slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήπως ήρθε η ώρα της ... Αριστεράς;


Τις τελευταίες ώρες ο κ. Παπανδρέου παίζει τα ρέστα του πουλώντας “ελεγχόμενη τρέλα” και ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει με ύφος “αντάρτη” ότι θα υποκύψει από “ανάγκη” στον εκβιασμό των νταβατζήδων  της Ευρώπης!
Ο σαματάς όλος με το στημένο “λεκτικά” δημοψήφισμα και όλα τα άλλα που παρακολουθούμε έχει να κάνει με το ότι ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ

 Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Νέες, νέοι,
Οι πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι αγώνες μας, πριν από όλους αυτοί στους τόπους δουλειάς, είχαν και έχουν σημαντικά αποτελέσματα.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της  Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποτελεί ποιοτικό βήμα στον τρόπο με τον οποίο η αστική τάξη και τα κόμματά της επιτίθενται ενιαία στους εργαζόμενους και το λαό.
Μετά από δεκαετίες μονοκομματικών κυβερνήσεων και δικομματικής εναλλαγής, οι μάσκες έπεσαν.
Το μαύρο μέτωπο των αστικών πολιτικών δυνάμεων στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, είναι γεγονός.
Αφού επιχειρήσουν να δέσουν το λαό μας χειροπόδαρα με τα δεσμά της νέας δανειακής σύμβασης, στη...

Ραντεβού με την ιστορία

Τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν στην αρχή της σεζόν στην ομοσπονδία(Ε.Ο.ΠΕ) φαίνεται να ξεπεράστηκαν και όλα είναι πλέον έτοιμα για να ξεκινήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση και αναβολή τα πρωταθλήματα βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα.
Πρεμιέρα λοιπόν και για την γυναίκεια ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ που θα ταξιδέψει, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στη Βούλα για να αντιμετωπίσει, στο παρθενικό της παιχνίδι στην ....

Οι θέσεις του Οικολογικού Ανέμου και Οικολόγων Πράσινων Νάξου & Μικρών Κυκλάδων όπως παρουσιαστήκαν στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου στην π. Σχολή Ουρσουλινών



  1. Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ για την ενέργεια στο Ν. Αιγαίο
  2. Η  Θέση μας για τα αιολικά Πάρκα -ΤΠΚ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
  3. Αναγκαίο ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο  Εξόδου από την Κρίση με κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο που θα δεσμεύει την νέα κυβέρνηση -του Νίκου Χρυσόγελου
  4. ΔΤ Οικολόγων Πράσινων 5.11.2011: Ομιλία Παπανδρέου: πολιτικός επικήδειος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής
  5. Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την προαναγγελία νέας Κυβέρνησης 6.11.2011

Απάντηση Μιχελάκη στον Ο. Ρεν-Επιμένει η ΝΔ ότι ο Σαμαράς δεν υπογράφει "δήλωση"

«To ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσβάλλει εθνική μας αξιοπρέπεια» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ 

Ο ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ Ο. Ρεν απειλή ότι χωρίς υπογραφή δεν παίρνουμε την 6η δόση... θα το δούμε φίλε

  Στην τοποθέτηση σφαλιάρα του κ. Σαμαρά, ότι δεν υπογράφει μιας και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητείται ο λόγος του, ύποπτα άμεση ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες, ο οποίος σχεδόν αστραπιαία ξεκαθάρισε ότι...

Κ. Απέργης: Προτάσεις στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για το χαράτσι της ΔΕΗ.

Ο αρχηγός της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΡΑΣ απέστειλε επιστολή στον κ. Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης η οποία έχει ως εξής: 
Προς τον κ. Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης
Κ. Δήμαρχε,
Πριν λίγε ημέρες, σας ζητήθηκε, και επίσημα με επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, η ανάληψη πρωτοβουλίας, εναντίον του ειδικού τέλους ακινήτου το οποίο συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε τρόπο ώστε πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να κινδυνεύουν με διακοπή της σύνδεσης, εφόσον δεν το πληρώσουν.
Η δημοτική μας παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΥΡΑ θεωρεί ότι το νέο ειδικό τέλος αποτελεί στην.....

Στην Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας – Συνεργασία με τις τοπικές αρχές και φορείς.

Συνεργασία Γιώργου  Γκούφα  -
 Σωτήρη  Παμπάκα  – Χρήστου Βλαχογιάννη 
 Σειρά επαφών με τη δημοτική αρχή και τους φορείς του νησιού είχε χθες και σήμερα στην Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, με αντικείμενο θέματα της αρμοδιότητάς του.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κατσουράκη, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Γκούφα, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Παντελή Τζανακόπουλου και του...

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Προϋπολογισμός με έμφαση στις Κοινωνικές Δομές.


Τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2012 ενέκρινε κατά πλειοψηφία μεταξύ άλλων η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες (Δευτέρα) με τηλεδιάσκεψη και εξέτασε συνολικά 25 θέματα.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, πρόκειται για έναν «υγιή προϋπολογισμό, ο ....

Όλη η πολιτική ηγεσία να κάνει το ίδιο με τον Σαμαρά


Οι εθνοπρεπείς δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ.  δεν επιτρέπεται να αφήσουν κανέναν Έλληνα πολίτη ασυγκίνητο.
Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε την δύναμη ψυχής που πρέπει να διαθέτεις γιά να μπορείς να αντιστέκεσαι στις επιβουλές των  σύγχρονων  κατακτητών της Χώρας μας.  Και ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε ότι την έχει !
Η Πατρίδα μας βρίσκεται από προχθές σε Πόλεμο !  Ο πόλεμος μας έχει επιβληθεί , δεν τον επιλέξαμε εμείς όταν μπορούσαμε και όταν έπρεπε . Τα όπλα των εχθρών μας είναι αθόρυβα . Είναι τα spreads, είναι τα ληστρικά επιτόκια, είναι οι ποικιλώνυμοι οίκοι αξιολόγησης, είναι το .....

Σαμαράς: δεν υπογράφω, υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια


Απέρριψε ο Σαμαράς το τελεσίγραφο ΔΝΤ – Eurogroup για δήλωση μνημονιακών φρονημάτων
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε πριν από λίγο την ακόλουθη δήλωση:
Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης ΟκτωβρίουΤις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία”
Επιμένουν οι Βρυξέλλες

20 Φεβρουαρίου 2012


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μεγάλα διλήμματα, όταν γύρω σου αλυχτούν εκβιαστές και μισθοφόροι της παραπληροφόρησης, έναν μπούσουλα μπορείς να έχεις, αυτόν που υποδεικνύουν οι αρχές σου, οι ιδέες σου κι η ελευθεροφροσύνη. Για να το συνοψίσω καλύτερα, όταν είσαι αντιμέτωπος με την πολιτική αλητεία και τον ....

Κάλεσμα του Πανναξιακού στους φιλάθλους και τα μέλη του

Το  διοικητικό συμβούλιο του  Πανναξιακού καλεί τους   απλούς φιλάθλους της ομάδας καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Φιλάθλων του Πανναξιακου την Tετάρτη και ώρα 18:00 στα γραφεία του Συλλόγου στο ΔΑΚ Νάξου σε ανοιχτό διάλογο κατά τον οποίο θα συζητηθούν  θέματα όπως οι προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων προτάσεις για τη στήριξη της ομάδας μας και τρόποι προστασίας από πιθανά  πρόστιμα από ανάρμοστη συμπεριφορά ενθέρμων οπαδών.  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη καθώς την Κυριακή ο Πανναξιακος αγωνίζεται με τον Ελπιδοφόρο σ ένα απο τα πιο δύσκολα ματς της κατηγορίας.

Εξελίξεις και ενημέρωση για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου


«Ενημέρωση επί των εξελίξεων της πορείας κατασκευής του νέου αεροδρομίου Πάρου» είναι το μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου που θα πραγματοποιηθεί αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 12.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ενημέρωση, για το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, θα κάνει ο Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης.
Οι νεώτερες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης, από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ύψους 23.250.000 ευρώ σε βάρος του ενάριθμου έργου 1998ΣΕ07700006 της ΣΑΕ 077 του ΠΔΕ και της απόφασης έγκρισης Δημοπράτησης του έργου: «Νέο πεδίο ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Πάρου».
Ακολουθεί η απόφαση έγκρισης από το αρμόδιο υπουργείο:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Σύρος, 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012
ΣΤΗΝ 16Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΑΓΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ενημέρωση από Κ. Μπιζά για 2ο Γυμνάσιο και 2ο δημοτικό Παροικιάς Πάρου

Πάρος 8 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρίνω αναγκαίο να ενημερώσω για το επείγον έγγραφο που στάλθηκε (με α.π.3828/1.11.2011) από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς:

α) το Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ./Γ.Γ.Δ.Ε. και
β) την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τα τραγικά διλήμματα του Σαμαρά

 Το έχουμε ξαναπεί. Όποιος δεν παίρνει θέση σ΄αυτήν την ζωή θα καεί στο μεγαλύτερο καζάνι της κόλασης. Καθαρές κουβέντες, λοιπόν:

Δύο είναι τα μεγάλα και τραγικά διλήμματα του Αντώνη Σαμαρά εδώ που φτάσαμε.

Πρώτον: Συμμετέχει στο επιβληθέν από τον ξένο παράγοντα εγχείρημα και συνυπογράφει με αποτέλεσμα να φανεί ανακόλουθος στις προηγούμενες θέσεις του και να προκαλέσει την οργή του κόσμου που τον στήριξε.

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με 15 ματς το Σαββατοκύριακο

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Κυκλάδων συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με 15 παιχνίδια στο πρόγραμμά του. Αναλυτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών έχει ως εξής:

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !!!!

 H δικαίωση του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη που έλεγε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά.
Την ίδια μέρα που διόριζε τον κ. Π. Ρουμελιώτη στο ΔΝΤ ο κ.Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έλεγε αυτό ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο Π. Ρουμελιώτης
18 Φεβ 2010
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναλαμβάνει τη θέση του Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Τις παραιτήσεις των υπουργών του ζήτησε ο ΓΑΠ

Υπό παραίτηση οι υπουργοί - Αναζητείται ο νέος πρωθυπουργός 
Τέλειωσε πριν λίγο το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ο ΓΑΠ είπε ότι μέχριτο βράδυ θα έχει τελειώσει το θέμα με το νέο Πρωθυπουργό, γι αυτό οι υπουργοί πρέπει να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους, ενώ δεν τους αποκάλυψε ποιο είναι το όνομα του προσώπου που τις επόμενες μέρες θα αναλάβει την τύχη της χώρας

Ο Σημιτισμός ... επιστρέφει στο Μαξίμου

Ο Σημίτης… επιστρέφει στο ΜαξίμουΔια του Παπαδήμου – αν τελικά αυτός είναι ο νέος πρωθυπουργός – επιστρέφει ο Κώστας Σημίτης στο Μαξίμου.Η φιλία και η συνεργασία Παπαδήμου- Σημίτη κρατά χρόνια και αυτό που μένει να δούμε πλέον είναι αν μαζί με τον Παπαδήμο… επιστρέψει και η … λαμπρή ομάδα που μεγαλούργησε επί Σημίτη, ήτοι, Χριστοδουλάκης, Βερελής, Παπαντωνίου, Τσουκάτος, Νεονάκης, Πανταγιάς κι άλλες εκσυγχρονιστικές δυνάμεις…

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΣ Μ' ΑΥΤΟΝ;



Την φωτογραφία ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, θα τη δημοσιεύουμε από σήμερα κάθε μέρα.
Πλέον μπαίνεις στο ίδιο κάντρο.
Μας καταστρέφεις.
ΒΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΟΛΑ.
ΜΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥΣ.
ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ.

ΤΑ ΟΧΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ.
ΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


ΩΡΑ 10.10 Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


ΩΡΑ 13.05 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΤΖΟΥ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΗΜΕΣ

ΩΡΑ 13.40 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!!!

Παρέλαβε ΚΡΑΤΟΣ και παρέδωσε προτεκτοράτο

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ                                                           

Δεν θέλει ο Παπαδήμος τον Βενιζέλο στο Υπουργείο Οικονομικών; Καθυστερεί το Υπουργικό Συμβούλιο

Καθυστερεί η έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, εκεί όπου ο Παπανδρέου θα ζητήσει την παραίτησ η των Υπουργών, για να μεταβεί έπειτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες.

Το όνομα του νέου πρωθυπουργού δεν έχει ανακοινωθεί και ίσως οριστεί (;). Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «κλειδώσει» το όνομα του Λ. Παπαδήμου, ενώ σημείο τριβής με την ΝΔ είναι η πρόθεση Παπαδήμου για μεγαλύτερη θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης.

Επίσης, υπάρχει μια φήμη ότι ο Λ. Παπαδήμος επιθυμεί την απομάκρυνση Βενιζέλου από το Υπουργείο Οικονομικών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΏΠΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η κυβέρνηση που ετοιμάζεται αποτελεί τη συνένωση των κομμάτων του κεφαλαίου για να υπηρετήσει και να επιβάλει τα συμφέροντά του σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού, να αντιμετωπίσει τριγμούς στην ΕΕ και να υποτάξει το λαό.

Ανακοίνωση ΚΕΔΔΥ Νάξου

ΕΥΓΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΥΡΛΑ! "Θλίψη και αγανάκτηση από το άκουσμα και μόνο του ονόματος του Π. Ρουμελιώτη"!

 

Σχετικά με την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού ο Π. Ρουμελιώτης ο κος Σούρλας δήλωσε:

«Η σκέψη και πόσο μάλλον η πρόταση να αναλάβει καθήκοντα ο Π. Ρουμελιώτης συνιστά μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα. Μόνο από επιλήσμονες του καθήκοντος θα μπορούσε να γίνει αυτό, αφού:

Είναι ο πολιτικός για τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων στις 27/9/1989 αποφάσισε την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ήταν ο μόνος εκ των κατηγορουμένων που δεν δικάστηκε γιατί ο Α. Παπανδρέου είχε προηγουμένως φροντίσει να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο των ευρωβουλευτών και στη συνέχεια η ευρωβουλή δεν ήρε την ασυλία του.

Από τα πρακτικά της Βουλής και της τότε εξεταστικής επιτροπής καθώς και από τα πρωτοσέλιδα της εποχής προκύπτει ότι:

Ως υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος των πιστωτικών ιδρυμάτων κάλυψε με πράξεις και παραλείψεις την απάτη του Κοσκωτά. Αγνόησε εντελώς την επιστολή του τότε Διοικητή της ΤτΕ κ. Χαλικιά που του έστειλε στις 21/1/88 για την άρση του απορρήτου προκειμένου να ελεγχθεί ο Κοσκωτάς και η Τράπεζά του.

Στην εξεταστική επιτροπή στις 16-12-88 ο Ρουμελιώτης ομολόγησε ότι είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τον Κοσκωτά.

Αγνόησε πλήρως ότι το 1987 ο Κοσκωτάς συνελήφθη στις ΗΠΑ για 64 αδικήματα (πλαστογραφίες, πλαστοπροσωπίες και ψευδείς βεβαιώσεις) και όχι Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός.
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο κ. Ρουμελιώτης ήταν κατηγορούμενος την εποχή Κοσκωτά και για την υπόθεση καλαμποκιού,αλλά τότε ήταν Ευρωβουλευτής, δεν άρθηκε η ασυλία του κι έτσι δεν δικάστηκε ποτέ.
Και βέβαια εμείς μπορεί να ξεχάσαμε τι ήταν ο Ρουμελιώτης.
Οι Ευρωπαίοι όμως σίγουρα θυμούνται τα κατορθώματά του.

Τους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς δυστυχώς δεν τους θυμόμαστε με ευχάριστες αναμνήσεις.
Τον μεν Παπαδήμο για την εποχή των πλαστών στοιχείων (έτσι είπε ο Σαρκοζί)με βάση τα οποία μπήκαμε στην ΟΝΕ αλλά και για την ιστορία του χρηματιστηρίου. Τότε που χάθηκαν δισεκατομμύρια. Να μην ξεχάσω την υποτίμηση της δραχμής του Παπαντωνίου. Κι αυτή επί Παπαδήμου έγινε.
Ο δε Ρουμελιώτης, υπουργός επί Ανδρέα Παπανδρέου, κατηγορήθηκε επίσης για πλημμελείς ελέγχους στην τράπεζα Κρήτης του Κοσκωτά.
Δεν δικάστηκε ποτέ αφού όπως είπαμε τότε ήταν ευρωβουλευτής.
Και οι δυο ΠΑΣΟΚ.
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ, ΠΑΣΟΚ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ

ΣΑΜΑΡΑ, Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Θα συνεχίζουν;


Διαβάζουμε ότι η Ν.Δ. θα ζητήσει την αντικατάσταση των υπουργών Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου.
Διότι τα συγκεκριμένα υπουργεία εμπλέκονται άμεσα με τη διενέργεια των εκλογών και στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει ως βασικό έργο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θα ήταν φρονιμότερο, όπως θα γινόταν και σε άλλες περιπτώσεις, να αντικατασταθούν.
Εδώ όμως προκύπτει ένα θέμα αγαπητέ πρόεδρε που έχει να κάνει με τους....