slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πώς θα εκλεγεί το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία παρέχονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις ως προς τη διαδικασία ανάδειξης των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.
Εισαγωγικά αναφέρει η εγκύκλιος ότι με τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών της 8ης, και όπου ήταν αναγκαίο, της 15ης Οκτωβρίου 2023, αναδείχθηκαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όλων των δήμων της χώρας. Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του δήμου, καθώς διαθέτει γενική αποφασιστική αρμοδιότητα για τις υποθέσεις του δήμου, αποφασίζει δηλαδή για όλα τα θέματα που δεν ανατίθενται ρητά σε άλλο όργανο διοίκησης του δήμου.

Νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 2024

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και τους ναύλους στις γραμμές της Αδριατικής φέρνει η ένταξη της ναυτιλίας στο ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων από την 1η Ιανουαρίου 2024. Το επιπλέον κόστος που προκύπτει από τις εκπομπές των αερίων ρύπων των πλοίων, μετακυλίεται στον χρήστη του πλοίου.

Ο όμιλος Grimaldi και η Attica Group που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Ελλάδας Ιταλίας ανακοίνωσαν χθες τις προσαυξήσεις ανά φορτηγό ενώ η Attica ανακοίνωσε επιβαρύνσεις και για τους επιβάτες κάτι που αναμένεται να πράξει τις επόμενες ημέρες και ο όμιλος Grimaldi.