slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΔΕΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ....


....«οι Κυκλάδες ΗΤΑΝ και ΔΥΣΤΥΧΩΣ  συνεχίζουν να ΕΙΝΑΙ ο Φτωχός συγγενής της Ρόδου »
Βόμβα Γιάννη Δεκαβάλλα για τις προθέσεις της Περιφερειακής αρχής του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΛΥΜΙΩΤΗ
Τα μποφόρ στο νεοσύστατο Περιφερειακό Συμβούλιο ξεκίνησαν με την έναρ­ξη της θητείας του... Από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής (10/10/2014)στη Σύρο φάνηκε ότι ο χειμώνας προμηνύεται αρκετά βαρύς. Δεν είναι μόνο οι αντιπαραθέσεις πάνω στα θέματα που θα τίθενται προς συζήτηση, αλλά το ζήτη­μα που έθεσε ο πρώην δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας που έκανε λόγο για απαξίωση των Κυκλάδων και μετατροπή τους σε «φτωχό συγγενή» στο εσωτερικό της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η παρέμβασή του μάλιστα κατά τη δι­άρκεια της συζήτησης για την τουριστι­κή προβολή προκάλεσε

Η Αθλοπαιδεία Νάξου στο Kim a Liu.


Ο αθλητικός σύλλογος Ταεκβοντο Αθλοπαιδεία Νάξου συμμετείχε στο αγωνιστικό φεστιβάλ Kim a Liu το τριήμερο 31 Οκτ - 2 Νοεμ στο Ολυμπιακό στάδιο πάλης Άνω Λιοσίων .Επτά αθλητές του συλλόγου έλαβαν μέρος στο τουρνουά στο οποίο συνολικά συμμετείχαν 1355 παιδιά από όλη την ελλάδα.Στόχος και κατάκτηση των Ναξιωτών αθλητών ήταν η απόκτηση εμπειριών.Οι αθλητές μας ήταν ( ονομαστικά με την σειρά που αγωνίστηκαν ) :Γαλατερός Βαγγέλης,Κωστοπούλου Κυριακή,Κουτελιέρης Ανδρέας,Μαργαρίτης Γιάννης,Κρασσά Γεωργία,Μαργαρίτης Στέλιος,Ζευγώλη Κατερίνα.Ο σύλλογος επέστρεψε στη Νάξο έχοντας στις....

Γ. Χατζημάρκος: «Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Περιφέρειας για τα λιμάνια»


Τα κύρια σημεία της συνέντευξης Τύπου του
Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου

Για τον ορισμό του ως εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην τριμερή επιτροπή που συστάθηκε μεταξύ Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου - ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ, για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.

Ο κ. Χατζημάρκος ορίστηκε τακτικό μέλος στην Επιτροπή, ως εκπρόσωπος της

ΞΕΦΤΙΛΑ! ΥΠΑΛΛΗΛΆΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ξεκινάει εκπομπή στο Kontra... να καλέσει τον Λεβέντη να φάνε πίτσες


Μετά τον Τάκη Χατζή, το πρόγραμμα του Kontra ενισχύεται με ακόμη μια δημοσιογραφική εκπομπή, μόνο που αυτή τη φορά παρουσιαστής θα είναι ένας πολιτικός.
Ο λόγος για τον βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει σύμφωνα με

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου για τα εκπαιδευτικά κενά



• Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου
• Οι μαθητές των νησιών μας δεν είναι μαθητές β΄ κατηγορίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είχε αναδείξει με ψήφισμά του το Σεπτέμβριο του 2014 τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά (2014-2015) λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες των νησιών μας. Οι μηδενικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και οι ελάχιστοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που στάλθηκαν από την

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του ΑΟ Πανναξιακού προς τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κο Ι. Τσολάκη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα μελή του Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΑ κ. Τσολάκη Ιωάννη και παράλληλα να τον επιβραβεύσουμε για το έργο του.
Ο κ. Τσολάκης από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του ήρθε σε επαφή μαζί μας κάνοντας διάλογο και προσπάθησε να .....

«Νησιωτική Πολιτεία»: «Ο δήμαρχος να παίρνει παραδείγματα αντί να πανηγυρίζει για έργα άλλων φορέων »

Επιτέλους,  δύο έργα  ζωής  για  τις  Μικρές  Κυκλάδες  όπως  είναι  αυτά  των  αφαλατώσεων  στο  Κουφονήσι  και  στη  Σχοινούσα,  γίνονται  πραγματικότητα.
Σχεδιασμένα  και  χρηματοδοτημένα  από  την  Περιφέρεια  Νοτίου  Αιγαίου  στο  σύνολο  τους,  μπορούν  να  δώσουν  ουσιαστικές  λύσεις  στο  πρόβλημα  των  δύο  νησιών.
Ο  κ.  Δήμαρχος  Νάξου  και  Μικρών  Κυκλάδων ,  αντί  να  ...

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π ΟΥ - Hμερίδα με θέμα "Η Ελληνική παράκτια αλιεία, το παρόν και το μέλλον της μέσα από τα μάτια των ψαράδων"

Δ Ε Λ Τ Ι Ο
   Τ Υ Π Ο Υ
Οι Επιτροπές Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής διοργανώνουν ημερίδα με θέμα "Η Ελληνική παράκτια αλιεία, το παρόν και το μέλλον της μέσα από τα μάτια των ψαράδων" στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (Αγ. Κων/νου 3, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο) το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στις 10.00.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα επιχειρηθεί
• να αναδειχθούν τα προβλήματα του κλάδου (η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ελληνικές θάλασσες, π.χ. τα μειωμένα

"Έχουν υποθηκεύσει το μέλλον και τα έσοδα των Κυκλάδων"


Αιχμές κατά της προηγούμενης περιφερειακής αρχής του Γιάννη Μαχαιρίδη για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων αφήνει η παρούσα περιφερειακή αρχή.

Με αφορμή την ψήφιση του νέου Τεχνικού Προγράμματος στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου κατηγορεί την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ότι υποθήκευσε το μέλλον και τα έσοδα των Κυκλάδων, αφήνοντας έλλειμμα ύψους 9 εκατ. ευρώ.
Η σχετική ανακοίνωση:

Γυμνόστηθη ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια - Το σοκ των αστυνομικών όταν κατάλαβαν πως ήταν γνωστός δικηγόρος


Μια εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα που κυκλοφορεί ημίγυμνη και επιδεικνύει το πλούσιο στήθος της σε ανήλικους νεαρούς έψαχναν οι Αστυνομικοί στην Σκύδρα και τελικά του προέκυψε γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, ο οποίος είχε κάνει ορμονοθεραπεία επιμήκυνσης στήθους!Το τραγελαφικό πλην όμως σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε πριν τρεις ημέρες στην περιοχή της Σκύδρας όπου ο 53χρονος δικηγόρος των Αθηνών οποίος είχε