slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την Τετάρτη 3 του Νοεμβρίου στις 20:00 όλοι Φιλώτι


logo

Την Τετάρτη στις 20:00 στην κεντρική πλατεία του Φιλωτίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του επικεφαλής του Συνδυασμού “Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση” κ. Μανόλη Μαργαρίτη.

Θα προηγηθούν στις 19:00 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη νίκη

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Φιλωτι

Επίσκεψη Μαργαρίτη στο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

Σήμερα, Τρίτη, ο Μανόλης Μαργαρίτης με συνεργάτες του επισκέφτηκε το πρωί το Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου και συνομίλησε με το προσωπικό και με κτηνοτρόφους. Άκουσε τα προβλήματά τους και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις τους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι, ως νέα δημοτική αρχή, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού, οι οποίοι αποτελούν βασικό θεμέλιο της ντόπιας οικονομίας.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκε επιχειρήσεις, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή του περιφερειακού και, ακολούθως, δημόσιες υπηρεσίες στο Δήμο Δρυμαλίας.
Η εγκαρδιότητα, με την οποία υποδέχονται όλοι το επιτελείο του Μανόλη Μαργαρίτη, και το πνεύμα νίκης που επικρατεί παντού, ενισχύουν καθημερινά το κοινό αίσθημα για σαρωτική επικράτηση στις εκλογές της Κυριακής !!!

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «Οι πολίτες δεν εκβιάζονται. Αποδοκιμάζουν την κυβερνητική πολιτική και στέλνουν μήνυμα Ελπίδας και Προοπτικής»

«Οι Περιφερειακές - Δημοτικές Εκλογές, διεξάγονται σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την πατρίδα μας. Την κρίση, διαμορφώνουν η πολιτική του Μνημονίου και οι επιπτώσεις του. Η παρατεταμένη οικονομική Ύφεση, ο συνεχώς διογκούμενος Πληθωρισμός και η εκρηκτική κλιμάκωση της Ανεργίας, συνθέτουν ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον εφιαλτικό.

Η κυβερνητική πολιτική ενισχύει την ανασφάλεια των πολιτών, στενεύει την ελπίδα, περιορίζει την προοπτική.

Επενδύει στον φόβο των πολιτών για το αύριο, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους για την πολιτική της.

Στέλνει ένα μήνυμα εκβιαστικό, προβάλλοντας το δίλλημα: «συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική ή προσφυγή στις κάλπες».

Ο πολιτικός αυτός εκβιασμός, συνιστά μια πρωτοφανή εξωθεσμική πρωτοβουλία, που προσπαθεί να εγκλωβίσει τους Έλληνες πολίτες στην αδιέξοδη πολιτική της.

Οι Έλληνες πολίτες, όμως, απορρίπτουν τον εκβιασμό και μέσα από της κάλπες της 7ης Νοεμβρίου, θα στείλουν αυτοί το δικό τους πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Ένα μήνυμα για μια νέα διαφορετική πολιτική που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και θα φέρει ξανά την αισιοδοξία, την ελπίδα και την προοπτική στην χώρα μας.

Οι επικείμενες Εκλογές, επίσης, θα κρίνουν και την τύχη του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», που υλοποιείται χωρίς την διασφάλιση των αναγκαίων πόρων και την απαραίτητη εγγύηση της ομαλής λειτουργίας των νέων Δήμων.

Γι’ αυτό και οι επιλογές των νέων Περιφερειαρχών και Δημάρχων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για την επιβίωση των νέων Αυτοδιοικητικών Σχηματισμών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας, στις επικείμενες εκλογές είναι επιβεβλημένη, αναγκαία και σημαντική.

Η συμμετοχή όλων μας, θα εξασφαλίσει την επιλογή των πιο άξιων και ικανών συνδυασμών για την επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Σε αυτές τις εκλογές, με την ψήφο μας στοχεύουμε να επιλέξουμε τους άριστους Περιφερειάρχες και Δημάρχους και όχι τους αρεστούς, που εκβιαστικά προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Τους καλύτερους και ικανότερους για την διασφάλιση της ανάπτυξης και της ευημερίας των νησιών μας.

Εγγύηση γι’ αυτό, αποτελούν οι περιφερειακοί και δημοτικοί συνδυασμοί ελπίδας και προοπτικής που διεκδικούν την ψήφο μας στις Κυκλάδες, κόντρα στα εκβιαστικά διλλήματα που θέτει η κυβέρνηση.

Είναι ανάγκη να στείλουμε όλοι ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση του Μνημονίου, προκειμένου να αλλάξει την πολιτική της.

Γιατί η χώρα, έχει ανάγκη από μια πολιτική ανάπτυξης.

Μια πολιτική που θα εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας.

Μια πολιτική που θα αποκαταστήσει τους μισθούς και τις συντάξεις των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων.

Μια πολιτική που δεν θα χειραγωγεί την Αυτοδιοίκηση (στερώντας τους απαραίτητους πόρους), αλλά θα της δίνει δύναμη και ουσιαστικό περιεχόμενο για να εκπληρώσει το εθνικό έργο που της αναλογεί. Την Περιφερειακή Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

Μια πολιτική που θα διώξει την εθνική κατάθλιψη και τον φόβο και θα επαναφέρει τη χαμένη αξιοπρέπεια και αισιοδοξία σε όλους τους Έλληνες».

Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων

Θα επιλέξουν τακτικές και «παπαγαλάκια» Πρωτολάτη;

Το παριανό blog είναι γνωστό. Είναι το αρχαιότερο στις Κυκλάδες παραπέμποντας ίσως σε άλλα αρχαιότερα επαγγέλματα, όχι τυχαία ίσως.

Είναι γνωστή η τακτική που ακολουθεί ο συγκεκριμένος διαχειριστής του blog, το «παπαγαλάκι» της υποψήφιας αυτή τη χρονική στιγμή. Γιατί αύριο δεν ξέρουμε ποιανού «παπαγαλάκι» θα είναι…

Δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες από την ομιλία του κ. Βλαχογιάννη και της κ. Πρωτολάτη προς τους ετεροδημότες της Αθήνας.

Οι δυο φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της κ. Πρωτολάτη και ανήρτησε στο site του συνδυασμού της δείχνουν ορισμένες πλάτες καθιστών ανθρώπων και τίποτα άλλο. Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

Από την άλλη πλευρά το γραφείο τύπου του κ. Βλαχογιάννη έδωσε στη δημοσιότητα και ανήρτησε στο blog του συνδυασμού αρκετές φωτογραφίες από την ομιλία του στους ετεροδημότες της Αθήνας που έδειχναν τα πρόσωπα σε όλη την αίθουσα.

Ο κ. «παπαγαλάκιας» εκμεταλλεύτηκε το περιεχόμενο μιας φωτογραφίας και τοποθέτησε αριθμούς στα κεφάλια των παρευρισκομένων λες και εμείς δεν μπορούμε να μετρήσουμε πόσοι ήταν στην αίθουσα και χρειαζόμασταν βοήθεια. Τώρα αν το μέτρημα που έκανε ήταν νωρίς το πρωί ή αργά το πρωί κατά το μεσημέρι μεριά (παίζει ρόλο αυτό για όσους γνωρίζουν και γνωρίζουν πολλοί) δεν μας το αποκάλυψε.

Τι έγραψε;

Διαβάστε:

115 άτομα με στοιχεία η συγκέντρωση της ΚουΠεπέ

Με στοιχεία που έδωσε επίσημα η Κουπεπέ με φωτογραφία δική της!!!

115 άτομα με τους υποψήφιους και τις οικογένειες τους" η συγκέντρωση" της Κουπέπε στην Αθήνα!!! ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ στο επίσημο δελτίο που έστειλαν! (βλ. φωτό). Όσους δηλαδή μάζεψε για πλάκα η Γρηγορία χθες βράδυ μόνο στον Πρόδρομο. Στα Μάρμαρα δε, δεν τους έφθασε η πλατεία!!! Επί της ουσίας, η συγκέντρωση Βλαχογιάννη στο "φουλ" ήταν όσοι ήταν για τσιγάρα στη συγκέντρωση της Γρηγορίας στην Αθήνα. Περαστικά σας!

Υ.Γ. Και για όσους αμφισβητούν το γεγονός, μπορούν να κλικλάρουν στην φωτό και να αριθμήσουν μαζί μας!Στην ομιλία του κ. Βλαχογιάννη, κατά τον κ. «παπαγαλάκια» ήταν 115 άτομα.

Στην ομιλία της κ. Πρωτολάτη πόσοι ήταν; Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με μια ανάλογη φωτογραφία από την ομιλία της κ. Πρωτολάτη που θα έδειχνε όλη την αίθουσα –και όχι μερικά κεφάλια, εκτός κι αν ήταν μόνο αυτά- για να κάνουμε τη σύγκριση;

Ποια σύγκριση θα μου πείτε τώρα…

Γιατί δεν το έκανε;

Δεν είχε φωτογραφία;

Έχουν, έχει, αλλά δεν τις δημοσιοποιούν…

Για να μη βάλουμε και εμείς αριθμούς…

Το ερώτημα πλέον που απευθύνεται στους Παριανούς ψηφοφόρους που καλούνται την Κυριακή να ψηφίσουν τον επόμενο δήμαρχο Πάρου είναι το εξής:

Θα επιλέξουν τακτικές και «παπαγαλάκια» Πρωτολάτη ή τις άλλες λύσεις.

Η απάντηση στο ερώτημα είναι ξεκάθαρη.

Και φυσικά τις άλλες λύσεις!

Για να πάει η Πάρος μπροστά και όχι πίσω…

Για το τετράφυλλο φυλλάδιο, της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» που μοίραζε η αδελφή της κ. Πρωτολάτη Άννα, υποψήφια σύμβουλος στο δημοτικό διαμέρισμα Παροικιάς, στον Πρόδρομο -για τα Μάρμαρα δεν γνωρίζω εάν έκανε το ίδιο- θα σας μιλήσω μια άλλη φορά…

«Ο ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»

1 εκ ευρώ για τηλέφωνα ο Καρχιδάκης... τώρα τι έχει να πει;

Τώρα που βγήκε στη φόρα ότι οι ΜπατζελοΚαρχιδάκηδες μας χρέωσαν με 1 εκ ευρώ τηλέφωνα μέσα σε δύο μήνες μόνο...

τι έχουν να πούνε για τη λάσπη που πέταγε ο Καρχιδάκης από τα παράθυρα πριν μερικούς μήνες όταν κούναγε κάτι κολόχαρτα και έλεγε ότι δήθεν πληρώναμε 50-100-200 (ανάλογα σε ποιο κανάλι βρισκότανε) κινητά του Χατζηγάκη.

Θα επιμένουν τα ρεμάλια να παραπληροφορούν για το ποιος γονάτισε το Κράτος ή θα το βουλώσουν επιτέλους

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ με εμπλοκή πολιτευτή του Πα.Σο.Κ.. Κάποιοι δεν θα κοιμηθούν σήμερα...

Εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Βαγγέλη Αργύρη

Η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για επιδοτήσεις μαϊμού και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας DEAL news, πρόκειται για μια τεράστια υπόθεση όπου ένα κύκλωμα με συμμετοχή Ελλήνων αλλά και υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θησαύριζαν αποσπώντας τεράστια ποσά από επενδυτικά προγράμματα, καθώς είχαν θέσει σε εφαρμογή μια μηχανή επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας, μέσω της οποίας επώαζαν δεκάδες επιχειρήσεις.

Συμφωνα με πληροφορίες του blog μας, η εταιρεία που φωτογραφίζεται από την εφημερίδα "Deal News" δεν είναι άλλη από την "i-cube".

Πριν λίγες ημέρες έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος από κλιμάκιο του ΥΠΕΕ στο τεχνολογικό πάρκο Ηπείρου, με την παρουσία εισαγγελέα και κλιμακίου της Ε.Ε., για να διαπιστωθεί κατά πόσο γίνεται ορθή διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων και των επιδοτήσεων.

Ακαδημαϊκός, πολιτευτής του Πα.Σο.Κ. και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη στην Ήπειρο φέρεται να... είναι εμπλεκόμενος και ελέγχεται σαν ένα εξέχων μέλος της εταιρείας που κατηγορείται.

Γνώστης του θέματος είναι ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος από τις πληροφορίες μας δεν έχει επέμβει ακόμα για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.
Το ίδιο ΔΕΝ έπραξε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης γνωρίζοντας το θέμα.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου μεταβαίνει στην πόλη των Ιωαννίνων ο Πρωθυπουργός για να στηρίξει την υποψηφιότητα του βουλευτή του.
Αλήθεια, θα ερωτηθεί για το σκάνδαλο μεγατόνων που φέρνουμε στην επιφάνεια και την εμπλοκή υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου στο συνδυασμό του 'εκλεκτού' του;

Γιατί αν δεν γίνει κάτι τέτοιο οι ευθύνες θα βαραίνουν και τον ίδιο..
(αριστερά το δημοσίευμα)

paspartoy.blogspot.com

Αγιογράφοι και Εικονοκλάστες

'Ετσι φιλοτεχνούνται οι πολιτικές αγιογραφίες ! Όπως σήμερα στην στήλη..." Αγιογραφίες " . Από τον κορυφαίο αρθρογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Ο οποίος (προς τιμήν του) δεν αφήνει χωρίς κριτική ούτε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Και όμως, η Άννα Διαμαντοπούλου σήμερα παρουσιάζεται ως....Αγία.

Το μυστικό της απρόσμενης αυτής αγιογραφίας βρίσκεται στην προτελευταία παράγραφό της. Εκεί όπου αναφέρεται ότι η υπουργός ...." πετάχτηκε και μέχρι την Σίλικον Βάλει" για να της εξηγήσουν οι ομογενείς τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόκειται για πρόσφατο ταξείδι στην Αμερική όπου η υπουργός έμενε σε πολυτελή σουίτα των 660 ευρώ. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ήταν πρωτοσέλιδο στο Πρώτο Θέμα στις 24-10-10 και ακολούθησε σειρά αποκαλύψεων.

Οι αποδείξεις του πολυτελούς ξενοδοχείου ( στο οποίο η υπουργός πήγε από το αεροδρόμιο με limo πληρώνοντας 200 ευρώ) και τα 55 δολλάρια για πρωινό, με τα οποία ελληνικές οικογένειες πρέπει να περάσουν μια βδομάδα, προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης.

Όσοι , λοιπόν, στην κυβέρνηση, πιστεύουν ότι αυτή η κοινωνική οργή καταλαγιάζει με μια ... αγιογραφία είναι αφελείς. Βεβαίως, ο πολιτικός νεοπλουτισμός είναι διαχρονική παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Μόνον που σήμερα οι πολίτες δεν τον συγχωρούν. Από τους αγιογράφους προτιμούν τους εικονοκλάστες.

http://3.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TMhLKOSv5NI/AAAAAAABavI/rLio-M5PUcc/s1600/1.png

Αργύρης Ντινόπουλος
http://www.protigrami.com/

Μια νέα, δυνατή φωνή στα αυτοδιοίκητα


Το ντεμπούτο του στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνει ο Μανόλης Λυκουρόπουλος, ο οποίος για πρώτη φορά αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των πολιτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Μανόλη Μαργαρίτη.

Ο Μανόλης Λυκουρόπουλος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τα τοπικά δρώμενα, που επέλεξε να στηρίξει το Μανόλη Μαργαρίτη και παράλληλα μας μεταφέρει το όραμά του για τα πέντε νησιά του νεοσύστατου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.


- Για πρώτη φορά αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις Δημοτικές εκλογές. Τι σας ώθησε στην ενασχόληση με τα κοινά των πέντε νησιών;

Πράγματι, για πρώτη φορά καταθέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των δημοτών των νησιών μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εν-

διαφέρον μου είναι όψιμο.

Ο «Καλλικρατικός» Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποτελεί πρόκληση και ώθηση για ενεργό συμμετοχή καθενός που ζητά να αλλάξει το, μέχρι σήμερα, σκηνικό της απάθειας και της απραξίας, που η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει καθιερώσει ως φυσικό επακόλουθο της δικής της αδυναμίας. Σαν γονιός, ευελπιστώ να αποδείξω έμπρακτα στην κόρη μου ότι τα όνειρα δεν υλοποιούνται από τον καναπέ, αλλά με μαχητικότητα και δυναμισμό.


- Προτάσεις για τη συμμετοχή σας σε ψηφοδέλτιο είχατε και από άλλους υποψηφίους Δημάρχους. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην επιλογή του συνδυασμού του Μ. Μαργαρίτη;

Ο συνδυασμός του Μανόλη Μαργαρίτη αποτελεί, χωρίς ενδοιασμούς, την πιο ολοκληρωμένη, φρέσκια και πολλά υποσχόμενη αυτοδιοικητική πρόταση, με άξιους συνεργάτες, έτοιμους για δουλειά. Ο επικεφαλής, με τη δεκτικότητά του, τον ήπιο και καθαρό χαρακτήρα του

και τον δυναμισμό του, κατάφερε να συλλέξει και ενώσει διαφορετικές «φωνές», χωρίς ωστόσο να επιδιώκει να τις καταπνίξει, ή να τις υποβαθμίσει. Από την άλλη, η τελματωμένη και αποτυχημένη νυν δημοτική αρχή δεν μπορεί να εμπνεύσει, ούτε να πείσει. Επίσης, τα ψηφοδέλτια του αριστερού χώρου, τα οποία απαρτίζονται από ικανά πρόσωπα, δεν είναι ολοκληρωμένα και, συνεπώς, αδύναμα να διοικήσουν.


- Πως κρίνετε την πορεία και την εικόνα της Νάξου, όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία 4 χρόνια; Είναι ικανοποιητική για τους Δημότες και τους επισκέπτες;

Τα μηνύματα δυσφορίας για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Νάξος τα τελευταία χρόνια, είναι έντονα και διάσπαρτα. Μέχρι σήμερα, η Νάξος των δύο Δήμων κινείται με δύο ταχύτητες. Από τη μια, ο Δήμος Δρυμαλίας, με τα πενιχρά έσοδά του, δεν μπορεί να δρομολογήσει αναπτυξιακά έργα. Από την άλλη, ο Δήμος Νάξου, με πλεόνασμα αδιάθετου κεφαλαίου, «πληγώνει» καθημερινά τους δημότες, λόγω της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής. Παρόμοια μηνύματα έρχονται και από τους επισκέπτες. Ωστόσο, το βάρος κρίνω ότι πρέπει να δοθεί στην καθημερινότητα του δημότη και, εφόσον υπάρξει βελτίωση εκεί, θα μετακυλήσει αυτομάτως και στην κρίση του επισκέπτη. Ουσιαστικά, η Νάξος χρειάζεται επαναπροσδιορισμό της πορείας που έχει χάσει.


- Στο πρόγραμμα του συνδυασμού σας περιλαμβάνονται πολλά έργα και δράσεις. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει και υλοποιήσει αναπτυξιακά έργα ή θα αναλωθεί στην προσπάθεια οργάνωσης του νέου Δήμου και στη «διαχείριση» της καθημερινότητας;

Θεωρώ ότι πρωταρχικός στόχος θα είναι η οργάνωση του νέου μεγάλου Δήμου, ώστε οι υπηρεσίες του να ανταποκριθούν επαρκώς στα αυξημένα καθήκοντά του. Παράλληλα, πρέπει να δρομολογούνται αναπτυξιακά έργα και στα πέντε νησιά, να τεθούν οι βάσεις, ώστε να

υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον. Σας θυμίζω ότι η θητεία της επόμενης δημοτικής αρχής θα διαρκέσει 3,5 χρόνια, τα οποία ωστόσο θα αποδειχτούν θεμελιώδη για τη μετέπειτα πορεία του Δήμου. Όσο αφορά στα θέματα της καθημερινότητας, εφόσον επιλεγούν ικανά άτομα στη διοίκηση του Δήμου, η αλλαγή της εικόνας θα είναι άμεση και ουσιαστική. Χρειάζεται οργάνωση και όρεξη για δουλειά, χαρακτηριστικά που διαθέτουμε. Υπάρχει προοπτική ισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ των πέντε νησιών, της ορεινής και πεδινής Νάξου και κατά πόσο το εγχείρημα του «Καλλικράτη» θα μπορούσε να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή; Προσφάτως, ένας αυτοδιοικητικός από το Κουφονήσι μού είπε ότι η Νάξος έχει μείνει 50 χρόνια πίσω. Αν επισκεφτείτε το Κουφονήσι, θα επιβεβαιώσετε τη ρήση του. Με άλλα λόγια, οι 6 συνεννοούμενοι Ο.Τ.Α. κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες προς το μέλλον. Ο «Καλλικράτης» έρχεται να θέσει νέες βάσεις στην αναπτυξιακή δυνατότητα των νησιών μας, μόνο ως προς την εξισορρόπηση των στόχων. Αναλογιστείτε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις μειώνονται κατά 30% τουλάχιστον και τα κύρια έσοδα του Δήμου θα προέρχονται από τους δημότες του. Αυτό σημαίνει ότι μόνο μία διοίκηση με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα και να εξασφαλίσει στους δημότες ισότητα και ισονομία. Η αναγκαστική, λοιπόν, «Καλλικρατική» συνένωση θα πετύχει μόνο μέσα από την ισόρροπη ανάπτυξη.


- Σε ποια έργα θεωρείτε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα την επόμενη τετραετία;

Αναφερόμενος σε μεγάλα έργα, σε έργα υποδομής και ανάπτυξης, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε αυτά που θα εξυπηρετούν και τα πέντε νησιά. Πρωτίστως, πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα με το Χ.Υ.Τ.Υ. Νάξου, που όταν ολοκληρωθεί, θα δέχεται και τα απορρίμματα των μικρών νησιών. Είναι ένα έργο που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και, αν δεν επιλυθεί σύντομα, κινδυνεύουμε με επιβολή προστίμων από την Ε.Ε. Ακολούθως, θεωρώ ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί το θέμα του εμπορικού λιμένα, καθώς και ενός μικρού λιμένα στο Βόλακα, ο οποίος, σε συνδυασμό με την κατασκευή του περιφερειακού της Νάξου, θα εξυπηρετήσει τη διασύνδεση της Δονούσας, της Ηρακλειάς, της Σχοινούσας και των Κουφονησίων με την έδρα του Δήμου, τη Νάξο.


- Πως οραματίζεστε τη Νάξο και τα 4 νησιά, τα επόμενα χρόνια και πως μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη το όραμα αυτό;

Οι στόχοι είναι πολλοί και το όραμα ένα. Να ζήσουμε σε μια Νάξο φιλική και ανθρώπινη για τους δημότες και τους επισκέπτες, διατηρώντας τα γηγενή χαρακτηριστικά της. Για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, χρειάζεται συσπείρωση όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου και συμμετοχή του δημότη στον καθορισμό μιας κοινά αποδεκτής συνισταμένης.

Χρειάζεται δουλειά, διάλογος, δημοκρατικές διαδικασίες και εφικτές προτάσεις. Έτσι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας αυτό που τούς αξίζει και τη δυνατότητα να παραμείνουν στον τόπο που μεγάλωσαν.


- Το όραμα αυτό περιλαμβάνει και τα τέσσερα μικρά νησιά; Τι θα πρέπει να περιμένουν οι Μικρές Κυκλάδες από τη νέα Δημοτική Αρχή, αν εκλεγείτε στις 7 Νοεμβρίου;

Τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων αποτελούν το στολίδι του νέου Δήμου. Οι κάτοικοί τους, είτε εκ του νόμου ορμώμενοι, είτε εκ χαρακτήρος, θα έχουν ηχηρή φωνή στο νέο συμβούλιο και πρωτεύουσα φροντίδα και μέριμνα. Το δικαιούνται, άλλωστε. Για να είμαι ειλικρινής, ως νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να αντλήσουμε παραδείγματα από τον τρόπο σκέψης και συλλογικότητας των κατοίκων αυτών των νησιών, αφού μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι ξέρουν και να διεκδικούν και να υλοποιούν με γνώμονα το καλό του τόπου τους.

Στο χείλος του γκρεμού. Σπρώξτε τους!

Ο πανικός των νταβατζήδων μεγαλώνει Κυριακή με Κυριακή.

Επιτέλους οι Έλληνες πολίτες ξυπνάνε και αντιδρούν στο σάπιο κατεστημένο των εκδοτών και τους στέλνουν αργά και σταθερά στη χρεωκοπία. Οι κυκλοφορίες των προπαγανδιστικών φυλλάδων τους κατρακυλάνε μέρα με τη μέρα.

Ο Πανύβλακας και η κυβέρνησή του φυσικά κάνει ότι μπορεί για να τους σώσει, αφού βλέπει ότι χάνει το προπαγανδιστικό του σύστημα. Πρόσφατα αναγκάστηκε να πάρει άρον άρον πίσω το νόμο για το επιπλέον 20% στις διαφημίσεις που θα αποτελούσε την ταφόπλακα των εργολάβων του Τύπου.

Αλλά όλα δείχνου ότι το ποτάμι δεν έχει επιστροφή. Τα κάποτε πανίσχυρα εκδοτικά συγκροτήματα κλυδωνίζονται επικίνδυνα και όλα δείχνουν ότι καμμιά πλέον "προσφορά" με καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς δεν μπορεί να τους σώσει.

Δείτε παρακάτω τις τεράστιες διαφορές στις πωλήσεις τους σε σχέση με μόλις ένα χρόνο πριν. Με εξαίρεση την "Καθημερινή" οι υπόλοιποι είναι ήδη στο χείλος του γκρεμού.

Σπρώξτε τους!!!

amantomatimou.wordpress.com