slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΌ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ “ΕΛΠΊΣ” Η ΑΛΈΚΑ ΠΑΠΑΡΉΓΑ

 Αλέκα Παπαρήγα

Στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» εισήχθη το πρωί της Τετάρτης η πρώην γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.
Η κα. Παπαρήγα νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, αλλά ευτυχώς, όπως αναφέρει το enikos.gr, όλα βαίνουν καλώς και η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Εκλογικές αρχαιρεσίες στον ΑΜΣ Φιλωτίου


Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» προσκαλεί όλα τα μέλη του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00.
Εάν δεν υπάρχει η απαραίτητη απαρτία θα ακολουθήσει η επόμενη την Τρίτη στις 5 Μαΐου 2015 στις 20:00 και εάν χρειαστεί και τρίτη θα γίνει την Κυριακή στις 10 Μαΐου 2015 στις 20:00.
Θέματα συζήτησης είναι τα ακόλουθα:

Δεν ξέρει η «αριστερά» τι ποιεί η «ακροαριστερά» στο ΣΥΡΙΖΑ| Άρθρο σοκ απο τον Π. Λαφαζάνη: Να βγούμε απο την ευρωζώνη


Για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη μιλά ανοικτά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο μπορούμε να αντέξουμε ένα Grexit αλλά ότι έχουμε και εναλλακτικές, ενώ η Ε.Ε. δεν διαθέτει.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει και σιγά-σιγά να ανορθωθεί, από μία ρήξη με την ΕΕ που θα επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της. Η ΕΕ, όμως, είναι πιθανόν, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράδοξο, να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα σε μια τέτοια περίπτωση».

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ασθμαίνοντας ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπ. Συμβουλίου


Ειδικό φόρο διαμονής από 3% εως 5% σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω, κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ και αύξηση κατά 3% του πολυτελούς φόρου διαβίωσης είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ικανοποιήσει τους δανειστές μας.

Ανακοίνωση της ΕΑΣ Νάξου Αγρότες και Κτηνοτρόφους

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Νάξος: 29 Απριλίου 2015 
Επειδή πολλά ακούγονται για διάφορες συσκέψεις που γίνονται, χωρίς η ΕΑΣ Νάξου να έχει καμία ενημέρωση, ενημερώνουμε ΥΠΕΥΘΥΝΑ τους Παραγωγούς μας ότι,....

Πρόγραμμα πτήσεων εθισμού "Change your Day" από την Αερολέσχη Νάξου!

Προσθήκη λεζάντας
Θα θέλατε κι εσείς να είστε σ αυτή τη θέση? Πρόγραμμα πτήσεων εθισμού "Change you Day" από την Αερολέσχη Νάξου! Ξεκίνησαν οι εγγραφές!
Στα πλαίσια των αεροπορικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 16 & 17 Μαΐου η Αερολέσχη μας θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να πετάξει για λίγα λεπτά με ένα απο τα αεροπλάνα που θα μας επισκεφθούν.
Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή σας στην Αερολέσχη μας.
Η εγγραφή θα είναι δωρεάν και θα απαιτηθεί μόνο η

Aνταλλαγή παραδοσιακών σπόρων τοπικών ποικιλιών στη Νάξο

 
Η Ομάδα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δρυμαλίας Νάξου και η Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό διοργανώνουν εκδήλωση "ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων τοπικών ποικιλιών".

Το Σάββατο 2 Μαΐου στις 3:30 το απόγευμα, στην Αγιά (πιο κάτω από τον πύργο, πλάι στην εκκλησία) θα στηθεί, για έκτη χρονιά, ένα αλλιώτικο παζάρι με σπόρους...

Με πιστωτική κάρτα οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά


Με πιστωτική κάρτα θα γίνονται υποχρεωτικά όλες οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και στοχεύει στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο - το οποίο είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη- θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. Στόχος του μέτρου είναι να αυξηθούν τα έσοδα κυρίως από το ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές με μεγάλο τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα εξεταστούν και σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα στη Νάξο

Συνάντηση με Φιλωτιτες άλλα και κτηνοτρόφους και παραγωγούς της ορεινής

Νίκος Μανιός
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΦΟΥΓΓΟΚΟΛΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΆΚΙΑ  ΤΟΥΣ Η ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης "Πολίτες για τα νησιά μας" που έκαναν εξειδικευμένες τοποθετήσεις σχετικά με την κατάσταση της τοπικής παραγωγής, καθώς και εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Ο διάλογος διεξήχθη σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα και με

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα προπηλακισαν τον Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια


Είναι προφανές ότι είμασταν  και  είμαστε  αντίθετοι  σε κάθε είδους προπηλακισμούς .
Ομάδα 30 και πλέον ατόμων του επιτέθηκε φραστικά - Μετά από αρκετής ώρας συνομιλία σε υψηλούς τόνους, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο υπουργός με τη γυναίκα του αποχώρησανΑργά το βράδυ της Τρίτης, γύρω στις 11, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μπήκε σε εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων με σκοπό να απολαύσουν ένα ήσυχο δείπνο.
Λίγη ώρα αργότερα, μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα από 30 άτομα, μπήκε μέσα στο

Οι επιτυχίες σας μας κάνουν υπερήφανους


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά της συνεχιζόμενες επιτυχίες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο των Αθλητικών Σωματείων της Νάξου νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια τόσο στους Αθλητές που είναι και οι πρωταγωνιστές, όσο και στους προπονητές και τις διοικήσεις των ομάδων που κρατάνε τον αθλητισμό του νησιού μας ψηλά.
Μία αναδρομή στις μέχρι τώρα επιτυχίες δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας και τι κερδίζει η Νάξος μέσα από τον αθλητισμό που είναι ένα από τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας.
Ο Πανναξιακός Α.Ο. κατέκτησε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα Κυκλάδων και.....

Συνεχής παραπληροφόρηση απο μικρόψυχους που θέλουν να μειώσουν το μέγεθος της επιτυχίας μας

"Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη σχολίων σε βάρος της ηθικής των παικτών, του τεχνικού μας και λοιπών παραγόντων του Πανναξιακού Α.Ο. προειδοποιούμε ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον τους." ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.
ΤΡΙΤΗ 28/04/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή τα σχόλια και τα παραλειπόμενα αλλά και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον τελικό του πρωταθλήματος Κυκλάδων μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Σύρου - Πανναξιακού Α.Ο. που έγινε στο γήπεδο της Πάρου την Κυριακή 26/04/2015, το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. δηλώνει τα εξής:

Ενημέρωση για την ελιά στο Δαμαριώνα Νάξου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου
σας καλεί
την Κυριακή 3 Μαΐου 2015
και ώρα 19:30
στο Δαμαριώνα,
(ΑΝΔΡΟΝΙΚΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο),
όπου θα γίνει ενημέρωση - συζήτηση και θα δοθούν οδηγίες από γεωπόνους της Υπηρεσίας για τους
ΣΩΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ/ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ που επιβάλλονται,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ.
Θεωρούμε ότι όλοι θα πρέπει να συμμετέχετε (ελαιοπαραγωγοί, φορείς, επιστήμονες κλπ) γιατί

Παρουσίαση χορευτικών του ΑΠΣ "Τα Φανάρια"