slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη γιος βουλευτή για την αιματηρή ληστεία στα Καμίνια!

Προσθήκη λεζάντας
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeuspress.gr, ο νεαρός συλληφθέντας για την πολύκροτη υπόθεση της ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας στα Καμίνια, είναι γιος γνωστού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος της συγκυβέρνησης, ο οποίος μάλιστα ήταν τόσο υποψήφιος Βουλευτής στον Πειραιά όσο και υποψήφιος Περιφερειάρχης!
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψη του πρώτου νεαρού, ο οποίος χρησιμοποιούσε το

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 και οριστική διακοπή του ματς μετά από εισβολή κάφρων

Μπήκαν στο γήπεδο οπαδοί της Ενωσης όταν ο Χάρα έκανε το 0-1 στο 89' αφού κατά τη γνώμη τους προηγήθηκε χέρι, κάτι που όμως δεν φαίνεται καθαρά στο ριπλέι!

Μετά την εισβολή των κάφρων οι παίκτες του Ολυμπιακού έφυγαν τρέχοντας στα αποδυτήρια και λίγο αργότερα ο διαιτητής διέκοψε οριστικά τον αγώνα... Έτσι ο Ολυμπιακός περνάει στους 4 και η ΑΕΚ περιμένει την καμπάνα

Δείτε βίντεο από την αποχώρηση των γαύρων:

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σιδερή “Ναξιακά Αγλαοσθένους”


Το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ στο θεατρικό μουσείο «Ιάκωβου Καμπανέλλη», στη Γρόττα (δίπλα στο πάρκινγκ) θα παρουσιαστεί το βιβλίο «ΝΑΞΙΑΚΑ ΑΓΛΑΟΣΘΕΝΟΥΣ» από τον συγγραφέα Χρήστο Σιδερή(κορωνιδιάτικης καταγωγής και μόνιμο κάτοικο Απόλλωνα Νάξου).
Πρόκειται για ένα ιστορικό βιβλίο που εξετάζει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα την ιστορία της Νάξου από την Παλαιολιθική εποχή (Μέση Παλαιολιθική 260.000 μέρες πριν από σήμερα) μέχρι τη ρωμαϊκή 330 μ.Χ. με ιδιαίτερη ανάλυση για τις

Στη Νάξο δύο προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)


Τα προγράμματα, που απευθύνονται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών, θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο της Νάξου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στις 24 - 25 Απριλίου και στις 25-26 Απριλίου, με εισηγητή τον Γιάννη Κακό, ως εξής:

Μανιάτης σε Λαφαζάνη: «Ενεργειακός παρίας και προτεκτοράτο» γίνεται μόνο όποιος αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες ενεργειακές προκλήσεις με απομονωτισμό, εσωστρέφεια και ιδεοληψία.


Τί δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην ΥΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ με αφορμή δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
Σε διεθνή ενεργειακή απομόνωση οδηγείται η χώρα εάν η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά δρώμενα ως «ενεργειακή μπανανία». Η χώρα τα τελευταία χρόνια έχει ακολουθήσει μια πατριωτική, εθνικά περήφανη, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται πια σε διεθνές επίπεδο ως μια σημαντική νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης τόσο από τους δικούς της ενδογενείς πόρους, όσο και από την υλοποίηση των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου τους οποίους προωθεί.

«Xτύπησε» πάλι ο Γ. Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ρωμανιάς, γνωστός τρόφιμος των τηλεπαραθύρων


Σήμερα «χτύπησε» πάλι ο Γ. Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ρωμανιάς, γνωστός τρόφιμος των τηλεπαραθύρων.
Αντί να ασχολείται με τα αδιέξοδα στα οποία η κυβερνητική καθυστέρηση οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία, ο γραφικός κ. Γενικός ανακάλυψε «συνωμοσία για νόθευση» των αναλογιστικών μελετών που έγιναν για τα Ταμεία με «στόχο» την μείωση των συντάξεων.
Δεν μπορεί κανείς πλέον να τον παρακολουθήσει. Στερείται της στοιχειώδους σοβαρότητας.
Αν ρωτούσε τις Υπηρεσίες του Υπουργείου θα του έλεγαν ότι οι αναλογιστικές αυτές μελέτες έγιναν από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή με την συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) -του πιο αξιόπιστου διεθνούς Οργανισμού σε ανάλογα θέματα- και αξιολογήθηκαν με «άριστα» από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Ε. Ε.
Ας φροντίσουν αυτοί που τον έβαλαν να τον μαζέψουν, πριν γίνει και διεθνής και όχι μόνο εσωτερικός περίγελος.

Το ανωτέρω ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ρωμανιά.

ΠΑΣΟΚ: ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ 45 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ας δούμε που βρισκόμαστε 45 ημέρες μετά τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε με πάθος ψευδαισθήσεις για ένα ανύπαρκτο σχέδιο Β και μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, είπε ωμά προεκλογικά ψέματα, δίχασε την κοινωνία και το έθνος σε δήθεν μνημονιακούς και δήθεν αντιμνημονιακούς, προκάλεσε πρόωρες εκλογές ανακόπτοντας την πορεία της χώρας, σχημάτισε συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ παίζοντας το παιχνίδι του άγαρμπου εθνικισμού όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, άνοιξε μέτωπα με όλες τις χώρες τις ΕΕ και τα θεσμικά όργανα της, κρέμασε την χώρα στα μανταλάκια των ξένων ΜΜΕ, στέγνωσε την αγορά, άδειασε τα ταμεία, τείνει να εξανεμίσει τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού των πέντε προηγούμενων χρόνων, έχει ήδη επιδεινώσει όλα τα μεγέθη της οικονομίας  και  όλα αυτά:

Χ. Κόκκινος στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: «Να απομονώσουμε όσους πλήγωσαν την παράταξη»

Κόκκινος
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στην Αθήνα παρέστη ο Χαράλαμπος Κόκκινος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα αίτια της ήττας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου κι έγιναν προτάσεις για την αναδιοργάνωση του κόμματος.
Στην τοποθέτηση του, ο κ. Κόκκινος, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τόνισε την ανάγκη να διατηρήσουν τα μέλη της παράταξης την ενότητα και την ψυχραιμία τους. Επίσης, κάλεσε τη ΝΔ να βρίσκεται σε ετοιμότητα, αλλά ταυτόχρονα να κάνει την αυτοκριτική της και να

Ο Απόστολης Καρεγλάς νέος πρόεδρος στο Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

Έπειτα από την διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή 8/3/2015 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο συμβούλιο του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».  Τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου καταλαμβάνουν:

Ο δήμαρχος Νάξου σε σύσκεψη για τους ΧΑΔΑ

ο Μανόλης Μαργαρίτης
Σε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη συμμετείχε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, με αντικείμενο συζήτησης την παύση λειτουργίας και αποκατάσταση των ενεργών ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, Βουλευτές Δωδεκανήσων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, καθώς και οι Δήμαρχοι Αμοργού, Σύρου και Λέρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Μανόλης Μαργαρίτης παρουσίασε την

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, για το ακτοπλοϊκό


Την άμεση ανάγκη λύσης του ακτοπλοϊκού προβλήματος στα νησιά των Κυκλάδων και των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου απαίτησε ο περιφερειακός σύμβουλος Σιγάλας Βαγγέλης εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μάρτη στη Σύρο.«Κάθε φορά που μπαίνει το ζήτημα του ακτοπλοϊκού μας μιλάτε για την

Ξέμειναν με την Παναγιωταρέα οι βλάκες της ΝΔ.... προσδεθείτε όμως γιατί θα σας απογειώσει επικοινωνιακά


Τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της ΝΔ αναλαμβάνει Άννα Παναγιωταρέα μετά από πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Η απόφαση αυτή του πρώην πρωθυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο της

Πώς στήνεται το σκηνικό κυριαρχίας Τσίπρα κι η αλήθεια της χώρας


Ο υπουργός Οικονομικών, είτε εν τη ρύμη του πολυπράγμονος λόγου του είτε εν τη αφελεία του, μίλησε σε ιταλική εφημερίδα για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος, στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες με τους εταίρους –δανειστές της χώρας.
Δημιουργήθηκε η γνωστή ένταση, η δήλωση του Βαρουφάκη έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά «χάθηκε» από την επικαιρότητα, αφού σ’ αυτή κυριάρχησε χθεσινό Eurogroup.
Όπως εξαφανίστηκε και κάτι ακόμη από εκείνα που ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στηνίδια συνέντευξη και στην ίδια παράγραφο.

Ότι, δηλαδή, η «απειλή» περί εκλογών ή δημοψηφίσματος...

"Ο πρόεδρος της Κορωνίδας εκτελεί κομματικές εντολές"


Από συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας

Δριμεία επίθεση εξαπολύει στον πρόεδρο της κοινότητας Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αντώνης Χωριανόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση - καταγγελία του προέδρου, ότι τόσο ο κ. Χωριανόπουλος (προερχόμενος από την παράταξη Νησιωτική Πολιτεία) όσο και ο άλλος τοπικός σύμβουλος Γιάννης Κορρές (της παράταξης του δημάρχου) δεν δέχτηκαν την πρόταση του, να ενημερωθούν οι κάτοικοι του χωριού και όλοι μαζί να αποφασίσουν τον τρόπο δράσης επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής.

Η εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" προβάλει την Παναγία Δροσιανή!


Εικόνες και πλάνα από την Παναγία Δροσιανή θα προβληθούν αύριο στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα", στη ΝΕΡΙΤ, στις 13:00.
Τριμελής δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής βρέθηκε στη Νάξο την περασμένη εβδομάδα και συγκέντρωσε πλούσιο υλικό από ανοιξιάτικες στιγμές της Νάξου και της Δονούσας, οι οποίες θα

Πρώτες ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες


Γεγονός αποτελούν οι πρώτες ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες ως αποτέλεσμα της αδυναμίας ελληνικών επιχειρήσεων να προπληρώσουν και μάλιστα τοις μετρητοίς το συνολικό τίμημα των παραγγελιών τους.
Η απαίτηση αυτή των ξένων προμηθευτών η οποία ως πρακτική επανεμφανίστηκε από...

Το …βαθύ ΠΑΣΟΚ και πάλι στην Υγεία!


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θα περίμενε κανείς με αριστερή κυβέρνηση, να δει τουλάχιστον έναν αέρα ανανέωσης στο ΕΣΥ. Θα περίμενε να δει νέα πρόσωπα, άφθαρτα, επιλεγμένα μέσα από τη δεξαμενή των νέων επιστημόνων ή των πετυχημένων στελεχών που έχουν τριφτεί στην αγορά εργασίας. Πως αλλιώς άλλωστε να περιμένει κανείς μια διαφορετική διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων και γενικότερα του ΕΣΥ.
Αντί όμως του νέου, του άφθαρτου του καινούριου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την πεπατημένη:

Έρχεται νέο κόμμα – «αδερφάκι» της ΝΔ στο χώρο της Δεξιάς


Από τη Δευτέρα το βράδυ κυκλοφορούν σενάρια, πως στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός ξεκινά τη συλλογή υπογραφών προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός σχηματισμός, με προοπτική μετεξέλιξης σε νέο κεντροδεξιό κόμμα. Αυτό που πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι εάν η κίνηση αυτή έχει την «έγκριση» του Κώστα Καραμανλή καθώς και των υπολοίπων διεκδικητών της αρχηγίας ή αν πρόκειται για