slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση (φωτο)

Συντάκτης
Στο Προεδρικό Μέγαρο γίνεται αυτή την ώρα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Ιωάννη Σαρμά, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια και σταθερότητα έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
«Είμαι δάσκαλος 50 χρόνια, το μυαλό μου είναι στα παιδιά που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες. Μου τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός να αναλάβω, αιφνιδιάστηκα», είπε ο υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας κ. Κίττας προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προειδοποίηση από Κυριάκο Μητσοτάκη να μη ράβουν κοστούμια…

 Είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει…
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης,έστειλε πολλά μηνύματα στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης τα οποία πρέπει να αναλυθούν επαρκώς από βουλευτές και υποψηφίους… Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε εκλογή «η κάλπη είναι άδεια» και ότι στις 25 Ιουνίου «πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ», ο Κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα κατά της αλαζονείας. Η ανταπόκριση των πολιτών στον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε στις προηγούμενες εκλογές, κάνοντας έτσι σαφές ποιος θέλουν να κυβερνήσει τη χώρα, και ο καταποντισμός του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλουν, κατά τον πρωθυπουργό, τη σεμνότητα.

Γιάννης Πολυχρονάκος: ‘’ Οι εκλογές τελείωσαν, τα νησιά μας παραμένουν χωρίς γιατρούς. Θα μιλήσει κανείς για όλα αυτά;’’

Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές δημόσιας υγείας στα νησιά των Κυκλάδων, αναφέρεται ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:
‘’ Οι εκλογές τελείωσαν και εμείς στα νησιά μας είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα. Τα νησιά μας παραμένουν χωρίς γιατρούς, τη στιγμή που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και οι ανάγκες είναι αυξημένες.

 Έχουμε και λέμε:

Μελέτη για την αποκατάσταση του Μεγάρου των Ιησουιτών, Ίδρυμα Καθολικών Νάξου « Ο Τίμιος Σταυρός» τα Καλαμίτσια Μελάνων Νάξου

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, φορέας χρηματοδότησης και υλοποίησης, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης με το ΥΠΠΟΑ και το Ίδρυμα Καθολικών Νάξου « Ο Τίμιος Σταυρός»

Στην σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του Μεγάρου των Ιησουιτών, στη θέση Καλαμίτσια Μελάνων Νάξου, προέβησαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Ίδρυμα Καθολικών Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός». 

«Σιωπητήριο» με γραπτές εισηγήσεις αντί για τοποθετήσεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Μετά από ψηφοφορία, επικράτησε η πρόταση Σβίγκου για γραπτές εισηγήσεις, έναντι αυτής του Βούτση, που ζητούσε τοποθετήσεις από το βήμα - Επανεμφάνιση Τσαπανίδου στο πλευρό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ


Με ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, μετά την ομιλία του πρόεδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Αποπέμφθηκε ο αρχισυντάκτης του Spiegel για τη ''Μικρή Μαρία'' του Έβρου

Συντάκτης
Η υπόθεση με την «μικρή Μαρία» ξεχείλισε το ποτήρι και στοίχισε την θέση του Steffen Klussmann, αρχισυντάκτη του Spiegel, που αποπέμφθηκε σήμερα.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) τον θεωρεί υπεύθυνο για όλη την «fake ιστορία που μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια κρίση». (Το άρθρο της FAZ καταλήγει: «…hatte die Fake News doch das Potential, eine internationale Krise heraufzubeschwören.»)