slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μάρκος Κωβαίος : Το αεροδρόμιο του νησιού μας αλλάζει προς το καλύτερο και εκσυγχρονίζεται ολοκληρωτικά!

Το αεροδρόμιο του νησιού μας αλλάζει προς το καλύτερο και εκσυγχρονίζεται ολοκληρωτικά! Ένα αίτημα χρόνων γίνεται πράξη μετά την υπογραφή της σύμβασης για τα έργα αναβάθμισης ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και την ανάδοχο εταιρεία.

Η Νάξος στις κορυφαίες τάσεις του κόσμου για βιώσιμο ταξίδι το 2023

«Ποδαρικό» διεθνών διακρίσεων έκαναν η Ελλάδα και η Νάξος  μέσα από την πρώτη επίσημη λίστα που ανακοίνωσε η  εφημερίδα NZ Herald σχετικά με τους προτεινόμενους προορισμούς του κόσμου για βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2023 https://www.nzherald.co.nz/travel/your-2023-dont-travel-list/O6NXV5MVIFDKXC52HEPRO4H3FY/. Το δημοφιλές μέσο με εκατομμύρια αναγνώστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων που όπως τονίζει, διαθέτει πλούσια ιστορία, ανεξάντλητη μυθολογία, φυσιολατρικές δραστηριότητες, αρχαίους ναούς και εντυπωσιακές εκκλησίες. Στις επόμενες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται η Καναζάβα της Ιαπωνίας, το Κιργιστάν, η Μποτσουάνα, 

Πρόσκληση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Αντώνης Σαμαράς ¨Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…


"Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να "σβήνουν φωτογραφίες" και σελίδες ολόκληρες..." επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς
Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του τέως βασιλέα Κωνσταντίνου.


"Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να "σβήνουν φωτογραφίες" και σελίδες ολόκληρες..." τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

ΟΜ ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Συνάντηση του Συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σύρου.


 

Με αφορμή τη διαβούλευση για τα μέτρα προστασίας της περιοχής Natura της Απάνω Μεριάς στη Σύρο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην τοπική κοινωνία του νησιού, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ συναντήθηκε με αντιπροσωπία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου.




 



 

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πλήρη απαγόρευση του κυνηγίου στο εν τρίτο του νησιού, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμμιά απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση. Παράλληλα υποστήριξαν τη συμβολή τους στον εμπλουτισμό της ορνιθοπανίδας της περιοχής μέσω του εκτροφείου θηραμάτων που διαθέτουν και την απελευθέρωσή τους σε περιοχές της Απάνω Μεριάς και τη συμβολή τους στην προστασία του νησιού μέσω των δράσεων πυροπροστασίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Δήμος Νάξου :Εκδήλωση για το Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου


 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Νέες προοπτικές για το Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου», με αφορμή τη συνεργασία με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών για την υποστήριξη του Γεωλογικού Μουσείου της Απειράνθου και την ανάδειξης της γεωλογικής και μεταλλευτικής κληρονομιάς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.