slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δεν έχει βγει εδώ 16 ώρες η τουρκική κορβέτα από ελληνικά ύδατα; Το ΓΕΕΘΑ έχει απάντηση;


Η τουρκική κορβέτα “Βuyucada”, βρίσκεται αυτή την ώρα μεταξύ Ανάφης και Αστυπάλαιας με πορεία νοτιοανατολική. Η εκτίμηση είναι ότι επιστρέφει στο Αξάζ.
Οι πληροφορίες του Onalert αναφέρουν ότι εδώ και πάρα πολλές ώρες η τουρκική κορβέτα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα! Η φρεγάτα ΕΛΛΗ που παρακολουθεί τον πλου της από τις 3 τα ξημερώματα δεν έχει άλλες εντολές από αυτές της παρακολούθησης και της …

ΝΕΡΙΤ: Μπέρδεψαν το Ταζ Μαχάλ με την Αγία Σοφία!


Δείτε το βίντεο της δημόσιας τηλεόρασης με το μεγάλο λάθος...
Τρούλος στο ένα, τρούλος και στο άλλο. Σιγά... Έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε η δημοσιογράφος της ΝΕΡΙΤ και "βάφτισε" το Ταζ Μαχάλ, Αγία Σοφία.

Γενική Συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου




H Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου προσκαλεί εκ νέου τα μέλη της στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Μητρόπολης, στο Κάστρο, καθώς στην προηγούμενη συνάντηση δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός μελών.

Απομονωμένα τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, λόγω ακινητοποίησης του «Πρέβελης»



Σε έγγραφη δήλωση - καταγγελία προχώρησαν σήμερα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων) και Δημήτρης Γάκης (Δωδεκανήσου) με αφορμή την ακινητοποίηση του πλοίου «Πρέβελης» στο λιμάνι της Ρόδου. Στη δήλωσή τους - καταγγελία αναφέρουν τα εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ-ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 05 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα: 14.00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη όλα τα σχολεία. Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εκλογές


 Εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών.
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα σχολεία σε όλη τη χώρα (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), καθώς θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.
Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν όπως γίνεται πάντα στις εκλογές των εκπαιδευτικών, για να

MASTERJET & SEAJET-2 : Τα δρομολόγια στις Κυκλάδες το καλοκαίρι του 2015



Με δυο ταχύπλοα φαίνεται να εξυπηρετεί η SEAJETS τις Κυκλάδες το καλοκαίρι του 2015 και συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 1/5/2015 μέχρι και 18/10/2015, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων.
Την αρχή θα κάνει το.....

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Του Γιώργου Α. Βακόνδιου 
Πολιτευτή  Κυκλάδων Ν.Δ.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, είναι φυσικό η προσοχή της κοινής γνώμης να επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός αλλά και στα παρεπόμενα που το συνοδεύουν.
Εξάλλου, σε μία χώρα της υπερβολής όπως η Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν ούτε την εθνική μας εορτή να αντιμετωπίσουμε με τον πρέποντα σεβασμό.
Ανακατέψαμε τα μηνύματα και τους συμβολισμούς ενός ιστορικού γεγονότος με πολιτικούς

Δελτίο Τύπου της ΕΓ του ΠΑΜΕ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την 1η Νοέμβρη


Δελτίο Τύπου της ΕΓ του ΠΑΜΕ
Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη
Ισχυρό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 100.000, ένα πολυπληθές εργατικό-λαϊκό ποτάμι που

Ακίνητα: Δυνατότητα διορθώσεων στο Ε9 χωρίς επιβολή προστίμου


Τη δυνατότητα να διορθώσουν ή να υποβάλουν Ε9 ακόμα και με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση χωρίς πρόστιμα δίνει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων στους φορολογούμενους.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η γγ Δημοσίων Εσόδων θα ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα το taxisnet για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 και ΦΑΠ 2010, αρχικών δηλώσεων Ε9 και ΦΑΠ 2011-2012-2013, καθώς και αρχικών ή

Να παραμείνει η πρέσα απορριμμάτων δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου

Την  παραμονή της πρέσας απορριμμάτων στο χώρο δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου που είχε  τοποθετηθεί αντικαθιστώντας τους κάδους που πάντα υπήρχαν, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του,  το μεσημέρι της Δευτέρας   το  Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.
Η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου με τους  Πολίτες  για τα Νησιά μας, κ. Ανθή Περιστεράκη τάχθηκε κατά της

Οι τζιχαντιστές έβαλαν αγγελία: Ζητούν γκόλντεν μπόι με 225.000 δολάρια μισθό


Γκόλντεν μπόι με μισθό 225.000 δολάρια το χρόνο αναζητούν οι τζιχαντιστές προκειμένου να διαχειριστεί τις πετρελαιοπηγές που κατέλαβαν!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ...

Στην WTM του Λονδίνου παρουσιάστηκε η Έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου “Ρόδος : ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής”.



Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο η Ρόδος έκανε αισθητή την παρουσία της στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM, από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας της, διασυνδέοντας τον Τουρισμό με τον Πολιτισμό και μάλιστα με τη σφραγίδα του Μουσείου του Λούβρου!
Στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης WorldTravel Market, στο ExCeL LondonExhibition and Convention Centre, στην

Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την τοποθέτηση της πρέσας απορριμμάτων, δίπλα στο Γυμνάσιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με κατεπείγουσα κλήση σε συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα την εκ των υστέρων χωροθέτηση της πρέσας απορριμμάτων, δίπλα στο Γυμνάσιο, συγκαλείται σήμερα η Δημοτική Κοινότητα της Χώρας.
Η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για τα Νησιά μας» ,επανειλημμένα ,έχει υπογραμμίσει την ανάγκη της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Κοινότητά μας, βάσει σχεδιασμού, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισής τους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας ζητήσαμε να παραστεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, προκειμένου να μας.....