slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του συνδυασμού Κωβαίου για νέο όνομα και νέο logo

Προσθήκη λεζάνταςEπι-μένουμε στην Πράξη!

Φίλες & Φίλοι,

Με χαρά και περηφάνια ανακοινώνουμε ότι η παράταξη «Πάρος, Τώρα στην Πράξη» θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με ανανεωμένο όνομα και καινούργιο logo.

Πρόεδρος στην Ακαδημία Αθηνών ο Ναξιώτης Στέφανος Ήμελλος


Κατά την πρώτη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών του 2019 θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του νέου Προέδρου για το έτος 2019 κ. Στεφάνου Δ. Ημέλλου και της Αντιπροέδρου κυρίας Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα. Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Αντώνιος Ν. Κουνάδης θα μιλήσει με θέμα «Η καταγωγή της ελληνικής γλώσσης: προφορικής και γραπτής».Θα ακολουθήσει ομιλία του νέου Προέδρου κ. Στεφάνου Δ. Ημέλλου με θέμα: «Παράδοση και δημοτικό τραγούδι». Η τελετή Εγκατάστασης θα γίνει την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, ώρα 7 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών. Πέρας προσελεύσεως 6.45 μ.μ.

Κοινή δήλωση των νησιωτών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και σε νησιωτικές περιοχές, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της ΝΔ, επιδίδονται σε μία ακόμη τρομολαγνική και μαύρη προπαγάνδα, με το επιχείρημα της «δήμευσης των ιδιωτικών περιουσιών των πολιτών»!

ΝΑΞΟΣ: Ενημέρωση για τις Χειμερινές Εκπτώσεις 2019


Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις του έτους 2019 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να........

Οδηγίες μετακίνησης οδηγών, λόγω παγετού από τον Δήμο ΝάξουΛόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού στην ορεινή, κυρίως, Νάξο (από το Φιλώτι προς Βορρά), καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τις πρωινές ώρες. Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους, να κινούνται με 

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Ενημέρωση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2019

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους επιχειρηματίες που προτίθενται να  κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2019, να προσέλθουν στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου μας προκειμένου να καταθέσουν αίτηση, για την χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου, οπωσδήποτε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ
Σε αντίθετη περίπτωση, σας καθιστούμε σαφές ότι ο Δήμος διατηρεί πάντα το δικαίωμα να εφαρμόσει το άρθρο 55 του Ν.4483/2017 περί «Αυθαίρετης κατάληψης και προσωρινής αφαίρεσης άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου».
Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι η διαδικασία για την.......

BINTEO : Αντ. Μανιός: Άλλο ο χλοοτάπητας, άλλο το υπόβαθρο του γηπέδου - Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος


Απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε δημοσίευμα του το Cyclades Voice με τίτλο "Νωρίς άρχισαν οι φθορές στο γήπεδο Φιλωτίου", έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Αντώνης Μανιός, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Ο κ. Μανιός, επισήμανε, ότι άλλο είναι ο χλοοτάπητας και άλλο το υπόβαθρο του γηπέδου από το οποίο σε ένα - δυο σημεία περιμετρικά του γηπέδου έχει φύγει το ψιλό γαρμπίλι, γεγονός που, όπως σημείωσε, λόγω των βροχοπτώσεων ήταν αναμενόμενο να γίνει και δείχνει ότι οι ρήσεις του γηπέδου είναι τέλειες, καθώς και ότι δουλεύει πολύ καλά το σύστημα της απορροής των υδάτων και δεν λιμνάζει στο γήπεδο το νερό...Όσον αφορά τον πλαστικό χλοοτάπητα, ο Αντώνης Μανιός, υπογράμμισε πως είναι ότι καλύτερο διατίθεται στην αγορά και θα έχει μεγάλη διάρκεια "ζωής", καθώς και ότι ο εργολάβος που τον προμήθευσε και τον τοποθέτησε έκανε άρτια δουλειά.

Σχετικά με την εμφάνιση του καουτσούκ σε διάφορα σημεία του γηπέδου, είπε ότι αυτό συμβαίνει γιατί τοποθετήθηκε στη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα και δεν επηρρεάζει σε τίποτα αυτό το γεγονός.Όσον αφορά την αποκατάσταση των σημείων περιμετρικά του γηπέδου όπου"έφυγε" το γαρμπίλι και σηκώθηκε ο χλοοτάπητας, είπε ότι αυτό δεν απαιτεί παρά μιας ώρας δουλειά και θα γίνει αργότερα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι και η εργασία που έγινε για το υπόστρωμα ήταν αυτή που έπρεπε, αποστέλλοντας τις παρακάτω εικόνες.Αντ. Μανιός: Μου προτάθηκε να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με υποψήφιο που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Ερωτηθείς ο Αντώνης Μανιός αν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, τονίζοντας παράλληλα πως θα εξακολουθήσει να είναι ενεργός πολίτης και εθελοντής προς όφελος του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Φιλωτίου.

"Προσωπικά, υπηρέτησα επί 7,5 χρόνια και τον πρώην δήμο Δρυμαλίας και το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Δεν είμαι άτομο που περιμένει τις εκλογές για να καταλάβω κάποια θέση, αφού και χωρίς θέση και χωρίς να είμαι στο δημοτικό συμβούλιο έχω λόγο, κάνω τις κινήσεις μου, συνεργάζομαι με τους ανθρώπους που πρέπει να συνεργάζομαι για το καλό του χωριού μου, για τα σχολεία, για τον πολιτισμό", ανέφερε ο Αντώνης Μανιός, τονίζοντας ότι "δεν είναι της καρέκλας".

"Από άλλο υποψήφιο σχήμα, πλην αυτού που θα ηγηθεί ο Δημήτρης Λιανός, δεν μου έχει γίνει πρόταση να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όμως μου έχει γίνει πρόταση από άλλους που οδηγούν άλλα υποψήφια σχήματα από την πιο κεντρική εξουσία", λέει απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Αντώνης Μανιός.

Διευκρινίζοντας ότι η πρόταση δεν ήταν από το χώρο της ΝΔ, αλλά από άλλους πολιτικούς χώρους, σημείωσε ότι όπως διαπιστώνεται και από τα λεγόμενα του κόσμου, αλλά και από την πρόταση που δέχθηκε, είναι ένα άτομο κοινής αποδοχής.

Στο ερώτημα, αν η πρόταση προήλθε από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ, ο Αντώνης Μανιός απάντησε ότι ήταν από έναν από τους δυο αυτούς κομματικούς χώρους.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Αντώνης Μανιός
https://www.cycladesvoice.gr/?aid=84442

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ


Τη συμπόρευση του Γιώργου Παρασκευά του Στέργου, ως υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.
Ο Γιώργος Παρασκευάς, λογιστής στο επάγγελμα και με ενασχόληση επί σειρά ετών με τον αθλητισμό, στη δήλωσή του με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να συστρατευθεί με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου αναφέρει τα εξής:

Σήμερα το τελειταίο αντίο στον Αντώνη Σαχά και της σύζυγός του, Ζαφείρα Παρτσινέβελου


Στην τελευταία τους κατοικία θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο από τους τρεις που είχαν τραγικό θάνατο από την κακοκαιρία, στην Κερατέα.
Η κηδεία των δύο του Αντώνη Σαχά και της σύζυγός του, Ζαφείρα Παρτσινέβελου θα τελεστεί στις 13:00, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Μητροπόλεως Κερατέας.
Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Κερατέας
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο αυτές τις δύσκολες ώρες.

BINTEO: Ο Δημήτρης Λιανός για το χιονιά στη Νάξο - "Εντός του μηνός Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός"


Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Λιανός
Στην κεντρική και ορεινή Νάξο βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο εκχιονισμού του οδικού δικτύου και να λάβει άμεσα γνώση για την