slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση της τηλεόρασης της Σαντορίνης

Το τηλεοπτικό κανάλι της Σαντορίνης ενημερώνει τους συμπολίτες μας στη Σαντορίνη ότι τέλειωσε οριστικά η αναλογική εκπομπή στο νησί της Σαντορίνης και πλέον εκπέμπουν μόνο τα κανάλια μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της DIGEA.
Το Κανάλι της Σαντορίνης προς το παρόν εκπέμπει στην πλατφόρμα με χρωματιστές μπάρες.

To hello Greece πάει Σουηδία!



Στην 2η Έκθεση GREKLAND PANORAMA, που θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη-Σουηδία στο Ericsson Globe, 13-15 Φεβρουαρίου 2015, θα βρίσκεται το helloGreece.gr με δικό του περίπτερο, με στόχο την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό αλλά και των τουριστικών προορισμών που διαφημίζει.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να δοκιμάσουν γραβιέρα Νάξου, μήλα Ζαγορίν, λάδι Αιγίου, κρόκο Κοζάνης και τα υγιεινά σνακ ΜΙΚΙΟ.
Οι υποστηρικτές και χορηγοί του helloGreece θα βρίσκονται "δίπλα" μας μέσα από τους τουριστικούς οδηγούς και τους χάρτες της Νάξου που θα μοιράζονται σε όλους τους επισκέπτες μαζί με προϊόντα από τη Νάξο...

"Η ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ - Από το 15ο αιώνα μέχρι σήμερα"

Ο Αλέκος ΕΦλωράκηςΔρΕθνολόγος-Λαογράφοςμε καταγωγήαπό τη Νάξο συγκεντρώνει σε αυτό τοβιβλίο την πολυετή έρευνά του στοθέμα της μαρμαρογλυπτικής στη Νάξο.Παραθέτουμε αυτούσιο τον Πρόλογοτου βιβλίου που είναι και η περίληψητων περιεχομένων του.
 Κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ”Στη Νάξο μπορείτε να το βρείτεστο “Παλιό Βιβλιοπωλείο” και.....

Επίσκεψη Δημάρχου στους υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ των Μικρών Κυκλάδων



Με αφορμή την έναρξη εργασιών αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Ταφής των Απορριμμάτων στις Μικρές Κυκλάδες, οι οποίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον ......

Έκτακτη σύσκεψη για τις τράπεζες: Aνησυχία για ρευστότητα, μισθούς του Δημοσίου και συντάξεις

Έκτακτη σύσκεψη του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη με τους τραπεζίτες πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στις 12:00, με στόχο να συντονιστεί το τραπεζικό σύστημα εν όψει των επομένων ημερών κατά τις οποίες αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Πολύ θέαμα και λίγος άρτος, αν…

Οι Προγραμματικές Δηλώσεις που διάβασε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν προβλέψιμες. Σχεδόν όλα όσα είπε είχαν προαναγγελθεί, δεν μας επιφύλαξε καμιά έκπληξη.
Για το κρίσιμο θέμα του «σήματος», που όλοι ανέμεναν να στείλει εν όψει της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Είπε μεν ότι δεν θα ζητήσει παράταση του ισχύοντος Προγράμματος (Μνημόνιο), αλλά κατηγόρησε και την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ζήτησε από τους δανειστές μόνο δύο μήνες παράταση και όχι έξι, όπως εκείνοι πρότειναν. Εδώ υπάρχει αντίφαση.
Οι Ευρωπαίοι μάλλον δεν πρέπει να έβγαλαν χτες συμπέρασμα. Η νέα κυβέρνηση δεν....

Έκκληση Τσίπρα στους πολίτες- Πληρώστε οπωσδήποτε τον ΕΝΦΙΑ!


Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ που τόσο πολέμησε ως αντιπολίτευση κάλεσε τους φορολογούμενους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως είπε υπό τις παρούσες συνθήκες και τις πιέσεις που δέχεται η....

Tα 54 ΘΑ - ατάκες - που δημοσίευσε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter του


Ποιές ατάκες - δεσμεύσεις, από την ομιλία του απόψε στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ξεχώρισε και δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Συνολικά δημοσίευσε 54 ατάκες - δεσμεύσεις τις οποίες και σας παρουσιάζουμε…

Βρούτσης: Η υπόσχεση Τσίπρα για κατώτατο μισθό 751€ κόστισε ήδη 40.000 θέσεις στον ιδ. τομέα πριν καν εξαγγελθεί


«Η αυθαίρετη και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, στοίχισε το τελευταίο δίμηνο 40.113 θέσεις εργασίας στη μισθωτή απασχόληση του ιδιωτικού τομέα» υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Πρωτάθλημα Κυκλάδων: Selfie διαιτητή και παικτών πριν το παιχνίδι


Αφού οι περιβόητες… selfie είναι πάρα, μα πάρα πολύ στη μόδα, είπαν να μπουν ακόμα και στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στο Πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Ούτως ή άλλως το ποδόσφαιρο οι αθλητές το βλέπουν ως διασκέδαση, όμως μια selfie του διαιτητή ξάφνιασε αλλά ταυτόχρονα χαλάρωσε και τους παίκτες πριν από το μεγάλο Derby στις Κυκλάδες μεταξύ Πανναξιακού και Λάβας Εμπορείου. Ο διαιτητής Γιάννης Ζαράνης θέλησε να μεταφέρει στο κόσμο το καλό κλίμα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των παικτών και ενός διαιτητή στους αγώνες και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες που όλοι οι παίκτες είναι φίλοι μεταξύ τους. Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές έχουμε δει σε άλλες πόλεις ότι δεν το τηρούν και τόσο το Fair Play. (είδαμε πρόσφατα σε ένα βίντεο, με το γήπεδο να μετατρέπεται σε αρένα) Τέτοιο όμως fair play selfie δεν έχει γίνει ποτέ ξανά!!! Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι ιδιαίτερα φιλικός με τους παίκτες αλλά όταν σφυρίξει την έναρξη του αγώνα για 90 λεπτά τα πάντα τελειώνουν και........

Ο Πανάρας κυνηγούσε στο διάδρομο της Βουλής τον Καραμανλή... ώσπου τον πέτυχε!


...
Τη χειραψία που επιζητούσε εδώ και καιρό αλλά δεν του καθόταν αντάλλαξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (Μέγας είσαι Κύριε και Θαυμαστό το Έργο σου) Πάνος Καμμένος με

Ο Πανναξιακός επικράτησε με 3-0 του ΟΠΕΡ


Ο Πανναξιακός επικράτησε με 3-0 του ΟΠΕΡ
07/02/2015 22:17:59
Ο Πανναξιακός κατέκτησε το τρίποντο απέναντι στον μαχητικό (στα δύο πρώτα σετ τουλάχιστον ΟΠΕΡ) και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον δεύτερο Παναθηναϊκό (έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο).
Τα σετ: 25-19, 25-21, 25-13
Πανναξιακός (Πετρόφ): Σαλούστρου 8 (2/4 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Γιόβιτς 9 (8/14 επ., 1 άσο, 1 άσο, 47% υπ - 13% άριστες), Τσέσλιαρ 5 (4/5 επ., 1 μπλοκ), Τοτσίδου 10 (8/16 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 28% υπ - 28% άριστες), Εμμανουηλίδου......