slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αμετανόητος Γιώργακης

Αμετανόητος ο Γιώργος Παπανδρέου
Αφιερωμένο στα σαϊνια της ΝΔ που έβγαζαν nonpaper και έλεγαν ότι  ο Σαμαράς τελείωσε τον Παπανδρεισμό... μιλάμε για μεγάλα σαϊνια!!Την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έδειξε εμμέσως πλην σαφώς ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής εξήγησε ότι η δική του θυσία δεν είναι λύση για το κόμμα.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2012


             Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
            Σήμερα, συζητάμε τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, σε συνθήκες έκτακτες, σε συνθήκες κρίσης...
            Μιας κρίσης πολλαπλής. Εσωτερικής και Ευρωπαϊκής. Οικονομικής και γεωπολιτικής. Όπου η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα! Ακόμα και τώρα που οι κερδοσκοπικές επιθέσεις χτυπούν άλλες χώρες...

Στον αέρα το “κούρεμα”, στον αέρα και η Ελλάδα

Πως συνδυάζεται η αποχώρηση του εκπροσώπου της Βραζιλίας στο ΔΝΤ κ. Batista με τις απειλές για υποβάθμιση από την S&P, το ελληνικό κούρεμα και την προειδοποίηση του Μπαρόζο ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την Ευρωζώνη;

Η γερμανική στρατηγική: Στο άκρο του γκρεμού...

Toυ Νίκου Κοτζιά
Παλαιότερα, η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν συχνά οι σύμμαχοι των μικρομεσαίων κρατών μελών της ΕΕ. Χάρη σε αυτή τη συμμαχία, διευκολύνονται οι θεσμοί της ΕΕ να αντιστέκονται στον άξονα Βερολίνου-Παρισιού. Ταυτόχρονα διασφαλιζόταν η σχετική αυτονομία και ο ειδικός τους ρόλο εντός του συστήματος της ΕΕ. Αντίστοιχα τα μικρομεσαία κράτη εύρισκαν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στηρίγματα για να μην τους καταβροχθίσουν οι μεγάλοι.

Άγριο κράξιμο στον Λυκουρέντζο... από Νεοδημοκράτες... και πολύ άργησαν

Χθες στα γραφεία της ΝΔ στο Μαρούσι ήταν καλεσμένος οΑ. Λυκουρέντζοςπροκειμένου να "μιλήσει" στα εκλεγμένα συμβούλια των ΤΟ της 4ης Περιφέρειας της ΝΔ στην οποία Περιφερειάρχης είναι διορισμένος ο πεθερός του κ. Μυταράκη, προφανώς στο πλαίσιο καταπολέμησης της οικογενειοκρατίας.

Μόλις ο κ. Λυκουρέντζος άρχισε να λέει το γνωστό ποίημα: "Δεν κυβερνάμε, δεν συγκυβερνάμε κ.λπ" φώναξε κάποιος:...

Πληρώνουμε με 180.000 ευρώ και τον Αθεμπίγιο που δούλευε δωρεάν!

Σιγά μην τον άφηναν απλήρωτο τον άνθρωπο. Μπορεί εμάς τους ιθαγενείς να μας έλεγαν ότι ο Αθεμπίγιο θα κάνει δωρεάν την πρόταση για το Ελληνικό – θυμάστε που ο Παπανδρέου τον περιέφερε ως να είναι ο προσωπικός του διαφημιστής; – αλλά τελικά πληρώθηκε και μάλιστα αδρά.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παραδέχθηκε σήμερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ότι «πληρώθηκε 180.000 ευρώ, είναι ένα εξαιρετικά εύλογο ποσό για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο. Έχει εξοφληθεί εξόσον γνωρίζω»!!!

Ποσό που προκαλεί …ίλιγγο για πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου


 Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με την είδηση πως το πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου στοίχισε 800.000 ευρώ.Ο κ. Πάγκαλος, φρόντισε να ανακαλέσει τις αποσπάσεις και τους διορισμούς των Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Μετακλητών Υπαλλήλων, που υπηρετούσαν στο Πολιτικό Γραφείο του «ομωνύμου» του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Παπανδρέου.
Στη συνέχεια, μαζί με τον έτερο αντιπρόεδρο ....

Έρχεται το …αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ!

Εντελώς τυχαία, έπεσα πάνω σε μια, άκρως αποκαλυπτική, συνέντευξη του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη, στην οποία προσπαθούσε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία. πρώτον, φταίνε οι τράπεζες! Είπε συγκεκριμένα: «“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είχαμε δηλώσεις εκπροσώπων τραπεζών που έλεγαν ότι θα ήταν λάθος να πάμε πέραν της απόφασης της 21ης Ιουλίου για κούρεμα που ήταν τότε στο 20%.» Δεύτερον, …

Σφαλιάρα Δήμα στους Σκοπιανούς: Ομόφωνα «ΟΧΙ» απ' την ΕΕ στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων

Επιτυχημένη χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τη χθεσινή πρώτη δοκιμασία του έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Δήμα στην ΕΕ όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Επρόκειτο για την πρώτη συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ γύρω από τα Σκόπια.

Δικαίωση Καραμανλή μέσω Χάγης

Σοφία Βούλτεψη
06/12/2011
ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Δώρον άδωρον αποδείχθηκε για τα Σκόπια η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Και επιτυχία για την Ελλάδα με την οποία επιβραβεύεται η απόφαση Καραμανλή να θέσει βέτο στο Βουκουρέστι.

Κι’ αυτό διότι το Δικαστήριο κατέληξε πως η χώρα μας πράγματι παραβίασε το άρθρο 11 της Συμφωνίας, βάσει του οποίου τα δύο μέρη δεσμεύονται να μην παρεμποδίζουν την είσοδο σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά τυπικά δεν μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο.

Δεν δέχθηκε, όμως, το Δικαστήριο όλες τις άλλες αιτιάσεις των Σκοπίων, που ζητούσαν επιβολή μελλοντικών μέτρων από το Δικαστήριο σε περίπτωση μελλοντικών ανάλογων κινήσεων εκ μέρους της Ελλάδας.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα δεν χάνει την δυνατότητα να προβάλει και πάλι βέτο κατά των Σκοπίων στο μέλλον....

.Αποκάλυψη: Η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια “Μακεδονία”



Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη 'ευελιξία' στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr.

Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.



Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και τονίζει πως η ίδια η Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ προκειμένου να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του.

“Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος” αναφέρεται στο έγγραφο “και έτσι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να είναι πολύ προσεκτική”.

Το έγγραφο είναι να αποχαρακτηριστεί το 2018 αλλά διέρρευσε στα Wikileaks και το XrimaNews.gr το παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα.

Το θέμα του είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μηδενική αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λειτουργεί αντίθετα απ' ότι οι υπόλοιπες χώρες σε αυτό το θέμα. “Οι Έλληνες περιμένουν οι εταίροι τους στην ΕΕ να τους στηρίξουν στο θέμα” αναφέρει το έγγραφο αλλά είναι η Μέρκελ η μόνη που ασκεί μεγάλες πιέσεις και συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για την Ελλάδα.

Είναι η ίδια Μέρκελ που μερικούςμήνες αργότερα αρνήθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και την έσπρωξε με την πολιτική της σε ένα καταστροφικό Μνημόνιο με τα σκληρότερα δυνατά μέτρα, για τα οποία πανηγύρισε και περηφανεύτηκε δημοσίως σε ομιλία της.

Το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από εμπιστευτικό στις 22 Απριλίου του 2018.

XrimaNews.gr

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;


ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ;

Καρατζαφέρη πες αλεύρι... η Ντόρα κι ο Πρετεντέρης σε γυρεύει

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στη Λυών της Γαλλίας με θέμα " Η Ελλάδα υπό Ευρωπαϊκή κηδεμονία;".
Στο φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα LIBERATION συμμετείχαν η Ντόρα και ο Πρετεντέρης.

Στην αρχή του βίντεο ο Γάλλος δημοσιογράφος θέτει το θέμα του ΛΑΟΣ και...

ΝΤΟΡΑ (για το ΛΑΟΣ): Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Ότι κάνουν το κάνουν για ψήφους και για να κερδίζουν χρήματα ενώ αλλάζουν γνώμη κάθε δυό μέρες.

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ
(για το ΛΑΟΣ): Είναι αστείοι. Είναι επικίνδυνοι γιατί είναι αστείοι.

ΣΗΜ: Ξεχνάει βέβαια ο Πρετεντέρης ποιοι έχουν μέρα νύχτα τον Καρατζαφέρη στα παράθυρα των καναλιών.
Ξεχνάει ο Πρετεντέρης ότι ο Καρατζαφέρης είναι δικό τους δημιούργημα, δικό τους παιδί.
Ξεχνάει ο Πρετεντέρης την πλύση εγκεφάλου που έχουν κάνει τα μίντια με τον πραγματικά αστείο Καρατζαφέρη εδώ και 4 με 5 χρόνια.
Ξεχνάει ο Πρετεντέρης το βρώμικο ρόλο που έχει παίξει ο Καρατζαφέρης στην πολιτική σκηνή αλλά και τη βρώμικη στήριξη των μίντια και του χουντοκάναλου,του οποίου είναι μέλος, στον άθλιο των Αθηνών.
Ξεχνάει ο Πρετεντέρης ότι ο σκόπος τους που δημιούργησαν το ΛΑΟΣ ήταν να πλήξουν τη ΝΔ και τον Καραμανλή εν αρχή).
Ξεχνάει ο Πρετεντέρης τη δήλωση Καραμανλή:...δεν συζητώ με ακροδεξιούς...

ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ.

Εξαιρετική η τοποθέτηση στη συνέχεια από Έλληνα φοιτητή εργαζόμενο στη Γαλλία που κατηγόρησε και τους δυο παριστάμενους (Ντόρα και Πρετεντέρη)ότι είναι συμμέτοχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου, μιας κυβέρνησης που δεν εξέλεξε ο ελληνικός λαός.

Δείτε το βίντεο. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Τι απέτρεψε ο Καραμανλής...

Λένε οι Κινέζοι μια εικόνα χίλιες λέξεις...
Αυτό ταιριάζει "γάντι" για την φωτογραφία που ακολουθεί.
Δείτε και μόνοι σας, τα σχέδια "επι χάρτου" του Μπους.

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ Κατάργηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος Ρ.Α.Ε

Την κατάργηση του ενιαίου τιμοκαταλόγου για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος, εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με το νέο σύστημα που εισηγείται η ΡΑΕ, το κράτος, αντί να ορίζει το τιμολόγιο, θα αποφασίσει ένα συγκεκριμένο ύψος επιδότησης, σε ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κάθε κατηγορία δικαιούχων του ΚΟΤ. Την επιδότηση αυτή θα εισπράττουν οι προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και ανταγωνιστές), ως αποζημίωση για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους καταναλωτές που εντάσσονται στο ΚΟΤ.

ΝΑΤΟ: Η απόφαση της Χάγης δεν αλλάζει την πολιτική μας


Πλήρης η επιβεβαίωση των όσων λέγαμε χθες (ΕΔΩ) για την απόφαση της Χάγης.Δυστυχώς για τα φερέφωνα που προσπάθησαν να αποκρύψουν την αλήθεια.
Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ο οποίος δήλωσε λίγο μετά την απόφαση:

"Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης δεν επηρεάζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.Συμφωνήσαμε ότι θα απευθυνθεί πρόσκληση στην ΠΓΔΜ μόλις εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας"

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Τα ποντίκια του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να εγκαταλείπουν το καράβι!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Αν δείτε και ακούσετε τα βίντεο από τις προχθεσινές δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη θα καταλάβετε το πόσο “θράσος” μπορεί να έχει κάποιος που έχει βάλει στόχο την ηγεσία του κόμματος του!
Ο εν λόγω κύριος προσπαθεί (με υποκριτική αυτοκριτική) να αποποιηθεί των προσωπικών του ευθυνών ενώ έχει την αναίδεια να ...

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι.O ελεεινός εκβιασμός τους δεν πρέπει να περάσει.



    Η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συνεχίζοντας την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο για την επιβολή του «Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» (ΕΕΤΗΔΕ), στέλνοντας μαζικά στις λαϊκές οικογένειες, μέσω της ΔΕΗ , λογαριασμούς για την πληρωμή του, απειλώντας ότι διαφορετικά θα μας κόψει το ρεύμα.

Τα πήρε και τα σήκωσε ο διάολος τα έσοδα τον Νοέμβριο, -13,3%

 Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι πρώτες πληροφορίες για τα έσοδα του Νοεμβρίου τα εμφανίζουν έντονα μειωμένα κατά 13,3% παρά τα εισπρακτικά μέτρα που επιβλήθηκαν. Έτσι, στο ενδεκάμηνο οι απώλειες υπολογίζονται στο 5%, γεγονός που σημαίνει ότι εισπράχθηκαν 43 δισ., οκτώ λιγότερα από τον στόχο των 51 δισ. Άρα το ποσό αυτό θα πρέπει να εισπραχθεί μέσα στον Δεκέμβριο, κάτι όμως που δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα, επιβαρύνοντας με περίπου 2 δισ. ευρώ τον προϋπολογισμό του 2011.

ΝΔ: Τώρα είναι σειρά των Σκοπίων να κάνει τα επιβαλλόμενα βήματα

 «Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αναμφίβολα, θα γίνει αντικείμενο πολλαπλών αναγνώσεων και περισσοτέρων ερμηνειών, αλλά και διαστρεβλώσεων.Έχουν εκδηλωθεί ήδη οι πρώτες προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων να χρησιμοποιήσει την απόφαση αυτή ως «πρώτη ύλη» για μια νέα επίθεση προπαγάνδας σε βάρος της Ελλάδος , η οποία –είναι βέβαιο- ότι θα πέσει στο κενό και θα εκθέσει, για μια ακόμη φορά , σε διεθνές επίπεδο, τους «αρχιτέκτονες» της ακραίας και αδιάλλακτης πολιτικής , που ακολουθούν οι συγκεκριμένοι εθνικιστικοί κύκλοι της FYROM, με επικεφαλής τον κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σαμαράς: «Συνέθλιψαν όσους πλήρωναν, δεν άγγιξαν τους φοροφυγάδες!»

Την ανάγκη εξυγίανσης και ανάπτυξης του εμπορίου υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά το χαιρετισμό του στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού εμπορίου της ΕΣΕΕ.
«Αν δεν εξυγιάνουμε το χώρο του εμπορίου, δεν θα καταφέρουμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση Παπανδρέου, σημειώνοντας πως «συνέθλιψαν αυτούς που ήδη πλήρωναν, αλλά δεν άγγιξαν όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά» και πως, «αντί να αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές».