΠΑ στον ανώτατο συντελεστή 23%.
Με την οικονομική ύφεση να είναι βαθύτερη από τις αρχικές προβλέψεις και τα ποσοστά ανεργίας να αυξάνονται με πρωτοφανή ρυθμό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η τρόικα ήδη έχουν προετοιμάσει τα επόμενα λάθη στρατηγικής σημασίας. Αντί για αλλαγή της πολιτικής του μνημονίου, έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίησή της, ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό κόστος.
Αρνητική προοπτική

Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ και θα το φτάσει το 2012 στο 160%-165% του ΑΕΠ. Η υπερχρέωση της χώρας παίρνει πλέον καταστροφικές διαστάσεις εξαιτίας της πολιτικής του μνημονίου, που συρρικνώνει τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και αυξάνει δυσανάλογα το δημόσιο χρέος, σε απόλυτους αριθμούς αλλά και ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Η αρνητική δυναμική που έχει αναπτυχθεί οδηγεί στη συνεχή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού Δημοσίου. Οι περισσότεροι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τελικά δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος του δημόσιου χρέους και πως μέχρι το 2013 θα επιβληθεί το λεγόμενο «κούρεμα» στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Η κ. Μέρκελ

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ ζήτησε αυστηρή προσαρμογή στα όρια που θέτει η ΟΝΕ για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Η χώρα μας ανέλαβε τη δέσμευση να προχωρήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους από το 160%-165% του ΑΕΠ που θα έχει διαμορφωθεί το 2012 στο 60% του ΑΕΠ στη διάρκεια μιας 20ετίας.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο μετά το 2012 θα πρέπει να εξασφαλίζουμε πρωτογενή πλεονάσματα που θα καλύπτουν την πληρωμή των τόκων και θα «εξαφανίζουν» δημόσιο χρέος που θα αναλογεί σε 5 μονάδες του ΑΕΠ. Αυτή η σύνθετη οικονομική και δημοσιονομική άσκηση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται με επιτυχία τουλάχιστον μέχρι το 2031. Εάν η επιτυχία της πολιτικής του μνημονίου ήταν ελάχιστα πιθανή, η στρατηγική στην οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου υπό την πίεση της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ μοιάζει εντελώς εξωπραγματική. Δεν υπάρχουν οι οικονομικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή της ούτε μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη από κοινωνική και πολιτική άποψη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ"!

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/07/olympia.jpg

Αυτή η δήλωση του που αποκαλύπτει σήμερα το ΠΑΡΟΝ, είναι η επιτομή της πολιτικής κατάστασης όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Εξηγεί ως ένα σήμείο και το θέατρο με τους πολιτικούς αρχηγούς αφού η αναζήτηση "συνενόχων" είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Το άσχημο είναι ότι δίνει και μία ερμηνεία στην ανεξήγητη δήλωση Σταϊκούρα που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο στο διαδίκτυο, ικανοποίησε όμως την ελίτ και τους βαρώνους.
Έχουμε λοιπόν ακόμα μία προσπάθεια να συρθεί ο Σαμαράς σε "συναίνεση" για να μην πέσει μονόπαντα το κρίμα.
Φυσικά ο Σαμαράς δεν έχει κανέναν λόγο να πάρει μερίδιο της ευθύνης.

Ποιό είναι όμως το προφίλ αυτών που τον πιέζουν;

Σίγουρα αυτοί που έχουν σκελετούς στην ντουλάπα.

Να μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η χειρότερη οικονομική καταστροφή θα έχει ένα ευεργετικό αποτέλεσμα: Το ξήλωμα του σάπιου συστήματος της διαπλοκής. Την κατάρρευση του ιδεολογικού υπόβαθρου της λαμογιάς. Αυτό που είναι γνωστό ως "σύστημα ΠΑΣΟΚ", με τις νεώτερες εκφάνσεις του. Τον εκσυγχρονισμό, την αρνησιπατρία, τους μαντελοτσουκάτους, τους συνεργάτες του ναζιστικού κεφαλαίου.

Τους πανίσχυρους των ΜΜ"Ε" που σέρβιραν τσόντα, λάιφ στάιλ, γκλαμουριά και ενοχικά σύνδρομα σε όποιον "τολμούσε" να εκφράσει την αγνότερη μορφή ανιδιοτέλειας: Τον Πατριωτισμό. Την αφιέρωση σε μία ανώτερη αξία, στο σύνολο. Στην κοινωνία ολόκληρη και όχι στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ο κύριος Παπανδρέου λοιπόν θα πρέπει να τραβήξει ΜΟΝΟΣ του αυτόν τον δρόμο, με τους φυσικούς του συνενόχους. Τους σφαγείς του Κοσσυφοπεδίου, τους προδότες των Ιμίων, τα λαμόγια του χρηματιστηρίου, τα
ιδεοληπτικά κατάλοιπα του υλισμού και της ιδιώτευσης. Τους επίορκους της Siemens, τους χρηματισμένους από την Εργένεκον, τα βαποράκια των υποβρυχίων, των εξοπλιστικών και των αεροπλάνων, που ξαφνικά βρισκόντουσαν στα πόστα της παιδείας "χωρίς βασικούς τίτλους σπουδών" για να απειλούν την Χαρά, να προάγουν τον κεμαλοναζισμό, τον νέο μεσαίωνα που ευαγγελίζονται τα αφεντικά τους.

Οι αποκαλύψεις από τον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου που θα φέρουμε στο φως αυτή την εβδομάδα θα δώσουν γλαφυρά το ποιόν τους. Τους τρόπους με τους οποίους κινήθηκαν εδώ και δεκαετίες με σκοπό την εκποίηση του πλούτου αλλά κυρίως, τον υποβιβασμό της μοναδικής ελπίδας για ένα όμορφο αύριο: Του Ελληνικού πολιτισμού. Του φωτός που διαχρονικά αυτά τα χώματα οφείλουν να είναι θεματοφύλακες. Το φως που διαχέεται για να διαλύει την αμάθεια, τον φασισμό, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σεβασμό για τη μητέρα Γη, για το παιδί, για την γυναίκα.

Όσοι λοιπόν δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα, οφείλουν να αντιδράσουν σε αυτή την απόπειρα συλλογικής ευθύνης. Είναι άλλωστε η μοναδική ευκαιρία για μια πραγματική αναγέννηση. Μέσα από τις οικονομικές στάχτες, οφείλουμε να δημιουργήσουμε το ταμπούρι για τον αγώνα που έρχεται.

Κι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !,
ξεσπέρμεψέ το , χέρσωσε το περιβόλι, κόφ’ το,
και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα,
για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα.

Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει,
κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων.

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα

Και να είστε σίγουροι, ότι θα τα πάρουμε ΟΛΑ πίσω. Κυρίως θα πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας, την αυτογνωσία μας, την ευθύνη μας να ξανασκορπίσουμε φως. Για όλους τους αδύνατους που το περιμένουν σε κάθε γωνιά της Γης. Το οφείλουμε σε αυτούς που ο Βερέμης δεν μπορεί να εξηγήσει την θυσία τους με τις "υλικοτεχνικές" αιτιάσεις της ιδεοληψίας του. Το ομολόγησε άλλωστε, αφού ξόδεψε ώρες για να εξηγήσει τους λόγους που η κάθε κάστα του ΄21 ξεσηκώθηκε ενάντια στον σουλτάνο: Άλλος για να μειώσει την φορολογία του, άλλος για να αυξήσει τα έσοδα του, κλπ κλπ κλπ,

και αφού τελείωσε, το παραδέχτηκε και ο ίδιος: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ(!!)

Κύριε καθηγητά, στους τελευταίους στίχους είναι η απάντηση:

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,
κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα

http://olympia.gr/2011/03/13/resurrection-3/

Γ. Μιχελάκης για τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής και την κατάθεση της πρότασης "Ζάππειο 2"


http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/02/Mihelakis1.jpgΤις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου αναμένει η ΝΔ για να τοποθετηθεί και επίσημα επί των θεμάτων του ελληνικού χρέους και του μέλλοντος της ευρωζώνης, ενώ αμέσως μετά θα υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που κωδικοποιείται ως "Ζάππειο 2".


Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κληθείς, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να σχολιάσει τα όσα διημείφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες κατηγόρησε την κυβέρνηση για "κρυφή ατζέντα" που προβλέπει και νέα σκληρά μέτρα και παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

"Έχουμε πει κατ΄αρχήν ότι είμαστε κοντά στην πρόταση Μπαρόζο - Ρομπάι. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε πάνω σε προτάσεις. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει σα να έλυσε το πρόβλημα. Όμως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Πιστεύουμε πως υπάρχει κρυφή ατζέντα, θα μελετήσουμε τις αποφάσεις και θα τοποθετηθούμε", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του το Σάββατο για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. "Ο κ. Σταϊκούρας είναι μέσα στη γραμμή. Ο τρόπος με την οποία παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις του το Σάββατο δεν απηχούν στην πραγματικότητα", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Ο κ. Σταϊκούρας είχε αναφερθεί με θετικά σχόλια για τα αποτελέσματα της Συνόδου, είχε όμως επισημάνει πως αυτά δεν αρκούν για να βγει η χώρα από την κρίση", πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχελάκης έκανε γνωστό πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποβάλει το επόμενο διάστημα ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πρόταση θα είναι στο πλαίσιο της παρουσίας του επικαιροποιημένου οικονομικού σχεδίου της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση που θα παρουσιαστεί από τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. "Ο Πρόεδρος έχει τοποθετηθεί για το θέμα των 50 δισ. ευρώ και θα τοποθετηθεί και πάλι στο "Ζάππειο 2". Να δούμε αν ισχύει η δέσμευση του κ. Παπανδρέου πως θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση πώλησης δημόσιας περιουσίας", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέρριψε την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για υπρερφήφιση της επικαιροποίησης του Μνημονίου από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 βουλευτών. Ο κ. Μιχελάκης σχολίασε πως "είναι αστείο να το συζητάμε, όταν το μείζον, δηλαδή η ψήφιση του Μνημονίου, πέρασε με 151 ψήφους, τώρα να ζητούν τα υπόλοιπα να τα περάσουν με 180".

Ο κ. Μιχελάκης, εξαπέλυσε, εξάλλου, επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως συνεχίζει να διακινεί τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε πως "ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είναι που επαναφέρουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, αυτοί τα βγάζουν και αυτοί τα διαψεύδουν. Εμάς δεν μας απασχολεί, είμαστε έτοιμοι για όλα."

Απλά μαθηματικά για ΠΑΣΟΚους και αδιαβαστους νεοδημοκρατες

Τι λένε; Ότι θα γλυτώσουμε 6 δις τόκους. Για κάντε μαθηματικά ξανά για τα 3 πρώτα χρόνια: 
ΠΡΙΝ: 110 x 0,052 x 3 = 17,16 δις τόκους
ΜΕΤΑ: 110 x 0,042 x 3 = 13,86 δις τόκους                                                                                
Ψέμα φυσικά τα 6 δις που γλιτώνουμε γιατί δεν μιλάνε φυσικά μόνο για τους τόκους αλλά και για την απόσβεση κεφαλαίου που μεταφέρεται. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν γλιτώνουμε 3,30 δις τόκους. αλλά μόνο για τα πρώτα 3 χρόνια αποπληρωμής. Γιατί μετά... 
Δείτε τώρα τι θα πληρώσουμε πραγματικά:                                                                      
ΠΡΙΝ: 110 x 0,052 x 3 = 17,16 δις τόκους                                                                           
ΜΕΤΑ: 110 x 0,042 x 7 = 32,34 δις τόκους                                                                        
 Συμπέρασμα; 15,18 δις παραπάνω!!!
Δηλαδή 2 δις παραπάνω ανά χρόνο. Δεν γλιτώνουμε λοιπόν 2 δις το χρόνο. ΧΑΝΟΥΜΕ 2 δις το χρόνο.                                                                                                                                        
Αυτό είναι επιμήκυνση. Πονάει;

Η «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» για το θάνατο του Νικόλα Κατεινά

Θέμα: «Ανακοίνωση στο άκουσμα του θανάτου του Προέδρου

της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου Νικόλαου Κατεινά»

Η Δημοτική Κίνηση «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου, Νικόλαου Κατεινά.

 

Ο Νίκος Κατεινάς υπηρέτησε το χωριό καταγωγής του για πολλά χρόνια, είτε ως μέλος των Συμβουλίων του είτε και ως Πρόεδρος (την δημοτική περίοδο 2003-2006). Η αφοσίωση και η αγάπη προς τον τόπο του, καθώς το αίσθημα ευθύνης προς τον θεσμό που υπηρετούσε, ήταν τα εχέγγυα για μία ακόμη επιτυχημένη θητεία ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου την παρούσα δημοτική περίοδο.

 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον θανόντα, ο επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης κος Νίκος Μαράκης συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία στελεχών μας θα παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία.     

Ψήφισμα για του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το θάνατο του προέδρου Απεράθου Νικόλα Κατεινά

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
 ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ &  ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                           Νάξος, 14-03-2011 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο άκουσμα του θανάτου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου, Νικολάου Κατεινά, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: 
1)Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος. 
2) Να παραστούν μέλη του στην εξόδιο ακολουθία.
3) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, και στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Απεράθου κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
4)Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
5) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ      ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                
   Εμμανουήλ Μαργαρίτης                      Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Γ. ΒρούτσηςΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, για συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων στις Κυκλάδες, αποτελεί τη συνέχιση μιας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής που αγνοεί παντελώς τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας.
Η απόφαση αυτή, πραγματοποιείται ερήμην των νησιωτών και της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 101, που προβλέπει ότι «.…ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρουν κανονιστικά, έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών..».
Το σύνολο των αποφάσεων που πάρθηκαν σε επίπεδο δήμων και τοπικών συμβουλίων σχετικά με την κατάργηση – συγχώνευση των σχολείων, αγνοήθηκε από τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Θύματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση πέφτουν σχολεία και μαθητές στα νησιά Άνδρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη και Αμοργός.
Σχολικές μονάδες, που για δεκαετίες λειτουργούσαν ως θεματοφύλακες της πνευματικής, πολιτιστικής παράδοσης και φυσιογνωμίας, αλλά και ως κιβωτοί διατήρησης των συγκεκριμένων χωριών.  
Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ξεχνά τις προεκλογικές της εξαγγελίες για ενίσχυση της παιδείας και με αυταρχικό και προσβλητικό τρόπο προς το Σύνταγμα, τους θεσμούς και τους νησιώτες, προχωρά στην υλοποίηση αποφάσεων που ουσιαστικά οδηγούν σε πνευματικό και πολιτιστικό μαρασμό τα χωριά των Κυκλάδων».

Aναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  Χ.Υ.Τ.Α. ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ

ΣΤΗ ΘΕΣΗ   ΚΟΡΥΦΗ  ΞΥΔΗ

 

ΝΑΞΟΣ  14/03/2011

                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα τα ξημερώματα  στις 0130πμ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου Νάξου στο μπλόκο στο ΧΑΔΑ. Κατόπιν   συζήτησης  με την επιτροπή αγώνα  δεσμεύτηκε ,ότι, στις 21/03/2011 ημέρα Δευτέρα θα φέρει το θέμα μοναδικό στο Δημ. Συμβούλιο όπως το  ζητήσαμε με  βάση τα αιτήματα μας.

 Κατόπιν τούτον  αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας  αναμένοντας την απόφαση του Δημ. Συμβούλιου.

 

                                                Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ο Παιδικός Σταθμός της Νάξου

ΟΠΩΣ ΕΠΕΜΕΝΕ  Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» με προϋπολογισμό 980 χιλ. €. Ο νέος αυτός παιδικός σταθμός προβλέπεται να βελτιώσει σημαντικά τις αυξημένες ανάγκες φροντίδας και ασφάλειας των νηπίων στη Χώρα της Νάξου, δεδομένου ότι οι δύο σταθμοί που λειτουργούν σήμερα, συνολικής δυναμικότητας 62 νηπίων, στην πράξη εξυπηρετούν 106 νήπια. Το κτίριο που θα κατασκευαστεί θα είναι διώροφο με υπόγειο, συνολικού εμβαδού 494 τ.μ. και θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 35 νηπίων. Στο ισόγειο θα γίνονται οι κυρίως λειτουργίες του παιδικού σταθμού και θα περιλαμβάνονται χώρος αναμονής, δύο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου, κουζίνα, χώροι υγιεινής, γραφείο διευθυντή και γραφείο πολλαπλών χρήσεων. Στον όροφο θα λειτουργήσουν τα γραφεία διοίκησης, γραφείο ιατρικής βοήθειας καθώς και γραφείο κοινωνικής μέριμνας, ενώ στο υπόγειο θα στεγαστούν οι βοηθητικές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του κτιρίου. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο χάρτης συγχωνεύσεων των σχολείων της Νάξου και των Κυκλάδων

Υποβιβασμός, Συγχώνευση και Κατάργηση Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

176

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

12/Θ Δ.Σ. ΤΗΝΟΥ

6/Θ Δ.Σ. ΤΗΝΟΥ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Α/Α

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΑΠΟ

ΣΕ

10

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

Ν/Γ Μαραθίου Μυκόνου

ΑΠΌ 2/Θ ΣΕ 1/Θ

11

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

Ν/Γ Άνω Μεράς Μυκόνου

ΑΠΌ 2/Θ ΣΕ 1/Θ

Β) Συγχωνεύουμε από το σχολικό έτος 2011-2012 τις παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμια εκπαίδευσης κατά Περιφερειακή Διεύθυνση, ως ακολούθως:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΕΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

3/Θ Δ.Σ. Αιγιάλης Αμοργού

1/Θ Δ.Σ. Θολαρίων Αμοργού

4/Θ Δ.Σ. Αιγιάλης Αμοργού

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

3/Θ Δ.Σ. Στενής Τήνου

3/Θ Δ.Σ. Εξωμβούργου Τήνου

5/Θ Δ.Σ. Εξωμβούργου  Τήνου

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

1/Θ Δ.Σ. Γαλήνης Νάξου

12/Θ 3ο Δ.Σ. Χώρας Νάξου

 

3ο 12/Θ Δ.Σ. Χώρας Νάξου

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

1/Θ Δ.Σ. Γλινάδου Νάξου

2/Θ Δ.Σ. Αγίου Αρσενίου

6/Θ Δ.Σ. Αγίου Αρσενίου

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

3/Θ Δ.Σ. Δαμαριώνα Νάξου

2/Θ Δ.Σ. Χαλκείου Νάξου

1/Θ Δ.Σ. Χειμάρρου Νάξου

1/Θ Δ.Σ. Σαγκρίου Νάξου

1/Θ Δ.Σ. Μονής Νάξου

6/Θ Δ.Σ. Δαμαριώνα Νάξου

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

1/Θ Δ.Σ. Ημεροβιγλίου Θήρας12/Θ Δ.Σ. Φηρών Θήρας

12/Θ Δ.Σ. Φηρών Θήρας

Γ) Καταργούμε από το σχολικό έτος 2011-2012 τις παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά Περιφερειακή Διεύθυνση, ως ακολούθως:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

132

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

Δ.Σ. Εγγαρών Νάξου

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

72

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ Π.Ε.

Ν/Γ Ποταμιάς Νάξου