slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΤΑΝΚΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010



η Η Ηκυρια Μπακογιάννη θα επιχειρήσει, δεύτερον, να πείσει ότι δεν πρόκειται για έναν προσωπικό μηχανισμό, αλλά για μια πρωτοβουλία από τη «βάση προς την κορυφή» ...

Το οθωμανικό σύνδρομο στις δημοσκοπήσεις

Στα εντυπωσιακότατα στοιχεία της έρευνας είναι ότι ως «καλύτερο κόμμα της Αντιπολίτευσης» έρχεται πρώτη η ΝΔ με ποσοστό 21% και δεύτερο το ΛΑΟΣ με ποσοστό 20%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 16% και κανένα από αυτά λέει το 25%.

Μιλάμε για το σύνδρομο Οθωμανικής πειθαρχίας! Όπου ο σουλτάνος υποχρέωνε τους «συμμάχους» του να παρακολουθούν βιασμούς των αγαπημένων τους προσώπων για να αποδείξουν την υποτέλεια τους!

Τι έχουμε λοιπόν; Μία κυβερνησάρα που την αγαπά ο κόσμος και θα την ξαναψήφιζε ευχαρίστως και μία αντιπολίτευση (ΛΑΟΣ) που όντως εφαρμόζει μία ρηξικέλευθη αντιπολιτευτική τακτική στηρίζοντας της αποφάσεις της κυβέρνησης!

Ρε παιδιά κάντε λίγο κράτει. Είπαμε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου, να «κάνετε σωστά τη δουλίτσα σας», αλλά να παρουσιάζετε τον ΛΑΟΣ ως «κόμμα με την καλύτερη αντιπολίτευση» δεν είναι λίγο «ακραίο»;

Ας βρίσκατε κάποιον άλλο τίτλο. «Κόμμα με το ωραιότερο έμβλημα». «Κόμμα με τους λιγότερους Gay». «Κόμμα με τα λιγότερα έξοδα». «Κόμμα με τη μεγαλύτερη φαντασία». κλπ κλπ.

Αλλά κόμμα πιο αντιπολιτευτικό και από το ΚΚΕ;; Για γέλια ρε παιδιά! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!

Διαμαρτύρονται και οι …επικηρυγμένοι

Λοχαγοί ή golden boys του ΠΑΣΟΚ, το σίγουρο είναι ότι απασφάλισαν και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχεια.

Πριν από μερικές ημέρες γράφαμε ότι ο Δ. Ρέππας έβαλε στο στόχαστρό του όχι μόνο τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Μίλησε για φάσκελα που έρχονται και για το λαό που δεν ξεχνά πώς του φέρονται ενώ υπερασπίστηκε το υπουργείο του (σ.σ. φέουδο) και τις ΔΕΚΟ που εποπτεύει. Από το πρωινό του Mega χθες συνέχισε την τακτική του «αντάρτικου» λέγοντας στην ουσία ότι το Μνημόνιο δεν είναι και το ευαγγέλιο που το ασπάζονται οι απανταχού χριστιανοί. Έστειλε μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου ότι δεν μπορεί ο κόσμος να ανεχθεί την τυφλή υποταγή στις προσταγές της Τρόικας ενώ άφησε και πάλι αιχμές για τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή ο Χάρης Καστανίδης, έτερος «λοχαγός» στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε στην ουσία εκλογές προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι επιλογές της κυβέρνησης, επομένως τώρα δεν είναι νομιμοποιημένες από το λαό. Εξέφρασε δε την αγωνία του ότι η κεντροαριστερά θα σβήσει για τα επόμενα 30 χρόνια αν δεν πετύχει η κυβέρνηση.

Από τις σελίδες της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» το άλλοτε «χρυσό» παιδί του ΠΑΣΟΚ και νυν γραμματέας του κόμματος, Χρ. Παπουτσής, διαφοροποιήθηκε εμφανώς κατά των επιλογών της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν είναι πειραματόζωο η Ελλάδα και οι Έλληνες για να κάνουν κάποιοι πειράματα οι ξένοι.

Οι φωνές αντίστασης ή για να λέμε την αλήθεια οι φωνές «βλέπω το πλοίο να βουλιάζει και τρέχω να σωθώ» θα πληθαίνουν όσο τα μέτρα είναι σκληρά και αντιλαϊκά.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί που βγαίνουν σήμερα και φωνάζουν είναι βουλευτές του κόμματος που υπερψήφισε το Μνημόνιο καθώς και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Είναι από τους επικηρυγμένους που θα τους βλέπουμε στο δρόμο και θα τους πετάμε γιαούρτια. Δεν μπορεί να το παίζουν τώρα… αντάρτες της φακής με τα λεφτά του ΠΑΣΟΚ, ούτε κατόπιν εορτής διαφωνούντες. Αν είχαν τα κότσια ας καταψήφιζαν στη Βουλή και ας έστελναν την κυβέρνηση στην κρίση του ελληνικού λαού. Όχι και να δείξουμε συμπάθεια σε προδότες της λαϊκής εντολής.

Εν πάση περιπτώσει, έστω κι αν οι φορείς της αντίδρασης στην κυβέρνηση της «παιδικής χαράς» προέρχονται από βολεμένους ΠΑΣΟΚους, βασικά εργαλεία του πράσινου συστήματος, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Και δεν είναι τυχαίοι αυτοί που κάνουν το «αντάρτικο». Αντιπροσωπεύουν το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων ετών, που μεγάλωσαν με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη και τώρα βλέπουν τους γιάπηδες, τεχνοκράτες και τα boys από το Χάρβαρντ να διαλύουν το κοινωνικό κράτος χωρίς ίχνος ευαισθησίας.

Εν κατακλείδι, θα γελάσει κάθε πικραμένος…

Πάνε για πόλωση...


Ο πιο ευτυχισμένος …Ελληνόφωνος! (έστω και σπαστός).

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

http://olympia.gr/

ΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ;

Αρέσκεται ο Πρωθυπουργός μας στα ταξίδια και τις εκδρομές.
Από τότε που ανέλαβε ως Πρωθυπουργός, — γιά να μας σώσει βεβαίως-βεβαίως –, έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο και δεν έχει αφήσει Σαββατοκύριακο, χωρίς να εκδράμει σε κάποιο νησί…
Ξέρουμε άλλωστε την αγάπη του γιά την θάλασσα και τις επιδόσεις στην κωπηλασία, όταν τον έχασαν περυσι στη θάλασσα του Σχοινιά.!
Μας κάνει όμως εντύπωση η “επιλεκτική διακριτικότητα” των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε., που όταν πέφτει από το ποδήλατο ή “χάνεται” ο Γιώργος στη θάλασσα και… κινητοποιείται όλο το Λιμενικό για να τον βρούν τον χαρακτηρίζουν ως… “αθλητικό τύπο”, ενώ οταν κάνει μπάνιο στη Ραφήνα ο Καραμανλής -χωρίς βέβαια να χάνεται- τον χαρακτηρίζουν..τεμπέλη.
Έχουν χάσει και καθε “μέτρο σύγκρισης”, αφού τα δύο Χοντρικά της Βουλής είν
αι, Πάγκαλος-Καρατζαφέρης και αυτοί εξακολουθούν να παρουσιάζουν και σχολιάζουν τον Καραμανλή ως πολυφαγά.!
Αόμματοι είναι ή έχουν χάσει κάθε αίσθημα αισθητικής;

Κύρκος, Μητσοτάκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιώργου προς νέους


Ο Γιώργος απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να αναλάβουν τα ηνία. Ανταποκρίθηκαν Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Μητσοτάκης και Λεωνίδας Κύρκος.

Οι νεότεροι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα. Δεν προλαβαίνουν να μετρήσουν το μισθό που τους επιφύλαξαν ο Παπανδρέου με το Λοβέρδο.

Πάντως ο Γιώργος δεν έχει πλήρη γνώση του θέματος. Του μετατρέπουν τα ευρώ σε ισοτιμία δολαρίου για να μπορεί να καταλάβει, τον μπερδεύουν και νομίζει ότι ο βασικός μισθός είναι μεγαλύτερος.

Αν του το εξηγήσει κάποιος και πληροφορηθεί και ότι οι τελικές πληρωμές δεν γίνονται σε γιεν, μπορεί και να υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο.

Ξεπατώθηκαν οι καθαρίστριες να καθαρίζουν μετά την ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό. Πλημμύρισε η βουλή από τα δάκρυα οδύνης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Για να καταλάβετε αυτοί που ήταν στα χαμηλά έδρανα κινδύνευσαν με πνιγμό και φυγαδεύτηκαν με βάρκα

Μόνο ο Παπακωνσταντίνου που είναι ευαίσθητος αφέθηκε να τον παρασύρει το ρεύμα και ατένιζε την Κατσέλη να του κουνάει το μαντήλι

Την ίδια ώρα ο ρομαντικός Βαγγέλης Βενιζέλος σιγοσφύριζε το “άσπρα καράβια τα όνειρά μας…” κι έκλεισε όμορφα η ημέρα

Χρωστάνε στην εφορία και έχουν βίλες στη Μύκονο. Που είναι το παράξενο δεν καταλαβαίνω. Αν πλήρωναν την εφορία δεν θα είχαν βίλες.

Έχουν πάρει επιχορηγήσεις από γερμανική εταιρεία και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αυτό όμως δεν γίνεται πρωτοσέλιδο.

Πάντως καλά που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο και θα μπορέσουν να ξεκουραστούν ο Παπασπύρος με τον Παναγόπουλο. Σόλες δυο παπουτσιών χάλασαν απ’ τις πορείες.

Οι υπηρετήσαντες στο στρατό γνωρίζουν τι είναι τα τροχιοδεικτικά βλήματα. Ένα τέτοιο έριξε ο Γιώργος με τη δήλωση Καστανίδη για πρόωρες εκλογές.

Η διαφορά μεταξύ ελληνικής οικονομίας και Τιτανικού: Στον Τιτανικό είχε και ορχήστρα