slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στελέχωση Κέντρου Υγείας Μήλου-Διατήρηση ίδιου αριθμού διανομέων στο κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. Νάξου: Δύο αναφορές κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Νίκο Συρμαλένιο

Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Η πρώτη έχει θέμα: «Ενίσχυση – στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό»

Ο βουλευτής κατέθεσε αναφορά την επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου Απόστολου Γκαγκάκη προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης - στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Στην επιστολή αναφέρεται ότι το Κέντρο Υγείας του νησιού γνωρίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, καθώς το ιατρικό προσωπικό που διαθέτει δεν φτάνει επ' ουδενί για να φροντίσει τον πληθυσμό των 5.000 κατοίκων του νησιού καθώς επίσης και τους 800 κατοίκους της γειτονικής Κιμώλου.

Σε διαδικτυακή συζήτηση για την αγροτική πολιτική συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε διαδικτυακή συζήτηση για την αγροτική πολιτική συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Μία ιδιαίτερη πρόσκληση στάλθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για συμμετοχή της στη δημιουργία ομάδων εστίασης. Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που διεξάγει η Ευρωπαική Επιτροπή ενόψει της κατάρτισης ενός «Μακροπρόθεσμου Οράματος για τις αγροτικές περιοχές» με ορίζοντα το 2040 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προσκαλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονα Ζαννετίδη μαζί με άλλους φορείς να συμμετάσχει σε Ομάδα Εστίασης στην οποία θα συζητηθούν οι τρέχουσες ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές. Παράλληλα θα συζητηθούν οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη τους μέχρι το 2040, καθώς και προτάσεις για απαιτούμενες δράσεις και πολιτικές.

Με 200.000 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί έργα επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων της Αμοργού


Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα της για τα νησιά και τις υποδομές τους, ιδιαιτέρως δε στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης,  χρηματοδοτεί ή εκτελεί, σε περίπτωση τεχνικής αδυναμίας των Δήμων, έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι καλύτερες συνθήκες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. 

"Αποτελεσματικό σχέδιο και άμεσες ενέργειες από την πολιτεία για την επιβίωση των απασχολούμενων στο εμπόριο και στην εστίαση


       
" Τα διαδοχικά  λουκέτα  ζητούν  ...   αποτελεσματικό σχέδιο και άμεσες ενέργειες από την πολιτεία για την επιβίωση των απασχολούμενων στο εμπόριο και την εστίαση "

         Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομία.Το τελευταίο διάστημα τα διαδοχικά " λουκέτα" στις επιχειρήσεις και η αυξανόμενη ανεργία θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή .Αφενός ο εμπορικός κόσμος καταρρέει ,με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία και αφετέρου η πολιτεία αντιδρά σπασμωδικά πότε κάνοντας αβαρίες στην οικονομική λειτουργία και πότε στην υγειονομική ασφάλεια , με τον κίνδυνο να προκληθεί ,τελικά ζημιά. και στα δύο!

Ν.Δ.: Τα Fake News του ΣΥΡΙΖΑ για του μετακλητούς

Στο σημερινό παρατηρητήριο Fake News από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνεται ότι “στη χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί Νέας Δημοκρατίας έχει αυξηθεί ο αριθμός των μετακλητών. Οι αριθμοί και τα στοιχεία καταρρίπτουν για μια ακόμη φορά τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2018 οι μετακλητοί σε γραφεία υπουργών και κρατικών οργανισμών ήταν 1081 ενώ σήμερα είναι 910, μειώθηκαν δηλαδή κατά 15,8%. Επιπλέον οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών ήταν 580 το 2018 και σήμερα είναι 566. Οριακή αύξηση υπάρχει μόνο στους συνεργάτες δημάρχων και περιφερειαρχών που ανήλθαν στους 1.194, με στόχο να ενισχυθεί το έργο των ΟΤΑ.”

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτο κριτήριο ψήφου για τους πολίτες η οικονομία

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι πρέπει να πάμε σε συνομιλίες με την Τουρκία μόνο για τα θαλάσσια σύνορα - Πώς κρίνουν τη στήριξη προς την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση


Με τι κριτήριο θα ψηφίσουν οι Έλληνες, με ποια ατζέντα θέλουν να πάει η κυβέρνηση σε διάλογο με την Τουρκία, ποιον θεωρούν καλύτερο πρωθυπουργό είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντά το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε σήμερα στον Alpha.