slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: Αφίσα 7ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αντιπάρου


Fwd: Ας αντιδράσουμε επιτέλους σοβαρά στην Τουρκική Ομηρία των Στρατιωτικών μας!
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com

Όταν έμαθα για την σύλληψη των Στρατιωτικών μας στον Έβρο τις πρώτες ώρες δεν ανησύχησα γιατί άκουσα από φίλους που είχαν υπηρετήσει εκεί παλαιότερα ότι παρόμοια γεγονότα είχαν συμβεί (ένθεν και ένθεν) και κατά την διάρκεια της δικής τους θητείας και λύνονταν άμεσα και μάλιστα σε κατώτατο στρατιωτικό επίπεδο. 
Φυσικά όλοι ακούσαμε τότε και ...

τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για υπόθεση λίγων ημερών και αντ' αυτού κλείσαμε ήδη τους δύο μήνες και οι Στρατιωτικοί μας εξακολουθούν να είναι όμηροι του κ. Ερντογάν. 
Του κ. Ερντογάν ο οποίος έθεσε πλέον ξεκάθαρα το θέμα της ανταλλαγής με τους 8 στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην πατρίδα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του.
Αν και τα δύο συμβάντα δεν θα έπρεπε να ταυτίζονται μέσα στο θολωμένο του μυαλό εν τούτοις δείχνει ότι ίσως έχει δόση αλήθειας αυτό που ισχυρίζεται από τότε δηλ. ότι ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε ότι θα τους επιστρέψει σε λίγες ημέρες. 

Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι όταν αυτό ειπώθηκε για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας δεν το διέψευσε κατηγορηματικά. 
Επίσης είναι περίεργο και άξιο λόγου το γιατί για την συγκεκριμένη υπόθεση των δύο παιδιών μας ο Πρωθυπουργός (ως όφειλε) δεν σήκωσε το τηλέφωνο να καλέσει και να συνομιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο!
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι γείτονες μας είναι μεθοδικοί και πάντα ενεργούν προς το συμφέρον τους οπότε συμμερίζομαι την άποψη αυτών που λένε ότι οι στρατιωτικοί μας απήχθησαν μετά από καταδρομική επιχείρηση εντός των συνόρων μας με σκοπό την ομηρία και την ανταλλαγή με τους 8 κατά αυτούς πραξικοπηματίες.
Η οδυνηρή πραγματικότητα όμως είναι ότι ακόμα και σήμερα μετά από 2 μήνες οι Στρατιωτικοί μας εξακολουθούν να κρατούνται σιδηροδέσμιοι χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία και όπως είδαμε στα τελευταία τηλεοπτικά πλάνα το καθεστώς Ερντογάν άρχισε ήδη να τους χρησιμοποιεί για προεκλογικούς λόγους ως λάφυρα ενός ακήρυχτου πολέμου.
Αυτό που παρατηρώ και με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι εδώ στα δικά μας μέσα ενημέρωσης μέρα με την ημέρα το σοβαρό αυτό θέμα αρχίζει να φθίνει με τάσεις πλήρους εξαφάνισης.
Όλοι όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε και να νιώσουμε το φόβο και την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και θεωρώ ότι έχουμε χρέος να πιέσουμε με όλους τους τρόπους αυτούς τους Χαζοχαρούμενους και Ανεύθυνους Τύπους που μας κυβερνούν για να πράξουν τα δέοντα. 
Τα δέοντα τα οποία θα πρέπει να είναι πρώτα το ξεκαθάρισμα εκ μέρους του κ. Τσίπρα αν έδωσε πράγματι την υπόσχεση που ισχυρίζεται ο κ. Ερντογάν και μετά την άμεση λήψη μέτρων που θα πονέσουν πολιτικά και κυρίως οικονομικά την υποτιθέμενη σύμμαχο μας.
Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να κλείσουμε άμεσα το προξενείο τους στην Κομοτηνή και ταυτοχρονα να οδηγήσουμε στην Δικαιοσύνη κάποιους ψευτομουφτήδες αλλά και κάποιους άλλους που δρουν ως πράκτορες τους στην Θράκη μας.
Επίσης σε μέγιστο βαθμό (με πολλαπλούς ελέγχους για αστείους και σοβαρούς λόγους) να κάνουμε δύσκολη την διέλευση των 1000 περίπου ημερησίως Τουρκικών φορτηγών που μεταφέρουν στην Ευρώπη μέσω των Ελληνικών εθνικών δρόμων ευπαθή και μη προϊόντα.
Επιπλέον και αφού είναι ξεκάθαρο ότι η διαχρονική παθητική μας στάση και ευγένεια ερμηνεύεται από την άλλη πλευρά ως αδυναμία (και για αυτό έχει αποθρασυνθεί τελείως) θα πρέπει άμεσα να αλλάξει και το δόγμα της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας ηγεσίας καταρρίπτοντας σε πρώτη φάση ότι μη επανδρωμένο εισέρχεται στον Ελληνικό εναέριο χώρο καθώς να απωθεί και αν χρειαστεί να συλλαμβάνει όσους εισέρχονται και ψαρεύουν παράνομα στα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα.
Φίλες/οι εμείς προσωπικά ας κάνουμε μποϊκοτάζ (και να παροτρύνουμε και άλλους να το κάνουν) στα προϊόντα τους αλλά κυρίως ας πάψουμε να ταξιδεύουμε ως τουρίστες στις πόλεις τους μέχρι ο σύγχρονος Σουλτάνος (ο οποίος δείχνει ότι βαδίζει στα βήματα του Χίτλερ) να πεισθεί να ελευθερώσει τα παιδιά μας!


Οι "πρωτάρηδες" των ψηφοδελτίων!


Εκλογικό καύσιμο και προσάναμμα για να "φουντώσει" η φωτιά των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων αλλά και αρκετές φορές " Ιφιγένειες" για να φυσήξει ούριος άνεμος νίκης στα πανιά των "δυνατών" ονομάτων των ψηφοδελτίων!
Πάντα, κάποιοι φτάνουν στην πηγή αλλά δεν πίνουν το νερό της νίκης. Και οι περισσότεροι είναι από τους πρωτάρηδες στην πολιτική και στα ψηφοδέλτια. Έχετε αναρωτηθεί γιατί;

Ο Ερντογάν και το «Ταμάμ» Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη (*)


Πολλά συμβαίνουν γύρω μας και φαίνονται καταλυτικά, που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις, το αύριο, την Ιστορία:
Ο Τράμπ και το Ιράν, η Συρία, οικονομικές ανακατατάξεις – εξελίξεις, ενεργειακά, γεωστρατηγικά, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, ο Ερντογάν.
Και ξαφνικά μια λέξη κυριαρχεί και θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες, ίσως μήνες, ίσως ανατρέψει καταστάσεις και καθορίσει μελλοντικά γεγονότα.

Χρ.Καφτηράνης στην koinignomi.gr: μιλά για μεθοδεύσεις με στόχο την υποψηφιότητα του για τη ΝΟΔΕ Κυκλάδων και για εσωκομματικές εκλογές με συντροφικά μαχαιρώματα


 Τέτα Βαρλάμη
Δύο μόλις ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία, κλείνει ο κύκλος των εσωτερικών αντιπαραθέσεων και φίλιων πυρών στο παιχνίδι της επικράτησης στα τοπικά και νομαρχιακά κομματικά όργανα.

Ο Χρήστος Καφτηράνης, που μετρά μία 10ετία στην προεδρία της ΝΟΔΕ και μετά από μία 6ετή απουσία από τις εσωκομματικές διαδικασίες, επανέρχεται ενεργά διεκδικώντας εκ νέου την

Κατάθεση Αναφοράς για την ανάγκη προμήθειας μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ Μυκόνου Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα: Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.3838/26-04-2018), στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη χρηματοδότησης για την προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ. Μυκόνου. Πιο συγκεκριμένα, στο ανωτέρω έγγραφο του ο Δήμαρχος του νησιού εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς η ανομβρία σε συνδυασμό με την επικείμενη αυξημένη προσέλευση επισκεπτών στο νησί –ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου- αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι. Υπογραμμίζεται ότι η Μύκονος, αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Ως εκ τούτου η απόκτηση των μονάδων αφαλάτωσης αποτελούν έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, που αναμφίβολα θα αποτρέψει το πιθανό ενδεχόμενο λειψυδρίας και μάλιστα ενόψει της θερινής σεζόν. Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου, ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της άμεσης χρηματοδότησης για την προμήθεια της ΔΕΥΑ Μυκόνου με 2 φορητές μονάδες αφαλάτωσης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα, προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του νησιού

Κατάθεση Αναφοράς για την ανάγκη προμήθειας μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ Μυκόνου
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.3838/26-04-2018), στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη χρηματοδότησης για την προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης στη ΔΕΥΑ. Μυκόνου. 

Θα καταθέσω και συμπληρωματικές μηνύσεις Δήμαρχος Τήνου για Ρουβίκωνα: Δεν φοβάμαι

Στην απόφασή του να υποβάλει μήνυση κατά του Ρουβίκωνα για την εισβολή μελών του στο δημαρχιακό μέγαρο Τήνου, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Σιώτος. Η κατάθεση μήνυσης από πλευράς του δημάρχου οδήγησε σε οχτώ συλλήψεις με τη διαδικασία το αυτοφώρου.

«Θα υποδεχόμαστε φίλους, τουρίστες, αλλά όχι εισβολείς, η τρομοκρατία δεν θα περάσει...

Η Νάξος εντυπωσιάζει με τη γαστρονομία της
Με «γεύση από Νάξο» και την υπόσχεση να γυρίσει ξανά, αναχώρησε πριν λίγες ημέρες από το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, ο έγκριτος δημοσιογράφος και blogger Marc d’Entremont μετά από προγραμματισμένο δημοσιογραφικό ταξίδι που οργάνωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο d'Entremont θεωρείται ένας από τους πλέον καταξιωμένους και βραβευμένους bloggers, που εξειδικεύονται στην προβολή των

«Από τις 14/05 αγωνιζόμαστε για την αλήθεια, αγωνιζόμαστε για την αυτοδύναμη νίκη της Νέας Δημοκρατίας»14.05.2018: Μια ημερομηνία ορόσημο, μια νέα μέρα που θα αποτελέσει το «εφαλτήριο» της Νέας Δημοκρατίας. Οι εσωκομματικές εκλογές θα εχουν ολοκληρωθεί και νικητής δεν θα είναι άλλος παρά η Νέα Δημοκρατία. Δεν θα υπάρξει πρώτος, δεύτερος, ηττημένος.

Μιλώντας για ένα «ζωντανό απολίθωμα» της Νάξου….Αναγνωρίζοντας τη σημασία και αξία της προμινωικής Ελιάς που βρίσκεται στην περιοχή Αδησαρού, στους πρόποδες του Κάστρου Απαλήρου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει εκδήλωση για την ανάδειξη της σπουδαιότητας του ελαιόδεντρου, η ηλικία του

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10ου ΠΑΝΚΥΚΛΑΔΙΚΟΥ


 
--
Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες Των Κυκλάδων"
                              Έδρα Νάουσα Πάρος

Χορήγηση βεβαίωσης φορολογικής χρήσης για τους επιδοματούχους της Πρόνοιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τους επιδοματούχους της Πρόνοιας ότι μπορούν να παραλαμβάνουν από το Γραφείο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, βεβαίωση φορολογικής χρήσης για το ποσό του προνοιακού επιδόματος που έλαβαν το οικ. έτος 2017, με την...

Σαν σήμερα στις 10 Μαΐου 1944 εκτελέστηκε ο Νίκος Γλέζος (ΒΙΝΤΕΟ)"Στις 13 Απριλίου του 1944 συλλαμβάνεται απ τους Γερμανούς γιατί είχε γράψει σε έναν τοίχο «Ελευθερία ή Θάνατος». "Στις 10 Μαΐου τον πήρανε μαζί με άλλους 91 αγωνιστές, ανάμεσα στους οποίους 10 γυναίκες με προορισμό την Καισαριανή..." Πριν φθάσουν έβγαλε το σκούφο που φόραγε και έγραψε ένα συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο σημείωμα στη μητέρα του. «Αγαπητή μητέρα σας φιλώ, χαιρετισμούς, σήμερα πάω για εκτέλεση. Πάω. Πέφτοντας για τον ελληνικό λαό». Έγραψε «πάω» όχι με πάνε...