slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκληρή απάντηση Απόστολου Ψαρράς στον σκιώδη συντάκτη του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ και νέοηθικολόγους



Με μακροσκελή ανακοίνωση  ο   αντιδήμαρχος Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων, Απόστολος Ψαρράς  απαντά σε 
σε όσα  ανάφεραν για τον ίδιο και  μελών  της οικογένειάς του, παραπέμπει μάλιστα για το θέμα των απ’ ευθείας αναθέσεων, αν υπονοούν ότι είναι παράνομες να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα.

Όλοι κατέβηκαν ένα σκαλοπάτι... η Έλλη Στάη ας πούμε έκοψε τον σοφέρ της!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDJxiBeLC49VQTaU8Acupe6JjMh8KPi7JiXgpIElvRH4d892s6tZU3Y8HTSy6yUc2L4Ue8mqxk-wJmqltFsRL3z6fE-TPcFRkGVSwe1a4X9bkYcCa4468ihyphenhyphenvsG84Y1YWnevt6u21oJK4/s1600/elli.jpgΟι εξελίξεις στην οικονομία της χώρας τρέχουν και η Έλλη Στάη τις γνωρίζει καλά. Η σιδηρά κυρία της τηλεόρασης, με βάση αυτές τις εξελίξεις άλλαξε πολλά πράγματα στην ζωή της. «Το καταναλωτικό όν έφυγε από μέσα μου», δήλωσε στη real και συνέχισε:

«Εγκατέλειψα κάποιες ευκολίες. Άλλοι έκοψαν το ταξί , εγώ ένιωσα πολύ ανόητη που χρησιμοποιούσα τον οδηγό του άντρα μου. Άρχισα να οδηγώ ξανά και το ευχαριστιέμαι κιόλας. Όλοι κατεβήκαμε ένα σκαλοπάτι. Όχι μόνο επειδή μικραίνουν τα οικονομικά μεγέθη, αλλά επειδή πρέπει να είσαι πολύ βλάκας για να λειτουργείς αντίθετα με το σύνολο μιας κοινωνίας. Εγώ είμαι κοινωνικό ον και μ’ αρέσει να λειτουργώ μέσα στην κοινωνία.

Κομισιόν : «Η Ελλάδα δεν υλοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Φρούτα στα Σχολεία» για το σχολικό έτος 2009/2010» - Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 ·        Κομισιόν : «Η Ελλάδα δεν υλοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Φρούτα στα Σχολεία» για το σχολικό έτος 2009/2010»
  ·        Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
 
 

L.Andor, αρμόδιος Επίτροπος για τις κοινωνικές υποθέσεις: «Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Ευτυχώς εμείς οι υπόλοιποι είμαστε σε καλύτερη θέση»!!!! . Ν. Χουντής: παράνομα ζητάτε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο τύπου
·         Ν. Χουντής: παράνομα ζητάτε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
·         L. Andor: «η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Ευτυχώς εμείς οι υπόλοιποι είμαστε σε καλύτερη θέση»!!!!
 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ & ΘΟΔ.ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ & ΘΟΔ.ΔΡΙΤΣΑ
"H δασοπυρόσβεση στο στόχαστρο της κυβέρνησης"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κ Α ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ META AΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ



Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος σύσκεψη υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, με θέμα την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Σταϊκούρας Χρήστος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Μηταράκης Νότης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Βρούτσης Γιάννης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Ζώης Χρήστος, Τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Χατζηδάκης Κωστής, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γιαννόπουλος Θανάσης, Τομεάρχης Υγείας, και Νικολόπουλος Νίκος, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το θέμα της δόμησης σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας έθεσε με παρέμβαση του στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

http://static.doldigital.net/webstatic/E38D85A79B54804BAC03A5706598ABFC.jpgΤην τροποποίηση των διατάξεων του σχετικού νόμου ζήτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργού για να απαλλαγούν οι πολίτες από έναν ακόμα γραφειοκρατικό εφιάλτη που θα τους επιτρέπει τη δόμηση εκτός σχεδίου, για να επιβιώσει ότι απέμεινε από την οικοδομική δραστηριότητα μετά την φορολογική επέλαση της κυβέρνησης..

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

Με σειρά διατάξεων που τροποποίησαν τον αρχικό νόμο 2637/27-8-98 (ΦΕΚ 200 Α') ορίστηκε ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμό ακίνητο, απαιτείται εκτός των άλλων και βεβαίωση ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας. Αυτή την βεβαίωση την ζητάει το τμήμα οικοδομικών αδειών της πολεοδομίας, η οποία εκδίδεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι προβλεπόμενοι όμως χάρτες από τους δαιδαλώδεις νόμους, που εισηγήθηκαν «ευφυείς» γραφειοκράτες και ψήφισε η Βουλή, ουδέποτε συντάθηκαν ώστε να εμφανίζονται οι περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να υπογράφουν στα τυφλά αν ένα ακίνητο εκτός σχεδίου πόλεως είναι οικοδομήσιμο ή όχι.

Επί πλέον η έλλειψη χαρτών επιβάλλει «αυτοψία» από τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος διαπιστώνει ότι ένα ακίνητο είναι σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας, «αν το ακίνητο ή τα όμορα καλλιεργούνται, τότε είναι σίγουρα υψηλής παραγωγικότητας» . Επομένως ποσοστό 99% των ακινήτων εκτός σχεδίου είναι υψηλής παραγωγικότητας».

Μ ε τον τρόπο αυτό η εκτός σχεδίου δόμηση έχει απαγορευτεί ουσιαστικά - ανεξάρτητα από τη έκταση των 4 στρεμμάτων.

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να τροποποιήσετε τις διατάξεις αυτές ώστε να απαλλάξετε τους πολίτες από έναν ακόμα γραφειοκρατικό εφιάλτη και να επιτρέψετε τη δόμηση εκτός σχεδίου, σύμφωνα με τις κατά τα λοιπά ισχύουσες διατάξεις, για να επιβιώσει ότι απέμεινε από την οικοδομική δραστηριότητα μετά την φορολογική επέλαση της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου 2009-2011?

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Χ. Ράιχενμπαχ: «Είμαι εδώ για να υλοποιήσω το σχέδιο Α»

 
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει τις προτεραιότητες και ορίζει τις ανάγκες και εμείς θα της προσφέρουμε την τεχνική μας υποστήριξη», είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης«Τέλη Οκτωβρίου θα παρουσιάσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα την πρώτη έκθεσή της για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την έξοδο από την ύφεση, παράλληλα με όσα ήδη έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία όμως δεν έχουν αναγνωριστεί όσο πρέπει από την Ευρώπη», τόνισε την Τετάρτη ο o ουσιαστικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα για την Ανάπτυξη Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Ελληνογαλλικό, το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, με θέμα «Aνάκαμψη τώρα - ένας Ηράκλειος άθλος για την Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα σενάρια για τη χρεοκοπία της χώρας μας, ανέφερε ότι «εγώ δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις για το αν υπάρχει σχέδιο Β, είμαι εδώ για να υλοποιήσω το σχέδιο Α».

Η Ομάδα Δράσης, όπως είπε ο κ. Ράιχενμπαχ, θα αποτελείται από περίπου 30 άτομα, τα 10 εκ των οποίων θα έχουν έδρα τους τις Βρυξέλλες και τα υπόλοιπα θα βρίσκονται στη χώρα μας.

Στόχος της θα είναι η επικοινωνία με την κυβέρνηση αλλά και με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να επιτευχθεί η επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλιών από τα διαρθρωτικά ταμεία και να προσφέρει τεχνική βοήθεια για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Αυτό που δεν θα κάνει η Ομάδα είναι να έχει αρμοδιότητα ελέγχου ή υποκατάστασης των ελληνικών αρχών. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει τις προτεραιότητες και ορίζει τις ανάγκες και εμείς θα της προσφέρουμε την τεχνική μας υποστήριξη», τόνισε.

Ο επικεφαλής της Ομάδας δήλωσε την ικανοποίησή του από την ετοιμότητα των αρμόδιων υπουργών που συνάντησε και συνομίλησε την Τρίτη, πρώτη μέρα παραμονής του στη χώρα μας, και ανέφερε ότι οι διαπιστώσεις που καλείται να εστιάσει η ομάδα είναι ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης στη χρηματοδότηση, υπάρχουν ακόμη προσκόμματα στην επιχειρηματική δραστηριότητα και απαιτείται ενίσχυση επιμέρους τομέων της οικονομίας όπως ο τουρισμός η ενέργεια και ο γεωργικός τομέας.

Ανέφερε δε ότι η Ομάδα είναι αποτέλεσμα αιτήματος του Έλληνα πρωθυπουργού στην ΕΕ και το ενδιαφέρον που έδειξε για βοήθεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αναμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας σύντομα θα επεκταθεί η μέθοδος του Fast Track και για επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υπογραφεί το Πρεοδρικό Διάταγμα για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, να υπάρξει νέα προκύρηξη στο πλαίσιο του Επενδυτικού νόμου για τα σχέδια Περιφερειακής Συνοχής, θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ θα ανακοινωθεί και το σχέδιο για την κατάργηση 72 εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.

«Έστω και αν είμαστε εντελώς μόνοι έστω κι αν δεν συναινεί η Νέα Δημοκρατία και αντιμετωπίζουμε προβλήματα, Δεν υπαναχωρούμε. Μπορεί να υπάρχουν ατολμίες μερικές φορές αλλά η απόφασή μας παραμένει σταθερή για έξοδο από την κρίση και να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο γνωστός λογοκλέφτης Έλληνας ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Γ. Χατζημαρκάκης, ανέφερε ότι παρά την 15μηνη καθυστέρηση της χώρας μας να γίνει ελκυστικός τόπος επενδύσεων τώρα έχει γίνει η εκκίνηση και δεν πρέπει αυτό να χαλάει από δηλώσεις όπως του αντικαγκελαρίου Φίλιπ Ρέστλερ «οι οποίες έγιναν για εσωτερική κατανάλωση στη Γερμανία ενόψει των περιφερειακών εκλογών».

Μάλιστα, θέλοντας να παραμυθιάσει τους ανίδεους ακροατές του, πρόσθεσε, ότι ο ίδιος ο αντικαγκελάριος για να αλλάξει το κλίμα θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 6 και 7 Οκτωβρίου συνοδευόμενος από 80 Γερμανούς επιχειρηματίες... τη στιγμή που η επίσκεψη έχει κανονιστεί εδώ και 1,5 μήνα, δηλ πολύ πριν κάνει τις επίμαχες δηλώσεις για τις οποίες έφαγε άγριο κράξιμο και απ' την Μέρκελ.

Ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε ενδεικτικά ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα σε συνεργασία με πέντε μεγάλα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, σημείωσε ότι στην ενέργεια η ΔΕΗ στέκει εμπόδιο στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων ΑΠΕ και θα πρέπει αυτό να ξεπεραστεί διότι υπάρχει έντονο γερμανικό ενδιαφέρον.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα Γ. Γλυνός, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει να συγχέεται με τη μεγέθυνση, ανέφερε ότι η Ομάδα Δράσης θα εκδίδει εκθέσεις κάθε τρίμηνο και σημείωσε ότι πρέπει να εστιάσουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης για τα οποία μεγάλη σημασία έχει το ίδιο το κράτος δια των ελεγκτικών του μηχανισμών και των δυνατοτήτων που προσφέρει στην επιχειρηματικότητα.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ



Από τον Αγιασμό σε σχολεία της Νάξου...



ΣΗΚΩ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΩΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ


Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών, η οποία δεν διαψεύδεται από κανέναν απ τους εμπλεκόμενους, ότι η γνωστή εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ αλλάζει δομικά την παρουσία της.
Είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό, υπήρξε έντονη κινητικότητα από γνωστή ομάδα των Αθηνών , που κινούνταν με στόχο την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του κεντροαριστερού χώρου στη Νάξο, με σκοπό να καλύψει το κενό που υπήρχε κατά την άποψη της στην ενημέρωση, αλλά και να δουλέψει ως εργαλείο για την ενότητα του χώρου. Κύριο μέλημα αυτής της ομάδας, όπως πληροφορούμαστε, είναι η αλλαγή της ατζέντας της ενημέρωσης στη Νάξο, αφού κρίνει ότι αυτή κινείται μεταξύ παραλίας και Δημαρχείου, με πρωτεύον χαρακτηριστικό το κουτσομπολίστικο στοιχείο και όχι την ουσιαστική πολιτική παρέμβαση για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού, όπως θα έπρεπε να είναι.