slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σσσσσ, μην το δει κανείς… Νερό έχουμε

Νικόδημου Λιανού 
Ένα από τα πιο όμορφα ρεπορτάζ στο χώρο της δημοσιογραφίας είναι το αθλητικό. Ξέρετε γιατί; Γιατί ουσιαστικά είναι σαν το … ελεύθερο. Για να ασχοληθείς πρέπει να έχει γνώσεις για όλα τα είδη: κυβερνητικό, ιατρικό, δικαστικό ακόμη και επικοινωνίας. Να ξέρεις πως θα μετατρέψεις όχι το άσπρο – μαύρο αλλά το άσπρο σε γκρι. Η το μαύρο σε γκρι. Να γνωρίζεις βρε παιδί μου την τέχνη της ψευδαίσθησης. Κάτι σαν τους μάγους. Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια όπου το διαδίκτυο ήταν ανύπαρκτο στο χώρο της επικοινωνίας πως οι διάφοροι μάνατζερ κορόιδευαν τους παράγοντες των

Στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Φραγκίσκος

 
Σπύρος Μάκαρης
Τα φτερά του για την super league και συγκεκριμένα την ΑΕΚ άνοιξε ο Δημήτρης Φραγκίσκος του ΠΑΣ Νάξου. Ο αρχηγός της Μικτής Κυκλάδων, που αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα στόχο αρκετών ΠΑΕ και δη του πάλαι ποτέ ΠΟΚ αλλά και άλλων μικρότερων, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της "Ενωσης", όπου υπέγραψε συμβόλαιο με σκοπό να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φραγκίσκος ήταν για μεγάλο διάστημα στο μικροσκόπιο τον ανθρώπων του "δικέφαλου" και πέρασε με επιτυχία όλα τα

Το “δώρο” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους εκδότες της περιφέρειας

...ο περιφερειακός Τύπος βγαίνει από το Μνημόνιο ..... Ο περιφερειακός Τύπος βγαίνει από το… Μνημόνιο και αρχίζει πάλι να επιχορηγείται για τη διακίνηση των φύλλων του στην περιφέρεια. Έπειτα από πέντε χρόνια επανέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η ενίσχυση της διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων μέσω ταχυδρομείου με μειωμένο τιμολόγιο. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της στήλης, ήδη έχουν εγκριθεί τα απαιτούμενα κονδύλια για το 2016, καθώς και για τα έτη 2017 και 2018, στο συνολικό ποσό των 7.687.352 ευρώ!


Πρόκειται για το μεγάλο δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους εκδότες της περιφέρειας, με τους οποίους είχε συμφωνήσει ήδη από το 2015 ότι θα επαναφέρει το μειωμένο τιμολόγιο για τη διακίνηση των εφημερίδων τους. Ήδη από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έχει εγκριθεί για το τρέχον έτος το ποσό του 1.742.352 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την ανάθεση στα ΕΛΤΑ της διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων που δικαιούνται την επιδότηση και είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό μητρώο της Γραμματείας. Το ποσό που έχει προϋπολογιστεί και ενταχθεί σε συγκεκριμένους κωδικούς για τη διακίνηση των περιφερειακών εφημερίδων στο εσωτερικό της χώρας για τα έτη 2017 και 2018 ανέρχεται στα 5.945.000 ευρώ.

Η τελευταία υπουργική απόφαση που αφορούσε την ενίσχυση της διακίνησης των περιφερειακών εφημερίδων εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Φ. Σαχινίδη και τον υπουργό Επικρατείας Η. Μόσιαλο. Μετά το 2011 η κρατική ενίσχυση στον Τύπο γενικά και στον περιφερειακό Τύπο ειδικότερα κόπηκε, με το επιχείρημα πως είναι απαίτηση της «τρόικας».

Την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ ικανοποιήθηκε και το αίτημα των επιχειρηματιών να μη δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους στον Τύπο, πάλι με πρόσχημα την «τρόικα», ενώ τα τελευταία χρόνια παραμένει ανοιχτό το θέμα της κατάργησης δημοσίευσης των κρατικών δημοσιεύσεων σε εφημερίδες της περιφέρειας.

---

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου και ώρα 19:30 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ...
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Έκδοση Αθλητικής Ταυτότητας για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητας του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. από το κοινό

Ενόψει της έναρξης της νέας αθλητικής περιόδου, έτους 2016-2017, το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει ότι για την είσοδοκαι χρήσητων αθλητικών εγκαταστάσεων αρμοδιότητας ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α ( ανοιχτό Δ.Α.Κ. Νάξου, κλειστό Δ.Α.Κ. Νάξου, γήπεδο Αγίου Αρσενίου) από άτομα που θέλουν να συμμετέχουν σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, από μεμονωμένα άτομα, κοινό που δύναται να κάνει χρήση, από άτομα που δεν είναι αθλητές και δεν ανήκουν σε οργανωμένο Σύλλογο, είναι απαραίτητη η έκδοση Αθλητικής Ταυτότητας.
Προκειμένου να εκδοθεί η Αθλητική Ταυτότητα ο ενδιαφερόμενος πρέπει να.....

Μήνυμα Τ. Πρωτονοτάριου για τους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις


Για αρκετά θέματα είμαι υπερήφανος που είμαι Ναξιώτης. Ένα από τα σημαντικότερα όμως είναι οι επιδόσεις των Ναξιωτών σε όλα τα επιστημονικά πεδία και η παραγωγή σπουδαίων επιστημόνων διεθνούς και παγκόσμιας αναγνώρισης.
Σαν πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής χαίρομαι και συγχαίρω τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας για το ρεκόρ επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και να μην....

Τα παιδιά δίνουν χαρά στην οικογένεια του Γιάννη Βρούτση


Χαρμόσυνα νέα έφεραν τα πρόσφατα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για την οικογένεια του βουλευτή Κυκλάδων και π. υπουργού Γιάννη Βρούτση.
Ο γιος του, Βασίλειος, πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) σε μία από τις πιο αξιόλογες Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Ουσιαστικά, ο Βασίλειος, ήρθε να