slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη ΠΣΑΤ στο Δημαρχείο Πάρου

Από το πρωί βρίσκεται στην Πάρο αντιπροσωπεία μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για το αυριανό φιλικό παιχνίδι με τους παλαίμαχους Πάρου που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Πάρου με ώρα έναρξης στις 17:00. Τα μέλη του ΠΣΑΤ με επικεφαλή τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σωτήρη Τριανταφύλλου είχαν σήμερα το μεσημέρι συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη την πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠάρου Άννα Κάγκανη και τα μέλη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Τάκη Αποστολόπουλο και Γιάννη Κοντό.

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Σήμερα 39 χρόνια μετά την 4 Οκτωβρίου 1974 τιμούμε με ευγνωμοσύνη τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή.


Σήμερα 39 χρόνια μετά την 4 Οκτώβριου 1974 τιμούμε με ευγνωμοσύνη τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας αείμνηστο Κων/νο Καραμανλή.
Τιμούμε όλους τους διατελέσαντες Προέδρους του Κόμματος αλλά κυρίως τιμούμε τα μέλη και τους φίλους συναγωνιστές που κράτησαν δυνατή τη παράταξη σε χαλεπούς καιρούς μέχρι σήμερα.
Με πιστή στη διακήρυξη του Α συνεδρίου της Χαλκιδικής κάνοντας το όραμα της εθνικής συμφιλίωσης πράξη και στηριζόμενοι στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάπτυξη της Ελλάδος μέσα στην κοινωνία των ευρωπαϊκών ιδεωδών.

«Ψαλιδάρα» 70% στις συντάξεις εν ενεργεία βουλευτών και δημάρχων!


Σε περικοπή της σύνταξής τους κατά 70% υπόκεινται οι εν ενεργεία βουλευτές και οι αιρετοί (δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι) που λαμβάνουν σύνταξη λόγω απασχόλησης στον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Όπως αναφέρεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο του ΙΚΑ, από 1/1/2013 οι συνταξιούχοι φορέων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας που έχουν απασχοληθεί αποκλειστικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού τους βίου στον δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και κατέχουν θέση βουλευτή ή θέσεις αιρετών οργάνων (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.λπ.), υπόκεινται σε περικοπή της σύνταξής τους κατά 70%.

Στην «γραμμή» Κασιδιάρη ο άθλιος Ρουπακιώτης!

Αυτός ο κάφρος ήταν υπουργός δικαιοσύνης!!! Πατάει ότι μαλακί΅του κατέβει στο άρρωστο κεφάλι του χωρίς να θεωρεί υποχρέωσή του να φέρει έστω και μια υποψία απόδειξης!! Και φυσικά δεν αποτελεί απόδειξη το "Αμερικανοεβραικές οργανώσεις έρχονταν και πίεζαν ", χωρίς να πεις ποιοι και πότε... Μετά αναρωτιόμαστε γιατί βουλιάξαμε...

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σ. Φ. Πανναξιακού Αθήνας ανακοινώνει οτι, σε συνεργασία με τους εν Αθήναις Ναξιακούς Συλλόγους, πρόκειται να διοργανώσει εκδρομή με πούλμαν, την προσεχή Κυριακή, 6/10, για τη Ραφήνα, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας, κόντρα στη......

Σαν σήμερα το 2009...

Ξεκίνησε η περιπέτεια της χρεοκοπίας της Ελλάδας...
Της οικονομικής χρεοκοπίας.
Γιατί η κοινωνική χρεοκοπία έχει συντελεστεί πολλά πολλά χρόνια πιο πρίν...

Καμιά αναμονή στα νέα βάρβαρα μέτρα!

Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμυθια. Τα δίνουν όλα για την....

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων !

Ο Παύλος Παυλίδης live στη Νάξο

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την αναβάθμιση του βόρειου και νότιου οδικού άξονα Κρήτης

Να ψηφιστούν από την Βουλή οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου ο βόρειος οδικός άξονας Κρήτης και η οδός Ηρακλείου Αγ. Δέκα-Ιεράπετρας να ενταχτούν ως ώριμα για κατασκευή έργα με τις μελετημένες νέες χαράξεις στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών ζήτησε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με παρέμβαση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

[Φωτεινή Πιπιλή] ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ Ν.ΔΕΝΔΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Το πρωί ήμουν καλεσμένη για μία ώρα στο ΒήμαFm 99,5 στους Β.Χιώτη και Ν.Παπαδόπουλο. Στην ερώτηση τους  για την άποψη μου για την πιθανή υποψηφιότητα του Ν.Δένδια για τον Δήμο Αθηναίων είπα τα εξής: 
Δεν θέλω να είναι υποψήφιος ο Ν. Δένδιας. Τον προτιμώ να είναι Υπουργός Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και αν μπορούμε να θεσμοθετήσουμε, όπως έγινε και στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικής, 5ετή θητεία. Nα “διατάξει” ο Πρωθυπουργός τον Δένδια ότι για 5 χρόνια θα παραμείνει  ΥΔΤ&ΠΤΠ γιατί ο Δήμαρχος στην ουσία δεν έχει αξίωμα που έχει τα θέματα τάξης. Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι Δήμαρχος και ο Δένδιας  να είναι Υπουργός Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη. Κατά την άποψη μου θα τον "κάψουμε" με την έννοια ότι ο ΥΔΤ&ΠΤΠ ,είναι σε όλη την επικράτεια  ο- αποδεδειγμένα- αποτελεσματικός Υπουργός της Κυβέρνησης και διαχρονικά άρα γιατί να τον κάψουμε; Να βρει η Ν.Δ μια προσωπικότητα  για υπ. Δήμαρχο ο οποίος να εχει   Υπουργό  τον Δένδια για να μπορεί νά ασχοληθεί μέ αλλα θέματα τής καθημερινότητας,σκουπίδια,κοινωνική πολιτική,ποιότητα ζωής». Ολη η....

ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ


ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΉ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ.
Στην απόκτηση του Πιτταρά Νικόλαου, του Μαρούλη Εμμανουήλ και του Λατίνα Εμμανουήλ προχώρησε η Διοίκηση του Φιλωτίου ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο το ρόστερ του συλλόγου. Οι τρεις παίκτες ήρθαν σαν ελεύθεροι με πλούσιο ιστορικό και με επιτυχημένη πορεία στις ομάδες που αγωνίζονταν. Το φετινό ρόστερ της ομάδας χαρακτηρίζεται από τα πιο πλήρες των τελευταίων χρόνων με πολλούς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Ευελπιστούμε όλοι στο σύλλογο μας η φετινή χρονιά να είναι με........

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 40.000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


Περισσότερα από 40.000 παιδιά ανέργων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα συμμετάσχουν, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2014 σε ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις με συνθήκες υψηλής ποιότητας διαμονής.
Πρόκειται για ένα ακόμη νέο κοινωνικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2014 θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με.......

«Αυτά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν»

Η Δημιουργία Ξανά με ανακοίνωση της εξαπολύει δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζοντας στελέχη που ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη 17 Ν .
17-noemvr-diki-660

Νταβατζιλίκη με τις πλάτες του κράτους.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα ήθελα να θίξω το θέμα της ΑΕΠΙ που πιστεύω είναι από τα πιο "νταβατζίδικα" εισπρακτικά χαράτσια που πληρώνουν οι επαγγελματίες σε μια ιδιωτική εταιρία με τις "ευλογίες" του κράτους.
Είναι παράνομοι, παράλογοι και εντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ
οι τρόποι και οι λόγοι που απαιτεί να εισπράττει χρήματα. Ας τα πάρουμε από την αρχή..

Η ΧΟΥΝΤΑ ΖΕΙ !!!!!!!!!!!!!!


▶ ΑΕΠΙ (Μέρος 1ο) - Όταν ΑΕ εισπράττει στο όνομα των copyrights - YouTube

▶ ΑΕΠΙ (μέρος 2ο): Μια ΑΕ με κρατικές υπερεξουσίες - YouTube

- Για τα «πνευματικά δικαιώματα»: Κατ’ αρχήν θεωρώ ότι δεν μπορεί να υφίσταται
 ο όρος πνευματικά δικαιώματα για λόγους εισπρακτικούς.
Γιατί κάποιος που έχει δημιουργήσει κάτι μπορεί
 να απαιτεί να πληρώνεται ισοβίως (ή.. και οι συγγενείς του), όταν θεωρητικά κάποιος το...
χρησιμοποιήσει για να κάνει κάποια δουλειά που του αποφέρει κάποιο κέρδος? Τα πάντα γύρω μας είναι αποτέλεσμα την ανθρώπινης νόησης και άρα δημιουργία κάποιου ή κάποιων, π.χ. το πουκάμισο που φοράμε, το τραπέζι, το ποτήρι κτλ. Δηλαδή ΟΛΟΙ αυτοί που έχουν δημιουργήσει κάτι το οποίο χρησιμοποιούμε σε χώρους που μας αποφέρουν κάποιο κέρδος, πρέπει να ζητάνε «πνευματικά δικαιώματα»? Ας πούμε σε ένα καφέ, ο μαραγκός να ζητήσει ποσοστά για τα τραπεζάκια του, η βιοτεχνία ενδυμάτων για το πουκάμισο του σερβιτόρου.. κτλ.? Δημιουργοί είναι δηλαδή μόνο οι ..τραγουδιστές? Δεν λέω καλλιτέχνες γιατί όσοι ασπάζονται απόψεις περί «πνευματικών δικαιωμάτων» και ποσοστών θα πρέπει να λέγονται ΕΜΠΟΡΟΙ μουσικής ή οτιδήποτε άλλο και όχι καλλιτέχνες. Αυτό που πρέπει να είναι φυσικά αποδεκτό είναι η πνευματική αναγνώριση της δημιουργίας κάποιου. Τα … κέρδη ανήκουν αλλού.

Ο διάλογος Μιχαλολιάκου – Τσοχατζόπουλου στη φυλακή…


 Μιχαλολιάκος και Τσοχατζόπουλος μπορεί να μην συναντήθηκα στην φυλακή αλλά δείτε το …ευφάνταστο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη σήμερα στην Καθημερινή:

Η ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!
Η ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύει την Ιδρυτική της Διακήρυξη που αναδεικνύει την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.
Η πρώτη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας
Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία 54,37% και εκλέγει 220 βουλευτές. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προχωρεί με σταθερά βήματα στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών, στον εκσυγχρονισμό της Πολιτείας και .....

Η γιορτή του πλούσιου και ποικίλου πανκυκλαδικού γευστικού πολιτισμού (1ο Βίντεο)

Το φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας για μια ακόμη χρονιά αποζημίωσε όλους τους συμμετέχοντες κυκλαδίτες τους φιλοξενούμενους και τους πολλούς επισκέπτες

Ο Δήμος Τήνου «δεν μασάει τα λόγια του» για κάθε επιλογή που θίγει το νησί μας και ειδικά τη νεολαία του

Αυτοδιοικητικά  μαθήματα παραδίδει ο δήμαρχος Τήνου.  Αλλα ποιος ακουει 
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου

Αν κάποιος επιχειρεί την άσκηση πολιτικής, πρόχειρα και σπασμωδικά, μέσα από συνθηματολογικού περιεχομένου επιστολές και μετά από μακρά περίοδο θερινής ραστώνης, αυτός είναι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Ας τα πάρουμε με τη σειρά: