slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δύο Κυκλαδίτες διακρίθηκαν στον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας και τιμήθηκαν στην τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του, από την Ε.Ε.Χ.

Λυγνός Δημήτριος του ΓΕΛ Θήρας από τη Μεσαριά
(αριστερά στη φώτο) και ο Κουλαμπάς Αντώνης
του ΓΕΛ Νάξου από το Γλινάδο
 (δεξιά στη φώτο). Η βράβευσή τους έγινε παρουσία
 του Δρ Μιχάλη Χάλαρη,
 
π. προέδρου της Ε.Ε.Χ και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ
Στις 25/02/2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών(Ε.Ε.Χ.) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τελετής κοπής της πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής & Κυκλάδων η βράβευση των διακριθέντων μαθητών του 28ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας κ Θρησκευμάτων to 2014. Ανάμεσα στους 17 διακριθέντες μαθητές της Γ' Λυκείου με πολύ υψηλή βαθμολογία ήταν ο Λυγνός Δημήτριος του ΓΕΛ Θήρας από τη Μεσαριά (αριστερά στη φώτο) και ο Κουλαμπάς Αντώνης του ΓΕΛ Νάξου από το Γλινάδο (δεξιά στη φώτο). Η βράβευσή τους έγινε παρουσία του Δρ Μιχάλη Χάλαρη, π. προέδρου της Ε.Ε.Χ και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, ο οποίος δήλωσε:  « Η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της ΕΕΧ έρχεται να τιμήσει στα πρόσωπα των διακριθέντων, την προσπάθεια, τη γνώση, την άμιλλα, την επιτυχία. Στις δύσκολες στιγμές που

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει Κωσταράκος, αλλαγή φρουράς σε Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς. Αποστράτευσαν τον Ναξιώτη Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά διότι δεν ήταν της αρεσκείας του Στρατάρχη

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης. η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά οφείλεται περισσότερο σε λόγους που έχουν να κάνουν με κομματικά παρά με επιχειρησιακά κριτήρια".Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ στην αποψινή συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα.

Στις θέσεις τους παραμένουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκεκριμένα το ΚΥΣΕΑ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Security) ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ι.Ε.Π.Υ.Α.)

Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 4892/1/76-γ και της τροποποίησης του ν.3707/2008 όσοι εργάζονται στον κλάδο των Υπηρεσιών Ασφάλειας (Security) πρέπει να κατέχουν Άδεια η οποία εκδίδεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Πιστοποίηση η οποία εκδίδεται από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Το πιστοποιητικό αυτό είναι απαραίτητο πλέον για την έκδοση άδειας εργασίας στον συγκεκριμένο εργασιακό κλάδο των security και αποκτάται κατόπιν παρακολούθησης του εξειδικευμένου σεμιναρίου κατάρτισης και με την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις που οργανώνονται από το ΚΕ.ΜΕ.Α .
Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ :  
o    Όλους τους ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του.....

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου χαράζει στρατηγική για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων


Καλούνται οι Δήμοι Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο αποτύπωσης των σχετικών στοιχείων
Τη διαδικασία εκπόνησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, Καταπολέμησης της

ΒΙΝΤΕΟ-Άγριο ξύλο Βρούτση σε Μπαλάφα και Οικονομοκαμπουράκηδες! Πλήρες ξεβράκωμα για τις δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά-«Θα συζητήσετε τον κατώτατο μισθό με την τρόικα»


Τη στροφή προς το δυσμενέστερο τεκμηρίωσε ο Γιάννης Βρούτσης, συγκρίνοντας το email Χαρδούβελη προς την τρόικα και τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που παρέδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χωρίς οΣΥΡΙΖΑίος Μπαλάφας που ήταν δίπλα να μπορέσει να τον αντικρούσει. Ήταν μάλιστα τέτοια η ήττα του που δεν μίλησε καθόλου όσο μιλούσε ο Βρούτσης και τον ρόλο υπερασπιστών του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αναλάβουν οι Καμπουράκης-Οικονομέας!
«Το email του κ. Βαρουφάκη χθες προς την τρόικα είναι επαχθέστερο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας αναλυτικά:
«-Κατώτατος μισθός
Εμείς:

Πρόταση νόμου ΚΚΕ για ακύρωση των μνημονίων


 Δεν πιστεύω η Ζωή να καθυστερήσει να φέρει την πρόταση στη Βουλή για συζήτηση... εξάλλου δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση στη Βουλή αφού η τρόικα δεν έχει δώσει άδεια για κανένα νομοσχέδιο...
Πρόταση νόμου κατέθεσε το ΚΚΕ, για την...

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ: Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ στο Αιγαίο

Φυσικά και δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ο μειωμένος ΦΠΑ στοΑιγαίο. Φυσικά και διαψεύδονται κατηγορηματικά από τηνκυβέρνηση οι ανησυχίες του Γιάννη Βρούτση....
Πριν καλά καλά να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους, ο πρώηνυπουργός ανεργίας Γιάννης Βρούτσης ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση"....ανοίγει παράθυρο για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο...."
Φυσικά τόσο ο Γιάννης Βρούτσης όσο και η ΝΔ το μόνο επιχείρημαπου χρησιμοποιούν αυτές τις μέρες δεν είναι τίποτα άλλο από το να επαναλαμβάνουν μονότονα ότι η νέα κυβέρνηση προχωρά σε νέομνημόνιο....

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη: Καμία αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

O Αντιπεριφερειάρχης
  Γιάννης Φλεβάρης 
Την  στήριξη των μέσων ενημέρωσης και του δημοσιογραφικού κόσμου στον δίκαιο αγώνα για διατήρηση κάθε μέτρου που ενισχύει τη νησιωτικότητα ζητεί θεματικός αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Φλεβάρης εκφράζοντας παράλληλα την  κάθετη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία του σε όσα ακούστηκαν  σε πρωινή εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας και πιο συγκεκριμένα σχετικά με σχόλιο δημοσιογράφου για δυνατότητα αύξησης του ΦΠΑ στα λεγόμενα "κοσμικά νησιά", όπως είναι η Μύκονος,                                                       
Ολόκληρη η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Φλεβάρη, είναι η εξής:

Ποιες πρόωρες συντάξεις καταργούνται για δημόσιο, ένστολους, τράπεζες - Σαρωτικές αλλαγές φέρνει η λίστα


Τέλος στις πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 και 67 ετών για μειωμένη και πλήρη σύνταξη και νέο ασφαλιστικό με 5+1 σαρωτικές αλλαγές φέρνει η λίστα της κυβέρνησης με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει να υλοποιήσει στο ..τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου 2015, με την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Στο ασφαλιστικό οι δομικές αλλαγές που προτείνονται είναι οι εξής:

Τέλος στις εξαιρέσεις χαμηλού ΦΠΑ, «ζωντανός» ο ΕΝΦΙΑ


Η προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ απουσιάζει πλήρως από το κείμενο που εστάλη.
Υπό πλήρη αναθεώρηση θέτει πλέον η κυβέρνηση όλο το πακέτο των προεκλογικών της υποσχέσεων για ελαφρύνσεις στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, όπως προκύπτει από το κείμενο των δεσμεύσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη προς το Eurogroup, για την εφαρμογή… «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».
Επιπλέον, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αποδέχθηκε να προχωρήσει σε.....

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ : " Ο ΕΚΦΩΒΙΣΜΌΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ "

Σήμερα 24 Φεβρουαρίου του 2015 η συντριπτική πλειοψηφία της γενικής μαθητικής συνέλευσης με ψήφους 210 έναντι 65 αποφάσισε την κατάληψη του Γενικού Λυκείου Νάξου για συγκεκριμένα αιτήματα, πολλά εκ των οποίων είναι επαναλαμβανόμενα.
Το πρωί και συνομιλώντας με τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Παναγιώτη Γατσωτή, του ζητήσαμε να μας στηρίξει στον αγώνα που κάνουμε για να διεκδικήσουμε λύσεις σε βασικά για εμάς προβλήματα που αφορούν τη σχολική μας κοινότητα (όπως την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου μας), ζητήματα συμπεριφοράς ορισμένων καθηγητών, αλλά και για να

Tα παιδία παίζει Rambo . Πως ο Καμμένος «σκότωσε» 4 τρομοκράτες ;


Κοιμηθείτε ήσυχοι, η εθνική άμυνα της χώρας είναι σε καλά και εκπαιδευμένα χέρια. Σκότωσε 4 τρομοκράτες. Μαζί και τη σοβαρότητα. Ακαριαία.
Εκτός από τραινάκια τα πάει καλά και με τα όπλα. Τόσα χρόνια εκπαιδευόταν σε προσομοιώσεις υπουργικής θητείας.
Αρα γε για αυτό τον διάλεξε για υφυπουργό ναυτιλίαςο τέως πρωταθλητής Ελλάδας στο Play Station;

«Παγώνει» (με τη συναίνεση του Δημοσίου!) η επαναπρόσληψη των καθαριστριών μέχρι τον Οκτώβριο...ο ΑΛΕΞΗΣ μας δεν λεει ποτε ψεμματα!!!!!ΔΟΥΛΕΜΑ και των γονεων...


«Παγώνει» η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, καθώς ο Αρειος Πάγος -με τη συναίνεση του Δημοσίου- ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης.
Συνεπώς, διατηρείται η αναστολή της
επαναπρόσληψής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο.
Ο συνήγορος των καθαριστριών υποστήριξε πως τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έχουν υποσχεθεί πως το....

Η Νησιωτική Ανατροπή για τη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής Ν. Αιγαίου, για τις Μ.Π.Ε.



«Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» Η περιφερειακή σύμβουλος της Νησιωτικής Ανατροπής, Άννα Μαυρουδή, συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015 με 12 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) προς έγκριση στα θέματα ημερησίας διατάξεως και 1 ΜΠΕ εκτός ημερησίας. Στην έναρξη της συνεδρίασης και αναφορικά με το σύνολο των μελετών που σχετίζονται με τις διαδικασίες νομιμοποίησης λιμενικών εγκαταστάσεων, όπως της Λέρου, του Αγαθονησίου και της Καλύμνου, αλλά και την περιβαλλοντική αδειοδότηση άλλων, όπως της Μυκόνου και της Πάρου (θέματα 1,4,5,7,9) τα οποία και υπερψήφισε, επεσήμανε τα εξής:

Με δεκαπέντε συνεδριάζει στις 2 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο


Συνεδριάζει στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Μαρτίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30 π.μ. στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ»(Πλατεία Κανάρη – Ερμούπολη, Σύρος),το Περιφερειακό Συμβούλιο με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας &ιάταξης :

Η αποτύπωση των βοσκότοπων σε συνεργασία Υπουργείου με τις Περιφέρειες

Από τη συνάντηση του αν. υπουργού
Β.Αποστόλου με τον  
Περιφερειάρχη

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συμμετείχε σε  σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου με Περιφερειάρχες της χώρας.
Το μεγάλο θέμα που τέθηκε ήταν οι πολύ πιεστικές προθεσμίες για την επίλυση του θέματος που ταλανίζει την χώρα επί δεκαετία, της αποτύπωσης των βοσκοτόπων.
Με την πίεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι ασφυκτική και τα πρόστιμα με τα οποία απειλείται η χώρα να ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αποφασίστηκε σε κυβερνητικό επίπεδο η συνεργασία, άμεσα, με τις Περιφέρειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία αποτύπωσης και οριοθέτησης των βοσκοτόπων.

Άρχισε η προετοιμασία της εκκλησιαστικής χορωδίας ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ

 Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ" ενημερώνει τους συγχωριανούς, τα μέλη και τους φίλους της, ότι αρχίζει η προετοιμασία της εκκλησιαστικής χορωδίας με τον εφημέριο της ενορίας μας, πατέρα Αντώνιο Βερύκοκκο.

Στο πλευρό του Πανναξιακού οι Ναξιώτες φίλαθλοι για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυκλάδων


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ
Την Κυριακή 1η Μαρτίου διεξάγεται στην Πάρο ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου για την κατάκτηση του κυπέλλου Κυκλάδων. Αντίπαλος του πολυνίκη του θεσμού Πανναξιακού θα είναι η ομάδα της Σύρου Α.Ο. Πάγος. Η Διοίκηση της Ναξιώτικης ομάδας οργανώνει ταξίδι στο γειτονικό νησί με ώρα αναχώρησης την Κυριακή 1/3/2015 στις 9.30΄το πρωϊ με το Blou Star και επιστροφή στις 22.40΄απο Πάρο με το ίδιο πλοίο. Κόστος εισητηρίων μετ΄επιστροφής 15 €. Εναλλακτικά για όσους επιθυμούν να γυρίσουν νωρίτερα θα αναχωρήσει απο Πάρο ο "Κυρίαρχος" του Κερρά στις 18.00΄και το συνολικό κόστος στην περίπτωση αυτή είναι 20 €. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα παρακάτω τηλέφωνα μέχρις την Παρασκευή 27/2/15 έως τις 17.00΄Κινητά: 6973666458, 6977238622 και 6945539495 καθώς και το σταθερό 2285023592

Ερχονται αυξήσεις ΦΠΑ σε φάρμακα, νησιά, τουριστικές επιχειρήσεις;

Ενα σημαντικό πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, κι αυτό αφορά στο νέο καθεστώς ΦΠΑ που δεσμεύτηκε να φτιάξει. Βασική προεκλογική της εξαγγελία η μείωση ΦΠΑ αλλά και το πάγωμα οποιασδήποτε αύξησης που είχε υποσχεθεί...

Νέες “ρουκέτες” Γλέζου στην Corriere della Sera για τον Τσίπρα



Η ενότητα της Ελλάδας είναι σε κίνδυνο και ακραίες δυνάμεις θα αναπτυχθούν αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει το λόγο της, είναι το νέο μήνυμα που στέλνει στο Μαξίμου ο Μανώλης Γλέζος.
Λίγες μέρες μετά την επιστολή καταπέλτηκατά της συμφωνίας στο Eurogroup, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και ερωτηθείς αν βλέπει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας και αν υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις, απαντά ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Στόχος η ενίσχυση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας
Στην αναδιάρθρωση της διοικητικής ιεραρχίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προχώρησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για την κάλυψη των κενών διευθύνσεων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών, της πληρέστερης λειτουργίας και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας.
Η Περιφερειακή Αρχή, έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει πλέον σχηματίσει μια σαφή εικόνα για τις οργανωτικές και λειτουργικές δυσχέρειες και......

ΒΙΝΤΕΟ-Δηλώσεις ΣΟΚ του Π. Καμμένου: Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σαλταδόρος!

Απίστευτες οι νέεςδηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου ο οποίος κατηγορεί τον μόλις χθες ψηφισθέντα νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σαν σαλτιμπάγκο που τα γυρίζει όπως τον βολεύουν!!
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξή του στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ κατηγορεί τον Π. Παυλόπουλο ότι ενώ το 2010 έβγαζε πύρινους λόγους για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου το 2012 που η ΝΔ ψήφισε το 2ο μνημόνιο ανέλαβε να απαντήσει εκ μέρους της ΝΔ, στον Π. Χαϊκάλη ο οποίος διάβασε αυτολεξεί την ομιλία Παυλόπουλου από το 2010! Μάλιστα ο Π. Καμμένος αποκαλύπτει ότι αρχικά ο Παυλόπουλος δεν κατάλαβε ότι ο Χαϊκάλης διάβαζε παλαιότερη δικιά του ομιλία με αποτέλεσμα να τον ξεφτιλίσει... 

Η Δημοτική Κοινότητα Νάξου ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στην Ναξιώτικη Αποκριά




«ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ»
Η Δημοτική Κοινότητα Νάξου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συμμετείχαν στις πενθήμερες εκδηλώσεις της Ναξιώτικης Αποκριάς 2015, που στέφθηκαν με επιτυχία χάρη στις προσπάθειες όλων.
Ο Πρόεδρος
Δημοτικής Κοινότητας Νάξου
Ευθύμιος Μαυρογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για τις πολιτικές εξελίξεις


ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έκανε την ακόλουθη δήλωση: