slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Γιώργος Σκλαβούνος o νέος τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Παροικιάς Πάρου

Ενώπιον του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, ορκίστηκε σήμερα ο νέος Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Παροικιάς, Γιώργος Σκλαβούνος. Παρούσα στην ορκωμοσία του κ. Σκλαβούνου ήταν και η Πρόεδρος της Κοινότητας Παροικιάς, Μαργαρίτα Αργουδέλη. Η αλλαγή αυτή στη σύνθεση του Τοπικού Συμβουλίου προέκυψε μετά την παραίτηση του κ. Ιωάννη Μπιζά από το αξίωμα του Τοπικού Συμβούλου. Τι δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πάρου...

Σημαντικό αγώνα δίνει ο ΑΠΑΣ Νάξου "Τα Φανάρια" την Κυριακή στην Καλλιθέα

Έναν πολύ σημαντικό εκτός έδρας αγώνα δίνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στη 1:30 το μεσημέρι η ομάδα του ΑΠΑΣ Νάξου "Τα Φανάρια" και περιμένει όλους τους Ναξιώτες της Αθήνας να υποστηρίξουν την προσπάθειά τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας...

Γ. Μαργαρίτης: Επιτυχής η επιθεώρηση κλιμακίου του ΕΣΠΕΛ στη Νάξο

Ο Έπαρχος Π.Ε. Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, ενημερώνει πως αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιθεώρηση κλιμακίου του Ειδικού Συμβούλου Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ) για την εργολαβία «Έργα βελτίωσης - Ασφάλειας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσων Πάρου, Νάξου, Θήρας», αναδόχου Σάκκου Κωνσταντίνου, η οποία περαιώθηκε το Δεκέμβριο του 2021...

Σεμινάρια Καφετέριας από τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ



Θα πραγματοποιηθούν 2 σεμινάρια

1.BARISTA ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (με διαδικτυακή εκπαίδευση μέσω του υπολογιστή σας)

Η Εκπαιδευτική Μέθοδος της Barista Academy δημιουργεί επιτυχημένους επαγγελματίες στο χώρο του καφέ.

Μετά από μελέτη πολλών ετών καταλήξαμε στο ότι η θεωρητική κατάρτιση είναι η σημαντικότερη αλλά και η πιο επίπονη. Για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε ένα σύστημα τηλε- εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε εξ’ αποστάσεως αλλά και να επαναλαμβάνεται τα σημεία που δεν καταλαβαίνετε όσες φορές θέλετε Η πρακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική όσο και η θεωρία αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές επαναλήψεις για την καλύτερη αφομοίωση της. Για το λόγο αυτό παρέχουμε ατομικό πόστο για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο για να έχει την διάθεσή του ένα πλήρες πόστο, όπως αυτό που θα συναντήσει στην αγορά εργασίας. Η διδακτέα ύλη και η πρακτική περιλαμβάνουν τις Διεθνείς συνταγές αλλά και αυτές που λόγω κλίματος παραγγέλλονται στην Ελλάδα (freddo, Frape κλπ)

Σεμινάρια Μαγειρικής από τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου


ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

16/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΠΕΣ: Τεχνική Στάση σώματος, Χρήση μαχαιριού, Κοπές λαχανικών

16/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΣΟΥΠΕΣ Τεχνική Βελουτέ, Απέραστη σούπα, Περασμένη σούπα, Εθνική σούπα

17/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΡΥΖΙ: Τεχνική & Εφαρμογή Κρεόλ, Πιλάφι, Ριζότο, Μπασμάτι

17/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Τεχνική & Εφαρμογή Ψητό, Σωτε, Πανέ

18/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΨΑΡΙ Τεχνική & Εφαρμογή Ποσέ, σωτέ, παπιγιότ, μπραιζέ

18/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΡΕΑΣ Τεχνική & Εφαρμογή Σχάρας, σωτέ, ραγού, ποελέ

19/3/2022 10:00-13:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΑΥΓΑ Τεχνική & Εφαρμογή Βραστά, Ποσέ, Μπρουγιέ, Τηγανιτά, Ομελέτες

19/3/2022 15:00-18:00 Ιδέες Πλατό για κρασί & μπύρα Δημιουργική παρουσίαση πλατώ με διαφορετικές κοπές τοπικών τυριών με τσατνει με καρότο και....γλυκά κουταλιού Νάξου

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων β’ φάσης 2021

Ανακοινώθηκε σήμερα (24/2) η παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την 2η φάση 2021 του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων».

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η Δευτέρα 21-3-2022.

Σεμινάρια BARTENDER διοργανώνει ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΠΑΡ



Success is a science

If you got the conditions, you will get the result.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους ή έμπειρους bar managers καθώς και ιδιοκτήτες bar που θέλουν να μάθουν ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη διαχείριση ενός συγχρόνου και ανταγωνιστικού bar (ανεξάρτητου ή μέρους άλλης επιχείρησης).



Η υψηλή φορολογία αλλά και το κόστος λειτουργίας μίας επιχείρησης στην εστίαση δεν αφήνουν περιθώρια για περιττά έξοδα και διαχειριστικά λάθη. Η άρτια λειτουργία και μέγιστη παραγωγικότητα δεν είναι απλά ζητούμενο, αλλά ίσως η μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορεί μια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα και να μπορεί να αναπτύσσετε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.



Με γνώμονα τα παραπάνω η Bar Academy συνεργάστηκε με το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και οργάνωσε 4 θεματικά σεμινάρια που αναλύουν όλα τα κρίσιμα σημεία της διαχείρισης και λειτουργίας μιας επιχείρησης Bar στην εστίαση. Δείτε την ........

Nίκος Συρμαλένιος: Τραγικές ελλείψεις της ΥΠΑ στα μικρά νησιωτικά αεροδρόμια ενόψει της τουριστικής περιόδου

 


 

Επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με θέμα τις τραγικές ελλείψεις της ΥΠΑ στα μικρά νησιωτικά αεροδρόμια ενόψει της τουριστικής περιόδου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.


Όπως αναφέρει η ερώτηση, στις 21/10/2021 κατατέθηκε Ερώτηση προς το παραπάνω υπουργείο σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις της ΥΠΑ σε προσωπικό σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσα τους και στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα εκείνα της Σύρου, της Νάξου και της Μήλου.


Οι έγγραφες απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής, ουσιαστικά, δεν απαντούν στο πρόβλημα της έλλειψης στελεχών, ιδιαίτερα στις θέσεις των μοναδικών εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων του πύργου ελέγχου για παροχή πληροφοριών πτήσεων, αφού ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι απεφεύχθη το κλείσιμο των αεροδρομίων της Ικαρίας και πιο πρόσφατα της Μήλου, με την αντικατάσταση των ασθενούντων από υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας ή άλλων αεροδρομίων.

Και σε κάθε περίπτωση απαντούν ότι ματαιώθηκαν απλώς κάποιες πτήσεις και οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την εξυπηρέτηση τους την επόμενη μέρα.


Όπως αναφέρει ο ο Νίκος Συρμαλένιος: "Πολύ απλά λοιπόν, το Υπουργείο και η ΥΠΑ μας καθησυχάζουν ότι μόλις ασθενεί ο μοναδικός υπάλληλος του αεροδρομίου, υπεύθυνος για την παροχή πληροφοριών των πτήσεων, υπάρχει λύση, η ματαίωση κάποιων πτήσεων και η προσωρινή αντικατάσταση των ασθενούντων από υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας ή άλλων γειτονικών αεροδρομίων. Παρά λοιπόν τα αιτήματα του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΥΠΑ, ούτε μετατάξεις, ούτε πολύ περισσότερο προσλήψεις, που είναι επιβεβλημένο να γίνουν αν θέλουμε λειτουργικά αεροδρόμια".


Δείτε εδώ την πλήρη ερώτηση:

2022-02-25 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ



«Τα Επιμελητήρια των νησιών, στηρίζουν την πρόταση του Μάνου Κόνσολα για την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές»



Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, που αποτελεί τον συλλογικό φορέα των νησιωτικών επιμελητηρίων, ανακοίνωσε τη στήριξή του στην πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές.

Αναβάθμιση των υποσυστημάτων ΚΗΜΔΗΣ και «Προκαταρκτικές Διαβουλεύσεις» του ΕΣΗΔΗΣ και μετάπτωσή τους στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud) - Μη διαθεσιμότητα των συστημάτων από την Παρασκευή 25-02-2022 και ώρα 15:00



Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2022

 

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στην αναβάθμιση των υποσυστημάτων του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και «Προκαταρκτικές Διαβουλεύσεις» και στην μετάπτωσή τους στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud).  Στόχος των εργασιών είναι η ολοκλήρωση της μετάβασης σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας, εξασφαλίζοντας ανάμεσα σε άλλα βελτίωση της ταχύτητας εξυπηρέτησης των χρηστών των Αναθετουσών Αρχών και των Οικονομικών Φορέων.

Γιώργος Χατζημάρκος : Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου

 

Στόχος η δημιουργία νέων επιχειρηματικών μονάδων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας


Σε μια περίοδο κατά την οποία η επιχειρηματικότητα έχει υποστεί τις επιπτώσεις από την συνέχιση της πανδημίας COVID-19,  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» έρχεται να δώσει ανάσα σε υφιστάμενες αλλά και σε υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διαθέτοντας πόρους 4.000.000

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκληση για την «Ενίσχυση υπό σύσταση και υφιστάμενων, πολύ μικρών και μικρών Επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους. 

Κύριοι στόχοι της δράσης είναι:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Ανακοίνωση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία



 «30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί, επειδή υποτίθεται θα έκανε τον κόσμο πιο "ειρηνικό" και "ασφαλή", ένας ακόμη ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεσπά σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και αλλού.

Η τυπική έναρξη του πολέμου είναι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο το εύφλεκτο υλικό συσσωρευόταν σταδιακά εδώ και χρόνια στην περιοχή.

Ανεξάρτητα από τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν, η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με επίκεντρο πρώτα απ' όλα τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς, ανταγωνισμοί που δεν μπορούν να επιλυθούν πλέον με διπλωματικά-πολιτικά μέσα κι εύθραυστους συμβιβασμούς.

Από τη μία βρίσκονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και τις φασιστικές ομάδες της Ουκρανίας και που εδώ και χρόνια προωθούν τις θέσεις τους (διεύρυνση του ΝΑΤΟ με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αντιπυραυλική ασπίδα κλπ), με στόχο την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας.

Από την άλλη βρίσκεται η καπιταλιστική Ρωσία, που προωθεί τα δικά της σχέδια καπιταλιστικής ενοποίησης χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και που τα τελευταία χρόνια προχώρησε στην ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και πρόσφατα στην αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Είναι η επιβεβαίωση ότι ο πόλεμος αποτελεί τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλα βίαια μέσα. Είναι η απόδειξη ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ο θάνατος και η καταστροφή που προκαλεί, ξεπηδά αναπόφευκτα μέσα από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Η πολεμική σύγκρουση γίνεται ανάμεσα σε δύο χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία, των οποίων οι λαοί ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού. Αυτή την ιστορική μνήμη των δύο λαών προσπαθούν να διαγράψουν και οι δύο πλευρές, επιστρατεύοντας τον αντικομμουνισμό και τον αντισοβιετισμό. Η ιστορία, όμως, δε διαγράφεται, αντίθετα αποδεικνύει ότι η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια και τον πόλεμο. Αυτό τον άλλο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν αυτοί οι λαοί, όλοι οι λαοί, σήμερα.

Η σημερινή πολεμική αντιπαράθεση οδηγεί, πλέον, σε μια πολεμική σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων, πολύ περισσότερο που συνδέεται με τη γενικότερη αντιπαράθεση (ΗΠΑ - ΕΕ - Κίνας - Ρωσίας κλπ) για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Θύματα για μια ακόμη φορά οι λαοί των εμπλεκόμενων χωρών και όχι μόνο, αφού οι οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις αυτής της σύγκρουσης επηρεάζουν τους λαούς όλου του κόσμου.

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σ' αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της "πίτας", που γίνεται με νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις και τα σχέδια που αφορούν τη διεύρυνση αυτού του δολοφονικού οργανισμού και την περικύκλωση της Ρωσίας. Δρομολόγησαν την εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως αυτή της Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη. Η χώρα μας γίνεται έτσι "θύτης" άλλων λαών, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει και "θύμα", αφού αυτόματα γίνεται στόχος πιθανών αντιποίνων, όπως ήδη έχει προειδοποιήσει η Ρωσία για την Αλεξανδρούπολη και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις, ενώ ήδη πληρώνει βαρύ οικονομικό φόρο με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς. Εκτός των άλλων ανοίγει και η όρεξη της τούρκικης αστικής τάξης με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στο Κυπριακό.

Η απάντηση υπέρ των συμφερόντων του λαού μας δε βρίσκεται στο να συστρατευθούμε σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική - λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του». 

                                                                                   24/2/2022